• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yaşı

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.652
601
123
Kizlar selam benzer konular var ama fikirlerinizi almak istedim. Sizce işler oturduktan sonra evlilik yaşı ideal olarak genelde kaç oluyor? Tabi ki nasip ama sizce nasıl daha uygun oluyor sizlerin tecrübesi nasıl? Bir de forumda okuduğum ve bana garip gelen bir şeyi de sormak istiyorum. Mesela demin okuduğum konuda 24 yaş erkek için çok küçük bir yaş denmiş ama kadın için olunca pek bir şey denmiyor bu bana çifte standart geliyor sonuçta hepimiz 18-22 (hatta hazırlıktı uzatma vs 23-24) arası üniversite okuyoruz. Erkeğin kadından farkı askerlik (bedelli yapanlar 1 ay yapmayanlar 6 ay desek) neden böyle yorumlar yapılıyor bunu da anlayamadım. Fikirlerinizi bekliyorum

Erkeklerin zeka yaşı daha geriden geldiği için öyle yorum yapılıyor. Evlenelim hadi ile olacak bir şey değil evlilik. Zihinsel, madden, manen hazır olmak gerekiyor. Sorumluluk getiriyor. Yerine getiremiyorsa isterse 30 yaşında olsun bir önemi yok.(Kadın için de geçerli)
Anladım teşekkür ediyorum yorumunuz için. Peki sizce günümüzde genelde kaç yaşlarında ideal kabul ediliyor? Her iki taraf da çalışıyorsa. Tabi herkese göre değişir ama sizce?

Anladım teşekkür ediyorum yorumunuz için. Peki sizce günümüzde genelde kaç yaşlarında ideal kabul ediliyor? Her iki taraf da çalışıyorsa. Tabi herkese göre değişir ama sizce?
Çok faktörlü bir şey bu. Okulun bitmesi, maddi olarak bağımsız olma, evle ve evlilikle ilgili sorumluluk alabilecek kapasitede olan insanların düzenli giden bir ilişkisi varsa 25 ve üstünde evlenebilir.

Kizlar selam benzer konular var ama fikirlerinizi almak istedim. Sizce işler oturduktan sonra evlilik yaşı ideal olarak genelde kaç oluyor? Tabi ki nasip ama sizce nasıl daha uygun oluyor sizlerin tecrübesi nasıl? Bir de forumda okuduğum ve bana garip gelen bir şeyi de sormak istiyorum. Mesela demin okuduğum konuda 24 yaş erkek için çok küçük bir yaş denmiş ama kadın için olunca pek bir şey denmiyor bu bana çifte standart geliyor sonuçta hepimiz 18-22 (hatta hazırlıktı uzatma vs 23-24) arası üniversite okuyoruz. Erkeğin kadından farkı askerlik (bedelli yapanlar 1 ay yapmayanlar 6 ay desek) neden böyle yorumlar yapılıyor bunu da anlayamadım. Fikirlerinizi bekliyorum
Eğer maddi durum yerindeyse erkeğin geliri varsa 24 normal.Erken evlenmek güzeldir.Bence.Erkek 28 i Kadın 25 i geçirmeli bence.

İlişki oturduktan sonra yaşın önemi yok, tabii karakterinde olgunlaşma süresi tamamlanmış olmalı.
Ben 25 yaş, eşim 29 yaşında evlendik ki ben üniversite 1 deyken tanışmıştık.

Çünkü erkekler daha çocuksu. Çevremde cok yakın bir örneği var. Dayım 23 yaşında yengem ise 27 yaşındaykeler evlendiler ve şuan mutlu bir evlilikleri yok. Dayım çok cocuksu, ciddiyetsiz, umursamaz bir tip. Yengem de tam tersi pimpirikli, takıntılı bir tip. Sağlıklı bir ilişkileri yok. Ama tabi erkeğin de kadının da karakteri çok onemli bana göre evlilik iki tarafında kendini maddi manevi anlamda hazır hissetmesiyle olması gerekiyor. Sadece erkeğin değil kadının da işine gücüne sahip olduktan sonra evlenmesi gerektiğine inanıyorum ben.

24 yaş olarak normal.Ama.bu zamanda erkeğin 24 yaşında meslek sahibi olması zor.

Ben eşimle aynı yaştayım,evliliğimizin ilk yılı benim için bir tartışma sebebi bile olmayacak o kadar basit şeylerden ne kavgalar ettik bir bilsen.. şimdi eşime onları hatırlatınca kendisi bile utanıyor çocukmuşum diyor. Çok şükür ki benimki üç yılda düzeldi😂 Demem o ki erkekler geç olgunlaşıyor tabi huy meselesi de var işin içinde ama, evlenince zaten erkekler tamamen değişiyor benden söylemesi 🥲

Ben 24 esim 25 yaşındayken evlendik. Mezun olduk atandik, hatta aynı ile tayin olmak için 2 sene bekledik. Simdi ben 33 o da 34 yaşında, yaşla ilgili bir sorun hiç yaşamadık, zamanla birbirimizin dilinden daha iyi anladık ve çocuk için vaktimiz oldu çünkü ilk bebeğimiz düşük olmuştu her sey vaktinde güzel ama evlilik için olgunluğa erişmek de önemli. Ama karşındaki kişinin içinde yapamadığı, kaldığı şeyler varsa o da sıkıntı evliliği engel olaraktan görenler olabilir

Back