Evlilikte eğitim seviyesi ve statü önemli mi?

doctorM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
1
0
23
Kızlar 24 yaşında tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim 4 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevgilim asker artık evlilik konularını düşünmeye başladık. Ben ailesiyle tanıştım. Gayet güzel ve tatlı karşıladılar uzun zamandır da gidip geliyorum güzel vakit geçiriyoruz. Ben aileme anlattım sevgilimi ama annem tanışmak ismini duymak dahi istemedi. Yok benim yanıma yakışmıyormuş doktor değilmiş farklı kültürdenmiş sürekli bunları bahane edip kabul etmedi.surekli ayrıl diye baskı yaptı. Bende bir süre zaman kazanalım en azından rahat bıraksın diye o dönem ayrıldım demiştim ama artık okulumun sonuna geliyorum ve evlenme gibi düşüncelerimiz var sevgilim de istiyor artık. Çok seviyorum ama bazen acaba ailem doğru mu söylüyor bu farklılık beni sonrasında rahatsız edermi diye ikilemde kalıyorum aileme de açamıyorum şuan bu konuyu alacağım tepkiden korkuyorum sanırım. Normalde bu kadar zamandır çok iyi anlaşıyoruz gayet de anlayışlı düşünceli bir adam sevgilim . Sizce önemli mi bu konular aileme nasıl yaklaşmalıyım?

Anneniz davul bile dengi dengine diye düşünüyor herhalde. Yanınıza neden yakışmasın ki. Mutluysanız sizi anlıyorsa karakteri düzgünse iyi bir eş olur diyebiliyorsanız ilişkinize sahip çıkın.

Ne kadar zamandir berabersiniz? Sizin mesleginiz zor , asker es de zor . Cok uzak kalirsiniz, gibi duruyor.

Biraz daha zaman verin kendinize.

Karakter bence de onemli olan

Erkek arkadaşınız da güzel bir mesleğe sahip. Zorluk konusuna gelirsek onun mesleği de sizin mesleğiniz de zor sizin nöbetleriniz onun nöbetleri derken bu sizi zorlayabilir. Meslek açısından bir statü farkı göremedim ama kültürel anlamda farklılık varsa onu siz bilirsiniz. Bu farklılık onlar şu yöreden biz şuradan gibi değil de sizin ortak zevkleriniz hobileriniz gibi şeyler. Siz tiyatroya giden kitap okuyan bir insanken erkek arkadaşınız tüm gün reels izleyip televizyon izliyorsa sorun. Kısaca karakter ve kendini geliştirmişlik önemli. Anneniz konuya çok sığ bakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…