• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bakım!!!

Mısır püskülü gibi olan boyalı saçlar için hemen kağıt kalem alın elinize..
Ben her gün saçlarımı düzleştiriyorum makinayla bir de boya olunca gerçekten çok yıpranıyor.
Haftada bir yapmaya çalıyorum. Bir kaseye mayonez ve zeytinyağını karıştırın saçınıza sürün bolca tabi. Yarım saat/1 saat bekleyin yıkayın. Saç kendine geliyor resmen.

Şunu da ekleyeyim saçı yıkadıktan sonra çıkınca yani banyodan tararken bebek yağı sürmenizi tavsiye ederim.
Özellikle uçlara. Çok çabuk uzatıyor ve bu da besliyor.

oyyy tüm yorumları tek tek okudum. ben de konu sahibi gibi biraz üşengecim :26: ama yine de özen göstermeye çalışırım. dediğiniz saç bakımını ben de denicem. ama fikriniz var mı bilmiyorum. hande sifsaç bakım yağı ve şampuanı var. instagramda takip ediyorum ben hande polat hanımı. kullananlar falan çok memnun. ondan denemek istiyorum aslında :26: ama sizin dediğinizi de denicem mutlaka. herkes nemlendirici, tonik falan demiş ama lütfen bana güzel olan bir marka verir misiniz? en çok da bu konuda cahilim. :31:

erkekler ne yapıyor bu ara:47:

Erkekler pişen yemeği bekleyecek burada. Yuvayı dişi kuş yapar.
Türk ata sözü..
Kadın bakımlı olacak= dışarıda ne hatunlar var. Kocam yan gözle bakarsa herkesle savaşırım.
Kadın saygılı olacak anasına babasına= irkeğin ailesi ne de olsa.
Kadın her şekle girecek= ee kadın işte yuvayı sürekli toplamak için bir şeyler yapmak zorunda..
Erkek de Türk usulü anası getirip nasıl yiyorsa, şimdi de karısı çabalayacak iyiyse bundan, kötüyse kadından.

Mevzu sadece evlilik değil, kendine saygısı olan herkes kendine bakmalı...

Hasta bile olsam, yorgunluktan ölsemde asla kirli saçla dolaşmam ve her gün duş alırım

Evde kullandığım bir kaç özel giyimim var pijama ile oturmam
Ev kıyafetimle yatağa girmem
Yatağa girdiğim kıyafetle kahvaltı sofrasına oturmam

Ev için kullandığım bir kaç şirin saç modelim var, onları saç tokaları ile güzelleştiririm

Düzenli olarak cilt ve vucut bakımı yaparım her hafta

Manikür pedikürüme dikkat ederim asla soyulmuş ojeler, kırılmış tırnaklarla göremez kimse beni

Yataktan kalkar kalkmaz yüzümü yıkar, dişlerimi fırçalar,nemlendiricimi sürer kirpiklerimi kıvırır ve parlatıcımı sürerim

Moralim bozuksa veya hastaysam bazı günler evin içinde allık sürdüğümde olur

Sporumu yapar sağlıklı beslenirim

Aklıma gelmeyen şeyler vardır elbette... Şimdi silkelen ve diğer arkadaşlardan gelen tavsiyeleride göz önüne alarak uygulamaya başla bakalım, sandığın kadar zor değil...

pijamam ayrıdır. Evde giyindiğim ayrıdır. temizlik için ayrı :)

fıkrı olan cevaplarsa sevınırım..

kızım hıcbıseyı yemez,sadece önüne koyarsam,kendı kendıne yerse yer..

mısal suan patates yıyor,ben yedırmeye kalksam kıyamet kopar evde..

kocam kızımın su halını görse bana kızar..

neden? cunku ben ona kıbar yemeyı ogretmıyorum,elıyle yıyor çocuk..

16 aylık olduğundan çatal tutamaz..

bense yesınde nasıl yerse yesın kafasındayım..kayınvalıdem ve annem hatta tum çevrem benle hem fıkır..

ama yoksa ben kızıma kaba olmayı mı ögretıyorum gerçekten?

Son düzenleme:
Benim kucuk bi oglum var cok hiperaktif oyuzden uzun uzun bakima vakit ayiramiyorum. Mesela sabah oglumdan once kalkip kahvalti yaparim sonra mekik cekerim biraz sezaryan gobegim var.
Ayda bir kuafore gidip komple agda yaptiririm
Saclarimi kendim evde boyarim dipleri ciktikca
2-3 gunde bir yuzume pisik kremi surup beklerim 15 dk kadar muthis etkili benim bakimim bukadarcik.

ben fikrimi söyleyebilirmiyim bence her şey imkanlar dahilinde olucak şeyler temizlik apayrı ama bakım güzel giyinmek kendine vakit ayırabilmek hepsi insanın imkanlarına bağlı

bende kuaföre 6 ayda bir gidiyorum bir kesim yada balyaj..
biz asgarisini yapsında paspal olmasın bari diyoruz artık..:27:

oyyy tüm yorumları tek tek okudum. ben de konu sahibi gibi biraz üşengecim :26: ama yine de özen göstermeye çalışırım. dediğiniz saç bakımını ben de denicem. ama fikriniz var mı bilmiyorum. hande sifsaç bakım yağı ve şampuanı var. instagramda takip ediyorum ben hande polat hanımı. kullananlar falan çok memnun. ondan denemek istiyorum aslında :26: ama sizin dediğinizi de denicem mutlaka. herkes nemlendirici, tonik falan demiş ama lütfen bana güzel olan bir marka verir misiniz? en çok da bu konuda cahilim. :31:

Ben çok saç değiştirdim hem renk hem model ama genelde düz kullanmayı sevdiğim için hep düzleştiriyorum. Saç yapım da çok lanet benim. İkisi birleşince çok fena oluyor. Şimdiye kadar çok maske aldım dışarıdan ama hepsine taş çıkarır dene gör..
Düzenli yapmaya çalış.

bense yesınde nasıl yerse yesın kafasındayım..kayınvalıdem ve annem hatta tum çevrem benle hem fıkır..

Ah canim yerim onu ben. Keske benimkide oyle yese. Bence siz iyisini yapiyorsunuz. Kocalar zaten ne anlar bosver :)

Merhaba kızlar,,

Ben açıkçası öyle kendine çok bakan biri değilim. Hatta baya bakımsızım da denilebilir. Bunun yanında kilo sorunum var ve bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Ama benim esas sorunum, evet her zaman bakımlı olmalıyız ama ben ailemle yaşıyorum ve o kadar rahat saldım çayıra mevlam kayıra modundayım ki bazen düşünüyorum evlenmiş olsam ve eşim beni bu halimle görse boşar yeminle :D sarkık bir vücut, üzerimden çıkmayan pijama, eksik kişisel bakım vs vs. kusurum o kadar çok ki. Ne yapmalıyım nereden başlamalıyım bilmiyorum, biraz da üşengecim sanırım şimdiden bir düzen kurmaya çalışsam 1 yıla ancak kurarım gibi.

Bir de kıl-tüy işlerini nasıl hallediyorsunuz? Bekarken bir tık daha rahat olabiliyoruz,azcık çıksa da sorun olmuyor ama ilerde hep temiz gezmek nasıl mümkün olacak?

Desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum,,

aynı durumdan bende muzdaribim ya....bekarken cok bakımlıydım...simdi hem calısıyorum hem yorgunluktan eskisi kadar bakamıyorum kendime.valla kıl sorunuda benim basımın belası ama lazere gidiyorum en güzeli o hiç agdayla sirle sunla bunla ugrasma derim ..bi yere gezmeye giderken kendime bakıyorum.ama evde pijama terlik modundayım ayagımı kaldıracak hal kalmıyoki.ama calısmasam mutlaka kendime bakacak cok vaktim olurdu

Aslında imkan olsa ki tam zamanı sabahları serin oluyor. Herkes uyurken ve trafik çok yokken tempolu yürüyeceksin. Ama bizim çalışma sistemimiz sabahları uyku zamanını maksimize etmeyi öğrettiği için spor kültürümüz sıfır neredeyse.
Bir iş gezisine gitmiştim. Otel termal otel ve karşısında dağ var çok güzel yapmışlar. Sabah perdeyi bir açtım bütün yabancılar dağda yürüyüş yapıyor. Aklımın ucundan bile geçmedi, camı bile açmadım.:36::36:
İndim aşağı yabancı yatırımcılar bir portakal az bir iki parça bir şey almış yavaş yavaş yiyor. Türkleri de tabakların tanımak çok mümkün. Pasta börek dolmuş tabaklara, ben dahil..

aynen o kültür yok bizde..hele açoık büfeyse otelde doldurulur tabaklar erkekler neysede hanımlar kilo alıyo..bende özümle savaşıyorum bir iki senedir:9:

Kızın kaç yaşında ki?
Bir kere bir şey öğretilmez çocuklara uygulama yaparken evde gördükleri en iyi öğretme methodu.
Biz kızıma asla diş fırçalamayı öğretmedik. Eşimle bizi fırçalarken gördü. Şimdi çok uykusu olsa bile yat bugün fırçalama diyorum. “olmaz dişim çürür “ diyor.
Yani çocuğa çatal, bıçak kullanmayı öğretmek ona matematik öğretmek gibidir.
Siz evde nasıl yaşıyorsanız onu öğrenecek istersen Beyaz Saray’ın dadısını tut getir.

Ah canim yerim onu ben. Keske benimkide oyle yese. Bence siz iyisini yapiyorsunuz. Kocalar zaten ne anlar bosver :)

gecen gun salata yemesını videoya cekmıstım..

kızım elını daldırıp daldırıp tabağa butun salataları yemeye çalışıyor,

üstü bası batmış..kocamsa vıdeoyu ızlemıs,bana kzııyor..çocuğa böyle mı ogretıyormusum..

cevremdekı herkes ıse cocugun önüne yıyecegı seylerı koy kendı kendıne yemeyı ögrensın dıyor..

ben kaldım arada..

Kızın kaç yaşında ki?
Bir kere bir şey öğretilmez çocuklara uygulama yaparken evde gördükleri en iyi öğretme methodu.
Biz kızıma asla diş fırçalamayı öğretmedik. Eşimle bizi fırçalarken gördü. Şimdi çok uykusu olsa bile yat bugün fırçalama diyorum. “olmaz dişim çürür “ diyor.
Yani çocuğa çatal, bıçak kullanmayı öğretmek ona matematik öğretmek gibidir.
Siz evde nasıl yaşıyorsanız onu öğrenecek istersen Beyaz Saray’ın dadısını tut getir.

16 aylık..çatal tutmaya heveslı,oyle yemeye çalışıyor ama yakalıyamıyor..mecbur elıyle alıp yıyor..

ben yemek konusunda ısrar etmiyorum ..ama yemediyse abur cubur vermiyorum zaten az yer abur cubur..ama çatal kullanmaya bir buçuk yıldır başladı..solla tutarsa sağ eline ver dr kızkardeşime söylemiş konu dışı ama dip not diyelim editörlere:))

16 aylık..çatal tutmaya heveslı,oyle yemeye çalışıyor ama yakalıyamıyor..mecbur elıyle alıp yıyor..

Aa o zaman doğal haline bırak tabi.
Hem el kasları gelişir, hem oyun olur onun için.
Hem de kendince yeni bir şey keşfeder.
Benim de tam tersi çalıştığım için annem hep kızımın ağzına verdi, belki kolayına gitti, belki yemiyor diye..
Şimdi masaya oturuyoruz. Bir kaşık kendi alıyor 3 kaşık ben veriyorum. Yoksa yemiyor. Vermedim bir ara öğrensin dedim ama yemiyor resmen o zaman. İçim rahat etmiyor. Benim kızım da 4 yaşında.

gecen gun salata yemesını videoya cekmıstım..

kızım elını daldırıp daldırıp tabağa butun salataları yemeye çalışıyor,

üstü bası batmış..kocamsa vıdeoyu ızlemıs,bana kzııyor..çocuğa böyle mı ogretıyormusum..

cevremdekı herkes ıse cocugun önüne yıyecegı seylerı koy kendı kendıne yemeyı ögrensın dıyor..

ben kaldım arada..

Kucucuk cocuk catal bicak kullanarakmi yiycek ve daha 16 aylik cok minik :9: bence siz esinize hehe diyip gecistirin bildiginiz gibi yetistirin. Benimki sofra gorunce bazen elle daliyor kizzam anlamazki 20 aylik daha sulu yemek degilse izin veriyorum ogrensin kendi kendine yemeyi.

Devam canım doğru yoldasın. En güzel savaş insanın kendisiyle verdiği savaştır.:nazar:

evet ipekçim böyle geldim böyle gideyim yapmamak hayattaki felsefem..ailemin yapmadığı pek çok şeyi yaptım..uzak bir şehre konsere gittim mesela..babam hersabah duşmu alınır diyor aldırmıyorum:27:

Back