Evlilik

Şuan çalışmıyorum

Tahmin etmiştim. Bu dediğinizin bir benzerini yaşadım. İşten çıkartılıp yeni bir işe girene kadarki sürede evdeydim. Eşim işten geldiğinde sürekli sanki boş oturmadığımı ispatlama çabasına girmiş gibiydim. Uzun uzun bugün şunu izledim, şuraya gittim, şunu aldım, bak şöyle bir şey varmış, sen ne yaptın aa niye böyle yapmadı diye adamı darlıyordum. Laf arasında söylemek farklı ama ben tüm günümü özet geçiyordum. Bana hiç dönüp bir sus demedi ama ben tekrar işe başladıktan sonra konuştuk bu konuyu. Her akşam o kadar uzun konuşuyordun, sorular soruyordun ki çok yordun beni dedi. Düşününce hak verdim adam işten yorgun gelmiş ben konuştukça konuşuyorum. Sürekli bir şeyler soruyorum bir olay mı anlattı en küçük detayını bile merak ediyordum sanki. Film izlerken bile ilgisini çekecek bir film seçiyordum ki gelsin hemen anlatayım. Ha siz de öylesinizdir demiyorum, benim yarım kadar bile konuşmuyor olabilir ama özellikle kadın çalışmadığında odak noktası ev ve iş oluyor. Size Öner’im bir an önce işe girin. Kursa gidin, spora gidin. Başka uğraşlarınız olsun eşiniz dışında. O zaman hem konuşacak daha çok konunuz oluyor hem sizin kafanız daha dolu olduğu için eşinizin üstüne düşmüyorsunuz.

Basit görmüyorum sadece karşılaşılabilecek ve çözüm üretilebilecek birşey olduğunu düşünüyorum

Ne kadar doğrudur görüşüm bilemem. Sizin yerinize kendimi koyup düşünüyorum da daha 11 aylık evlisiniz iki yabancı insan aynı evde uzaktan konuşmak sevmekle farklı bir şey bu. Adapte olmak zor olabilir. Ayrıca eşiniz çalıştığı için çok streslidir belki ve artık tek değil sizde varsınız gelecek, hayat, ilerde çocuk bunlardan dolayı da strese girmiş olabilir. Erkekler biraz tuhaf bizim enerjimiz pek bitmiyor sürekli konuşup yada sevdiğimiz adamla sohpet etmek istiyoruz ama karşıdaki insan belki sadece sessizlik ve huzur istiyordur. Eşinizi kaybetmek istemiyorsunuz o zaman onun bakış açısıyla düşünüp hareket edin. Hep demiyorum bazen. İşten gelince güler yüzlü olun çok konuşmayın ama varlığınızi belli edin bir süre suyuna gidin eğer gerçekten stresliyse sizin bilmediğiniz başka problemlerle bogusuyorsa bunu size söyleyecektir. Eğer size olan sevgisi bitmişse yani bu davranışlarının temeli buysa zaten bunu anlar ve yolunuza bakarsiniz. Ama eşinizin az konuşmanizi istiyor yaa bence hem çok stresli hemde sizin bilemediginiz başka sorunları var ve sizi üzmemek için soylemiyordur belki. O yüzden kendi tarafinizdan değil onun tarafından bakın. Ha diceksiniz derdini anlatmıyor falan diye haklısınız şöyle dusunun sizin bir derdiniz sıkıntıniz var yada işten hayattan dolayı çok streslisiniz eve geliyorsunuz (huzur bulduğunuz tek yer ev) ama evdede sürekli sizinle ilgili konuşan kavga çıkaran bir eş var tabiki sinirlenir siniz. Belki önerim yanlış gelebilir size bilmiyorum ama ben sevdiğim adamla ne zaman küçük kavgalar etsek sen beni anlamiyorsun demişti bir gün işte o an onu gerçekten anlamadigimi onu anlamaya çalışmadığımı farkettim.

Basit görmüyorum sadece karşılaşılabilecek ve çözüm üretilebilecek birşey olduğunu düşünüyorum
Çözümü siz değil eşiniz bulacak. Eşiniz kendinde sorun görmüyor ise çözülecek bir şey değil. İletişim onun tarafında tıkanıyor çünkü anlattıklarınıza bakarsak.

Hayır benim öyle bir beklentim veya çabam olmadı aksine o çok sormaz benim ne yaptığımı sorduğunda olan ne ise anlatırım

Ben sürekli konuşan veya tartışmak isteyen biri olduğumu düşünmüyorum ama evet eşim öyle görüyor haklısınız aslında eşim zayıf yönlerini göstermek istemez hatta bu adam kendini Kanuni mi zannediyor dediğim çok oldu biz insanız yaradılışımızda vardır duygular kızar üzülür özleriz ama kontrol etmek bizim elimizdedir sevginin dahi fazlası zarar verebilir.

Çözümü siz değil eşiniz bulacak. Eşiniz kendinde sorun görmüyor ise çözülecek bir şey değil. İletişim onun tarafında tıkanıyor çünkü anlattıklarınıza bakarsak.
Ben öyle olduğunu düşünüyorum onun görmesini nasıl sağlarım ona sordum bana söyle dedi söylüyorum haliyle beklenti içindeyim yani olumlu bir sonuç bekliyorum ama herhangi bir çaba veya en ufak bir değişiklik göremiyorum

farkındalığınız çok yüksek çözeceğinizi düşünüyorum, çift terapisi de deneyebilirsiniz

Bir arkadaşta dedi ya kendinize hobi edinin diye haklı. Kendinize hobi edinin, resim yapın, müzik aleti çalmayı öğrenin, kitap kurdu olun, yada işe girin çalışın aklınız dolu olur daha iyi olur sizin için

Insanlar gunde 92668926 tane soru soran cocuguna bile cok soru sorma az konus demiyo. Karsisinda cocuk oldugunu dusunuyo esiniz galiba. Cok ayip yaptigi gercekten. Ona mi sorucaksiniz ne kadar konusacaginizi

Bir arkadaş yazmış başka meşguliyetlere yönelin bakalım. Dışarda bol vakit geçirin , kendinizi dışarı dökün , eve yorgun gelin. Tabiri caizse onun dili sişsin siz evde sessizleşin. Sizdeki değişimi fark ederse çakar belki köfteyi. Çalışmıyormuşsunuz belki eşinizi fazla hayatınızın merkezine koydunuz. Yaramıyor bu onlara. Dilleri kabalaşıyor ki siz de öyle olmuş gibi geldi bana.

Evet öyle oldu ki yapmaya çalışıyorum iyi geliyor hatta tartışmalar anlaşmazlıklar insanı geliştiriyor ve olgunlaştırıyor bence dediğiniz gibi yapacağım bakalım kendi yaşamıma dönmem gerekiyor onu merkeze aldım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…