- 23 Aralık 2017
- 45
- 24
- 3
- 35
Valla benim iki taraf da köylü olmasına rağmen aralarındaki kendini geliştirmişlik farkı bile bana batıyor çoğu durumda açık konuşayım. Annenizi açıkcası çok iyi anlıyorum ve asla küçmsediği için öyle davrandığını düşünmüyorum. Mesela anneniz istiyorki nezih bir ortamda olsun düğününüz illa çook şaşalı demek değl bu çünkü onun çevresi gelecek iş arkadaşları gelecek, karşı taraf da ne gerek var mahalledeki düğün salonu oluversin diyecek belki de. Annenizin istediği düğün tarzı onlara uymayacak mesela.bu bile annenizin üzülmesi için bir sebep.. köye gittiğinizde sizden gelinlik bekleyecekler demişler çok doğru. Bu ilk etapta yaparım yaa nolcak elime mi yapışır gibi gelse de, bazı ailelerde gelenekler o kadar baskın ki sen iyilik olsun diye yaptım sanırsın ama onlara göre bunlar senin asli vazifendir yapmaman abestir bilmem anlatabildim mi. Evlenmeyin demiyorum eşinizle gayette iyi anlaşablirsiniz ama ailesiyle dha sık görüştükçe ufak ufak birikecek içinizde garip gelecek çoğu şey. Ama kltürel uyumu yakaladığın aileyle de süper olacaksın diye bir kural yok yani.karşındaki kişiler insan olsun sınırlarını bilsin saygı sevgi olsun başka bişeye gerek yok.