- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
-
- Konu Sahibi cennetyarim
- #21
Kendisi bu durumu düzeltmek en azından kontrol altına almak istemeli.
kişi kendi davranışından rahatsız değilse ve düzelmek istemiyorsa ona çok fazla yapılabilecek bir şey yok.
Bir çok konuda yazdım, tekrar edeceğim, 15 yaş üzerindeki çocuklarımız dahil, hiç kimseyi değiştirip, dönüştüremeyiz.
İş kişinin kendisinde bitiyor.
Zorla demeyelim de hatır-gönül koyup rica veya ısrar ederek diyelim.terapiye karsi bir onyargi var,
bence ilk seanslara zorla gonderilebilir,
sonrasinda kendi istegi ile devam eder veya etmez.
ebeveynlerinden birisinin de ofke kontrol problemi varsa sebep de olmus olabilir,
ve tedavi olmadan da kendiliginden duzelecegini sanmiyorum.
belki ilk seanslara zorla gondermek bu yuzden daha iyi olabilir diye dusunuyorum,
sonra kendisi karar verir isteyip istemedigine.
Zorla demeyelim de hatır-gönül koyup rica veya ısrar ederek diyelim.
Zorlamayla seansa giden biri danışmanla işbirliği yapmayacağı için sonuç almak yine mümkün olmayacaktır.
Psikolojik yardım, bizim kültürümüzde tam anlaşılabilmiş bir olgu değil.
Zannediliyor ki iki üç seans uzmanla görüşeceğim, o da benim sorunlarımı çözüp ne yapmam gerektiğini söyleyecek.
Bu iş böyle yürümüyor,asıl sorumluluk ve çaba danışanda yani sorunları olan kişide.
Evlilikte bu tip sorunlar içinden çıkılmaz bir hale geldiyse ve eşlerin ilişkisi bozuluyorsa bu tip restler çekilebilir.ama mesela anlattikca rahatladim diyorlar genelde terapi alanlar,
bunu ilk seansa gitmeden tahmin edemeyebilir sorunlu kisi.
o yuzden biraz zorlamak lazim diye dusunuyorum ben.
mesela bu konuda kufur var,
ben olsam,
"seni affederim ama artik buna bir cozum bulacaksin,
terapiye gideceksin" diye sart kosarim.
Evlilikte bu tip sorunlar içinden çıkılmaz bir hale geldiyse ve eşlerin ilişkisi bozuluyorsa bu tip restler çekilebilir.
Bu zorlama değil rest çekip seçenek sunmaktır.
Ya tedavi olursun ya ben yokum gibi.
Ben 'zorla göndermek' deyince daha farklı bir durum canlandırdım gözümde.
Üzülmek gayet insani bir duygu.birde bisey danısmak sitiyorum bazen arkadaşlarla konusuyoruz acımı anlatıyorum diyorlarki ben 20 yıllık evliligmde bikez olsun kufur duymadım.... ben daha cok üzülüyorum bu sefer.... çok mu fesat kıskanc bir insan oldum acaba
Üzülmek gayet insani bir duygu.
Kıyas yapmak da elimizde olmadan yaptığımız bir şey.
Kısacası fesat ve kıskanç değilsiniz, sadece içinde bulunduğunuz hassas durum ve çözemediğiniz küfür sorunu nedeniyle bu duyguları hissediyorsunuz, bu da gayet normal.
1.Hiç duymadım sözü ne kadar doğru?peki etraf niye böyle söylüyor bak ben hic duymadım ben asla taviz vermem vb
değişimi kendi istemedikten sonra herşey nafile..arkadaşlar hepinize mutlu ömürler diliyorum öncelikle...
eşimi çok seviyorum normalde çok iyi bir insandır. ancak çok küfürbaz. ve en ufak şeye öfkeleniyor . sonra hemen geçiyor ama o esnada ettigi küfürler beni benden alıyor.
bir psikiyatrist yada evlilik terapisi düşünüyorum nasıl ikna ederim bilmiyorum ama bu olay bizi bitirmeden bişey yapmam lazım.
sizce bu yöntem faydalı olurmu ? Doktor terapisinden evlilik anlamında fayda gören oldu mu daha önce ?
Etrafın ne dediğini önemsemeyin lütfen her iliski farklı, benim eşimde iyidir sağolsun ama çok ince şeylere takıldığı olur ve ani sinirlenir, küfür yoktur ama o sinirlendiği anda ben cevap verip üstüne gitsem ededebilir, ben o sinirlenince alttan alırım, siniri çabuk geçer ve telafi eder sonrasında o durumu.. Siz eşinizi ikna edip öfke kontrolü için destek almasını sağlayın, elalemi bosverin..peki etraf niye böyle söylüyor bak ben hic duymadım ben asla taviz vermem vb
biz daha dün gittik. sorun %20 eşim %80 babası. ben 1 ay annemin evindeydim. dün gittik. 1 saat yanındaydık doktorun. uzun uzun dinledi. benim için eşin çaba gösteriyor mücadele ediyor senin baban fazla baskı yapiyor sorun sizde dedi yani esime babasında oldugunu ufaktan söyledi. bu ilk seans olduğu için galiba uzun uzun dinledi notlar aldı 3 sayfa yazdı. fazla konusmadı benim mailimi aldı size oneriler formlar kitaplar aticam dedi. 1 ay sonra tekrar çağırdı.
teşekkür ederim. basladık ama ailesi kıskancliktan berbat insanlara dondüler düğün sonra bizim değil. babasınin psikiyatriye gitmesi lazm. hiç iyi bi insan değil. kaynanam kötü şisko onun soylemleri. eşimin annanesi dinsiz yalaka. esimin dedesi amelsiz. eşimin dayısı pısırık para tutmuyor. esimin teyzesi saf kocasına para veriyor muş. ben kötüyüm. ailem kötü. dedem kurban kesmemiş kötüymüş ailem. karisını dövüyor eşimi kıskanıyor benden. benim ailemle görüsmemi istemiyor. hani adamın kafası normal çalışmıyor.hayırlısı olsun canım bi yerden baslamıssın ne güzel
teşekkür ederim. basladık ama ailesi kıskancliktan berbat insanlara dondüler düğün sonra bizim değil. babasınin psikiyatriye gitmesi lazm. hiç iyi bi insan değil. kaynanam kötü şisko onun soylemleri. eşimin annanesi dinsiz yalaka. esimin dedesi amelsiz. eşimin dayısı pısırık para tutmuyor. esimin teyzesi saf kocasına para veriyor muş. ben kötüyüm. ailem kötü. dedem kurban kesmemiş kötüymüş ailem. karisını dövüyor eşimi kıskanıyor benden. benim ailemle görüsmemi istemiyor. hani adamın kafası normal çalışmıyor.
İŞe Yarayabilir. Eğer tek gitmeye önysrgılıysa, bende sorun yok diyorsa, çift terapisi de olabilir. Böylece ikiniz de anlatmış olursunuz. Eşin de senin tarafından nasıl göründüğünü anlar biraz davranışlarının.