Evlilik takintisi

Yaşınız büyük değil, günümüzde kızlar okul universite vs derken geç evleniyorlar, iyide yapiyorlar. Ama 8 yıllık bir ilişkiniz var ve sevgilin halen hazır his etmemesini garibsedim biraz ,aslında onunda artık istemesi gerekiyor. en azindan sorabilirsiniz ne zaman hazir olacakmış diye

Kariyerimi isimi saglamak istiyorum ama seni de seviyorum ve evlenmek gibi bir düsüncem de var ama biraz zaman istiyorum de azindan hissettir yani nedir issiz adam mi olacakmis? :) Bu erkeklerde son zamanlarda kroniklesen bir simariklik oldu.Suan evlenmeye hazir olmadigini soylediginde seninle evlenmek isteyen de kim diyip kis kis'lamak gerekiyor da ortada bu beraberlik icin senelerdir verilmis emek var.Anlasamasaniz ya da ortada sevgi olmasaydi yürümezdi birliktelik mutlaka.Baskidan dolayi degil de ciddi anlamda evlenmek istiyorsaniz kesin tavrinizi koyun bence.Ben evlenmek istiyorum nokta.
Seviyorsan serbest birak gitsin dönerse senindir dönmezse hic senin olmamistir

Sizin hissettikleriniz cok normal bence cevre baskisiyla alakasi yok. Bence problem 8 yillik iliskiye ragmen hala kendini hazir hissetmeyen sevgili beyinde :) bir tanidigim var 11 yillik iliskisi bitti bu hazir hissetmeme muhabbetinden. Neden bazi insanlar evliligi bu denli farklilik gorur anlamiyorum. Nasil hazir hissetmezsin mesela? Hazir olmani gerektirecek kadar köklü bir degisik mi? Bilemiyorum. Evlilik guzel bir sey inan ki. Zorluklari yok mu? Tabiki var. Ama bence guzel yanlari tum zorluklarin üstünden geliyor. Bence yaşın evlilik icin cok uygun. İnan ki biraz daha gecikirsen sen istemeyeceksin. HeveSin yerindeyken sevgilinle ciddi olarak tekrar konus ve bir karara varın.

Psikolojinin kötü olması çok normal, 8 senede ev borcuna girsen biterdi, 8 senelik ilişki ne demek. İkinizde okulunuzu bitirmişsiniz, işinizi ele almışsınız, insan sevmese 8 sene ilişki sürmez zaten, evliliğe hazır olmamak en demek, erkek arkadaşına çok kızdım sen iyi sabrediyorsun, seni öpsünde başına koysun.

Benim 7 aylık bir ilişkim var, evlilik tarihimiz 4 ay sonrasına ertelendi onun işi nedeniyle, yine de o kadar kızgınım ki çok istese bir şekilde yetiştirirdi diyorum, sinirime engel olamıyorum, senin gibi sabırlısı mümkün değil bulunmaz.

Kendine haksızlık etme lütfen, bu evlilik takıntısı değil olması gereken. Kim 8 senedir birlikte olduğu sevdiği adamla evlenip aynı evde yaşamak istemez ki. Bence ne tür olmalısın evlenmeye niyeti yoksa seni daha fazla oyalamamalı, bu da bir haksızlık.

İlk adımı karşıdan beklerken, onun sana olumsuz bir cevap vermesi bu kadar takmana sebep olmuş gibi...
Ayrıca bir erkek nasıl hazır olamıyor hayret demekki kız doğsaydı evde kalacaktı

Belki evlilikten korkuyor.. biraz inceden sevdiririn.. iki tarafinda hazir hissetmesi gerek tabide bazende subliminal mesaj yapmali :) inceden inceden anlasin.. gerci 8 sene cok uzun.. hayirlisi olsun.. sizide anliyorum..ama evlilikle düsünceleri neler anlatmistir ilaki evlilik mevzusu olmustur bu yillarda.. beklentilerinizi söyleyin

Utanacak bisey yok :)
Toplum baskisina boyun egme diyorum sadece sana
Cok da emin degilim aslinda milana. Bir sekilde beraber yasamak istiyorum sanirim artik. Evlenmeden bunun olmasi ailelerden dolayi falan imkansiz, ozellikle de onun ailesinden dolayi. İnsan hic mi beraber yasamak istemez anlayamiyorum...
Cok sagolun oncelikle :) ben de ayni duruma dusebilirim sahiden. Zira emin olamiyorum derdim etraftakiler mi yoksa kendim miyim diye bazen.
birlikte yasamiyoruz, bilemiyorum...
ahahsh buna cok guldum ona sorsaniz hic sabirli oldugumu dusunecegini sanmiyorum...

Insanlarin genel egilimi belli, istisnalar disinda kadinlar kendinden buyuk erkeklerle, erkekler kendilerinden kucuk kadinlarla evleniyorlar. 5 sene sonra ayrilsaniz, sevgiliniz gidip 20 yasinda bi kizla iliskiye baslayip evlenebilir. Ama siz tek tuk kalmis bekar erkekler veya bosanmis hatta cocugu olan erkekler arasindan kafaniza gozunuze gonlunuze uyani bulmakta cok zorlanirsiniz.
Ama adam da evlenmek istemiyorsa basina silah dayayacak ya da turlu taktiklerle kendinizi kiymetsiz duruma dusurecek haliniz yok.
Karar vermeniz gerekiyor, bu adam mi, baskasi da olsa evlilik mi istediginiz.
Tabii su an onunla evlenmek istiyorum diyorsunuz ama evlilik iki kisinin istegiyle oluyor bence baski yapmaya hakkiniz yok. Iki seceneginiz var terketmek ya da kabullenmek.

Ya en mantıklısı resti çekin ben evlenmek istiyorum diye gelirse gelir gelmezse Yen’i Malkara bakın

ahahsh buna cok guldum ona sorsaniz hic sabirli oldugumu dusunecegini sanmiyorum...[/QUOTE]

Seni güldürebildiysem ne mutlu bana :)

Şu an sen toplum baskısı ile mi evlenmek istiyorum diyorsun ya toplum baskısı o değil. Hayatında kimse olmasa ve sen ben evlenmek zorundayım diye hissetsen buna toplum baskısı ile evlenmek istiyorsun diyebiliriz. Ama senin 8 senelik bir ilişkin var, sevdiğin adamla aynı evde yaşamak istemekten daha doğal ne olabilir, sabah kalkınca onun yüzünü görmek istiyorsun, ona günaydın demek, onu öpmek, onunla kahvaltı yapmak, onunla şakalaşmak, o hayatının bir parçası olsun istiyorsun, dünyada bundan güzel bir duygu yok bence, bunu yaşamak istemenin nesi tuhaf, asıl bunu kendi talep etmeyen sevgilinde tuhaflık var. Olabilir insanlar evlenmek istemeyebilir, bazı insanlarda evlilik korkusu oluyor ama o zaman bunu güzelce dile getirecekti sana, sen sormasan adam sana bir şey de söylemeyecek, kendini suçlamayı bırakıp isteklerini net bir şekilde dile getirmelisin, eğer evlenmek istemiyorsa sende evlenmek istiyorsan daha fazla zaman kaybetme.

Olumsuz örnek vermek istemiyorum ama bizim üniversitede ar gör bir kız vardı, 9 senedir sevgililerdi, çocuk ailesine ev aldı borcu bitmeden evlenemem dedi borcu bitti bu sefer de kendimi hazır hissetmiyorum dedi ayrıldılar, gitti 6 ayda evlendi, hani hazır hissetmiyordun. Bazı erkeklere fazla hoşgörü göstermemek lazım, bir şeyden anlamaz sanıp her hakkı görüyorlar kendilerinde.

Evlilik ve sevgi bir olsaydı, severek evlendiğimiz insanlardan, nefret ederek boşanmazdık. Eğer hayatınızda sizi seven, sizin de sevdiğiniz bir insan varsa bu zamanda çok şanslısınızdır. Zira artık sevgi çölde bir kum tanesi gibi. Eğitiminize, mesleğinize odaklanın. Evlenmeden önce yapmak istediğiniz şeyleri liste halinde yazın ve evlenmeden önce gerçekleştirmeye çalışın bence. Evlilik büyük sorumluluk, hele ki çocuk. Yapmak istediklerinizi yapmak için ne zamanınız, ne de fırsatınız kalmayabilir.

İş, güç yerinde.
8 senenizi birbiriniz vermişsiniz.
Sen ondan emin o senden eminse eğer hazır hissetmeyecek ne var anlamadım?

Sonuçta burada senin de hislerin önemli, paşa beyin keyfine 8 yıl daha mı bekleyecekmişsin?

Maddiyat,eğitim hadi ev alalım da kiralarda sürünmeyelim gibi en azından bir bahanesi olsa eyvallah

hiçbir gerekçe göstermeden zaman belirtmeden seni böyle bilinmeze itmesi çok kötü
Aynı yaştayız bende eşimle 8 senedir beraberim 4,5yılı flörtle geçti.Okulu,askerliği işi gücü derken anca evlendik 3senelik evliyim.
Evlilikte öyle matah birşey değil de sen isterken sana böyle davranması can sıkıcı. Kararı kesinse ayrıl

Sen ne yaparsın bilmiyorum ama işi gücü olduğu halde 4 yıl birlikte olduğum ve bana evlenmek istediğini ama hazır olmadığını söyleyen sevgilimden ayrıldıktan 2 ay sonra gerçekten tesadüfen ve gerçekten Allah'ın yazgısı olduğuna inandığım eşimle nişanlandım. Hem de 1 hafta sürdü teklif etmesiyle nişan arasında. Anladım ki o zaten benim nasibim değilmiş. 4 yıl değil 14 yıl da beklesem olmazmış

Hiçbir şeye geç kaldığınız yok ama şu durumda ne kadar bekleyeceğinizi bilmiyorsunuz, erkek arkadaşınızın keyfini bekliyorsunuz kısaca.

Gülelelim, eğlenelim, sorumluluk varsa ben yokum gibi olmuş.

maddi bir sıkıntıda yoksa evlenmeye hazır olmamasının nedeni neymiş açıklama yapmış olması lazım

Evlenmeye hazir hissetmedigini (aslinda benimle evlenmek istemiyot ) söylryen hatta benim kismetlerimi onun yüzünden teptiğimi söyleyen ve yetmedi tabiki beni evlenecek kadar sevmediğini söyleyen eski erkek arkadaşimdan ayrilma gerekçelerim.1.5 yil beraberdik şimarikliklarini hep çektim istedigi gibi gezdi tozdu baska kadinlara yuz vermeye basladigini hissettigimde aramiz bozulfu ama en net ayrilik durumum yukaridaki durumlardan oldu 32 yaşina giriyorum pişman da değilim
Ümitli falan da değilim hayata karşi ama böyle adamlar ayriligi hakediyor
Sizdeki durum umarim olumlu sonuctanir 8 yilda hazir olamamasi inandirici gelmiyor
Burda bazilari cok özgürlükçü dusunceleri savunmuş olabilir bence evlilik iliskilerde gerekli bir kurum ve gercekten hakkiyla yapilirsa da eminim çok zevklidir

8 senelik ilişki, işi gücü maaşı var ve evliliğe hazır değil. Bu adamın sizinle evleneceğini sanmıyorum. Yanlış anlamayın değer veriyor mutlaka ama ya evlilik insanı değil ya da 8 senede heyecanı gitmiş artık evlenme işleri falan zor geliyor, istemiyor böyle alışmış artık. Ben şunun da çok örneğini gördüm ve duydum 8-9 yıllık ilişki biter ardından erkek 1 senelik ilişkisiyle hemen evlenir herkes şaşırır kalır. Hani evlilik sana göre değildi derler ama o iş öyle değil işte.

Neyse herkes cevremdekilerle hemfikir hemen hemen. İyi gelmedi tabi bu ama. Haklisinizdir belki de. Yani acikcasi evlilik bir kurum olarak istedigim bir sey degil, ben onunla evlenmek istiyorum baskasiyla degil. O sebeple benimle su an evlenmiyorsa ondan ayrilip baskasiyla evlenirim diye dusunemem ne yazik ki. O dusunurse bu da onun sigligini gosterir, buna cok da uzulmem acikcasi. Sadece artik birlikte yasamak istiyorum, hayatimizin her anini paylasalim istiyorum. Yorumlari gorunce anlasilmadigimi fark ettim. "Ben evlenmek istiyorum" derken sevgilimle istiyorum yani. Sevgilinden ayrilsam belli bir sure baska biriyle isteyecegim bir sey olmaz muhtemelen bu. Obur turlusu iliskinin onemsizligini gosterir bence. O da baskasiyla bir ayda evlenmek isterse onun bilecegi is artik, 8 senelik iliskiyi o sekilde harcayan biriymis diyip biraz uzulurum gecer herhalde. Tesekkur ederim herkese gorusleri icin :)

Evlilikten deli gibi korkan ben bile evlendikten sonra neden daha önce evlenmedim de 3 yıl boşuna bekledim diye düşünüyorum hep.Seni içtenlikle sevse inan bana evlenmemek için bahane değil , evlenmek için sebep üretirdi.Ha evlilikten korkuyorsa bişey diyemem ona.Ama hazır değilim demek bambaşka bir şey.Şimdi ayrılsanız 6 ay içinde evlenir başkasıyla , çok gördüm böyle çiftler.Sizi daraltmak istemem ama sevgiline bi' ayar çek.Erkeklere bişey olmuyor , kadınlara olan oluyor bu uzun süreli ilişkilerde.Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…