evlilik terapisi iyi geliyor mu

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
arkadaşlar hepinize mutlu ömürler diliyorum öncelikle...

eşimi çok seviyorum normalde çok iyi bir insandır. ancak çok küfürbaz. ve en ufak şeye öfkeleniyor . sonra hemen geçiyor ama o esnada ettigi küfürler beni benden alıyor.

bir psikiyatrist yada evlilik terapisi düşünüyorum nasıl ikna ederim bilmiyorum ama bu olay bizi bitirmeden bişey yapmam lazım.

sizce bu yöntem faydalı olurmu ? Doktor terapisinden evlilik anlamında fayda gören oldu mu daha önce ?

ya nasıl ki grip olduğumuzda doktora gidiyorsak piskolojik ya da davranışlar olarak sorunlarımız varsa tabi ki yine doktora gideceğiniz. elbet ki faydası oluyodur. önemli olan doğru doktoru bulmak.

Söylediklerinizden benim anladığım evliliğinizle ilgili bir sorundan önce bu adamın bireysel bir sorunu var.O nedenle evlilik terapisinin etkili olacağını sanmıyorum. Eşinizin öfke yönetimiyle ilgili sorunu var, bunun için de bireysel terapi alması gerek. İyi bir psikolog bulun, terapi alsın öfke yönetimi konusunda.

çok teşekkür ederim. onu ikna etmem lazım evet bisekilde

Alanı evlilik ve çift terapisi olan uzman bir psikolog bulun.
Mutlaka fayda görürsünüz.
Fakat bundan önce eşiniz öfke kontrolü için bireysel tedavi olmalı.
Uzmanlık alanı çocuklar olan bir psikolojik danışman olarak yorum yapıyorum.

çok teşekkür ederim öfke kontrolünde fayda görür mü acaba .... şuan yüregim yanıyor da ne yapacagımı sasırdım

çok teşekkür ederim öfke kontrolünde fayda görür mü acaba .... şuan yüregim yanıyor da ne yapacagımı sasırdım
Kendisi bu durumu düzeltmek en azından kontrol altına almak istemeli.
kişi kendi davranışından rahatsız değilse ve düzelmek istemiyorsa ona çok fazla yapılabilecek bir şey yok.
Bir çok konuda yazdım, tekrar edeceğim, 15 yaş üzerindeki çocuklarımız dahil, hiç kimseyi değiştirip, dönüştüremeyiz.
İş kişinin kendisinde bitiyor.

umarım kendi de ister.... hem sevmek hem boyle bir durum yasamak cok zor

umarım kendi de ister.... hem sevmek hem boyle bir durum yasamak cok zor

ebeveynlerinden birisinin de ofke kontrol problemi varsa sebep de olmus olabilir,
ve tedavi olmadan da kendiliginden duzelecegini sanmiyorum.
belki ilk seanslara zorla gondermek bu yuzden daha iyi olabilir diye dusunuyorum,
sonra kendisi karar verir isteyip istemedigine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…