Evlilik

+1
Evli değilim ama beklentim bu yönde

Hayir severek evlendik ama sonradan boyle oldu
Ben buna katılmıyorum. Eşimle üç sene sevgiliydik. Neyse o. Aynı devam ediyor. O zamanlar da beni sinir eden huyları vardı aynı devam ediyor. İyisi kötüsü değişmedi.
Ama ben bir ilişkide asla istemediğim şeyleri iyi biliyordum. Hayat görüşümüzün paralel olması, kıskanç olmaması, maç delisi olmaması, paralel zevklerimizin olmasına önem vermiştim. 7 senelik evliyiz, hala bazı rutinleri bozmadık. Çocuğu uyutur bir kadeh şarap açar film izleriz her cumartesi akşamı. Haftaiçi genelde birbirimize ellemeyiz, ikimizde iş yorgunu olduğumuz için oyun, kitap kendi başına bir şeyler izleme gibi bireysel vakitler geçiririz

Bende esimi tanidigimi dusunuyodum.Ama bana 2 gunde 1 halilarin alti tenizlenecek 2 gunde 1 banyo tualet yikanacak tarzi konusmuyodu.Beji cok istedigini surekli belli ediyodu ama eve gittigimde eski sevgilisinin forolarini gordum.Filmlerin hepsini izleme bak bizede kalsin diyodu evlenmeden once sonrasinda ben film izleme izleyemedim onunla. Sohbete muhabbete hasret kaldim

Böyle bir adamı hala nasıl seviyorsunuz nasıl evli kalabiliyorsunuz aklım almıyor ben konularınızi okuyunca kusasim geliyor

uzaktan ilişkide insanların birbirini tanıyabildiğini şahsen düşünmüyorum. çok uzun süre sevgili olup aynı şehirde yaşayıp kafelerde falan görüşen insanlar bile eşini tanıyamadığından yakınabiliyor. Yemekteki tuzun az olması, halıları iyi süpürememek, göbeğin büyümesi, iki üç kere sigara içmek vs. bunların hiç biri insanın eşinden soğumasının esas sebebini oluşturmaz. Kaldı ki yemek yapmak ya da halı süpürmek sizin asli göreviniz değil. Bu işleri kadın yapar diye bir kural yok eşiniz belli ki evlilik hayatından hoşlanmıyor. bu mutsuzluğunu da size bir takım kulplar bularak dışarı yansıtıyor. yemekte bile konuşulmayan bir ilişki ve bir tarafın diğerine sürekli cinsiyeti üzerinden baskı ve hakareti kabul edilemez bir şey. bana sürekli yemek bile yapamıyorsun temizliği bile beceremiyorsun diyen bir insanla aynı evde yaşamak istemezdim açıkçası. evli değilim ama evlilik de herkesin beklentisine göre farklı şekil alır. mühim olan her iki tarafın da aynı beklentilere sahip olması. nişanlıyken ya da sevgiliyken saçınızı okşayıp, sizinle film izleyip, sohbet eden bir insan evlilikte değişiyorsa evlilik hayatına uygun değildir. bunları hiç yapmamış bir insansa zaten beklentileriniz bir değilmiş tanımadan evlenmişsiniz.
uzaktan ilişki bu noktada yanıltıyor işte. o ilişkiyi sürdürmek için tek şansınız çeşitli kanallardan iletişim kurmak olduğu için ilişkiyi sürdürmek adına telefona mesaja abanılıyor. ama bu o insanın nasıl biri olduğunu size tanıtmaz maalesef. bir insanı en iyi kendi doğal ortamında tanırsınız.

Benim eşimde de bi değişiklik olmadı
Karpuz değil sonuçta bu
Dışı başka içi başka olmuyor bence de

Kocası değişenlerin kriterleri filan farklı sanırım

Mesela ben o muameleye baştan katlanmam. Bana halı altını süpür diyemez. Ev işi ortaktır. Rahatsız olan yapar, genel temizlikte de iş bölümü yaparız. Eşim süpürge tutar ben yer siler toz alırım. Çamaşırlar o asar, bulaşıkları makineye ben dizerim o makineyi boşaltır. Kalkıp da bana iş buyurursa kendi yapar.

Ayrılmak onu değiştirebilmekten daha kolay
Bence boşanin, sonra çocuk oluyir başa bela...hiç ayrilamiyorsunuz

cok uzgunum ama esiniz tam bir ökuz, surekli olmasada bir evlilikte muhabbet edilmesi lazim, yazdiginiz hayaller beklentiler abartili degil, esiniz degismezse nekadar uzun sure katlanabileceksiniz bu duruma

Siz birbirinizi tanimadan evlenmissiniz,sorun burada,
Umdugunuz gibi cikmamis ,hata yapmissiniz bu saaten sonrada duzelir mi onu esinizle konusun,coktan vazgecmis gibi sizden

Ayrılmak onu değiştirebilmekten daha kolay
Bence boşanin, sonra çocuk oluyir başa bela...hiç ayrilamiyorsunuz
Siz birbirinizi tanimadan evlenmissiniz,sorun burada,
Umdugunuz gibi cikmamis ,hata yapmissiniz bu saaten sonrada duzelir mi onu esinizle konusun,coktan vazgecmis gibi sizden
Ben calismadigim icin bana karilik yapmiyosun sen diye temizlik yuzunden soylendi. Ilgide olmayinca ne bileyim iliskide yanliz gibiyim.

Ben calismadigim icin bana karilik yapmiyosun sen diye temizlik yuzunden soylendi. Ilgide olmayinca ne bileyim iliskide yanliz gibiyim.
Beklentileriniz farkli belli ki evlilikten ,
Ya gidip bir aile terapistiyle gorusun beraber ya ayrilin,esiniz ilimli biri degil gibi ,daha cok ben calisan para getiren kralim,hizmetin en iyisini istiyorum modunda

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Ama benim eşimi gören neden? Diye soruyor bana yakıştıramadıkları için. Şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. Ya da beklentiyi çok düşük tutardım hayal kırıklığı yaşamamak için. Ben çok domestik bir yapıda değil belkide o yüzden bilemiyorum.

Beklentileriniz farkli belli ki evlilikten ,
Ya gidip bir aile terapistiyle gorusun beraber ya ayrilin,esiniz ilimli biri degil gibi ,daha cok ben calisan para getiren kralim,hizmetin en iyisini istiyorum modunda
Evet kurallarim var diyo.Evlilik terapistini kabul etmez.Bende cok dusundum bunlari.

başkasının yakıştıramaması çok önemli bir etken olmazdı benim için, sizde kendinize yakıştıramıyorsunuz galiba. dış görünüşü mü, kariyeri mi yoksa kişiliği mi size yakıştıramadıkları merak ettim. ben hayatımın sonuna kadar eşimle yaşayabilirim diyorum, kızımın babası iyiki o diyebiliyorum. evlenmeden sevgili kalsaydık, aileler ve o kurumsal kimlik işin içine girmese daha kolay olurdu benim için. eşime boşanalım, ailelerden gizli birlikte yaşayalım daha huzurlu oluruz dedim kaç defa dinlemedi beni. evlilik çok kaotik birşey bana göre. kendi akrabalarımı hayatımdan çıkarmış mutlu, huzurlu yaşarken eşimin teyzesinin niye aramıyorsun diye trip atması tam bir deli işi değil mi?

Arkadasim ne yasadiginizi,esinizin davranislarini bilmiyorum da. Ne kadar asik evlenirseniz evlenin,evlilik surekli olarak bu yazdiklarinizin yasandigi bir muessese degil yani. Sohbet edilir,beraber sarilir uyursunuz da,ama bu her gun olmuyor. Bana beklentiniz fazla geldi. Hayat boyle pespembe bir masal degil ki kulaklarimizdan her daim kalpler ciksin.

Her daim istemedim aslinda surekli surekli her gun olsun demedim.Ama sohbet etmek harici.Biseyler paylasmak harici.En azindan kaba davranmasin istedim.

Her daim istemedim aslinda surekli surekli her gun olsun demedim.Ama sohbet etmek harici.Biseyler paylasmak harici.En azindan kaba davranmasin istedim.
Elbette kaba davranmasin,baska konunuz var miydi bununla ilgili? Bence bu konunuzu duzenleyin,nasil davraniyor adam. Somut ornekler verirseniz belki bir seyler yazan olur

Elbette kaba davranmasin,baska konunuz var miydi bununla ilgili? Bence bu konunuzu duzenleyin,nasil davraniyor adam. Somut ornekler verirseniz belki bir seyler yazan olur
Temizlik konusunda bana surekli ne yapmam gerektigini soyluyordu.Senden kadin olmaz diyodu.Hatali oldugu zaman ona soyledigimde inatlasip hatasini kabul edip ozur dilemek yerine uste cikiyordu.Gobegimi begenmiyordu.Senin zekanin incelemeye alinmasi lazim tarzi hakaret.Sen ne anlarsin tarzi el becerin yok tarzi surekli elestiri.Cayimi begenmez.Yemege nimete igrenc der bazen.Ne bileyim onceki konulardan bakabilirsiniz daha da ayrinti var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…