Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

hürnap markasi alabilirsiniz. Ayrica sunu yaparak kontrol edebilirsiniz. Cevrenizde tanidiginizda marka marka deneyi yapabilirsiniz orjinal olup olmadigi anlasilir. „Su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu söylemek mümkün. Eğer su dökülürken pekmez ile su karışmıyor ve pekmez bardağın altında kalıyorsa bu pekmez organik ve gerçek bir pekmez değildir.“
Ve keciboynuzu gidasi var pekmez olani degil agizda cignenebiliyor onu da alabilirsiniz sadece cekirdekleri yemesin görünüse bakip tiksinmeyin tadi oldukca cok güzel bende arada yiyorum sagligimiz icin cok faydali.
Keçiboynuzu meyvesini biliyorum dedemlere hep olurdu çocukken arada yemeye çalışırdım. Ama nişanlımın yiyeceğini sanmıyorum o nedenle pekmez türevi daha iyi bir seçenek. Araştırırken Zühre ananın andız-keçiboynuzu-karadut karışımlı pekmezini gördüm ama ne kadar iyi bilmiyorum instagramda sıklıkla görüyordum ama reklam amaçlı mı paylaşılıyordu emin olamadım

Geçen hafta Yaza evleneceğimiz için sağlık raporu almak için tahlillerimizi yaptırdık ama nişanlımın verem olduğunu öğrendik aslında tüm belirtileri varmış ama iyi, sağlık durumunda bir sıkıntı yok diye fark etmemişiz. Verem savaşa rapor için film çektirdi orada fark edildi
Filmden sonra balgam kültürü alınıyor balgam kültürü de pozitif çıkarsa kesin tanı için tomografi çekişiyor. Akciğer filmimde verem olduğunu gördüler testleri isteyip hastaneye yönlendirdiler. Aynı gün hastanede de aynı testleri tekrar verdi Süreç çok zordu bizim için 1 haftadır o hastane bu hastane dolaşıyor. Hepsi tekrar test yapıp sonuç çıkınca gelin diyor sonuçlar da geç çıkıyor. Biz bir ihtimal ciğerindeki leke eskiden kalmıştır, hastalığı yenmiştir, yenme aşamasındadır diye fazla karamsarlığa kapılmadık ilaçları kullanırsın geçer gözüyle baktık. Durumu iyi olduğu için biraz metanetli idi bugün yoğun kan tükürmeye başlamış böyle olunca biz artık veremden emin olduk. hemen göğüs hastalıkları acile gitti orası da polikliniğe göndermiş, akciğer filmi olmasına rağmen tüm testleri tekrardan istemişler sonuçlar haftaya çıkacak deyip göndermişler. Bu hafta 3 kez akciğer filmi çektirdi (gittiği hastaneler eğitim araştırma olmasına rağmen)
Haliyle süreç çok uzuyor teşhis koyulmadığı için tedavi de başlamaıyor. Haftaya doktora sonuçları gösterecek tomografi isteyecekler de....
Nişanlımı özele yönlendiremiyorum çünkü tüm testleri tekrar tekrar yaptırmaktan çok yoruldu. Özele gitsem onlar da sonuç için bekletecekler diyor
Çok çaresizim çok yorulduk evlilik hazırlığında bunu öğrenmek bizi yeterince şoka uğratmışken. Bir yandan da 2023 yılında sağlık hizmetlerinin ne kadar mantıksız olduğuyla boğuşuyoruz. sanki zaman ellerinizden kayıp gidiyor gibi geliyor. Tek tesellimiz iyi, güçlü olması idi bugün yoğun kan da başlayınca...
Desteklerinize ihtiyacım var. Doktorlar muayene bile etmiyor haliyle süreci bilmiyoruz ne yapılır ne yapılmaz kimse bir şey söylemiyor umarım kimse bu hastalıkla karşılaşmamıştır ama bilen, sağlıkçı olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Geçmiş olsun. Neden bir hastanede test yaptığında onun sonucunu bekleyip sonra o doktora o sonucu götürmek yerine başka bir hastaneye gidip tekrar test yaptırıp tekrar bir hafta atıp sonra onu almak yerine başka bir hastaneye gidip tekrar bir hafta bekliyorsunuz onu anlayamadım?

Geçmiş olsun. Neden bir hastanede test yaptığında onun sonucunu bekleyip sonra o doktora o sonucu götürmek yerine başka bir hastaneye gidip tekrar test yaptırıp tekrar bir hafta atıp sonra onu almak yerine başka bir hastaneye gidip tekrar bir hafta bekliyorsunuz onu anlayamadım?
Evlilik raporu sırasında fark eden verem savaş oldu testleri alıp aynı gün hastaneye yönlendirdi. Hastanede de aynı testler yapıldı kültür sonuçlarını bekleyin dediler ama dün kan gelmeye başlayınca göğüs hastalıkları aciline gitti orası da polikliniğe yönlendirmiş. Derdini anlatmış tekrar test istemişler sonuçlar çıkınca gel demişler. Keyfekeder her yere tahlil vermedi anlayacağınız. Şimdi sonuçları beklemekle birlikte dün gittiği hastaneye 3 gün boyunca daha test verecek

Evlilik raporu sırasında fark eden verem savaş oldu testleri alıp aynı gün hastaneye yönlendirdi. Hastanede de aynı testler yapıldı kültür sonuçlarını bekleyin dediler ama dün kan gelmeye başlayınca göğüs hastalıkları aciline gitti orası da polikliniğe yönlendirmiş. Derdini anlatmış tekrar test istemişler sonuçlar çıkınca gel demişler. Keyfekeder her yere tahlil vermedi anlayacağınız. Şimdi sonuçları beklemekle birlikte dün gittiği hastaneye 3 gün boyunca daha test verecek
Tedavi süreci boyunca sürekli test vermesi gerekecek ki zaten.
Hastalığın gidişatını anlamaları için.
Radyolojik tetkiklerde aynı şekilde.

Ya ne kadar uzun süreç böyle. İnsanı bu süreç daha çok gerer

Olayın şokunu yaşayamadan bir an önce tedaviye başlanmasının derdine düştük. Amacım olayı dramatize etmek değil yoksa gelinliğim, evimiz bile hazır
Bir an önce tedavisine baslanır inşallah,acil şifalar dilerim.
1 sene evvel çok yakınım olan birini ben başka bir hastalıktan kaybettim,teşhis süreci o kadar uzun sürdü ki maalesef tedavisine bile başlanamadan,kaybettik. Teşhis konulabildiğinde maalesef, tedavi olabilme şansını kaybetmiştik. Sizi üzmek için yazmadım bunları,lütfen yanliş anlamayin ama işin uzmanı ne bileyim hızlı aksiyon alabilecek birilerini bulup ilerleyin derim. 3 hafta çok uzun bir süre,bir şekilde araştırmanızı yapıp hızlıca ikna edip götürün uygun uzmana.

Nişanlım artık daha fazla kan verip film çektirmek istemiyorum diyor bu hafta gittiği her eğitim araştırma 3 er tüp kan ve 3 akciğer filmi çekti. Daha fazla kan verecek kanım kalmadı diyor
Abartmasaymış o kadar da 😅 6 küsur litre kanı vardır. Maksimum 0,06 litre kan alınmıştır.

Eğitim hastanelerinin sonuçları e nabıza da düşmüyor o yüzden diğer doktorlar sonuçları göremiyor çok mağdur olduk gerçekten eğitim araştırmalara güvendik keşke en başında özele gitseydi
Gayet de sisteme düşüyor. Eğer sonuç çıkmadıysa düşmemiştir.
Yok e nabıza düşmedi bunlar hatta eğitim araştırmanın kendi sitesinde de görüntüleyemiyoruz. Tahlilin adı gözüküyor tıklamak istediğimizde açılmıyor biz de anlamadık
Sonuç çıkmadığı için çıkmamıştır. Muhtemelen dış laboratuvara gönderildiği için veya çoklu örnekle çalışıldığı için beklemededir. Ziyaretlerim kısmında tetkik veya istem gibi bir ifade vardı. Orada istenen testler yazar.

Bazen sonuçlar çıkmadan sisteme hastane adı da düşmüyor. Hastaneye gidip kanın durumunu öğrenebilirdiniz.

Bir an önce tedavisine baslanır inşallah,acil şifalar dilerim.
1 sene evvel çok yakınım olan birini ben başka bir hastalıktan kaybettim,teşhis süreci o kadar uzun sürdü ki maalesef tedavisine bile başlanamadan,kaybettik. Teşhis konulabildiğinde maalesef, tedavi olabilme şansını kaybetmiştik. Sizi üzmek için yazmadım bunları,lütfen yanliş anlamayin ama işin uzmanı ne bileyim hızlı aksiyon alabilecek birilerini bulup ilerleyin derim. 3 hafta çok uzun bir süre,bir şekilde araştırmanızı yapıp hızlıca ikna edip götürün uygun uzmana.
Bugün tekrar balgam kültürü örneği vermek için hastaneye gitmişti. Gitmişken acile uğradı doktorlar Bir iğne yapıp ilaç içirmişler. Bir de düşük bir dozda antibiyotik başlatmış sonuçlar çıkana kadar bunları iç sonuçlar çıkınca gel demişler. O zaman verem ilaçları verilecek ama dün acile aynı şikayetler ile gittiğinde eve yollamışlardı iş tamamen doktorda bitiyor. İhmale uğrayacak diye korkuyoruz

Abartmasaymış o kadar da 😅 6 küsur litre kanı vardır. Maksimum 0,06 litre kan alınmıştır.

Gayet de sisteme düşüyor. Eğer sonuç çıkmadıysa düşmemiştir.

Sonuç çıkmadığı için çıkmamıştır. Muhtemelen dış laboratuvara gönderildiği için veya çoklu örnekle çalışıldığı için beklemededir. Ziyaretlerim kısmında tetkik veya istem gibi bir ifade vardı. Orada istenen testler yazar.

Bazen sonuçlar çıkmadan sisteme hastane adı da düşmüyor. Hastaneye gidip kanın durumunu öğrenebilirdiniz.
Basit bir akciğer filmi ve kan nasıl çıkmıyor hanımefendi yalan söyleyecek halimiz yok gittiği 2 hastaneden sonuçlar ne kendi sistemlerinde ne de e nabız da yok. Akciğer röntgeni çekildikten sonra doktor odasında baktı ama sistemde salı gününden beri yok onaylamamış belli ki hastane. Dün acilde yapılan kan bile 2 saat sonra e nabıza düştü. Yukarıda da yazmışlar bazı eğitim araştırmalarda düşmüyor diye.

Bugün tekrar balgam kültürü örneği vermek için hastaneye gitmişti. Gitmişken acile uğradı doktorlar Bir iğne yapıp ilaç içirmişler. Bir de düşük bir dozda antibiyotik başlatmış sonuçlar çıkana kadar bunları iç sonuçlar çıkınca gel demişler. O zaman verem ilaçları verilecek
İyi bari en azından tedavi sürecini başlatmışlar.
Acil şifalar dilerim tekrardan,umarım kısa sürede toparlanır. Birde kan kusmuş,korkmuştur yani,kim olsa korkar,en azından tedavisi başladı diye nişanlınızında kafası rahatlamıştır.

İyi bari en azından tedavi sürecini başlatmışlar.
Acil şifalar dilerim tekrardan,umarım kısa sürede toparlanır. Birde kan kusmuş,korkmuştur yani,kim olsa korkar,en azından tedavisi başladı diye nişanlınızında kafası rahatlamıştır.
Evet çok şükür kan pıhtılaştırıcı ilaç da vermişler zaten kanaması azalır diye düşünüyoruz. Bir an önce tedavi başlasa biz de rahat edeceğiz. 1 hafta daha sıkacağız dişimizi de kan görünce sakin kalamıyor ki

Evet çok şükür kan pıhtılaştırıcı ilaç da vermişler zaten kanaması azalır diye düşünüyoruz. Bir an önce tedavi başlasa biz de rahat edeceğiz. 1 hafta daha sıkacağız dişimizi de kan görünce sakin kalamıyor ki
Ama kolay degil yani,insani bir durum bu,kimse sakin kalamaz bu durumda. O da korkuyordur ilerler diye belki size belli etmese bile.

Basit bir akciğer filmi ve kan nasıl çıkmıyor hanımefendi yalan söyleyecek halimiz yok gittiği 2 hastaneden sonuçlar ne kendi sistemlerinde ne de e nabız da yok. Akciğer röntgeni çekildikten sonra doktor odasında baktı ama sistemde salı gününden beri yok onaylamamış belli ki hastane. Dün acilde yapılan kan bile 2 saat sonra e nabıza düştü. Yukarıda da yazmışlar bazı eğitim araştırmalarda düşmüyor diye.
Akciğer filmi hemen düşüyor sisteme. Değerlendirilmesi istendiyse bilemem ki o da kısa sürüyor. E nabıza düşmeme sebebi hastane kaynaklıdır o zaman ki ben öylesine hiç denk gelmedim. Başka hastaneye gideceğiniz zaman sonuçları sisteme düşürmelerini veya çıktı/CD olarak vermelerini isteyebilirsiniz. Aynı hastaneye giderseniz de sistemden diğer doktorlar da görebilir.

Bana üç hastanenin sonuçlarının görünmemesi tuhaf geldi. Hadi bir hastaneninki düşmedi diyelim de üçü nasıl düşmez? CİMER'den şikayet oluşturun.

Verem savaşın yönlendirdiği hastaneye gitti zaten ama bugün kan kusmasına rağmen acile gitti tekrar test isteyip hiçbir şey söylemeden eve yolladılar. Bu hafta sanırım 10 tüp kan verdi 3 kez akciğer filmi çektirdi. Film sonuçları çıkınca tomografi çekeceklermiş bir de onun randevu gününü ve sonuçlarını bekleyeceğiz ki ilaç vermeye başlasınlar. Hasta kötü işte çekin tomografisini hepsini bir değerlendirin
Verem hastalığı tedavisi en az 6 ay sürüyormuş. İlaçları almaya başladıktan sonra bazı hastalar kendini iyi hissedip dktrun söylediği şekilde ilaçları almayı bırakıyormuş. Buda tedavinin zorlasmasina neden oluyormuş. Aman tedaviyi dktrn soyledigi şekilde devam etsin. Sigara içiyorsa biraksin, sağlıklı beslenme ve uyku

Akciğer filmi hemen düşüyor sisteme. Değerlendirilmesi istendiyse bilemem ki o da kısa sürüyor. E nabıza düşmeme sebebi hastane kaynaklıdır o zaman ki ben öylesine hiç denk gelmedim. Başka hastaneye gideceğiniz zaman sonuçları sisteme düşürmelerini veya çıktı/CD olarak vermelerini isteyebilirsiniz. Aynı hastaneye giderseniz de sistemden diğer doktorlar da görebilir.

Bana üç hastanenin sonuçlarının görünmemesi tuhaf geldi. Hadi bir hastaneninki düşmedi diyelim de üçü nasıl düşmez? CİMER'den şikayet oluşturun.
Verem savaşın tahlilleri düşmüyormuş e nabıza zaten. 1 tane eğitim araştırmanın sonuçları çıktığı halde biz internette göremiyoruz. Dün acilde çekilenler hemen sisteme düştü ama sonuçları bekle deyip eve yolladılar. Bugün yine aynı hastaneye acile gitti numune bırakacaktı gitmişken de kanaması var diye acile tekrar danışmak istedi tekrar röntgen çekmeye kalkmışlar nişanlım isyan etmiş sistemde bir sürü var daha dün çektirdim ona bakın demiş doktor güneş ışığında daha fazla radyasyon var vs demiş ama benimki çektirtmemiş. Dünkü soucuna göre idareten kan pıhtılaştırıcı ilaç vermişler. Haftaya balgam kültürü sonuç çıkınca da tedaviye başlanacak

Verem hastalığı tedavisi en az 6 ay sürüyormuş. İlaçları almaya başladıktan sonra bazı hastalar kendini iyi hissedip dktrun söylediği şekilde ilaçları almayı bırakıyormuş. Buda tedavinin zorlasmasina neden oluyormuş. Aman tedaviyi dktrn soyledigi şekilde devam etsin. Sigara içiyorsa biraksin, sağlıklı beslenme ve uyku
Evet öyleymiş sigarayı çok fazla içiyordu ama azaltmaya başladı. Tedaviyi yarım bırakmaz ben de bıraktırmam zaten. Teşekkür ederim

Verem savaşın tahlilleri düşmüyormuş e nabıza zaten. 1 tane eğitim araştırmanın sonuçları çıktığı halde biz internette göremiyoruz. Dün acilde çekilenler hemen sisteme düştü ama sonuçları bekle deyip eve yolladılar. Bugün yine aynı hastaneye acile gitti numune bırakacaktı gitmişken de kanaması var diye acile tekrar danışmak istedi tekrar röntgen çekmeye kalkmışlar nişanlım isyan etmiş sistemde bir sürü var daha dün çektirdim ona bakın demiş doktor güneş ışığında daha fazla radyasyon var vs demiş ama benimki çektirtmemiş. Dünkü soucuna göre idareten kan pıhtılaştırıcı ilaç vermişler. Haftaya balgam kültürü sonuç çıkınca da tedaviye başlanacak
Araştırmanin sonuçları çıktı ise teyit amaçlı hastaneyi arayın, sonra gidip hastaneden alın. Ben neden illaki sisteme düşmesini beklediğinizi anlamadım.

Verem savaşın tahlilleri düşmüyormuş e nabıza zaten.
Bir ilçenin dispanserinde çektirmiştim 6 sene önce. Birkaç yıl önce röntgeni ve raporu e-nabızımda gördüm.

tekrar röntgen çekmeye kalkmışlar nişanlım isyan etmiş sistemde bir sürü var daha dün çektirdim ona bakın demiş doktor güneş ışığında daha fazla radyasyon var vs demiş ama benimki çektirtmemiş.
Zeka küplerine bak hele. UV ile X-Ray bir miymiş? Bunlar bir de radyoloji personeliyse tam komedi. Zırcahillik bu.

Eğer İstanbul da iseniz size bir hastane ve doktor önerebilirim, elinizdeki tahliller ve röntgenlerle gidebilirsiniz

Back
X