• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte 2 aile arasi kultur catismasi?

Babaniz tarlalardan şurdan burdan konu acamiyor mu? Belki kp de cekiniyordur konusmaya ama iki taraf da kendini cekiyorsa iletisim olamaz maalesef sizde esinize ve ailelerinize diyin konu acin vs diye... kaldi ki biz ilk tanismalarda esimle hep cabalardik konu acardik alakali alakasiz biraz da cabayla oluyor bu isler sonucta herkes birbirini yeni taniyor.

Yine de iyi dusunun derim ciddi bir kultur farki var cunku bence bastan her seyi acik acik konusun yoksa uyum saglayamazsiniz.

genelde sorun olmaz demisler ama ben evlilikte hem eslerin hem ailelerin denk olmasi gerektigini dusunenlerdenim .

Kültürün amacı hediyeleşmektir,Sizden ne aldığı size ne verdiği değerlidir.
Köylü bir aile hatrı sayılır bir hazine barındırır, tıpkı sizin ailenizin de barındırdığı hazine gibi.Olayı çatışmaya üstünlük kurma çabasına dönüştürmek elinizde ,güçler savaşı gibi görürseniz ki kim güçlü o da faili meçhul bir soru olur!Diyeceğim o ki eğer aileniz gerçekten eğitimli ve kendini yetiştirmiş bir aile ise olaya bu çerçeveden bakar,değilse sorun ailenizdedir. Bu yaşadığınız endişeyi Köylü aileye sahip olan Nişanlınız neden yaşamıyor sizce?

Ya evet bir arkadaşım var, aynen konudaki gibi kızım ailesi eğitimli ve maddiyat olarak daha güçlü.
Erkeğin ailesi de ayrıca çok farklı yaşamları var, kalabalık bir aileler ve birlikte oturma vs yaygın. Tabi erkeğin ailesi biraz çekiniyor, bizi beğenmez diyo lar kendilerince. Arkadaşımın babası bunu duyunca o kadar sinirleniyor ki, ben öyle bir insan mıyım, insanları maddiyatlarına diplomalarına göre mi değerlendiriyorum diyor. Baya sert tepki veriyor.

Neyse kız isteme ve düğün vs tamamen sorınsuz geçiyor, hani çok sık görüşmüyorlardır muhtemelen ama görüştüklerinde de sohbet edebiliyorlar. Hem burada da akademik olarak çok yüksek arkadaşlarımız var, herkes akademik sohbet etmiyor ki değil mi.

Genelde futbol, yemek kültürü, aynı şehirdeyselet belediyenin icraatları, ev eşyaları vs herkesin konuştuğu ortak konular.

Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Valla bu sorun olur mu bilmiyorum ama mezhep farkı da varsa kesin sorun olur bizimkilerde farklı köylü eğitimli olarak değilde kültür farkı var kaynanam mesela sürekli bizde böyle söyle der bizde bambaşka olur ama onlara gelin geldim diye hep bizim dediğimiz olsun isterdi doğumumda bile en ufak şeyde sorun çıkarırdı annemle kayinvalidem nerdeyse hiç görüşmüyorlar aileler yani öyle denk gelirse merhaba merhaba neden öyle benn bile hala anlamıyorum ama eşim taraf biraz kendini beğenmiş aslında okuma yazması bile yok kayınvalidenin cat pat biliyo eşim lisans mezunu ablasına öyle mühendis ama farklılar iste her insan aynı değil zor yani illaki insan kendi tarafından evlenemiyor ki aileler öyle istesede olmuyo

Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
bence önemli değil
zaten evlenince aileler birbiri ile görüşmüyor ki
sadece önemli olan şu ;
o çatışma yasadıgın ailenin çocugu ile evleneceksin
yani şuanda sevgilin sana çok farklı görünebilir ama evlenince o adamla çok farklı şeylere takılacaksınız
sana kaba gelen birşey ona çok normal gelecek
ileride adın alıngan olacak , hassas olacak , k,bar olacak
amannn bunda da ne var canım olacak
bunları yaşayacaksın .ailesinden dolayı değil, eşinden dolayı

He
Bu arada yanyana gelirlerse de his sohbet ediyorlar orası ayrı hiç bi zaman tartışma yüksek ses anlaşamama gibi birşey görmedim aralarında ama bana yapio o öyle değil bizde bu biyle değil diye annemlere yada babama yapamıyorlar illaki akademik konuşmak şart değil normal sohbet ederler ayda yılda bir

Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...

Annesinden kopsun mu yani, anladığım kadarıyla ailesini evliliğine karıştıracak taraf sensin adam değil, ailenden çıkar ne çıkarsa ben sana söyliyim
Konuşacak konu istenirse gayet bulunur sizinkiler nükleer fizik mi konuşuyo mesela

Son düzenleme:
Ama bunu ben asagilamak yada farkli bisi icin soylemedim gercekleri konusuyorum gercekten uyumsuzlar hani ortak bi konu bile yok oturup konusulacak.

Ben nisanlimla iyi anlasiyorum ayni okulda okuduk ayni meslegi yapiyoruz bana da gel koyde oturalim demedi 3 yildir beraberiz kulturel olarak catismamiz olmadi fikirsel tabiki uyumsuzluklar var .. benim tek endisem aileler yoksa ben olabildigince uyum saglarim aslinda

Evet annem memnuniyetsizligini hemen belli eder hem bana hem karsi tarafa. Hatta dugunden vs. Cok beklentileri var. Ben ihtisamdan nefret ederim minimalist bi insanim mesela o yuzden zaten buyuk seyler istemiyorum ama annemin beklentileri cok fazla. Ve kendisi doktor kayinvalidem ilkokul mezunu ev hanimi.. oturup konusmuyolar bile ve bu beni hasta ediyo .
Ne kadar burnu havada
Hal hatır sormanın işlerini sormanın
Anlaşmakla alakası nedir
İnsanlığın dili dini yoktur
Annenizi beğenmedim
Köylü milletin efendisidir
Köylüler olmasa aç kalırsınız
O köylü anne doğurmuş tarlada çalışarak büyütüp okutmuş evladını bende sizin gibi düşünen biriyle evlenmesini istemezdim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizi yanlis ifade etmis olabilirsiniz ama ben analdigim kadariyla soyluyorum.sizin annenizin kendini begenmesi herseye karismasi universite mezunu olmasiyla alakasi yok huyu boyle.bence sizde kabul etmesenizde anneniz gibi dusunuyorsunuz.benim esimin ailesife koyde yasiyor dusunce yapisi olarak cok cok cok farkliyiz arada sorunlar oluyo mu evet ama ben takmiyorum.cunku esimi seviyorum ve onlarada kizmiyorum artik boyle gormusler.siz oyle degilsiniz ilerde sorun cikar heleki anneniz baskin olursa o evlilikte sorunlar kacinilmaz

ikinizde ailenizin her dedigini yapmıcaksanız evlilik yürür.
Bizim ailelerde dag kadar farklı evet sorunlrda oldu, düğünde kınada problemlerde cok yaşandı.
neticede birbirmizden vazgecmedik. Ailelerimiz görüşmüyor. Biz birbirmizin aileleriyle görüşüyoruz oda yeterli.
Bi süre küs kalmışlardı simdi zoraki durumlarda selamlaşıyorlar konusuyorlar okadar.
Eskiden cooook takardım ama şimdi hic umrumda degil. Benim icin Eşim önemli
onunla mutlulugum önemli baskasinin ailem dahi olsa gölge düşürmesine izin vermem.
Sende öyle yapmalısın

Sizin aileniz ve siz eğitim durumlarınızdan dolayı eş ailesini hakir, aşağı görmezseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Yani ''biz çok eğitimliyiz tüh şimdi sizinle ne konuşacağız'' diye düşünmemelisiniz.
Eğitimli de olsa eğitimsiz de olsa hayat gailesi aynı değil mi herkes için?
Kadınların doğum hikayeleri, pazar, alışveriş pahalılıkları, yemek tarifleri, çocuk büyütürken yaşananlar.
Erkeklerin de askerlikleri, ekonomi yorumlama istekleri, geçmiş/günümüz mukayesesi.
Alın size bir çuval dolusu sohbet konusu.
Bazı şeyler eğitime bakmaz.
Ama insanlar bakıyor maalesef.

Ayni bizim gibi, benim de anne babam universite mezunu, gezmeyi gormeyi seven (yurt disi dahil), kulturlu insanlar. Esimin ailesi ilkokul mezunu, tarla, bag, bahcede vakit geciren, yasadigi ilceden neredeyse cikmamis insanlar. Baslarda cok sorun olmadi, benim ailem istemedi tabi evlenmemizi ama bi sekilde ikna oldular. Zaten kirk yilda bir goruseceklerdi farkli ilde yasadiklari icin. Ama dogum zamani kayinvalidem ve annem birarada 1 ay falan kaldilar ( benim hamileligim ve sonrasi sorunlu gectigi icin hem benimle hem bebekle ilgilenecek birileri lazimdi ) ve o ara ne olduysa oldu artik aileler hicbir sekilde konusmuyorlar :) kusler yani. Zaten onceden de bayramda seyranda konusurlardi. Napalim kismet. Uzulmuyo muyum evet anlasmalarini isterdim ama sirf bu yuzden de esimden vazgecemezdim :)

Bence evlenince ailelerle de evleniyorsun.Biz de bu çatışma oldu ama annem kayınvalidemin bilmişliklerine ses çıkarmaz hep gülümser ve dinlerdi.Babam ise bir düğün bir nişanda görüştü çok mesafeli.Biz ailelerle ilgili konuşmayız bnm ailem bulunduğum şehirde onun ailesi farklı bir şehirde sene de 2-3 kez gelirler o kadar.

Denemeden bilemezsin..
Bence iki taraf birbirihle konusmak gorusmek zorunda da degil,ki arada birsey gecmediyse bi araya ayda yilda bir gelindiginde az öz konusurlar,yeterli olur..
Ama yine bence,asil onemli olan insanin niyetidir. Anlasmaya gonlunun olmasidir. Kelimeler,kultur seviyesi bilgi dagarcigi falan filan da bir yere kadar.Guleryuz iyi niyet ve halden anlamak empati yapmak her kapiyi acar...
Anneniz de kiz annesi. Olacak o kadar. Karsi taraf koyluyse daha iyi anlamasi lazim annenizin isteklerini. Hem ikiniz de calisiyorsunuz ailelere yuk de olmazsiniz. Iki tarafi da karistirmayin evlenin......mutluluklar ...

Demeki arkadasim insan isteyince senin annen icin diyorum tolere edebilior susabiliyor cocugu icin cok guzel birsey.. pisi26237 pisi26237

Aileniz kaliplarini yikmayi biraz ogrenmeli.

Dogma buyume parisliyim. 20 yasinda turkiyeye geldim.

Esim universite icin istanbula gelmis. Kucuk bir anadolu sehrinden...
Babasi hayvancilik yapiyor. Ziyarete gittik. Ben de ablam da ilk kez canli koyun gorduk.
Tarla gezdik. Cok degisikti bizim icin. Meyve topladik. Dogadan tabiattan hayvanlardan havalardan ekonomiden her seyden konustuk. Inekler bizim onceden gorduklerimizden cok farkliydi. Ablam bir sene hollandada okumustu. Kayinpederimle inek cinsi karsilastirdilar. Ablam doktor bu arada.

Kaldi ki biz cok cok az turkce biliyorduk.

Belki koyde buyumus kadin sizin annenizle moda kozmetik insanlik tarihi felsefe muhabbeti yapamaz. Ama sizinkiler pek ala ortak konu bulabilir.

Cok sahane muhabbetler olmasa bile... zaten topu topu 5 kere ya gorustuler ya gorusmediler.

Ben sorun olacağına inanıyorum. Şahit oldum çünkü. Umarım siz aşarsınız bu sorunları.

Şöyle bir durum var bu size ve eşinize bağlı kesinlikle. Ailenizin laflarından etkilenip birbirine ona göre davranmazsanız bir sorun olmaz. Güçlü karakterler olup kapınızı kapatıp orta yol bulmanız gerekir.

Küfür etmeleri hoş mu? Şimdi gülerek anlatıyorsunuz ama ilerde çok sorun olacak. Bence herkes dengi dengine. Her gün alkol alan insan alkoliktir. Bununla baş edebilir misiniz? Her şeye toz pembe bakmayın derim. Biraz gerçekleri düşünün. Mesela eşim alkolik diye konular var. Hepsi de evlenmeden önce alkol aldıklarını biliyordu ama başedemediler. Okuyun derim.
Sırf zengin diye harika olmuyorlar ve yaptıkları doğru olmuyor. Lütfen mantıklı hareket edin. Benden size tavsiye.

Çok haklısınız zenginler diye değilde. Ben onunla birlikte mücadele ettim. O da şuanda alkolü bıraktı. Babası alkolik. Çok haklısınız. Zaten o değilde babası baya küfürlü rahat konuşan biri. Ama benim yanımda çok çekiniyor çünkü en baştan itibaren o izlenimi verdim tepkimi ortaya koydum.
Alkolik gezen biri olsaydı zaten hiç konuşmazdım ama işte o alkolü bıraktı. 6 aydır içmiyor. Yani şimdi babasının alkolü bırakması için uğraşıyor.
Zaten 22 yaşındayım öyle hemen evlenmek bana göre değil. Komşu çocuklarıyız birlikte büyüdük. Onun davranışlarını bu alkol işini iradesini gözleyeceğim. Ama çok teşekkür ederim. Yoksa burada konuları çok iyi takip ediyorum. Benim için sizlerin fikirleri çok önemli. Birde babam psikiyatri doktoru o baya bu işin peşinde. O bana bu bırakabilecek derecede dedi de o yüzden beraberim. Söyledikleriniz için çok teşekkür ederim. :KK200:

Aynı dili konuşan insanlar neden ortak konu bulamasin ki ?
Anneniz modern tibbin temellerinden bahsetmeyecektir herhalde..
Her zaman iç içe yaşayacak insanlar değil ayda yılda bir defa karşılaştığında iki sohbet edebilirler..İlla ki konuşabilecek ortak konular bulunur..Kadın köylü ve eğitimsiz diye konuşmayı bilmiyor değil..

Back