- 7 Ocak 2016
- 10.349
- 49.937
- 598
- Konu Sahibi Aminee Kaya
Şuan çalışmıyorum
Tahmin etmiştim. Bu dediğinizin bir benzerini yaşadım. İşten çıkartılıp yeni bir işe girene kadarki sürede evdeydim. Eşim işten geldiğinde sürekli sanki boş oturmadığımı ispatlama çabasına girmiş gibiydim. Uzun uzun bugün şunu izledim, şuraya gittim, şunu aldım, bak şöyle bir şey varmış, sen ne yaptın aa niye böyle yapmadı diye adamı darlıyordum. Laf arasında söylemek farklı ama ben tüm günümü özet geçiyordum. Bana hiç dönüp bir sus demedi ama ben tekrar işe başladıktan sonra konuştuk bu konuyu. Her akşam o kadar uzun konuşuyordun, sorular soruyordun ki çok yordun beni dedi. Düşününce hak verdim adam işten yorgun gelmiş ben konuştukça konuşuyorum. Sürekli bir şeyler soruyorum bir olay mı anlattı en küçük detayını bile merak ediyordum sanki. Film izlerken bile ilgisini çekecek bir film seçiyordum ki gelsin hemen anlatayım. Ha siz de öylesinizdir demiyorum, benim yarım kadar bile konuşmuyor olabilir ama özellikle kadın çalışmadığında odak noktası ev ve iş oluyor. Size Öner’im bir an önce işe girin. Kursa gidin, spora gidin. Başka uğraşlarınız olsun eşiniz dışında. O zaman hem konuşacak daha çok konunuz oluyor hem sizin kafanız daha dolu olduğu için eşinizin üstüne düşmüyorsunuz.