• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte 2 aile arasi kultur catismasi?

Başlığı okudum ve dedim ki kesin konuyu açan arkadar üniversite mezunu kültürlü zengin taraftır, sevgilisi köylüdür cahildir eğitimsizdir. (!)

Tahmin ettiğim gibi çıktı.

Bir kere de bu başlığın altından biz cahiliz köylüyüz okul okumadım ama sevgilimin ailesi çok kültürlü nasıl adapte olacağız diye açıklama okumadım

babam üniversite mezunu. annem lise.
aynı köyden. akrabalık da var.
baktığınız zaman kültür farkı yok.
baba tarafım tamamen üniversite mezunu.dedem de memurmuş.zar zor bir maaşla geçinmişler.
yokluk çekmişler.
anne tarafımda dayılarım üniversite teyzelerim lise mezunu.
dedem istanbula gelmeden önce köy işleri yaparken göç edince kendi işini yapmış.
anneannem herdaim dedemin destekçisiymiş, her işi beraber yaparlarmış.
maddi durumları da hep iyi olmuş.

annem hep aile yapılarındaki farktan dolayı sıkıntı yaşadığını söylerdi.
aile çok önemli derdi anlamazdım o zamanlar.
annem sevgi dolu bir babayla, annelerine saygı gösteren bir babayla büyümüş.
kadın erkek eşitliğini görmüş. el ele veren karı kocanın nasıl güçlü olduğunu görerek büyümüş.
babam ise... hiç anlatmayayım :(

demem o ki..
önemli olan eğitim, para, yaşam tarzı değil.(köy-kent ayrımından bahsediyorum)
önemli olan ahlaki değerleri taşıyan insanlar olup olmadıkları.
bazen eğitim bu anlamda bir şeyler katabildiği gibi, bazı şeyleri götürebiliyor da.

düğün, eşya, çeyiz... bunlar öyle boş şeyler ki..
çalışan iki insanın aileden bir şeyler beklemesini doğru bulmuyorum.
yemekli şaşalı bir otel düğünü olmaz belki ama
düğün salonunda da evlenmezsiniz!
sade nezih bir nikah yaparsınız.

ayrıca doktora da yapsan, yurtdışında eğitim de görsen 5 dil de bilsen düğünün sonu "erik dalı ankaranın bağları"
o yüzden çok şeyapmamak lazım.

realist olmak lazım...
sevgi aşk her şeyin üstesinden gelemiyor maalesef...
bence aile uyumu çok önemli..

Egitim, örf adet, gelenek görenek, maddiyat.

Asikken bunlar goze gelmiyor. Ama evlenince hep burdan patlak veriyorlar.
Özellikle aileler catismasi. Keza kvler gelini hic benimsemiyor.

Kuzenim de asik oldu evlendi. Kocasini sevmesine ragmen sirf ailesi yuzunden pisman oldu.

Iyi dusun.

Ya evet bir arkadaşım var, aynen konudaki gibi kızım ailesi eğitimli ve maddiyat olarak daha güçlü.
Erkeğin ailesi de ayrıca çok farklı yaşamları var, kalabalık bir aileler ve birlikte oturma vs yaygın. Tabi erkeğin ailesi biraz çekiniyor, bizi beğenmez diyo lar kendilerince. Arkadaşımın babası bunu duyunca o kadar sinirleniyor ki, ben öyle bir insan mıyım, insanları maddiyatlarına diplomalarına göre mi değerlendiriyorum diyor. Baya sert tepki veriyor.

Neyse kız isteme ve düğün vs tamamen sorınsuz geçiyor, hani çok sık görüşmüyorlardır muhtemelen ama görüştüklerinde de sohbet edebiliyorlar. Hem burada da akademik olarak çok yüksek arkadaşlarımız var, herkes akademik sohbet etmiyor ki değil mi.

Genelde futbol, yemek kültürü, aynı şehirdeyselet belediyenin icraatları, ev eşyaları vs herkesin konuştuğu ortak konular.
Bizde sadece Teyzemler köyde yaşıyordu ve 1 Kaymakam, 3 doktor,2 de öğretmen yetiştirmiş bu kadının gelin ve dünürleriyle geçirdiği süre oldukça kısıtlı.Bir araya geldiklerinde de gündem Siyaset,Tıp,Eğitim olmaz zaten:)ya bir düğündür ya cenaze,olmasa bile sık sık biraraya gelecek olan da gelinin kendisidir,ve bu kaygı bana göre gelin hanımın kaygısı!

Ben sizin tam olarak ne demek istediğinizi anladım
Burda hal hatır sorabilirler ortak dil diyen olmuş ama hal hatirdaki sohbet bile aynı olmuyor
Biri nasılsınız dediğinde karşı taraf gelinini eltisini doktorunu ilacını anlatacak bir sohbete giriyorsa merhaba dan öteye bir sohbet ortamı olusturulamiyor halbuki

Çünkü dünya görüşü farklı aynı dil de konussalar kültür diye birşey var ...

Aileler görüşmek gidip gelmek zorunda değiller birbirlerine bence sizin evde karsilasirlarsa ortak noktaları olan siz muhabbeti baglarsiniz

Sadece eşinle değil onun ailesiyle de evleniyorsun, bu böyle.. Kültür çatışması da ileride epey başınızı ağrıtır. Evlenirken ayrı, çocuk olur ayrı dert..

Başlığı okudum ve dedim ki kesin konuyu açan arkadar üniversite mezunu kültürlü zengin taraftır, sevgilisi köylüdür cahildir eğitimsizdir. (!)

Bir kere de bu başlığın altından biz cahiliz köylüyüz okul okumadım ama sevgilimin ailesi çok kültürlü nasıl adapte olacağız diye açıklama okumadım
Ki koylu insanlarda cahil diye siniflandirmakta gerekmiyor degilmi.. kimse gormez kendini malesef.. dogru birsey dediniz begendimmm :KK11:

:))

Ay yok bir gün adını hatırlayamadım çok mütevazı bir arkadaşımız, erkek arkadaşım çok zengin biz orta halliyiz, bu durum ileride sorun olur mu diye konu açmıştı.

Çok tatlı bir çift canlanmıştı gözümde, umarım mutludurlar

Sizin taraf damadin ailesini cahil gorurse, kucumserse
Damadin ailesi de bunlar bizi ezer mi acaba diye dusunerek her laftan nem kaparsa
Anlasamazlar.

Ben kendi adima cevremdeki herkesle konusacak bir sey bulurum. Ki etrafimda ilkokul mezunu da var, lise de, calisan da var, ev hanimi da, hatta kendini bir sey zannedenler bile var onlari da her firsatta bozuyorum hak ettikleri icin =)

Dugun veya nikah merasimine ciftler karar vermeli. Ben dugun istemedim yapmadim, seramoniyi hic sevmem. Bir arkadasim annesinin baskiciligindan dolayi iki tane erkek arkadasindan ayrildi, sirf bu sebepten, daha dogrusu iki kisi de kizi terk etti annenle bir omur gecmez diye. Bilmiyorum senin annen de pek senin kararlarina saygi duyup kenara cekilecek birine benzemiyor, anlattigin kadariyla. Dengeyi kuramazsan ahmetle de mehmetle de sorun yaşarsin yani kişi onemli degil

Kültür çatışmasının dibini yaşayan iki farklı aileyiz... benim annem babam abim ve erkek kardeşim eşimin ailesinin evine gittiğimiz de bütün kadınlar hemen başka odaya geçer asla ailemin yanında oturmazlar.. benim de annem babam kardeşlerim ve ben hepimiz okuduk ve istanbul’da büyüdük eşimin ailesi de istanbul’da yaşamış yıllardır ama köyden geldikleri gibiler hep kendi akrabalarıyla görüşmüşler gelişime açık değiller bu onların kültürü ben asla laf etmiyorum ama anlaşamıyorum! Bu sebeple de ne ben ne de ailem eşimin ailesiyle görüşmüyoruz eşim her zaman ailesine destek olmak zorunda ve görüşmek zorunda bizim bi mecburiyetimiz yok boşuna gerginlik oluyo kalpler kırılıyo biz orta yolu böyle bulduk.. siz de bi şekilde kendinize göre yol geliştirirsiniz muhakkak

armut dibine düser diye bosuna dememsiler tamam belki simdi önemsemezsin ama yarın zoruna gider cünkü aldıgın egitim ve yasam seklin esinin ailesindne cok farklı

demisler ya cocukla evleniyosun ailesinden sanane tam tersi eger ailesi denk degilse cok cekersin

yemek yemesi batar catal bıcak kullanmaz giyinisi batar ellerini yıkamaz mesela senin ailenin cokkkkkkkkkk düsünceli oldugu bi konuda mesela diyorum seninkiler bi anda agzındna abzurt bisey der canın sıkılır

yarın esin olsa köye gitseniz sen sonucta esini hep sehir hayatında gördün yarın tarlaya calıssa babasına yardım da etse traktor üstünde tarlada falan zoruna gitmez mi simdi yazarlar tarladas calısna insan degilmi diye ama herkezin yasam sartı baska

bence cokkkkkkkkk iyi düsün istedigin kadar esin prof olsun isterse köy ayagı olan bi aileyle yapma bende öyle evlendim 20 yasında hata bence sehirde yasamaıs tatillere gitmis daha metropol yasamıs biri kendi cevresinde otırmaylı yarın kaynana kaynata tatile gidersin ne gerek var der paranızı tutun der ama mesela annen gez kıızm gör bilgi edin teccrube der bu bile canına sıkar cünkü kaynanan tatili bosa görür ama annen senin mutlu olmandan yeni yerler kesfetmenden mutlu olurr

Bu evliliği mutlaka gözden geçirin. Aileler arası kültür farkı evlenmemek icin çok ciddi bir neden .

Ben annene ihtişamlı düğün istemeyi yakıştıramadım ya ne bileyim. Hayatındaki bir kere güne gitmemiş, tv izlemeyen en büyük zevki kitap okumak olan cool bir kadın kızımın illa düğünü olacak ayrıntıları da benim istediğim gibi olacak diye tutturuyorsa yola taş serme derdindedir bence. Gün teyzeleri bile düğünsüz evlilik konseptine açık artık.

Evlilik hayatı yaşamadım, yaşamadan anlayamayacağım için alelumun bir konuşma yapayım ben.
Farklı kültürel çakışmalarla evlenenler de var bu dünyada. Bu çakışmalarla evlenip mutlu olanda mutsuz olanda katlananda hepsinden varlar yani.
Binbir çeşit yorum alacaksın kimileri sana ben evlendim çok mutsuz oldum olmuyor yapma diyecek kimileri ise ben evlendim şu an çok mutluyum sadece sevmek yeter aileler az gelir biraraya der.
Mutlu oldum diyen kişi sana bunu söylediğinde sen mutlu olacak değilsin. Veya mutsuz oldum diyen bunu dedi diye sende mutsuz olacak değilsin. Demem o ki herşey kendinde bitiyor.
Benim düşüncem ise bence evliliğinizi biraz erteletin. Ölçün, tartın, biçin. Aile önemli bir faktör şu an size melek gibi görünen şeyler sonraki zamanlar değişebilir veyahut değişmeyebilir hayatın neler göstereceğini bilemezsin.
Ama bir yorumunuzda bayramlarda ilk benim aileme gidilecek gibi cevabınızı okudum. Bu cevap az çok şeyleri belli ediyor.
O yüzden çok iyi düşünün ve mantıklı kararlar alın.

Back