evlilik ve aile ile konuşma

Sofiasofia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.427
1.490
31
hanımlar selam aslında bir sorun yok. sadece bazı yazıları okuyorum bu siteden işte evli olup ailesi ile çok fazla sohbet eden eşleri yargılayanlar oluyor. şunu merak ettim ben de , sizce eşlerden birinin her gün ailesi ile telefonda konuşması , her gün mutlaka 10 dk ya da yarım saat civarı araması tuhaf mı ? bence değil ama , burada bazıları eşim sürekli ailesini arar diyen çok olmuş demek ki bu biraz tuhaf mı karşılanıyor, siz ne düşünüyorsunuz ?

Aileden aileye değişir.

İsteyen ailesi ile istediği kadar görüşür telefonda ben yadirgamam bana göre normal,ama bazı eşler evin içinde ne var yok anlatiyorsa işte o zaman olaylar değişiyor tabi .

Bende annemle her gün bir kaç kez konuşurum yani bence normal bir şey erkekler için de normal bence bir erkek annesi babası abisi ablası ile konuşabilir

Anamız babamızla da konuşmucaksak kimle konuşacaz yahu eşim çok konuşmaz ama ben konuşurum üstelik aynı mahalledeyiz her gün yarım saat kime ne yahu eşim de hiç karışmaz sağolsun

Ben o tuhaf karsılayanları vicdansız buluyorum

Elbette hergun gorüşülür
Ama hergun git gel olayını dogru bulmuyorum hıcte yapmadık
Hatta dun kaynıma da dedım hıc cekemem hergun gorusmeyi diye

Eskiden annemle de kayınvalidemle de her gün uzun uzun konuşurduk. Hatta bazen günde bir kaç defa konuşurduk.

Artık o kadar boş vaktim yok…

Kocam da istediği kadar görüşebilir,benim için problem değil.

Ben bu tarz konuşmaların çok yanlı olduğunu düşünüyorum. Erkek konuşursa vay anacı erkek vay öyle vay böyle ama kadınlar olunca e annem benim diyorlar genelde. Garip. Ben annemle her gün konuşuyorum, 1 saati geçiyor bazen

Bunun hesabini tutmak cok cirkin bence esler arasi.
Aileniz tabii ki hergun arar konusur.
Yogunlukdan bazen vakit bulamasamda hergun olmadi 2 gunde bir konusuruz annem ile.
Esimide annesi ve ablasi hergun arar. Aile ile konusmak gayet normal bir ihtiyac

10 dk veya yarım saat ideal.Devamli gorusmuyorlarsa 1 2 saatte ideal.

Ben de annemle uzun uzun konuşmak istiyorum ve gün aşırı arıyorum ama kimi seferinde bir bahane bulup beni başından savıyor. Bazen de o beni arıyor, açtığımda da "hadi ne diyeceksen söyle" diyor. Yahu kadın sen beni aradın diyorum, bu kez aklına yeni gelmiş gibi "işim var namaz kılcam" falan diyor. Bazen de yalnızlığı aklına geliyor sanırım ve uzun uzun her şeyi anlatıyor, bahçede büyüyen otları, çatının aktarılacak kiremitlerini, komşunun tavuğu-ineğini, yaptığı yemekleri...
Yaşı 80 olacak, sanırım akli melekelerini yavaş yavaş yitiriyor ve annemin bu değişimini uzaktan seyretmek bazen zoruma gidiyor. Kırk yıldan fazladır annem sonuçta. Son gençliğini de bildim, orta yaşını da, yaşlılığını da. Ne garip şey bu farklılıkları fark etmek zaman içinde.
İmkanı olan konuşsun sevdikleriyle bol bol, kime ne?
Hangi görüşmenin son olacağını bilmiyoruz ki. Bir gün o telefonu açan olmayabilir, açan kişi sizi hatırlamıyor olabilir. İçim karardı ama durum böyle.

Ne konuştuğu konuşmanın kalitesi önemli bana kalırsa. Her gün, 10dk sırf sesini duymak için, naptın nasılsın diye konuşulabilir. Ama onun dışında öyle aynı evde bile olunsa konuşulmuyor. Birde belirli düzeni olan, bu düzenden çıkmayan biriyle günde saatlerce ailesiyle ne konuşabilir? Ne paylaşabilir?

Mesela erkeklerin analarıyla çok konuştuklarından şikayet ediyorlar hanımları. Bunlar normal konuşmuyorlar."şu saatte kalktım, bunu yedim, karım bunu pişirdi, bunu pişirmedi, evde bugün temizlik yoktu, kıyafetimin ütüsü yoktu, evet annecim haklısın" ay hiçkimse de böyle muhabbeti kabul etmez. Ha yoksa öyle günlük konuşsun, iyi mi değil mi, keyfi yerinde mi sorsun buna hiçkimse karışmaz.

Şu yemeği yaptım ya güzel oldu / olmadı.
Sence ne yemek yapsam?
Fasulye aldım çok kötü çıktı.
Temizlik yapmaya halim yok ya yarın yapcam.
İşte çok bunaldım bak x şöyle yapmış.
Y'nin annesi hastaymış dua eder misin?

Aha şu şekil konuşmalar bende günde 1-2 saat sürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…