Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İsteme nişan düğün bayram seyran doğum yani en fazla ne kadar görüşebilirler ki bizde doğu kökenliyiz ve abimde doğu kökenli ama eğitimli bir ailenin kızıyla evlendi bu seneye kadar bir sorun yok sandık ama yengem bayağı giydirmiş anneme ne bileyim yani eğer böyle bakacaksanız beğenmeyip yükseklerden uçacaksanız bu işten vazgeçin.Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Bence nisanlilik sürecini biraz uzatın,nisanlinizi biraz da baba ocağında gözlemleyen,akraba olacağınız kişilerle tanışın.Siz bakalım onun ailesi ile anlasabilecekmisiniz bunu görün.Ay nekadar zamanda bir görüşcez ki demeyin.Bugun oglu öğrenci olduğu icin gelmeyen anne baba ,evlenince "oglumun evi" diye kişi geçirmek isteyebilir. Onlarla birlikte siz yaşayabilecek misiniz bir görün.Sonucta ölüm var hastalık var aylarca bir arada kalmanız gereken durumlar var.Sizin anneniz " aman ne bozucam keyfimi, yardımcı tutalım" der,eşinizin annesi" gideyim oğlumun evine torunlara ben bakayim" der.
En büyük sorun da çocuk yetistirirken olacaktir
Ben olaya yüksekten,alçaktan bakacaklar olarak değilde iki tarafında tüm hevesinin kursağında kalacağını düşünüyorum.Esinizin ailesi eşe dosta onlara " gelinlik" etmediğiniz den yakinacak ama susup kendini bastıracak,sizin aileniz. " Prensesimizdi,bunun için mi kolejlerde okuttuk" diyecek susup kendilerini bastıracak.....ama er yada geç büyük patlama yaşanacak.Bu genelde bebek doğduğunda olur
Sizinki gene iyi. Annem öğretmen babam doktor. Hacılar. Aşırı derecede muhafazakar bir ailem. Bende üniversite mezunuyum. Yüksek lisansa başlıyorum. Alkol sigara içmiyorum. Evlenmek istediğim kişi ve babası alkol alıyor her gün. Aşık olduğum kişi lise terk. Maddi durumu çok iyi. Onlar çok zenginler bizden. Bizde inanç, eğitim farkı var. Babam herkese içmeyin diyor dünür adayına karşı susuyor işte aşk bu. Onlar küfürlü konuşuyor babam ve biz nazik saygılıyız Allah hepimize yardımcı olsun. Sizin inancınız aynıysa gerisi boş. Aynı evde yaşayacak olan sizsiniz. Annenize şunu söyleyin. Doktorlar görüyorum eşini aldatıyor. Öğretmen olan çift var daha az kazanıyor ama çok mutlular. Karı koca öğretmen ama zamanla ev araba almışlar. 3+1 yada villa değil önemli olan. Eğer iki taraf çalışıyorsa düğünün evin en güzeli olsa kaç yazar. Önemli olan şey evlenmek değil düğünü herkes yapıyor önemli olan şey sonunu getirmek. Tanıdığım biri daha düğün borcunu öderken boşandı. Allah huzur sağlık mutluluk versin lütfen. Size mutluluklar dilerim yolunuz açık olsun.
Hakkında hayırlısı olsun güzelim, sen karşı tarafın değil,kendi isteklerini dinle.Onemli olan sensin.Genel olarak kaygılı birisin gibi anladım,önce iyi ol sonra aile kurma yoluna gir. Evlilik döneminin ilk yılları cidden stres kaynağı ve insanın duygusal olarak da kendini sıkışmış hissetmesine neden oluyor.
Tüm yazdıklarınızdan sorun çıkarsa eğer anneniz yüzünden çıkacağı kanaatine vardım. Karşı tarafa bişey demese bile sizin huzurunuz kaçacaksa sorun demektir.
Henüz lisans dönemindeymişsiniz evlenmek için acele etmeyin. Torun konusunda malesef bir çok aile ısrarcı, bişey demeseler bile 4 gözle bekledikleri bilinen bişey. Değil aileler, çevredekilerin bile ilk sorusu X napıyor, bebek falan var mı oluyor. O konuyu çok takmamak gerekiyor.
Ve son olarak eşiniz ailesine düşkün olmasa bile evlendikten sonra bambaşka oluyor. Bekarken evde 2 günden fazla kalamayan eve gitmek istemeyen eşim, şimdi en küçük tatilinde ailesinin yanına gitme planları yapıyor. Kendisi doğru düzgün aramaz, sürekli bana annemi aradın mı diye sorar. Şu ana kadar sorun olan bi kısım çıkmadı bence ailesiyle bağlı olmasının bi mahsuru yok ama siz zaten ayrı ev istiyor , uzak olmak istiyor diye düşünüyorsunuz ya; evlenince öyle olmayacak muhtemelen, annesigil yakınsa eğer haftada bir kaç gün gitmek isteyecek, haftasonu onlarla plan yapacak, bayramda seyranda onların planlarına dahil olunacak. Bunları önceden bi kabullenebiliyosanız sorun yok. Kabullenemiyorsanız biraz daha düşünün.
Evet 3-4 kez gorusmuslerdir, nisanlilik surecinde de bi 5-6 kere gorustulerse odur yani. Hatta babamla dugunumuzden sonra 1 kez 7 yil sonra karsilastilar sanirim.
E bu kadar farkli insanlar biraraya gelip ne konusacaklar ki? En azindan kendi evliligim icin... siyaset konussalar birbirlerini kirarlar, ekonomi konussalar dunyalar apayri, gundemi tartisamazlar, nasilsin iyiyim, sen nasilsin hamdolsun, sonra konu kilit, herkes çayını alip bos bos tv ye bakip zamaninin hizla gecmesini bekliyor.
Ama bu benim icin hic sorun olmadi, kaos sevmem ben, senin annen bunu dedi, benim banam şuna kirildi muhabbeti cekemem, o yuzden belki de en temizi oldu.
Uyum elbette önemli
Aileler benzese de bazen uyum olmuyor
Senin o ailede nasıl hissettiğin önemli
Aileler yılda 1 , 2 defa görüşüyor zaten
Çok düşünüp karar verilmesi gereken bir konu
benim pek acelem yoktu ama zaten uzun yıllardır beraberiz mezunda olunca başladı nişanlım evlilik diye tutturmaya bana kalsa ben hala çok hazır değilim ama ne bahanem kaldı ne uzatmaya sebebim .. aynen annem karşı tarafa hiçbişey demez ama benim başımın etini yiyecek sanırım.. yani başımın etini yemese bile yüzü asılsa ben dağılıyorum malesef
ya dediğinizi ben şimdiden ufak ufak farkediyorum işler ciddileştikçe ailesine daha bi sarılmaya başladı nişanlım bu neden kaynaklanıyo acaba nasıl bi psikolojiye giriyolar ki? hani noluyoda bi anda anneleri babaları kıymetleniyo çok araştırılması gereken bi konu bence bu
ya aynen ben de kaostan korkuyorum hani ama birbirleriyle görüşmeseler daha iyi olacak kararını verene kadar biraz şansımı zorlıycam ortak konular vs. olmuyosa baktım yapamıyorum görüşmesinler yapcak bişey yok
ben şimdilik çok yabancı hissetmedim ailede ki çok sıcaklar bana karşı ama illaki kendi ailem gibi değil de zamanla daha da alışırım diye inanıyorum inşallah öyle olur..
Kaynaştırmaya uğraşma ne gerek var ki? Seninkiler damadı, onunkiler de gelini sevsin yeter. Belli çıtayı aşmış insanlarsınız, mahalle kültüründe değilsiniz. Bence nisanlinin ailesi seninkilerin yanında ezilmesin yazık. Köylü halleriyle çocuklarını okutup meslek sahibi etmişler çok saygıdeğerler ellerinden operim. Ama böyle insanlar alıngan olur, hassas olur. Kendilerini hakir görülmüş sanırlarsa nişanlın da bozulur. Kim ister ki ailesi ezilsin. Sen ortasını bulucaksin artık. Dozunda görüşürler 40 yılda bir. Evliliginizde herseyi annene yansitmiycaksin artık, hep mutluyum diyeceksin. Yoksa ben sana demiştim bak gördün mü diye üstüne gelebilir tabi. Anne o da sonuçtayaa annemden biraz korkuyorum açıkçası hani kimsenin yüzüne küstahlık yapmaz ama gelir beni darlar her sorunda bu aileyi nerden buldun filan tarzı konuşmalar yapar diye korkuyorum sık görüştürmicem artık napicam mecbur.. yada bir süre uğraşırım birbirlerine kaynaşsınlar diye baktım olmuyo zorlamam ya..
Kaynaştırmaya uğraşma ne gerek var ki? Seninkiler damadı, onunkiler de gelini sevsin yeter. Belli çıtayı aşmış insanlarsınız, mahalle kültüründe değilsiniz. Bence nisanlinizin ailesi seninkilerin yanında ezilmesin yazık. Köylü halleriyle çocuklarını okutup meslek sahibi etmişler çok saygıdeğerler ellerinden operim. Ama böyle insanlar alıngan olur, hassas olur. Kendilerini hakir görülmüş sanırlarsa nişanlın da bozulur. Kim ister ki ailesi ezilsin. Sen ortasını bulucaksin artık. Dozunda görüşürler 40 yılda bir. Evliliginizde herseyi annene yansitmiycaksin artık, hep mutluyum diyeceksin. Yoksa ben sana demiştim bak gördün mü diye üstüne gelebilir tabi. Anne o da sonuçta
Her zaman istediğin olmuyor işte. Her gülün dikeni var. Bazen samimi dunurleri görünce ben de imrenirim, benimkiler resmi diye. Ama böylesi daha güzel. Herkes mesafeli saygılı. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler. Burda neler okuyoruz. Önemli olan evliliğini sağlam kurmak. Mutluluklar dilerimkayınvalidem çok hassas ve gerçekten alıngan yani bu dedikleriniz mümkün hele ki nişanlım bu alınganlıkları çok takarda anneme bilenir diye çok korkuyorum. kimse onları hakir görmüyo aslında ama ortak noktada da buluşamıyolar. kimse kırılmadan üzülmeden çıkarım bu işin içinden umarım. ama dediğim gibi çok isterdim hep bi arada olunmasını. belki zamanı gelince torun noktasında birleşirler bilemiyorum zaman göstericek galiba
Dost acı söyler canım ama evlilikte aileler çok önemli büyüme tarzlarınız hayata bakış anılarınız çok farklı olmalı evlenince o kendi büyüdüğü şekilde yaşamak isteyecek ona göre kararlar alacak çocuk olunca ona göre yetiştirmek isteyecek sense senin yetiştiğin ve istediğin gibi olmasını isteyeceksin ya onun dediği olacak ya senin ama yüzde 99 onun istediği olacak çünkü şimdiden bayramda ilk benim aileme gidilecek diyorsa sana bazı şeyleri kabullendirmeye çalışıyor çünkü o öyle yetişmiş onun için bayramda ilk kime gidileceği önemli çünkü o yüzden öyle diyor senin için umrumda olmayabilir çünkü sen bayramda büyük ihtimal eşinle geleneksel bayram geçirmek yerine gezmek dolaşmak tatil yapmak isteyebilirsin senin önceliğin bayramda kime gidilmesi değildir ama onun önceliği bu zamanla kendi yetiştiği geleneksel aile düzeninde olmak isteyecektir ama sen doktor bir ailede yaşamış biri olarak daha farklı beklentiler içinde olup hayal kırıklığı yaşayabilirsin çünkü senin yaşanmışlıkların ve onun yaşanmışlıkları çok farklı kimseyi küçümsemem asla herkese saygım vardır ama evlilik zor iş kolay değil anlaşmak orta yolu bulmak çevremde yaşam tarzları yüzünden 2. Evliliklerini yapan insanlar var dikkatli adım at acele etme
Olmazsınız. Şu mesajdan sonra iyice emin oldum.. aşk evliliği yapsanız bile zamanla bu sizi tatmin etmiycek.. yerinizde olsam kendime denk birini bulurdum..Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...