Evlilik

Aminee Kaya

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2023
56
11
8
Merhaba bu siteye yeni katıldım kadınların güçlü olması birbirini güçlendirmesi taraftarıyım aktif yaşamım dışında ilk defa online bir alanda eylemde bulunuyorum.Konuma gelecek olursak güzel kadınlar ben 11 aylık evliyim biliyorum evliliğimin oturması için zaman gerekiyor fakat ilişkimizde bir sorun olduğu aşikar ve bu beni yoruyor.Eşim ile anlaşamıyoruz iletişim sorunlarımız var ki bu en önemli sorunlardan biri.Sorunlarımızı konuşarak halletmek istedim ama olmuyor bir eksiklik var, birşeyler eksik! o nedenle destek alalım veya evliliğinde tecrübeli güvendiğin bilgili olduğuna inandığın biri ile de konuşabilirsin diyorum eşim buna gerek yok çok soru sorma az konuş hiçbir sorunumuz olmaz diyor.Ben eşimi seviyorum ama ben bir insanım ondan öte bir kadınım seviyorum diye kendimi değersizleştirmek istemiyorum.Onun yaklaşımı beni olumsuz etkiliyor üzüyor. Kısacası ne yapacağımı bilmiyorum bildiğim tüm kapıların anahtarlarını verdim ona ama hiçbir şekilde olumlu bir karşılık alamıyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum. Umarım benimle ortak bir alanda buluşan güzel kadınlarımız vardır. Şimdiden teşekkür ederim.

Eşinin sana saygısı yok ki. Çok soru sorma az konuş ne demek, çok mu aradın bu terbiyesizi?

Hangi konularda bu iletişim sorununu yaşıyorsunuz? Biraz detay verebilirseniz daha iyi fikirler verilebilir.

4 senedir evliyim evlilikten ve erkeklerden anladığım tek şey bu canlılar uzun cümlelerden detaydan anlamiyor ne istiyorsan tek cümle ile belirteceksin beyinleri 3 kelimeden sonrasını algilayamiyor biz mükemmel kadınların zihni beyni ile onların ki çok farklı..

Verebilecek bir önerim maalesef yok benim sevgi dilim konuşmak ve temas bu ikisinin olmadığı ilişki benim için olamaz olamıyor kendiliğimden soğuyup kopuyorum , belki bir çözümü vardır çözen biri denk gelir diye mesaj atıyorum üstte kalsın

Eşinin sana saygısı yok ki. Çok soru sorma az konuş ne demek, çok mu aradın bu terbiyesizi?
Bende senin gibi üsluba çok önem veriyorum bu onun için gayet normal bir davranış onun kaba olabilmesi için bana küfretmesi ileri seviye bir hakarette bulunması gerekiyor halbuki ne kadar söylersem söyleyeyim yaptığı saygısızlığı kabul etmiyor.Ne kadar tanımaya çalışsanda herşey tanıdığın bildiğin gibi olamıyor bubkadar kısa sürede bu şekilde olması üzüyor beni

Emin ol içten yapılan bir konuşmanın çözmeyeceği hiçbir şey yok ve biz bunu yapamıyoruz

Sorununuz tam anlaşılmıyor yazdıklarınızdan ancak şu söz güzel bir söz: her şeyin bir erime noktası vardır

Nasıl evlendiniz? Yani önceden nasıl bir adam olduğunu bilmiyor muydunuz? İnsanlar ilişki esnasında kendini az çok belli eder.

Emin ol içten yapılan bir konuşmanın çözmeyeceği hiçbir şey yok ve biz bunu yapamıyoruz
Emin olun vardır keşke böyle konuşmayla olsaydı ohooooo ayrıca ben benim ittirmemle olan şeylerden hoşlanmam kaç yaşına gelmiş adama çocuk eğitir gibi şöyle ol böyle yap diye anlatmak benlik şeyler değil beni seven insan zaten kendi çabalar çabalamıyorsa bb

Hangi konularda bu iletişim sorununu yaşıyorsunuz? Biraz detay verebilirseniz daha iyi fikirler verilebilir.
Her konuda diyebilirim.Eşim ile vakit geçirebileceğim tek zaman akşam yemeği ve sonrası konuşmak yeri geldiğinde dertleşmek kısacası güzel bir iletişim ki bunun aramızda bağ oluşturacağına inanıyorum.Mesela günün nasıl geçti neler yaptın yada bir adım atacağı zaman ne düşünüyorsun hedeflerin nedir vs klasik sorular soruyorum ama eşim onu sorguladığımı onu bu sorular ile yorduğumu dile getiriyor.Bir ara bu söylediklerinden çok etkilenip kendimi çok yargıladım.Benim amacım eşimin neler yaptığını sorgulamak değil onunla konuşmak sadece.Şuan bir ofis telaşında seçtiği mobilyaları arkadaş ortamında otururken arkadaşından öğreniyorum bu bir kadın işin çok zor olmalı.Neyi eksik yapıyorum yaklaşımda bir eksiklik mi var nasıl davranmalıyım diye çok düşündüm.Benim tek isteğim soruna çözüm bulmak sadece bu ve eşimin eksiklerini görmesini sağlamak.

Nasıl evlendiniz? Yani önceden nasıl bir adam olduğunu bilmiyor muydunuz? İnsanlar ilişki esnasında kendini az çok belli eder.
Bana çok kıymet verirdi beni elde etmek için çok fedakarlık yaptı bana olan sevgisine inandırdı aramızda bir uyum olduğuna inandım nişanlılık sürecimiz de dahi ailem bu çocuk seni çok seviyor dedi benim eşimden tek istediğim tanıdığım adamı kaybetmemek sessizce gitmek istemiyorum çünkü gidersem geri dönmeyeceğim.

“Az konuş” ne demek?
Küfür,hakaret mi ediyor yoksa ben mi yanlış anladım?

Tanışarak evlendik daha sonra ailelerimiz tanıştı ve güzel bir süreçti.

Müq bir tespit erkek kardeşlerimle büyüdüğüm için benim beynim de böyle biri bana uzun cümle kurunca dinleyemiyorum

Son cümleniz aslında çok tehlikeli. Eşinizin eksiklerini görmesini sağlarken sorgulayıcı bir dil kullanıyorsanız onunda bundan rahatsız olması çok normal. Birde kadınlar heryerde her daim konuşabilirken, erkekler için ev özellikle akşam saatleri muhabbetten çok rahatlama yeri olabiliyor ve o anlardayken sorgulanıyor gibi hissetmek rahatsız edebiliyor.

Sizde haklısınız %99 kadında bu bakış açısı ve bu istek oluyor. Bende de oluyor. Erkekler marstan, kadınlar venüsten kitabını okumanızı çok öneririm. Bazen iyi yaptığımızı düşünürken aslında herşeyi çok zorlaştırıyoruz o kitapta ben normal bulduğum ama aslında ters tepen birsürü davranışımı keşfettim. Ben düzeldikçe karşı tarafta beni daha iyi anlamaya başladı. Hala ara ara tartışmalarımız olur ama sebebi iletişim değil en azından. Hele eşli okuduğunuzda ben çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…