• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Tazminatı nasıl alınır ?

peki nikah yapıldıktan sonra işten çıktığımızda evlilik tazminatına ek olarak ihbar tazminatı da alabiliyor muyuz? internetten okuduklarımdan ihbar tazminatının nasıl alındığını anlayamadım bi türlü:KK43:
İhbar tazminatı alamazsınız.
İhbar tazminatı işveren sizi ihbar sürelerine uymayarak işten çıkarma durumunda ödemek zorundadır.

İhbar tazminatı alamazsınız.
İhbar tazminatı işveren sizi ihbar sürelerine uymayarak işten çıkarma durumunda ödemek zorundadır.

Dilekçemi cuma günü verdim, aynen yazdığım gibi, 2 nüsha olarak hazırladım, bende kalacak olanın altına da 1 nüshasını okudum, elden teslim aldım yazdırıp kaşe imza attırdım, muhasebeyle de konuşursun dedi, itiraz etmedi, verecek belki de :)
Bir şeyle daha meşgul edeyim sizi, ben tam olarak 2 yıl 6 ay çalışmış olacam, 02.10.2015 - 30.04.2018 ve şuana kadar sadece 1 hafta izin kullandım, içeride 3 hafta daha iznim var bildiğim kadarıyla, bu tazminatıma eklenir mi ?Eklenirse ne kadar eklenir ? Bugün muhasebeye uğratıp hesaplatacam ama beni yine kandırmaya çalışmasın diye bildiğimi söyleyerek hesaplatacam da.

Dilekçemi cuma günü verdim, aynen yazdığım gibi, 2 nüsha olarak hazırladım, bende kalacak olanın altına da 1 nüshasını okudum, elden teslim aldım yazdırıp kaşe imza attırdım, muhasebeyle de konuşursun dedi, itiraz etmedi, verecek belki de :)
Bir şeyle daha meşgul edeyim sizi, ben tam olarak 2 yıl 6 ay çalışmış olacam, 02.10.2015 - 30.04.2018 ve şuana kadar sadece 1 hafta izin kullandım, içeride 3 hafta daha iznim var bildiğim kadarıyla, bu tazminatıma eklenir mi ?Eklenirse ne kadar eklenir ? Bugün muhasebeye uğratıp hesaplatacam ama beni yine kandırmaya çalışmasın diye bildiğimi söyleyerek hesaplatacam da.

izni de ekletirseniz iyi olur tabiki, izinler bir tek işten ayrılırken ödenir zaten, onun dışında işveren izni kullandırmak zorundadır, iste hakkın kalmasın

Ben mali müşavir olarak diyorum ki, nikahı haber ver ya da verme , kıdem tazminatı senindir, bu sana kanunlar tarafından verilmiş bir haktır. Eğer ki, itiraz ederlerse hiç muatap olma ara 170'i şikayet et, ya seve seve ya da zorla verecekler. Vermem diye birşey yok, asla kanma, hakkını da yedirme.

Böyle muhasebecilere de çok kızıyorum, hiç merhamet yok, hep patron yalakaları, ben asla patron tarafını tutmam personellerin hakları konusunda, kanunlar ne diyorsa o dur.

kanun maddesi aşağıdaki gibi açıktır zaten,

1475 Sayılı İş Kanunu’nun 14. Maddesi, kıdem tazminatına hak kazanma koşullarını belirtmiştir. Kanun, evlilik nedeniyle iş akdini 1 yıl içerisinde feshetme imkânını yalnızca kadın eşe vermektedir. 14. Madde hükmüne göre “…kadının evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzusu ile iş akdini sona erdirmesi… hallerinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren iş sözleşmesinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için aynı oran üzerinden ödeme yapılır”. Kadın işçinin evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshetmesi ve kıdem tazminatını işverenden talep etmesi gerekir. Aksi halde bu haktan yararlanamaz. Kadın işçinin bu haktan yararlanabilmesi için iş sözleşmesinin devam ediyor olması şarttır.
tazminat size gelir. şayet hakkınızda işinizle ilgili geçerli bir sebepten örn. habersiz sebepsiz devamsızlık yapmanız gibi 3 taneden fazla tutanak tutarsa tazminatsız iş akdinizi fesih edebilir. onun dışında kaçarı yok ödemek zorunda. tekrar söylüyorum ihbar ve işsizlik alamazsınız .
Genişletmek için tıkla...
merak ettiğim anlaşmalı olarak evlilik tazminatı veriliyor mu?aynı iş yeri Çıkış -giriş? Evleneli 1 yıl olacak neredeyse ve tüp bebek için ihtiyacım olduğu için konuşmayı düşünüyorum sadece :/

Ben mali müşavir olarak diyorum ki, nikahı haber ver ya da verme , kıdem tazminatı senindir, bu sana kanunlar tarafından verilmiş bir haktır. Eğer ki, itiraz ederlerse hiç muatap olma ara 170'i şikayet et, ya seve seve ya da zorla verecekler. Vermem diye birşey yok, asla kanma, hakkını da yedirme.

Böyle muhasebecilere de çok kızıyorum, hiç merhamet yok, hep patron yalakaları, ben asla patron tarafını tutmam personellerin hakları konusunda, kanunlar ne diyorsa o dur.

merak ettiğim anlaşmalı olarak evlilik tazminatı veriliyor mu?aynı iş yeri Çıkış -giriş? Evleneli 1 yıl olacak neredeyse ve tüp bebek için ihtiyacım olduğu için konuşmayı düşünüyorum sadece :/

Anlaşmalı derken, tam anlayamadım 1 sene geçti mi evliliğiniz üzerinden
Hayır 1 yılı daha geçmedi
Anlaşmalı derken: Tazminatınıverip aynı yerde çalışmaya devam edilebiliyor diye duydum , tabi işverene kalmış bir durum sanırım bu. Sağlık amaçlı bir durum olduğu için tolere edilebilir mi acaba bilemiyorum. Hiç duyan oldu mu böyle birşey?

Hayır 1 yılı daha geçmedi
Anlaşmalı derken: Tazminatınıverip aynı yerde çalışmaya devam edilebiliyor diye duydum , tabi işverene kalmış bir durum sanırım bu. Sağlık amaçlı bir durum olduğu için tolere edilebilir mi acaba bilemiyorum. Hiç duyan oldu mu böyle birşey?
Öyle bir durum işverenin insiyatifine kalmış, karşılıklı anlaşma ile yapanlar var , sizin iş veren bu krizde kabul edecek mi önemli olan o.

Back