bu evlilik değil kiTemizlik konusunda bana surekli ne yapmam gerektigini soyluyordu.Senden kadin olmaz diyodu.Hatali oldugu zaman ona soyledigimde inatlasip hatasini kabul edip ozur dilemek yerine uste cikiyordu.Gobegimi begenmiyordu.Senin zekanin incelemeye alinmasi lazim tarzi hakaret.Sen ne anlarsin tarzi el becerin yok tarzi surekli elestiri.Cayimi begenmez.Yemege nimete igrenc der bazen.Ne bileyim onceki konulardan bakabilirsiniz daha da ayrinti var.
Boyle degildi en baslardan. Bosanirsam da sonrasinda olabilceklerden iyice korkmaya basladi gozum.Ama kararim kesin.bu evlilik değil ki
Bence bunu düzenleyin insanlarda ona göre yorum yazar.
Eşiniz çok saygısız ve karışı cinse Nasıl davranacağını bilmeyen bir adam
Hayat mücadelesinde maalesef bu denli şeyleri yaşamak evlilikte pek mümkün olmuyor hEr zaman. Zaten sürdürülmesi gereken bi hayat var , sorumluluklar var. Evlilik öyle flört döneminde hayal edildiği gibi toz pembe , canim cicim değil. Ve bu yasadiklarinizda yalnız da değilsiniz. Benim ikinci evliliğim, ilkinde güzel anabileceğim hicbir anim yok denebilir. Ancak şimdi hamdolsun guzrl bir adamla evliyim. Biz çok sık film izleyen bi çiftiz ancak çoğu zaman birbirimizle temas bile etmeyiz film izlerken. Ama ben bunu bi eksi olarak görmüyorum. Sarilarak uyuyabilen bi çift de değiliz.. yani aslında iyi evlilik ya da mutlu evlilik demek her an birbirini düşünmek, iltifatlar edip hediyeler almak , her an temas vs değil. Onlar ancak diziler de ne yazık ki.. uyku öncesi sarilmiyordur, gece uyandığında sIzin üstünüzü ortüyordur. Yanı demek istediğim hep olmayana odaklanmak hep beklenti içine girmek demektir. Biraz bardağın dolu tarafı ile ilgilenelim ..Yani tabiki her gun ve her dakika degildi beklentim. Ama sarilayim uyumadan sonra o kendi boldigi gibi yatsin ben kendi rahat ettigim sekilde yatayimdi.Biz film pek izlemiyoduk ve ortak bisey fazla yapmiyoduk.Ama ne bileyim bir iki guzel soz duyayim.Beraber sohbet edelim ya da tv izleyelimdi.
Duzgun bi iletisim kurmak ya da guzel bir vakit gecirme istegi olsa da olurdu aslinda ve ben nerelerde hata yaptimi farketmeye calisiyorum.Cunku bosanma asamasindayiz diger konularimda belirttigim gibi.Ben adaminnyanina dahi oturamiyorum karsi koltukta otursana diyo.Hayat mücadelesinde maalesef bu denli şeyleri yaşamak evlilikte pek mümkün olmuyor hEr zaman. Zaten sürdürülmesi gereken bi hayat var , sorumluluklar var. Evlilik öyle flört döneminde hayal edildiği gibi toz pembe , canim cicim değil. Ve bu yasadiklarinizda yalnız da değilsiniz. Benim ikinci evliliğim, ilkinde güzel anabileceğim hicbir anim yok denebilir. Ancak şimdi hamdolsun guzrl bir adamla evliyim. Biz çok sık film izleyen bi çiftiz ancak çoğu zaman birbirimizle temas bile etmeyiz film izlerken. Ama ben bunu bi eksi olarak görmüyorum. Sarilarak uyuyabilen bi çift de değiliz.. yani aslında iyi evlilik ya da mutlu evlilik demek her an birbirini düşünmek, iltifatlar edip hediyeler almak , her an temas vs değil. Onlar ancak diziler de ne yazık ki.. uyku öncesi sarilmiyordur, gece uyandığında sIzin üstünüzü ortüyordur. Yanı demek istediğim hep olmayana odaklanmak hep beklenti içine girmek demektir. Biraz bardağın dolu tarafı ile ilgilenelim ..
Yakıştıramamalarının sebebi kariyer. Başta gençtik hayalleri vardı ben de inandım başarabileceğine ama malesef yerinde saymak şöyle dursun geri bile gitti. Üstelik hala kendini çocuk sanıyor düzelir yeaa diyor iki çocuğumuz var. İnsanlar da doğal olarak soruyorlar hala mı diretiyorsun diye.başkasının yakıştıramaması çok önemli bir etken olmazdı benim için, sizde kendinize yakıştıramıyorsunuz galiba. dış görünüşü mü, kariyeri mi yoksa kişiliği mi size yakıştıramadıkları merak ettim. ben hayatımın sonuna kadar eşimle yaşayabilirim diyorum, kızımın babası iyiki o diyebiliyorum. evlenmeden sevgili kalsaydık, aileler ve o kurumsal kimlik işin içine girmese daha kolay olurdu benim için. eşime boşanalım, ailelerden gizli birlikte yaşayalım daha huzurlu oluruz dedim kaç defa dinlemedi beni. evlilik çok kaotik birşey bana göre. kendi akrabalarımı hayatımdan çıkarmış mutlu, huzurlu yaşarken eşimin teyzesinin niye aramıyorsun diye trip atması tam bir deli işi değil mi?
Yardım alın bu adam sizi aşağılaya aşağılaya özgüveninizi yitirmissiniz.. boşanmassaniz asıl sizin için gidişat iyi olmayacak ...Bosanmaya karar verdim.Ama bundan sonrasininda benim iyi pek iyi olcagini sanmiyorum
Siz çok alttan alıyosunuz gibi geldi bana. Bakın adam neler diyo siz boşanmaktan korkuyorsunuz. Kırmızı oda nazlı konusunu izlediniz mi?tavsiye ederim. Adam siz vazgeçmeyince kendini bişey sanmışEvet kurallarim var diyo.Evlilik terapistini kabul etmez.Bende cok dusundum bunlari.
Evet zaten su an iyi degilimYardım alın bu adam sizi aşağılaya aşağılaya özgüveninizi yitirmissiniz.. boşanmassaniz asıl sizin için gidişat iyi olmayacak ...
Bende artik ondan emin degilim.Ama bosanma sonrasindanda korkuyorum isteÖkuz altinda romantik serseri aramak yerine ona onun gibi cevap vermek sizin icin en akillica sey olacaktır.Zekaniza laf etmis yaa asil kendi zekasında problem olduğundan sizin aklinizla degil kalp ve vicdaninizla hareket ettiğinizi anlayamamis.Siz duygusal davranıp cevaplarinizi,tavırlarinizi o yönde yürütüyorsunuz ama değmezzz ona onun gibi olun ki nasilmis görsün.Bosanin demeyeceğim 8 ay cok taze ama böyle adamla ömür nasil geçer bilemedim
Kac kere uyarfim aslinda ama surekli kendini hakli buluyo.Izledim ve sok oldum cunku cogu sey ayniydi.Siz çok alttan alıyosunuz gibi geldi bana. Bakın adam neler diyo siz boşanmaktan korkuyorsunuz. Kırmızı oda nazlı konusunu izlediniz mi?tavsiye ederim. Adam siz vazgeçmeyince kendini bişey sanmış
Kendinizi vazgeçemez hissettirmeyin. Gerekirse gemileri yakıp gidebileceğinizi bilsin. Hakaret ettirmeyin, sineye çekmeyin.sonucu ne olursa olsun. Daha genceciksiniz
Bueadaki bazı arkadaşlara katılmıyorum. Erkeklerde evlenmeden önce bazı huylarını sinsice saklayanlar çıkıyor arada
Sizi anlıyorum, acınızı paylaşıyorım. En kısa zamanda dik durmanızı ve konu ne olursa olsun ilk hakaretinde boşanacağınızı söyleyin ve yapın. Açın davanızı. Allah büyük.
Bende oyle dusunuyorum en azindan bunlardan bi tanesi olsaydiKadin bisey istemiyor ki surekli olmaz, hergun olmaz deniyor.
Yani hergun hergun film izlenmez belki, hergun yatana kadar oturup gozunun icine bakmaz belki amaa işten gelince sarilip öper, yemekten önce bir 5-10 dakika sarilip oturulur, öpülür gayet herrgunnn yapilabilir bu.
Sonra yemege gecilir orda da sohbett edilir o esnada.
O da bitince yine bireysel takilabilir oyun mu oynayacak bisey mi izleyecek ne yaparsa yaparlar.
Yatarken uyumadan once de sarilabilir.
Bunlar hergun olmayacak seyler değil, bunlar da olmuyorsa o evlilik mi zaten.
Ben sizde ilk evliliğimi bitirirken ki ruh halimi görüyorum. Bende kararı almadan ve aldıktan sonra kendimle çok muhasebe yaptım. Bende ona çok kapris yaptım, bıktırdım filan diyordum. Ama evlenirken elimize kitapçık vermiyorlar. İnsanın bazı tecrübeleri kazanmasının bedeli ağır oluyor. Ve olmayınca olmuyor. Kendinizi heder etmenin anlamı yok. Siz eşinizle uygun eşleşme değilsiniz. Herşey nasip. Diğer konuda da yazdığım gibi boşanınca da ölünmüyor. İnsan zamanla herşeye alışıyor. Dünyanın sonu değil.Duzgun bi iletisim kurmak ya da guzel bir vakit gecirme istegi olsa da olurdu aslinda ve ben nerelerde hata yaptimi farketmeye calisiyorum.Cunku bosanma asamasindayiz diger konularimda belirttigim gibi.Ben adaminnyanina dahi oturamiyorum karsi koltukta otursana diyo.
Ben aşk evliliği yaptım ama dediğiniz şeyler her gün yaşanmıyor. Beklentiniz fazla romantik komedi bence. Sürekli sarılıp oturmak, aşk kelebeği olmak, her gece sarılıp yatmak bana gerçekçi gelmiyor.
Evlilik de böyle bir şey değil zaten.
Sevgiliylen en güzel kıyafetlere en güzel parfümü sıkıp 3-5 saat aşk yaşayıp evine dönüyorsun. Her gün 10 saat gördüğün bir insana bu heyecanı bu tutkuyu hissedebilmen mümkün değil. Yani sevgililik heyecan adrenalin ama evlilik daha stabil duygular bana göre.
Ben hala çok severim eşimi, evde buluşmayı çok isterim, iki gün ayrı kalksak özlerim. Ama filmleri sarılıp izlemeyiz. Her gece film de açmayız. Bazen o oyun oynar ben kendi dizilerimi izlerim, bazen kitap okuruz. Bazen o erken yatar ben yatmam. Bazen sarılır yatarım bazen öf uyuyamıyorum öyle git derim. Dediğim gibi sürekli duygular şelale gibi aksın evlilikte mümkün değil.
Benim beklentim, saygı, sevgi, paylaşım ve karşılıklı özen