Evlilikle okulu bir yürüten varmı ?

Bende 21 yaşında evlendim. Çok zor süreçler atlattım. Hem çocuk yaptım hemde iş hayatına koyuldum. Bunun yanında ev temizliği vs. Oldu. Maddiyatim da kötüydü baya. Zaten o sebeple çalışıyordum. Yani çok çok zor olacak. Ama yapabilirsiniz. Tek çocuk da yapabilirsiniz. Aileniz şuan için destek olmayacaklarını söylese de çocuk olduktan sonra kesin bir şekilde kararlılığınizi gorup zorlandığınizi görürse yardım edeceklerdir. Bende bu durumu yaşadım. Ailem maddiyatin kötü ev alma işine sakın girme şuanda , evde otur çocuk doğur ona bak dediler. Her kafadan bir ses çıktı. Kendi bildiğimi okudum. Suan 5 yaşında bir oğlum var. Evim var. İşim de var. Hatta ikincisine de hamileyim.

Bu arada açık öğretim ünv de okuyordum fakat bitiremedim. Gerek görmedim biraz da yoruldum gibi

Ne linçledin be nefret kusuyorsun resmen Allah eşine dostuna sabır versin senin gibi bir insancıkla yaşamak zor olsa gerek

21 yaşındayım, evliyim, çocuğum var hali hazırda okuyorum

Evet yarım dönem uzadı okulum yeni doğum yaptığım süreçte derslere katılmakta zorlanmıştım
Çocuktan öncede evli çalışan ve okuyan biriydim temizliğe yardımcı alıyordum yemek işinide kayınvalidem hallediyordu sağolsun eğer gerçekten istersen oluyor önemli Olan senin tutumun ama ben çocuk işini okulumu bitirme aşamasına geldiğimde düşünmüştüm sende öyle yap bir müddet ertele inşallah herşey istediğin gibi olur

yaa Allah'ım inşallah sizede helal olsun gerçekten

Üniversite 1. Sınıftayken bir arkadaşım evlenmişti. Mezun olana kadar çocuk düşünmedi. Mezun olduğu gibi hamile kaldı. Bir sürpriz olsaydı okul bitmeden çocuğu olsaydı hem okulu hem çocuğu beraber yürütebilirdi. Hem kendisi güçlü hem de ailesi destekçiydi.
Yani demem o ki bu size bağlı bir şey . Bunu en iyi siz bilirsiniz.

Ben başlığa göre yorum yapmışım, çocuk kısmını okumamışım ona da yapayım :)

Yapılmaz mı, yapılır. Ama ben bi insanın önce emeklemesi sonra yürümesi taraftarıyım. Diğer türlü bir taraf eksik kalıyor gibi geliyor. Öğrencilik, eşlik, yetişkinlik, annelik birbiriyle iç içe ama çok da farklı kavramlar. Önce öğrenciliğinizi sonra yetişkinliğinizi sonra eşliğinizi en son anneliğinizi yaşamalısınız bence.

Evet çocuk kısmına gelirsek kullanıcı adım öyle değiştiremiyorum dershaneye başlamadan önce çocuk düşünüyordum o yüzden açmıştım üyeliği tabi sonradan okul dusundum sanırım bı sure cocuk hayallerini erteleyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…