Ben aşk evliliği yaptım ama dediğiniz şeyler her gün yaşanmıyor. Beklentiniz fazla romantik komedi bence. Sürekli sarılıp oturmak, aşk kelebeği olmak, her gece sarılıp yatmak bana gerçekçi gelmiyor.
Evlilik de böyle bir şey değil zaten.
Sevgiliylen en güzel kıyafetlere en güzel parfümü sıkıp 3-5 saat aşk yaşayıp evine dönüyorsun. Her gün 10 saat gördüğün bir insana bu heyecanı bu tutkuyu hissedebilmen mümkün değil. Yani sevgililik heyecan adrenalin ama evlilik daha stabil duygular bana göre.
Ben hala çok severim eşimi, evde buluşmayı çok isterim, iki gün ayrı kalksak özlerim. Ama filmleri sarılıp izlemeyiz. Her gece film de açmayız. Bazen o oyun oynar ben kendi dizilerimi izlerim, bazen kitap okuruz. Bazen o erken yatar ben yatmam. Bazen sarılır yatarım bazen öf uyuyamıyorum öyle git derim. Dediğim gibi sürekli duygular şelale gibi aksın evlilikte mümkün değil.
Benim beklentim, saygı, sevgi, paylaşım ve karşılıklı özen
Ben buna katılmıyorum. Eşimle üç sene sevgiliydik. Neyse o. Aynı devam ediyor. O zamanlar da beni sinir eden huyları vardı aynı devam ediyor. İyisi kötüsü değişmedi.Hayir severek evlendik ama sonradan boyle oldu
Bende esimi tanidigimi dusunuyodum.Ama bana 2 gunde 1 halilarin alti tenizlenecek 2 gunde 1 banyo tualet yikanacak tarzi konusmuyodu.Beji cok istedigini surekli belli ediyodu ama eve gittigimde eski sevgilisinin forolarini gordum.Filmlerin hepsini izleme bak bizede kalsin diyodu evlenmeden once sonrasinda ben film izleme izleyemedim onunla. Sohbete muhabbete hasret kaldimBen buna katılmıyorum. Eşimle üç sene sevgiliydik. Neyse o. Aynı devam ediyor. O zamanlar da beni sinir eden huyları vardı aynı devam ediyor. İyisi kötüsü değişmedi.
Ama ben bir ilişkide asla istemediğim şeyleri iyi biliyordum. Hayat görüşümüzün paralel olması, kıskanç olmaması, maç delisi olmaması, paralel zevklerimizin olmasına önem vermiştim. 7 senelik evliyiz, hala bazı rutinleri bozmadık. Çocuğu uyutur bir kadeh şarap açar film izleriz her cumartesi akşamı. Haftaiçi genelde birbirimize ellemeyiz, ikimizde iş yorgunu olduğumuz için oyun, kitap kendi başına bir şeyler izleme gibi bireysel vakitler geçiririz
Böyle bir adamı hala nasıl seviyorsunuz nasıl evli kalabiliyorsunuz aklım almıyor ben konularınızi okuyunca kusasim geliyorBu ara cok konu aciyorum ama bir turlu sakinlesemiyorum. Esim gobegim oldugu icin ve onu vermedigim icin ve onu bi kadin olarak costuramadigimi bi kadinin cilveli olmasi gerektigini soyluyor. Temizlik konusunda beni yetersiz goruyo.Bende onu ilgi yuzunden yetersiz buluyorum.Calismiyorum ve evde sohbet etmek onunla vakit gecirmek istedigim icin once kendi sorumluluklarini bil sonra bunlar diyo.Bana kural koydu eger sen bana yanasmazsan beni bastan cikarcak kadar seksi olmazsan ben aldatmam ama ayrilirim diye.Bi kadin nasil isve bilmez diye.Senin aklina biseyler girmez sen anca ilgi bilirsin diyo. 8 aylik evliyim ve bosanmaktan korkuyorum. 28 yasindayim.temizlik konusunda bile senden kari olmaz lafi ve beni yetersiz gormeleriyle ve kufur etmesede hic biseyi begenmemesinden bazen hakaretten kendimi berbat hissediyorum.
uzaktan ilişkide insanların birbirini tanıyabildiğini şahsen düşünmüyorum. çok uzun süre sevgili olup aynı şehirde yaşayıp kafelerde falan görüşen insanlar bile eşini tanıyamadığından yakınabiliyor. Yemekteki tuzun az olması, halıları iyi süpürememek, göbeğin büyümesi, iki üç kere sigara içmek vs. bunların hiç biri insanın eşinden soğumasının esas sebebini oluşturmaz. Kaldı ki yemek yapmak ya da halı süpürmek sizin asli göreviniz değil. Bu işleri kadın yapar diye bir kural yok eşiniz belli ki evlilik hayatından hoşlanmıyor. bu mutsuzluğunu da size bir takım kulplar bularak dışarı yansıtıyor. yemekte bile konuşulmayan bir ilişki ve bir tarafın diğerine sürekli cinsiyeti üzerinden baskı ve hakareti kabul edilemez bir şey. bana sürekli yemek bile yapamıyorsun temizliği bile beceremiyorsun diyen bir insanla aynı evde yaşamak istemezdim açıkçası. evli değilim ama evlilik de herkesin beklentisine göre farklı şekil alır. mühim olan her iki tarafın da aynı beklentilere sahip olması. nişanlıyken ya da sevgiliyken saçınızı okşayıp, sizinle film izleyip, sohbet eden bir insan evlilikte değişiyorsa evlilik hayatına uygun değildir. bunları hiç yapmamış bir insansa zaten beklentileriniz bir değilmiş tanımadan evlenmişsiniz.Hayir severek evlendik uzaktan iliskiydi.Geldiginde gayet guzel vakit geciriyoduk. Ben ilgisizliginden sikayetciydim.Oda benim gobegimden halilarin altini kaldirip supurmememden ne bileyim yemekteki tuzun az olmasindan vs.Ben sigara kullaniyodum icmiycem diye soyledim ama ictim evlenince bi kac kez bana yalan soyledin dedi sogudum dedi ailesini aradi.Senden kadin olmaz dedi cogu kez.Bazen birbirimize takildigimiz oluyodu.Beraber kahvalti yapmak aksam yemegi ortak yiyoduk zaten.Gunun nasil gecti diye neden sormuyosun diyodum
Benim eşimde de bi değişiklik olmadıBen buna katılmıyorum. Eşimle üç sene sevgiliydik. Neyse o. Aynı devam ediyor. O zamanlar da beni sinir eden huyları vardı aynı devam ediyor. İyisi kötüsü değişmedi.
Ama ben bir ilişkide asla istemediğim şeyleri iyi biliyordum. Hayat görüşümüzün paralel olması, kıskanç olmaması, maç delisi olmaması, paralel zevklerimizin olmasına önem vermiştim. 7 senelik evliyiz, hala bazı rutinleri bozmadık. Çocuğu uyutur bir kadeh şarap açar film izleriz her cumartesi akşamı. Haftaiçi genelde birbirimize ellemeyiz, ikimizde iş yorgunu olduğumuz için oyun, kitap kendi başına bir şeyler izleme gibi bireysel vakitler geçiririz
Mesela ben o muameleye baştan katlanmam. Bana halı altını süpür diyemez. Ev işi ortaktır. Rahatsız olan yapar, genel temizlikte de iş bölümü yaparız. Eşim süpürge tutar ben yer siler toz alırım. Çamaşırlar o asar, bulaşıkları makineye ben dizerim o makineyi boşaltır. Kalkıp da bana iş buyurursa kendi yapar.Bende esimi tanidigimi dusunuyodum.Ama bana 2 gunde 1 halilarin alti tenizlenecek 2 gunde 1 banyo tualet yikanacak tarzi konusmuyodu.Beji cok istedigini surekli belli ediyodu ama eve gittigimde eski sevgilisinin forolarini gordum.Filmlerin hepsini izleme bak bizede kalsin diyodu evlenmeden once sonrasinda ben film izleme izleyemedim onunla. Sohbete muhabbete hasret kaldim
Ayrılmak onu değiştirebilmekten daha kolay
Bence boşanin, sonra çocuk oluyir başa bela...hiç ayrilamiyorsunuz
Siz birbirinizi tanimadan evlenmissiniz,sorun burada,
Umdugunuz gibi cikmamis ,hata yapmissiniz bu saaten sonrada duzelir mi onu esinizle konusun,coktan vazgecmis gibi sizden
Ben calismadigim icin bana karilik yapmiyosun sen diye temizlik yuzunden soylendi. Ilgide olmayinca ne bileyim iliskide yanliz gibiyim.Mesela ben o muameleye baştan katlanmam. Bana halı altını süpür diyemez. Ev işi ortaktır. Rahatsız olan yapar, genel temizlikte de iş bölümü yaparız. Eşim süpürge tutar ben yer siler toz alırım. Çamaşırlar o asar, bulaşıkları makineye ben dizerim o makineyi boşaltır. Kalkıp da bana iş buyurursa kendi yapar.
Beklentileriniz farkli belli ki evlilikten ,Ben calismadigim icin bana karilik yapmiyosun sen diye temizlik yuzunden soylendi. Ilgide olmayinca ne bileyim iliskide yanliz gibiyim.
Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Ama benim eşimi gören neden? Diye soruyor bana yakıştıramadıkları için. Şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. Ya da beklentiyi çok düşük tutardım hayal kırıklığı yaşamamak için. Ben çok domestik bir yapıda değil belkide o yüzden bilemiyorum.evlilik çok ciddi bir kumar bence. çok aşık oldum, mantığımı kaybettim evlendim. etrafımdaki herkes eşimden dolayı çok şanslısın der bana, çoğu zaman bende aksini düşünmem. ama evlenmeden önce çok açık ve net şekilde beklentilerimi, hislerimi söylediğim halde aksi durumları çok yaşadık. evlilik 2 kişilik değil maalesef. ben kimseye evliliği tavsiye etmem, benimde mecburiyet gibi oldu aslında.
o yüzden sevgililiğin devamı gibi düşünüp beklentiyi yükseltmemek gerek bence. çok ciddi krizler varsa o başka konu tabi.
Evet kurallarim var diyo.Evlilik terapistini kabul etmez.Bende cok dusundum bunlari.Beklentileriniz farkli belli ki evlilikten ,
Ya gidip bir aile terapistiyle gorusun beraber ya ayrilin,esiniz ilimli biri degil gibi ,daha cok ben calisan para getiren kralim,hizmetin en iyisini istiyorum modunda
başkasının yakıştıramaması çok önemli bir etken olmazdı benim için, sizde kendinize yakıştıramıyorsunuz galiba. dış görünüşü mü, kariyeri mi yoksa kişiliği mi size yakıştıramadıkları merak ettim. ben hayatımın sonuna kadar eşimle yaşayabilirim diyorum, kızımın babası iyiki o diyebiliyorum. evlenmeden sevgili kalsaydık, aileler ve o kurumsal kimlik işin içine girmese daha kolay olurdu benim için. eşime boşanalım, ailelerden gizli birlikte yaşayalım daha huzurlu oluruz dedim kaç defa dinlemedi beni. evlilik çok kaotik birşey bana göre. kendi akrabalarımı hayatımdan çıkarmış mutlu, huzurlu yaşarken eşimin teyzesinin niye aramıyorsun diye trip atması tam bir deli işi değil mi?Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Ama benim eşimi gören neden? Diye soruyor bana yakıştıramadıkları için. Şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. Ya da beklentiyi çok düşük tutardım hayal kırıklığı yaşamamak için. Ben çok domestik bir yapıda değil belkide o yüzden bilemiyorum.
Bosanmaya karar verdim.Ama bundan sonrasininda benim iyi pek iyi olcagini sanmiyorumBöyle bir adamı hala nasıl seviyorsunuz nasıl evli kalabiliyorsunuz aklım almıyor ben konularınızi okuyunca kusasim geliyor
Arkadasim ne yasadiginizi,esinizin davranislarini bilmiyorum da. Ne kadar asik evlenirseniz evlenin,evlilik surekli olarak bu yazdiklarinizin yasandigi bir muessese degil yani. Sohbet edilir,beraber sarilir uyursunuz da,ama bu her gun olmuyor. Bana beklentiniz fazla geldi. Hayat boyle pespembe bir masal degil ki kulaklarimizdan her daim kalpler ciksin.Hayatim boyunca bir insan hayal ettim.Beni seven ve benim onu sevebilcegim.Bir ask evliligi hayal ettim beraber sarilarak film izlemeyi kocamin saclarimla oynamasini.Beraber sohbet etmeyi, esime sarilarak uyumayi.Esimle cok eglenceli vakit gecirmeyi destek gormeyi ve destek olunmayi.Beraber kahve icmeyi.Neden bu kadar sevgiye ac kaldim nasil hayallerle evlendim ne buldum.Guzel ask sevgi evliliginden bahsedenler olabilir mi? Ben mi cok duygusal bir insanim.
Her daim istemedim aslinda surekli surekli her gun olsun demedim.Ama sohbet etmek harici.Biseyler paylasmak harici.En azindan kaba davranmasin istedim.Arkadasim ne yasadiginizi,esinizin davranislarini bilmiyorum da. Ne kadar asik evlenirseniz evlenin,evlilik surekli olarak bu yazdiklarinizin yasandigi bir muessese degil yani. Sohbet edilir,beraber sarilir uyursunuz da,ama bu her gun olmuyor. Bana beklentiniz fazla geldi. Hayat boyle pespembe bir masal degil ki kulaklarimizdan her daim kalpler ciksin.
Elbette kaba davranmasin,baska konunuz var miydi bununla ilgili? Bence bu konunuzu duzenleyin,nasil davraniyor adam. Somut ornekler verirseniz belki bir seyler yazan olurHer daim istemedim aslinda surekli surekli her gun olsun demedim.Ama sohbet etmek harici.Biseyler paylasmak harici.En azindan kaba davranmasin istedim.
Temizlik konusunda bana surekli ne yapmam gerektigini soyluyordu.Senden kadin olmaz diyodu.Hatali oldugu zaman ona soyledigimde inatlasip hatasini kabul edip ozur dilemek yerine uste cikiyordu.Gobegimi begenmiyordu.Senin zekanin incelemeye alinmasi lazim tarzi hakaret.Sen ne anlarsin tarzi el becerin yok tarzi surekli elestiri.Cayimi begenmez.Yemege nimete igrenc der bazen.Ne bileyim onceki konulardan bakabilirsiniz daha da ayrinti var.Elbette kaba davranmasin,baska konunuz var miydi bununla ilgili? Bence bu konunuzu duzenleyin,nasil davraniyor adam. Somut ornekler verirseniz belki bir seyler yazan olur