• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte 2 aile arasi kultur catismasi?

Valla benim iki taraf da köylü olmasına rağmen aralarındaki kendini geliştirmişlik farkı bile bana batıyor çoğu durumda açık konuşayım. Annenizi açıkcası çok iyi anlıyorum ve asla küçmsediği için öyle davrandığını düşünmüyorum. Mesela anneniz istiyorki nezih bir ortamda olsun düğününüz illa çook şaşalı demek değl bu çünkü onun çevresi gelecek iş arkadaşları gelecek, karşı taraf da ne gerek var mahalledeki düğün salonu oluversin diyecek belki de. Annenizin istediği düğün tarzı onlara uymayacak mesela.bu bile annenizin üzülmesi için bir sebep.. köye gittiğinizde sizden gelinlik bekleyecekler demişler çok doğru. Bu ilk etapta yaparım yaa nolcak elime mi yapışır gibi gelse de, bazı ailelerde gelenekler o kadar baskın ki sen iyilik olsun diye yaptım sanırsın ama onlara göre bunlar senin asli vazifendir yapmaman abestir bilmem anlatabildim mi. Evlenmeyin demiyorum eşinizle gayette iyi anlaşablirsiniz ama ailesiyle dha sık görüştükçe ufak ufak birikecek içinizde garip gelecek çoğu şey. Ama kltürel uyumu yakaladığın aileyle de süper olacaksın diye bir kural yok yani.karşındaki kişiler insan olsun sınırlarını bilsin saygı sevgi olsun başka bişeye gerek yok.

Anlasmak isteyen insanlar herkesle anlasir :) ben ailemden boyle gordum boyle bilirim.
Bize yeri gelir haremlik selamlik misafirler gelir yeri gelir modern, yabanci farkli irki olan vsvs..
Veya bir tanisiklik olur. Ayni ortamda olunur Ve saygi gosterirsin.
Boyle seyleri buyutene hayret ediyorum o yuzden. Herkes isteyince gayette anlasir yani benim acimdan. Ha sevmek zorundamisin, hayir. Ama ayni ortamda bulundukca iki sohbet etmek birbirine saygi gostermek, empati kurmak, karsi tarafi dinlemek cok da zor birsey degil.

Annen fazla buyukgonullu ne yazikki, okuduklarimdan bunu cikariyorum. Oysa her insandan birseyler ogrenilebilir. Karsilikli bilgi alisverisine girilebilir. Hepimiz insaniz. İnsanlari statusune, okudugu okuluna gore ayirmak hos degil.
Sasiriyorum yani...avrupada yasiyorum binbirturlu irktan insanla birlikte. İsteyince herkes anlasiyor anlasir. Bizim millet okudugun bolume kadar birbirinin uzerinden ego kasiyor... Hic gerek yok boyle seylere. Boyleleri asil cahildir benim gozumde. İstedigi kadar okumus olsun.

bu kanıya nerden vardınız? annem kızı için iyi bi düğün istiyo yani kimin annesi istemez? yada iyi bi evde yaşasın istemez? çünkü nu yaşıma kadar herşeyin en iyisini vermeye çalıştılar bana. kimseyi aşağılamadılar bu güne kadar sadece endişe ediyolar baba evindeki rahatımı bulur muyum farklı bi kültürün içine girince bocalar mıyım diye? ama kimseye sen köylüsün sen şöylesin böylesin demiyolar? makam mevki delisi değiller bu yazdıklarımın neresinden bu kanaate vardınız?
Bircok anne istemez. Sonucta es adayinizin isi iyimis. Madden sikintili bir hayatiniz olmayacak geri kalani gosteris?

Bence annenize yukluyorsunuz ama sizde takiyorsunuz dugunu evi.

Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Durum bendede ayni hatta ben yurt disind dogup buyudum ailem yurtdisinda ama esim turkiyede dogudu buyudu aileside oyle.. bazen zitliklar oluyor, ama denk olan ailelerdede oluyor bu. Benim kv ve annem bir araya geldi ve annem siyaset konusan anlayan icinde olan bir kadinken kv anneme dizide olan ask hikayelerini anlatti mesela ortak yonleri hic yok bizimkilerinde. Ama bu anlasamiyacaklar anlaminada gelmior anlasacaklar anlaminada gelmiyor.. Dil turkce jsterlerse illaki ortak birsey bulunur.. biz esimle yurtdisinda yasadigimiz icin yazdan yaza goruscez oda sorun degil onu buyutup yetisdiren aile o var olus sebebi onlar sonucta onlar iticek degilim bir kenara. Ailerimiz bir araya cok gelmedi ama geldiklerindede oyle biraz Degisik gecti ama kotu degil.. aileler anlasmasi cok guzel birsey tabiki ama ailelerin yaninda kalmiycaksiniz sorun yok. Aileler hergun goruscek degil. Gorustuklerindede cocuklari icin sizler icin tolere etsinler birzahmet.. kimse kimseden ustun veya alta degil.. herkes herkesle ayni olsa nekdr skici ve sacma olurdu.. Annenin insanlari oldugu gibi kabul etmesi gerekiyor bunu sorun haline getirmenin manasi yok.

valla ailenize cok ozendim . hicnisey n eksik olmamis. maddi manevi rahat buyufun masAllah. nisanlinin ve senin iyi isleriniz var . kendi hayatimi dusundumde kimisi ne kadar sansli doguyor. ailen e cok bagliysan sonra pisman olursun bence hic bir zaman evlenme. annenle yasa mutlu mesut ne gerek var .

valla ailenize cok ozendim . hicnisey n eksik olmamis. maddi manevi rahat buyufun masAllah. nisanlinin ve senin iyi isleriniz var . kendi hayatimi dusundumde kimisi ne kadar sansli doguyor. ailen e cok bagliysan sonra pisman olursun bence hic bir zaman evlenme. annenle yasa mutlu mesut ne gerek var .
Bu ciddi bir yorummu arkadasa cevapladigin?gercekten cok hayalperestmisin.. sana gore maddiyat tek mutluluk galiba ? Onunda ailesi yuvasi cocuklari olmasi gerekmiormu? Degisik fikirlerin gercekten

Bu ciddi bir yorummu arkadasa cevapladigin?gercekten cok hayalperestmisin.. sana gore maddiyat tek mutluluk galiba ? Onunda ailesi yuvasi cocuklari olmasi gerekmiormu? Degisik fikirlerin gercekten
evet ozendm hayatina

benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil.

Neyse ki evlenen sizsiniz...

Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak

Her dunur birbirine uyumlu olmak zorunda degil ki. Sonucta mecburiyetten akraba olmus iki aile, kanka olacak halleri yok ya. Ozel gunlerde dogum vs durumunda ancak muhatap olacaklar. Onun disinda gorusmeseler de olur.

Kültür farkı çok zor ya. Benim evliliğimin bitmesinin de bir sebebi.

Allah kolaylık versin. İşiniz zor.

Iyide nisanlin ve sen aynı statudesin .ailenin durumu ailene ait. Verdim geliri kendine kardeşler arasında bile uçurum olabiliyor her birey kendinden sorumludur.anlaşmaya gelince de kimse kimseyi sevmek zorunda değil saygı duyulan yeter ayrıca anneniz ihtişamlı bir düğün istiyormuş nisanlinls sen karsilayacaksan yapılsın.ama annem istiyorsa kendisi yapsın .

Kültürün amacı hediyeleşmektir,Sizden ne aldığı size ne verdiği değerlidir.
Köylü bir aile hatrı sayılır bir hazine barındırır, tıpkı sizin ailenizin de barındırdığı hazine gibi.Olayı çatışmaya üstünlük kurma çabasına dönüştürmek elinizde ,güçler savaşı gibi görürseniz ki kim güçlü o da faili meçhul bir soru olur!Diyeceğim o ki eğer aileniz gerçekten eğitimli ve kendini yetiştirmiş bir aile ise olaya bu çerçeveden bakar,değilse sorun ailenizdedir. Bu yaşadığınız endişeyi Köylü aileye sahip olan Nişanlınız neden yaşamıyor sizce?

Ya neden biz bunları bu kdr takıyoruz acaba annem babam üni mezunu o nisanlimin ailesi köylü nasıl bir cümledir ya dün akşam okudum sinirden catladim yazmadım hala bir de yorumlarda devam ediyorsun böyle olmaz ki sen o ayrımı yaparken olmaz bu iş !!!!!
Benim ailemde şehirde SENİN TABİRİNLE KOYLU İLE EVLENDİM ! Köye gelin gittim ne oldu gayet de mutlu oldum birşey olmaz arada çatısirlar arada severler birbirlerini ama sen bu ayrımı yaparsan işin içinden çıkamazsın haberin olsun

Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?

YANİ ben eşimle severek evlendim.
13 YIL:nazar::nazar::nazar: olacak dile kolay belki 3 defa bir cenaze yada doğum günü organizasyonunda veyahut aileden biri evlenince bir araya geldiler.
Bana göre takılacak bir sorun değil,sevgiliniz ile fikir ayrılıklarınız yoksa tabi..

şimdiye kadar anlaştık 3 yıldır beraberiz tabi aynı evde işler değişir mi bilmiyorum..

bi şekilde idare etmeye çalışırım diye düşünyorum nişanlım pek sabırlı bi insan değil sanırım ben çok yorulucam bu durumda herşey bana kalacak:KK61:

köye gidip geliyolar ordaki tarla işleriyle uğraşıyo kp dönemsel işler oluyo bi şekilde geçiniyolar durumları kötü değil ama çok iyi de değil. çok fazla toprakları arsaları evleri vs. var ama yaşam tarzları değişik. hem burda hem köyde evleri var şuan. ama bikaç yıl öncesine kadar sadece köydelermiş.
Bence tüm bunlar eşliğinde bu yasam farklılığının sizi nasıl etkileyeceğini tekrar düşün .

Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...
Ben de ayyynı durumdayım. Benim eşimin ailesi hep mühendis doktor vs ama benimkiler memur işçi vs. Ama benim şansım iki taraf da ne aşağılık ne büyüklük kompleksine sahip. Benim ailem de biz okumadık ama çocuklarımız okusun dünyayı gezsin kafasındadır. İki aile de birbirini Özel günlerde ararlar hasta iken geçmiş olsun vs denir kandil bayram vs. Ben ve eşim her iki aileye de samimi davranıyoruz uyum sağlıyoruz. ama eşim anneci olsa ve kayınvalidem burnu büyük olsa veya şeytani bişi olsa o iş olmazdı. Eşim ailesine içten ama mesafelidir. Ben de öyle. o yüzden bize nerde ne diyeceklerini tartarak konuşurlar. O yüzden bizde sorun olmuyor ama eğer bunlar yoksa çok zor.

Siz biradada bulunmalarını isteyebilirsiniz ama onlar istemezlerse yapacak bişey yok
Düğüne kadar idare ersinler sonra istedikleri gibi devam ederler

Sizinki gene iyi. Annem öğretmen babam doktor. Hacılar. Aşırı derecede muhafazakar bir ailem. Bende üniversite mezunuyum. Yüksek lisansa başlıyorum. Alkol sigara içmiyorum. Evlenmek istediğim kişi ve babası alkol alıyor her gün. Aşık olduğum kişi lise terk. Maddi durumu çok iyi. Onlar çok zenginler bizden. Bizde inanç, eğitim farkı var. Babam herkese içmeyin diyor dünür adayına karşı susuyor :halay:işte aşk bu. Onlar küfürlü konuşuyor babam ve biz nazik saygılıyız :halay:Allah hepimize yardımcı olsun. Sizin inancınız aynıysa gerisi boş. Aynı evde yaşayacak olan sizsiniz. Annenize şunu söyleyin. Doktorlar görüyorum eşini aldatıyor. Öğretmen olan çift var daha az kazanıyor ama çok mutlular. Karı koca öğretmen ama zamanla ev araba almışlar. 3+1 yada villa değil önemli olan. Eğer iki taraf çalışıyorsa düğünün evin en güzeli olsa kaç yazar. Önemli olan şey evlenmek değil düğünü herkes yapıyor önemli olan şey sonunu getirmek. Tanıdığım biri daha düğün borcunu öderken boşandı. Allah huzur sağlık mutluluk versin lütfen. Size mutluluklar dilerim yolunuz açık olsun.:KK200:

Küfür etmeleri hoş mu? Şimdi gülerek anlatıyorsunuz ama ilerde çok sorun olacak. Bence herkes dengi dengine. Her gün alkol alan insan alkoliktir. Bununla baş edebilir misiniz? Her şeye toz pembe bakmayın derim. Biraz gerçekleri düşünün. Mesela eşim alkolik diye konular var. Hepsi de evlenmeden önce alkol aldıklarını biliyordu ama başedemediler. Okuyun derim.
Sırf zengin diye harika olmuyorlar ve yaptıkları doğru olmuyor. Lütfen mantıklı hareket edin. Benden size tavsiye.

Bizim de öyle ama farklı kültürleri öğrenme olarak bakıyorum ben duruma ve çok güzel oluyor, memleketine vs gidince ama Benim ailem hep makul oldu, öyle sıkıştırmalar olmadı ailelerde biter

Back