Evlilik

Playstation oynamayi ve mac izlemeyi ve bunlari beraber yapamiyoduk
Sizin hatanız sizle ortak zevkleri olmayan bir adamla evlenmek olmuş. Herkesin ideal evliliği farklıdır. Kimisi heran herşeyi beraber yapmak ister, kimi kendine özel alan ister. Eşinizle ortak birşey yapmak istiyorsanız onun ilgi alanları ile ilgilenmekle işe başlayın. Bir adım siz atın bakalım beraber birşeyler yapıp iyi vakit geçirirseniz o da size bir adım atar belki.

Evlenmeden önce size karşı davranışları nasıldı?
biz eşimle 3 yıl sevgili olduk konuşkan aktif film izlemeyi gezmeyi seven biriydi hep evlenince de öyle devam etti beraber çok vakit geçirdiğimiz gibi ayrı da çok vakit geçiririz. Her ne kadar evlenmeden önce anlaşılmıyor dense de anlaşılıyor aslında sadece bizler görmeyi yada görmemeyi tercih ediyoruz. Evlilik için duygulardan çok mantığı öne sürmek lazım yoksa büyük hayal kırıklığı..

Hayir severek evlendik ama sonradan boyle oldu
Açıkçası ben böyle hikayelere pek inanmıyorum
Çok kısa bi süre değilse insan bilir evlendiği kişi ne sever ne yapar nasıl biridir

Biri daha demişti
Sürekli dip dibe olmak mümkün değil bence
Mutlaka güzel anlarınız da oluyordur
Aksi durumda cinsel hayatınız da yoktur yani

Her evliliğin dinamiği farklıdır. Önemli olan ne istediğiniz.

Kisa sureydi ama o esiyle vakit gecirmeyi istedigini soylemisti.Surekli dip dibe degil tabi ki ama evlendigimiz yerde benin hic arkadasim yoktu ilk baslarda.Sohbet etmek ne bileyim beraber biseyler yapmak istedim.

Aslinda bi cok kez dedim. Eskiden saatlerce telefonla konusurduk.

Cok ilgiliydi.Araya bazi seylerde girdi sonrasinda evlendikten sonra

Kisa sureydi ama o esiyle vakit gecirmeyi istedigini soylemisti.Surekli dip dibe degil tabi ki ama evlendigimiz yerde benin hic arkadasim yoktu ilk baslarda.Sohbet etmek ne bileyim beraber biseyler yapmak istedim.
Nasıl yani adam geliyor ve sıfır iletişim duruyor musunuz yatana kadar?
Bekarken neyden sohbet ediyorsanız şimdi etmiyor mu?
Mesela iş nasıldı, ne yapıldı filan gibi

ne yaşadınız ki tam olarak evliliğinizde? hiç birlikte zaman geçirip sohbet edip film izlemediyseniz sevgi görmediyseniz ne şekilde evlendiniz görücü usulü falan mı?

ne yaşadınız ki tam olarak evliliğinizde? hiç birlikte zaman geçirip sohbet edip film izlemediyseniz sevgi görmediyseniz ne şekilde evlendiniz görücü usulü falan mı?
Hayir severek evlendik uzaktan iliskiydi.Geldiginde gayet guzel vakit geciriyoduk. Ben ilgisizliginden sikayetciydim.Oda benim gobegimden halilarin altini kaldirip supurmememden ne bileyim yemekteki tuzun az olmasindan vs.Ben sigara kullaniyodum icmiycem diye soyledim ama ictim evlenince bi kac kez bana yalan soyledin dedi sogudum dedi ailesini aradi.Senden kadin olmaz dedi cogu kez.Bazen birbirimize takildigimiz oluyodu.Beraber kahvalti yapmak aksam yemegi ortak yiyoduk zaten.Gunun nasil gecti diye neden sormuyosun diyodum

Ben onun maca gitmesine birsey demiyordum ya da oyun oynamasina flan.Ama arada bunlarida bekliyordum.
Sevgiliyken sadece size zaman ayırmasına değil ortak noktalarınız neler onları bulmalıydınız. Ve davranış şekillerini gözden geçirmeliydiniz. Dilediğiniz şekilde davranması içinden gelmiyorsa buna yapacak bişey yok. Dip dibe evliliği samimi bulmayanlar olmuş. Hayır efendim var. Biz herşeyimizi eşimle yapar paylaşılırız. İşten gelir yorgunum demez. Bilirim gözünden uyku aktığı halde gün boyu evde sıkılıyorum diye bişeyler yapmaya çalışır. Bunlar tamamen erkeğin karakteri evliliğe ve eşine bakış açısıyla alakalı şeyler. Siz kendinizi anlattığınız halde anlamayan empati kurmayan bi adamla evliyseniz inanın alışmaktan başka yapacak hiç bişeyiniz yok.

Nasıl yani adam geliyor ve sıfır iletişim duruyor musunuz yatana kadar?
Bekarken neyden sohbet ediyorsanız şimdi etmiyor mu?
Mesela iş nasıldı, ne yapıldı filan gibi
Hayallerimizden evde neler yapacagimizdan gunumuzun nasil oldugundan konusurduk ozledim derdi ozlerdi

Ne kadar guzel ne kadar sanslisiniz.

Yani genel sohbetlerimiz gunlerimiz birbirimizin ne hissettigine ne dusundugune onem verirdik.
Şu anda da aynı düzen varsa bi sorun yok gibi geldi bana
Gezme tozma işini bi yıldır sevenler de yapamıyor
Korona var her yer kapalı zaten

Şu anda da aynı düzen varsa bi sorun yok gibi geldi bana
Gezme tozma işini bi yıldır sevenler de yapamıyor
Korona var her yer kapalı zaten
Onceki actigim konulara bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz aslinda

Ne kadar guzel ne kadar sanslisiniz.
Size bi kaç önerim olacak. Eşinizi ve geçmişte olan ilişkinizi sorgulamayı bırakın. Probleminiz eşinizi sorgulayarak ve geçmişle kıyas yaparak düzelmeyecek. Siz nerelerde eksik kaldınız onları da gözden geçirin. Eşinizin odağını çekecek şeyler uygulayın. Ve ona bu süreçte kendini eleştirmeyin. Sizden soğumasını tetikleyen şeyler var mı bunları bi düşünün. 8 aylık evlisiniz ve daha cok yenisiniz. Yukarıda dediğim gibi eşinize eleştirir gibi konuşmak işe yaramıyor.

Kalın çizilen cümlenizde gayet açık vermiş aslında. Görmek istememişsiniz..

Evlenmeden önce film izlemeyi muhtemelen sevmiyordu, görmezden geldiniz. Ortak noktaların olmadığı insana ben ilgi duymam, baştan bir his beslemem mesela. Ben futbol seven erkekten nefret ederdim, eşim de benim gbii. Ömründe açıp maç izlememiş biri. Sevgiliyken haftada bir filme giderdik, festivalleri kaçırmazdık mesela. Haliyle haftasonları film izlemeyi o da istiyor. Aslında sevgiliyken kendini belli ediyorlar görmemeyi tercih etmişsiniz demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…