evlilik zorlukları nasıldır?

nogamisa

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2019
277
161
23
30
Şimdi şöyle başlıyayım. Benim 3-4 yıldır konuştuğum bi erkek arkadasım var. Uzaktan ilişki yaşıyoruz. Ben istanbuldayım o samsunda. üniversitede tanışmıştık. Çok şükür aramız da iyi. Evlilik için daha erken diyoruz ama uzaktan da çok özlüyoruz. Ailemin borcu var ben çalışıyorum aileme de destek oluyorum.. belli bir birikim de yok kenarda. geçenlerde buluştuğumuz da beğendiğim tektaş modelini sordu. muhtemelen evlilik teklifi olcak çok yakın değil ama bu sene olur. Ama nişanlı kalıcaz bi iki sene. sırf şu borçlar ve birikim yüzünden. Arkadaşlarım da herkes borçla evleniyor fazla uzatmayın falan diyor. Tabii ki evlilik tek taraflı olmuyor. Erkek arkadasım da adı konsun ama evlilik için bekleyelim, herşeyin en iyisi olsun borç ödemek yerine gezelim diyor. Ama uzaklaşınca o da zorlanıyor ben de. hiç böyle durum da olan varmı ne yaptınız böyle bi durumda ? Ailemin borcu varken evlenmek olmaz ama ailemin borcuda bitmiyor ki arkadaş :D yanından ayrılıp istanbula dönünce rüyadan uyanmış gibi oluyorum. Geçen bayram da beraberdik onların memleketinde, herşey çok güzeldi. Ama döndüğüm de yutkunamadım bile ağlamamak için zor durdum. Bide aile sorunlarım var , etrafımda arkadaslarım dostlarım var hepsi derdimi sorunumu dinler ama herkese anlatamam herşeyi. üzüldüğümde yanımda olamıyor, sevindiğimde olamıyor. Beraber uyuyupp beraber uyanmak istiyorum. Birşeyleri sürekli ertelemek sürekli şu olsun bu olsun demekle hiçbirşey olmuyor. 3-4 yıldır sevgiliyiz hiç ayrılmadık çok şükür. Aşırı saygılı ve aşırı değer verir. Annemle mükemmel anlaşırlar. Babama hayran birisi :D doğru kişyi buldum diyorum. Şimdi de kocaman bi engel var gibi. bu evlilik durumları nasıl oluyor. Hadi gel beni isteyin de diyemem zorla evlenmek istiyor gibi. :D ondan bekliyorum ama bana hiçbirşey söylemiyor şöyle yapalım böyle yapalım diye. Bana güven herşey güzel olacak diyor hep. Bi planımız bile yok. evlilik ne zaman isteme ne zaman ne düşünüyor hiç birşey bilmiyorum. Annemle konusacam eve dönünce dedi ama sadece isteme olacak evliliğe iki sene var diyo. borçlar ve birikim yüzünden. Bu durumda hemen evleneyim demiyorum bazen bende daha erken diyorum ama uzaktayken çok zor oluyor. nasıl geçer bu durum ailesinin borcu varken evlenen var mı ? anneme kalsa hemen yarın verir beni :D

Bahsettiginiz durumlari hiç yasamadik biz ama aileye destek olmak zorundaysaniz evlenmeyin derim iki tarafta ailesine ne yapacaksa yapip bitirsin sonra evlenin öbür türlüsü sikinti olabilir ve o borclar yardimlar hiç bitmeyebilir.

Bir de evlenmeye 2 sene varken isteme, soz gibi seyler yapmayin derim bosuna aileleri katip basinizi agritirsiniz, yok bayramda aramadi, yok gelmedi, yok bizim adetimiz şuydu filan hiç gerek yok. Zaten isteme oldu diye hemen ayni eve tasinmayacaksiniz muhtemelen, o yuzden gerek yok derim.

Evlilik zor die bişey yok. Aksine evlilik herşeyi kolaylaştırır. Ancak eş kişisi kv kp görümce kişileri kendinde etken olabilirsin sıkıntı olabiliyor. Herşeyin başı eşin ne kadar seninle ilgili. Seni seviyor mu sana diretiyormu bişeyleri. Evlenince malesef bunlar yaşanıyor. Cogu erkek değişiyor. Eger ki her yonden şanslı isen manen ve madden saglıgınızda yerindeyse elhamdülillah cok güzel bişey evlilik. Niyetinizi temiz tutun iyi analiz edin merhameti ni vicdanını ailesine yaklaşımını gelenegine baglılıgını. Hepimiz cogumuz deyim severek isteyerek evlendik. Bazen herşeyin çözümü olarak görülsede oyle olamayabiliyor. Kendinizi hazır hissetmeniz lazım. Sorumluluk isteyen bir şey evlilik. Sorumluluk alabilmeniz lazım. Falan falan cok şey. Bunu yazan kişi 1 haftada sozlenen bir insan o yüzden biraz dikkat et diyorım. Cok şükür mutluyum ancak her zaman da mutlu olamıyosun. 🤷‍♂️☺️

Ailenizin borcunun bitmesini mı bekleyeceksiniz? Sevgiliniz calisiyorsa askerlik yapmışsa. O kadar beklemeden evlenrbilirsiniz. Düğündu eşyaydi maddi durumunuza göre alırsınız. Ayrıca sevgiliniz evlenmekten mi korkuyor neden daha bekliyorsunuz

Evlilik zor die bişey yok. Aksine evlilik herşeyi kolaylaştırır. Ancak eş kişisi kv kp görümce kişileri kendinde etken olabilirsin sıkıntı olabiliyor. Herşeyin başı eşin ne kadar seninle ilgili. Seni seviyor mu sana diretiyormu bişeyleri. Evlenince malesef bunlar yaşanıyor. Cogu erkek değişiyor. Eger ki her yonden şanslı isen manen ve madden saglıgınızda yerindeyse elhamdülillah cok güzel bişey evlilik. Niyetinizi temiz tutun iyi analiz edin merhameti ni vicdanını ailesine yaklaşımını gelenegine baglılıgını. Hepimiz cogumuz deyim severek isteyerek evlendik. Bazen herşeyin çözümü olarak görülsede oyle olamayabiliyor. Kendinizi hazır hissetmeniz lazım. Sorumluluk isteyen bir şey evlilik. Sorumluluk alabilmeniz lazım. Falan falan cok şey. Bunu yazan kişi 1 haftada sozlenen bir insan o yüzden biraz dikkat et diyorım. Cok şükür mutluyum ancak her zaman da mutlu olamıyosun. 🤷‍♂️
Bana çok bağlı ve asla bişeyleri diretmez. mesela onların çayları var ben evlenince çay toplamam dedim saygı duydu. Ailesiyle çok iyi anlaşırım espriler havada uçuşur ona rağmen ailene yakın oturmam dedim zaten biz sahl tarafında oluruz dedi. birşeyleri bana zorla yaptırmaz. Hiç küfür etmez aşağılamaz. herşeyin ortak noktaısnı bulup yaparız. sadece borçlar ve birikim olmamasından dolayı bekkliyoruz. görümcem yok iki erkek kardeşi var onlar da aşırı saygılı. Ailesiyle arası çok iyi. geleneklerine de bağlı biri ama ben istemezsem zorlamaz :)

Ailenizin borcunun bitmesini mı bekleyeceksiniz? Sevgiliniz calisiyorsa askerlik yapmışsa. O kadar beklemeden evlenrbilirsiniz. Düğündu eşyaydi maddi durumunuza göre alırsınız. Ayrıca sevgiliniz evlenmekten mi korkuyor neden daha bekliyorsunuz
askerlik yapmadı daha 2021de tecili bozulacak. Çalışıyor işi de iyi çok şükür. oda çekiniyordur elbet korkuyordur ama en çok borç yuzunden bekleyelim diyor.

Bahsettiginiz durumlari hiç yasamadik biz ama aileye destek olmak zorundaysaniz evlenmeyin derim iki tarafta ailesine ne yapacaksa yapip bitirsin sonra evlenin öbür türlüsü sikinti olabilir ve o borclar yardimlar hiç bitmeyebilir.

Bir de evlenmeye 2 sene varken isteme, soz gibi seyler yapmayin derim bosuna aileleri katip basinizi agritirsiniz, yok bayramda aramadi, yok gelmedi, yok bizim adetimiz şuydu filan hiç gerek yok. Zaten isteme oldu diye hemen ayni eve tasinmayacaksiniz muhtemelen, o yuzden gerek yok derim.
ailesiyle şuanda zaten isteme olmuş kadar yakınız. uzakta olduğumuz için bazı şeulerin suyu çıkmasın istiyor o da. Ama haklısınız aileler karışınca işin içine olay farklı olabilir.

Kusura bakma da, aile borcu diye ben devamlı üstlenmezdim. Bir kez yardım ederim, iki kez. Hadi 3 olsun. Ailemin borçlarını ödemekten kendime birikim yapamazdım. Emin ol, o borç 2 yılda da kapanmaz.

Ikincisi olarakta 2 yıl nişanlı kalmak için çok uzun bir süre. Hayırlı işi bekletmeye gelmez. Annenle babanla oturur konuşursun, dersin durum bu, düşüncem bu. Mecburiyet mi koştular ödeyeceksin diye?

Kusura bakma da, aile borcu diye ben devamlı üstlenmezdim. Bir kez yardım ederim, iki kez. Hadi 3 olsun. Ailemin borçlarını ödemekten kendime birikim yapamazdım. Emin ol, o borç 2 yılda da kapanmaz.

Ikincisi olarakta 2 yıl nişanlı kalmak için çok uzun bir süre. Hayırlı işi bekletmeye gelmez. Annenle babanla oturur konuşursun, dersin durum bu, düşüncem bu. Mecburiyet mi koştular ödeyeceksin diye?
yok asla yardım edeceksin demiyorlar. annem hatta olsun istiyor. borcumuz var ama sonuçta olacak birşey bunlar diyor. Ama biz sıkıntı çekmeden evlenelim diyoruz. Bide ailemi yarı yolda bırakmak istemiyorum

Evlilik işini zor yapan fazla beklentidir genelde. Evlilik konu olunca hayırlı olup olmayacağından önce çıkacak masraflar ve alinacak eşya ve altınlar konuşulur. Cok gördük cevrede. Bence evlenmek istiyorsanız bunu uzun uzun bekletmeyin. Masrafları ne olur az cok hesap edin. Herseyin 4/4 lük olmamasını göze alın. İmkan olduğu kadar fazla borca girmeyin. Beni mesela mutfağımı ikinci el aldığım için elestirdiler. Halbuki daha yepyeni sayılır ve markalı (bir parçası bozulsa, parçayı tekrar getirebiliyorum mesela). Ama yok millete göre ikinci el mutfak geline yakışmazmis. Biz bir kuruş borc yapmadan evlendik. Kafamız rahat. Zamanla her eksik tamamlanır. Yeter ki gönüller bir olsun.

Evlilik işini zor yapan fazla beklentidir genelde. Evlilik konu olunca hayırlı olup olmayacağından önce çıkacak masraflar ve alinacak eşya ve altınlar konuşulur. Cok gördük cevrede. Bence evlenmek istiyorsanız bunu uzun uzun bekletmeyin. Masrafları ne olur az cok hesap edin. Herseyin 4/4 lük olmamasını göze alın. İmkan olduğu kadar fazla borca girmeyin. Beni mesela mutfağımı ikinci el aldığım için elestirdiler. Halbuki daha yepyeni sayılır ve markalı (bir parçası bozulsa, parçayı tekrar getirebiliyorum mesela). Ama yok millete göre ikinci el mutfak geline yakışmazmis. Biz bir kuruş borc yapmadan evlendik. Kafamız rahat. Zamanla her eksik tamamlanır. Yeter ki gönüller bir olsun.
çok haklısınız öyle fazla abartılı şeylerde gözüm yok herkes en iyisini ister tabiki ama bana göre beraber olalım yeter. Düğün bile istemiyorum aslında ama her iki tarafta karadenizli olunca mümkün olmuyor :D

çok haklısınız öyle fazla abartılı şeylerde gözüm yok herkes en iyisini ister tabiki ama bana göre beraber olalım yeter. Düğün bile istemiyorum aslında ama her iki tarafta karadenizli olunca mümkün olmuyor :D

Siz kendinize göre yine ayarlayın herseyi. Bizde büyük düğün yerine sadece gerçekten yanımızda istediğimiz insanları çağırdık. Cok güzel oldu. İnşallah cok mutlu olursunuz

Yani evliyim. Ama herseyim zorlasti. Esim zor biri ailesi zor biri aileler anlasamiyor. Hala bir taraf secmem gerekirse aileme yardim etmeyi secerdim zaten evlilik oyle hayal ettigin gibi ruya gibi degil. Maddi olarak cok sorunum yok ama manevi anlamda bitigim. Herkesten uzagim.o yizden acele etmeyin derim zaten evlilik her turlu oluyor yani. Biraz ailenize yardim edin ukte kalmasin icinizde

Bana çok bağlı ve asla bişeyleri diretmez. mesela onların çayları var ben evlenince çay toplamam dedim saygı duydu. Ailesiyle çok iyi anlaşırım espriler havada uçuşur ona rağmen ailene yakın oturmam dedim zaten biz sahl tarafında oluruz dedi. birşeyleri bana zorla yaptırmaz. Hiç küfür etmez aşağılamaz. herşeyin ortak noktaısnı bulup yaparız. sadece borçlar ve birikim olmamasından dolayı bekkliyoruz. görümcem yok iki erkek kardeşi var onlar da aşırı saygılı. Ailesiyle arası çok iyi. geleneklerine de bağlı biri ama ben istemezsem zorlamaz :)
Ben söyle düşünüyorum. Evlenirseniz gün gelecek o çayı toplayacaksınız. Bunu bastan soyleyeyim size. Yok asla toplamam derseniz yine gün gelecek başınız ağrıyacak. Evlilik karşılıklı birbirine uyum sağlamak bence.
Dipnot: amacım eleştiri degil bir abla olarak bastan uyari.
Evlenirken anlaşmak sevmek önemli herşeyin en pahalısını en iyisini alıp 3 günde ayrılan da var. Bunları ayrıntı görüp beraberliğinin tadını cikaranda. Biz eşimle gücümüzün yettiginin en iyisini aldik. Ama çok şükür huzurumuz da yerinde. Sizi ne mutlu edecekse onu yapın derim. Anladığım kadarıyla paranın mutlu edeceği birisi değilsiniz huzur arıyorsunuz o zaman insallah oda sizi bulsunbir ömür

Yani evliyim. Ama herseyim zorlasti. Esim zor biri ailesi zor biri aileler anlasamiyor. Hala bir taraf secmem gerekirse aileme yardim etmeyi secerdim zaten evlilik oyle hayal ettigin gibi ruya gibi degil. Maddi olarak cok sorunum yok ama manevi anlamda bitigim. Herkesten uzagim.o yizden acele etmeyin derim zaten evlilik her turlu oluyor yani. Biraz ailenize yardim edin ukte kalmasin icinizde
inşallah herşey gönlünüzce olur. sağolun tavsiye için

Ben söyle düşünüyorum. Evlenirseniz gün gelecek o çayı toplayacaksınız. Bunu bastan soyleyeyim size. Yok asla toplamam derseniz yine gün gelecek başınız ağrıyacak. Evlilik karşılıklı birbirine uyum sağlamak bence.
Dipnot: amacım eleştiri degil bir abla olarak bastan uyari.
Evlenirken anlaşmak sevmek önemli herşeyin en pahalısını en iyisini alıp 3 günde ayrılan da var. Bunları ayrıntı görüp beraberliğinin tadını cikaranda. Biz eşimle gücümüzün yettiginin en iyisini aldik. Ama çok şükür huzurumuz da yerinde. Sizi ne mutlu edecekse onu yapın derim. Anladığım kadarıyla paranın mutlu edeceği birisi değilsiniz huzur arıyorsunuz o zaman insallah oda sizi bulsunbir ömür
çok sağolun tavsiyeniz için. Fakat ben de karadenizliyim ve şu zamana kadar hiç toplamadım sevmem de. Yıllık iznimde çay toplamak yerine tatile gitmeyi tercih ederim. oda aynı şekilde, ama illa toplamak gerekiyorsa gene onlar toplar ben yemeklerini yaparım. Bana heryer tatil eğlence :D

Ailenin borcu ne ?
Sen yardım etmesen kapanmaz mı
Borc harc yaparak evlenmek ya birbirinize baglılıgınızı güclendirir yada tamamen kopma noktasına getirir cok büyük risk

2 buçuk sene nişanlı kaldım hayatının hatasını yaparsın 2 sene beklersen. Sakın ha arkadaşım. Madem rahatça gidip geliyorsun görüşebiliyorsun sakın haa. Okul sonrası memleketlerimize dönünce sırf babam telde konuşmama laf etmesin olay çıkarmasın diye nişan ettik ama çok büyük yanlış yaptığımı zaman gösterdi

Back
X