- 13 Nisan 2007
- 33.473
- 101.821
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Aminee Kaya
-
İyi de bu evliliğe devam edeceksiniz nasıl mutlu olacaksınız ki?Bende öyle algılıyorum malesef ki
Peki okurum şuan bir tatil sürecindeyim biraz uzaklaşmak ikimiz içinde iyi olacaktır istediği şeyi yapacağım bakalım neler olacakSon cümleniz aslında çok tehlikeli. Eşinizin eksiklerini görmesini sağlarken sorgulayıcı bir dil kullanıyorsanız onunda bundan rahatsız olması çok normal. Birde kadınlar heryerde her daim konuşabilirken, erkekler için ev özellikle akşam saatleri muhabbetten çok rahatlama yeri olabiliyor ve o anlardayken sorgulanıyor gibi hissetmek rahatsız edebiliyor.
Sizde haklısınız %99 kadında bu bakış açısı ve bu istek oluyor. Bende de oluyor. Kadınlar venüsten, erkekler marstan kitabını okumanızı çok öneririm. Bazen iyi yaptığımızı düşünürken aslında herşeyi çok zorlaştırıyoruz o kitapta ben normal bulduğum ama aslında ters tepen birsürü davranışımı keşfettim. Ben düzeldikçe karşı tarafta beni daha iyi anlamaya başladı. Hala ara ara tartışmalarımız olur ama sebebi iletişim değil en azından. Hele eşli okuduğunuzda ben çok işe yarayacağını düşünüyorum.
Merhaba bu siteye yeni katıldım kadınların güçlü olması birbirini güçlendirmesi taraftarıyım aktif yaşamım dışında ilk defa online bir alanda eylemde bulunuyorum.Konuma gelecek olursak güzel kadınlar ben 11 aylık evliyim biliyorum evliliğimin oturması için zaman gerekiyor fakat ilişkimizde bir sorun olduğu aşikar ve bu beni yoruyor.Eşim ile anlaşamıyoruz iletişim sorunlarımız var ki bu en önemli sorunlardan biri.Sorunlarımızı konuşarak halletmek istedim ama olmuyor bir eksiklik var, birşeyler eksik! o nedenle destek alalım veya evliliğinde tecrübeli güvendiğin bilgili olduğuna inandığın biri ile de konuşabilirsin diyorum eşim buna gerek yok çok soru sorma az konuş hiçbir sorunumuz olmaz diyor.Ben eşimi seviyorum ama ben bir insanım ondan öte bir kadınım seviyorum diye kendimi değersizleştirmek istemiyorum.Onun yaklaşımı beni olumsuz etkiliyor üzüyor. Kısacası ne yapacağımı bilmiyorum bildiğim tüm kapıların anahtarlarını verdim ona ama hiçbir şekilde olumlu bir karşılık alamıyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum. Umarım benimle ortak bir alanda buluşan güzel kadınlarımız vardır. Şimdiden teşekkür ederim.
Evlilikte tartışma anında kızgınca söylenen cümleler olabilir eşimin sevgisine inanıyorum sadece eksik olduğunu düzeltmesi gerektiğini düşündüğüm davranışları var ve buna çözüm üretemiyorumİyi de bu evliliğe devam edeceksiniz nasıl mutlu olacaksınız ki?
İstediği şey sizi mutlu etmeyecek ama. Uzun vadede başarıya ulaşmaz. Orta noktayı bulmanız lazım ki sürdürülebilir olsun ve ikinizde tatmin olun.Peki okurum şuan bir tatil sürecindeyim biraz uzaklaşmak ikimiz içinde iyi olacaktır istediği şeyi yapacağım bakalım neler olacak
Şuan onu yapıyorum biraz yalnız bırakmak ve kendimi soyutlamak istiyorumYaklaşımı çok çirkin ; soru sorma az konuş demek seni kaale almıyorum demektir, insan eşinden başka kiminle konuşabilir ki en rahat...
Kapıyı açmak istemeyene isterseniz milyon tane anahtar verin fark etmez açmayacaktır. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kendinize biraz meşgaleler bulun, onun alanından çıkın. Hayatınızın merkezine koymayın, biraz köpek çekin ve izleyin yine yaklaşmıyorsa bu evliliği istemiyordur o zaman yolunuza bakın ve bu arada çocuk yapmamaya gayret edin derim
Evet üzüleceğim ki üzülüyorum da aslına bakarsanız orta noktayı bulamıyorumİstediği şey sizi mutlu etmeyecek ama. Uzun vadede başarıya ulaşmaz. Orta noktayı bulmanız lazım ki sürdürülebilir olsun ve ikinizde tatmin olun.
Siz yapacaksınız diyelim ki daha az konuşmak isteyeceksiniz. Ama bu işe yaramayacak çünkü başta siz üzüleceksiniz.
Normal zamanda hiçbir sorun yokken bu konuda konuşmayı denediniz mi? Amacınızı güzelce anlatıp orta noktayı bulmak istediğinizi?Evet üzüleceğim ki üzülüyorum da aslına bakarsanız orta noktayı bulamıyorum
maalesef nasıl başladıysa öyle devam ediyor isterseniz çocuk yapmadan bir süre daha bekleyin ama düzeleceğini sanmam,iletişim sorunu da çok büyük bir sorun anlaşılamamak çok yıpratıcı 8 yıldır evliyim 8 yıl bekledim dayandım sabrettim ama yok olmuyor benim tecrübem bu şekilde siz o kadar yıllarınızı heba etmeyin diye nacizane bi uyarıMerhaba bu siteye yeni katıldım kadınların güçlü olması birbirini güçlendirmesi taraftarıyım aktif yaşamım dışında ilk defa online bir alanda eylemde bulunuyorum.Konuma gelecek olursak güzel kadınlar ben 11 aylık evliyim biliyorum evliliğimin oturması için zaman gerekiyor fakat ilişkimizde bir sorun olduğu aşikar ve bu beni yoruyor.Eşim ile anlaşamıyoruz iletişim sorunlarımız var ki bu en önemli sorunlardan biri.Sorunlarımızı konuşarak halletmek istedim ama olmuyor bir eksiklik var, birşeyler eksik! o nedenle destek alalım veya evliliğinde tecrübeli güvendiğin bilgili olduğuna inandığın biri ile de konuşabilirsin diyorum eşim buna gerek yok çok soru sorma az konuş hiçbir sorunumuz olmaz diyor.Ben eşimi seviyorum ama ben bir insanım ondan öte bir kadınım seviyorum diye kendimi değersizleştirmek istemiyorum.Onun yaklaşımı beni olumsuz etkiliyor üzüyor. Kısacası ne yapacağımı bilmiyorum bildiğim tüm kapıların anahtarlarını verdim ona ama hiçbir şekilde olumlu bir karşılık alamıyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum. Umarım benimle ortak bir alanda buluşan güzel kadınlarımız vardır. Şimdiden teşekkür ederim.
Haklısın kendimi nasıl ifade edeceğimi pek bilmiyorum evlendiğimden bu yana bu sorunu yaşıyorum ve 11 aydır bir çözüm bulamadım şuan hem dertleşmiş oluyorum hemde çözüm arıyorum kısacası iletişimsizlik bir çok şeyi doğuruyorSorununuz tam anlaşılmıyor yazdıklarınızdan ancak şu söz güzel bir söz: her şeyin bir erime noktası vardır
Evet kadın istediği tek şey anlaşılmak bu kadar basit bence bir insan eşi ile konuşamıyor anlaşamıyor ise ne anlamı var doğru ve etkili iletişim anlayışı beraberinde getirirmaalesef nasıl başladıysa öyle devam ediyor isterseniz çocuk yapmadan bir süre daha bekleyin ama düzeleceğini sanmam,iletişim sorunu da çok büyük bir sorun anlaşılamamak çok yıpratıcı 8 yıldır evliyim 8 yıl bekledim dayandım sabrettim ama yok olmuyor benim tecrübem bu şekilde siz o kadar yıllarınızı heba etmeyin diye nacizane bi uyarı
Şuan çalışmıyorumSiz çalışıyor musunuz?
O zaman siz de eşinizi haklı buluyorsunuz.Evlilikte tartışma anında kızgınca söylenen cümleler olabilir eşimin sevgisine inanıyorum sadece eksik olduğunu düzeltmesi gerektiğini düşündüğüm davranışları var ve buna çözüm üretemiyorum
Evet denedim kısa süreli bir etki oluyor sanırımNormal zamanda hiçbir sorun yokken bu konuda konuşmayı denediniz mi? Amacınızı güzelce anlatıp orta noktayı bulmak istediğinizi?
Hayır elbette haklı bulmuyorum bulamadığım için kızıyor ve kırılıyorum sadece kullandığı bir söz onu kötü biri yapmaz ayrıca bir evlilik bu buna benzer bir çok şey olabilir en ufak şeyde sorunu büyütmek istemiyorumO zaman siz de eşinizi haklı buluyorsunuz.
Adam kendini düzeltmez ki.
Siz bu durumu bu kadar küçük görürseniz dozu artar onu diyeyim. Kötü biri mi bilemeyiz ama gayet kaba biri gibi duruyor buradan. Ki iletişim kuramamak ufak bir şey değil. Zamanla dağ olur altında kalırsınız...Hayır elbette haklı bulmuyorum bulamadığım için kızıyor ve kırılıyorum sadece kullandığı bir söz onu kötü biri yapmaz ayrıca bir evlilik bu buna benzer bir çok şey olabilir en ufak şeyde sorunu büyütmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?