• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bakım!!!

annemın eskı musterısı 80 yasındaydı ama yınede manıkur pedıkur ıcın özel evıne cagırırdı..

Bu yüzden bu hayat tarzıdır bence.
Şu filmler var ya hani zengin hayatlar evde nasıl öyle takım elbiselerle topuklu ayakkabı 1 kg makyajla duruyorlar diyoruz ya aslında onların hayat tarzları o. Öyle gördüler 7 kuşak öyle alıştılar. Onlar da çocuklarına öyle öğretti.. böyle zincirleme gider bu.

Böyle hatunların çocukları kendine benziyor deyince bir şey geldi aklıma anlatmadan geçemeyeceğim.
Ben o zaman lisedeydim yıl 94-95 falan. Karşı apartmana bir aile taşınmıştı. Kadın evin içinde ayakkabıyla ve takım elbiseyle geziyordu. Tesadüf gittiğimiz zamanlarda da hep böyleydi. Yılbaşı olunca camın önünde kocaman bir çam ağacı ve Kontes adındaki süs köpeği vardı.
Bu kadın hiç bıkmadan usanmadan her sabah kocasına el sallayarak balkondan yolcu edermiş. Bu da mahalle kadınların dedektifliği..
Ve bu kadının annesi de o zaman 75 yaşında olmasına rağmen geldiği zaman görürdük ki kadın hala manikürlü…
Kendi kızı da aynı..
Yani dediğin gibi bu biraz da aileden görme olayı. Çocuk doğunca göz kamerasına ne kaydediyorsa onu yapar. Ancak biz millet olarak bakımla temizliği karıştırıyoruz.

saygılar ipekhanım:1:katılıyorum fikirlerinize :)beğenilerimi sundum kabul edin:ssz:

Pes edersek depresyondayız demektir zaten..
Bir de yaş itibariyle gereklilikler değişiyor.
Mesela geçmiş yıllara göre bu yıl göz çevrem daha kuru gibi…
Doğum sonrası kalan kilolar zaten kaçınılmaz..
56 kiloyum şu an ama bekarken giydiğim şeyler yine dar geliyor nedense. Bölgesel yağlanmadan olsa gerek.
Bel kısmının doğumdan sonra girintisini yitirmesi gibi.
:53:
akdatmayla ilgili eşim yapmaz diye düşünüyorum sanırm,utangaç biridir okonularda ....:)
evet yüzüm daha etsiz gibi ondan ünlüler botoks olayına giriyor sanıyorum..
ama botok kötü bence..
şu an sıfır kilo problemim ama spor gerekiyor..hafif gevşeme var..spor şart aynaya baktığımda öyle düşünüyorum..

doğumdan sonra benımde hep gunu gününe olmaya başladı..

demekkı düzene gırıyor..ama 5 gun gecmesı tuhaf..ınşallah suprız bısey olmaz:))

olursa gulben ergen gıbı olcan..oda erkek olur kesın bak:D

Valla bilemiyorum hayırlısı olsun test felan yapımcım hazır değilim :60:

Ikizlerin süper anası 👶👶

Evliliği bekarlığı yok bu işin bence.

Bakım = Temizlik.

Düzenli duş, temiz kıyafetler, temiz bir beden ve koku. Bence kadınlar miss gibi kokmalı. Elbette bu demek değil ki parfüm banyosu yapılsın. Banyodan cıkınca kulak arkasına sürülen bir cilek esansı bile yeter güzel kokmak icin.

Epilasyon işini ben ayda bir kez kuaföre gidip hallediyorum. Bir ayda ancak cıkıyor cünkü. Gerisi tamamen alıskanlık.

akdatmayla ilgili eşim yapmaz diye düşünüyorum sanırm,utangaç biridir okonularda ....:)
evet yüzüm daha etsiz gibi ondan ünlüler botoks olayına giriyor sanıyorum..
ama botok kötü bence..
şu an sıfır kilo problemim ama spor gerekiyor..hafif gevşeme var..spor şart aynaya baktığımda öyle düşünüyorum..

Sanırım bir yaştan sonra vücut kendi istiyor sporu. Laktik asitten kurtulmayınca hem yorgun hem de bunalımlı oluyorsun. Vücuttaki laktik asit de bir tek sporla atılıyor.
Ama gel gör ki zaman var mı?? 6:45 te evden çıkıyorum 19:30 da giriyorum.
Yine yaparım ama çocuğuma ayırmak istiyorum o vakti, o yüzden böyle buruşa buruşa yaşlanacağım.:ssz:

galiba yapı meselesi bu. hatunlar kndilerini salarak aynı zamanda ruhlarını evliliklerini çocuklarını sosyal hayatınıda saldıklarını bilmiyorlar. herşeyden önce temiz bir beden temiz giysi temiz evdir eşini sana çekecek olanç.erkeklerin yerine koyunsanıza kendinizi evlenmeden önce bakımlı sexi hatun evlenip 3 aysonra pijamalı terlikli saçları bugudili elindeki kumanda ile bütünleşmiş bir bezgin bekir buluyor karşısında :)öz bakım en önemlisi geriye kalan süsleriniz ise kişisel tercihinize kalmış.unutmadan böyle hatunların çocuklarıda kendilerine benziyor:34:

biz evlilik trapistine gitmiştik eşinize sürpriz yapın demişti:4:çocuk var pozitif olman gerekiyor..eşe daha az yansıtmak..kadınların işi zor bence beklenti fazla:ssz::31:

Sanırım bir yaştan sonra vücut kendi istiyor sporu. Laktik asitten kurtulmayınca hem yorgun hem de bunalımlı oluyorsun. Vücuttaki laktik asit de bir tek sporla atılıyor.
Ama gel gör ki zaman var mı?? 6:45 te evden çıkıyorum 19:30 da giriyorum.
Yine yaparım ama çocuğuma ayırmak istiyorum o vakti, o yüzden böyle buruşa buruşa yaşlanacağım.:ssz:

ipekçim aynen ..evde 4 yaşında çocuğun varsa spor yapamıyorsun biraz daha emekle yatmadan önce yada sabahın köründe spor yapıcam daha doğrusu yapmam gerek..gevşeme olayı var çünki bira sporla düzelecek biliyorum:31:

ipekçim aynen ..evde 4 yaşında çocuğun varsa spor yapamıyorsun biraz daha emekle yatmadan önce yada sabahın köründe spor yapıcam daha doğrusu yapmam gerek..gevşeme olayı var çünki bira sporla düzelecek biliyorum:31:

Aslında imkan olsa ki tam zamanı sabahları serin oluyor. Herkes uyurken ve trafik çok yokken tempolu yürüyeceksin. Ama bizim çalışma sistemimiz sabahları uyku zamanını maksimize etmeyi öğrettiği için spor kültürümüz sıfır neredeyse.
Bir iş gezisine gitmiştim. Otel termal otel ve karşısında dağ var çok güzel yapmışlar. Sabah perdeyi bir açtım bütün yabancılar dağda yürüyüş yapıyor. Aklımın ucundan bile geçmedi, camı bile açmadım.:36::36:
İndim aşağı yabancı yatırımcılar bir portakal az bir iki parça bir şey almış yavaş yavaş yiyor. Türkleri de tabakların tanımak çok mümkün. Pasta börek dolmuş tabaklara, ben dahil..

Bunu savaş olarak gördüğünüz için eleştiriyorum zaten. Yani kendiniz için değil hemcinslerinize karşı açılmış amansız ve sonu olmayan bir savaş…
Sonuçta kadın bakımlıysa çocuğu bile annesiyle gurur duyar, öyle görmekten mutlu olur.
Ancak yağlı ve kepekli saçlar, yağ kokan kıyafetler gibi depresif görünürse zaten tüm negatifliği çeker kendi.
Ben bunu önce kendimi iyi hissetmek için yaparım. Ben kendimi iyi hissedersem öyle bir enerji veririm çünkü.
Kaldı ki dünyanın milyon hali var. Allah korusun bir hastalığınız olursa da saçınızı tarayacak dermanınız olmazsa, eşiniz yuvadan uçacak mı o zaman?

ben fikrimi söyleyebilirmiyim bence her şey imkanlar dahilinde olucak şeyler temizlik apayrı ama bakım güzel giyinmek kendine vakit ayırabilmek hepsi insanın imkanlarına bağlı

offfff aylardır diyetteyim:( 82 den dştüm bu kiloyai. ramazan geliyor. gelsin baklavalar:52:

bende ramazanda ne yerdim geçen sene eşim tutamadı çok iyi geçti..sahurda hafif yedim süt falan içitim..zor verdim ya kiloyu artık yemeye korkuyorum öyle:27:

ben de bu işe gıcık oluyorum.Evlendikten sonra bayan bakımlı olacak diye bir kural mı var?Erkek göbekli,kıllı gezsin,bayan eşofmanla evde gezince sorun olsun.Evlendiğimden beri evde dışarı kıyafetlerimle dolaşmadım.Zaten oje-ruj süren ,eyeliner çekebilen biri hiç olmadım.Temizliği severim ama bunu zorunluluktan yapmam.Kıl tüy işini sevmem,alınabilecek boyuta gelmesi yeter,bekletmeden hallederim.Her gün banyomu yaparım.Evim temizdir,yemeğim her zaman olur.Erkek daha ne istesin,bulmuş da bunuyor mu? Ötesi yok,şıkır şıkır kusura bakmasın ama mümkün değil evde duramam

dhfjsksjdk:47: way be terapist bile erkekleri tutuyrsa ne yapsın kadınlar.az da onlar çekidüzen verselerya :)kendilerine. kadınlar ne ister die film var onu izlet:1:

kız o gün bu gündür surat asamıyorum evde hep bir gülümseme moralim bozuk yansıtmıyorum mesela politik oldum adama demekki mutlu evlilik politik olmaktan geçiyor..yada özveriden..:26:

Back