Ben kendinizi geliştirmediğinizi söylemedim ki, ya da gününüz anlamsız ve boş geçiyor demedim. Ben her iki dönemi de yaşadım,çalıştığım da oldu çalışmadığım da. Ama hobilerle ilgilenince insan yorulmuyor,kafası dolu olmuyor bu sebeple eşiniz hayatınızın merkezi haline geliyor ve onunla daha çok konuşmak istiyor. Ama işten gelen insanın da kafası bunu kaldırmıyor haliyle. Eşinizin yaşadığı sorun tam olarak bu. Sadece kendisini ifade etme tarzı yanlış o kadar. Rahatsız olacağınız bir şey söylemedim size. Ayrıca burada herkes sizinle aynı fikirde olamaz o da ayrı mesele.
Bence eşinizi hayatınızın merkezinden çıkarın. Başka şeylerle ilgilenin. Ben çalışmadığım dönemde başka arkadaşlar edindim,onlarla meşgul oldum. İnsanın eşi dışında da sohbet edeceği kişiler olunca hayat daha kolaylaşıyor. Biraz kendinizi çekerseniz,eşinize soru sormak yerine onun size soru sormasına izin verirseniz biraz kendini sizin yerinize koymaya başlar,yerli yersiz kabalaşmaz. Sizi merak eder, o zaman daha iyi bir iletişiminiz olur.