8 senede hazır olamamış daha kaç bı 8 sene bekleyecek mis acaba hazır olmak için. Ben 23 yaşında evlendim ve bebegim i çalıştığım için 5 yıl sonra yaptım şimdiki aklım olsa hemen yapardım. Bence çocuk istiyorsan hemen evlen sonra yaş ilerliyor zorlasiyor insanin gözü korkuyor, yani tamamen haklısın arkadasimMerhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadeceYani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
Yaa milana utandim simdiArkadaslarima anlatsam bakis acilari degisir demissin ya benim bile degisti bi anda
Yani konuyu okudum , yukari cikip tekrar baktim gercekten sen mi yazdin diye :)
Sevgilin neden evlilige hazir degilmis.?
Ne diyor bu konuda?
Ne zaman hazir olacakmis?
Konusmadiniz mi?
Is guc konularinda bir sorunu yoksa seven erkek evlenmek ister
Bunu bil.
Bence evlilik doğru insanla gerçekten çok güzel birşey,o yüzden evlenmek istemenizi çok iyi anlıyorum,evlenmemiş olsam buna gerçekten üzülürdüm,ben de yüksek lisans mezunuyum,işim var maaşım var cevrem var,ama gece eşime sarılıp uyuyorum diplomama değil,o yüzden hayat gayen bu mu soruları bana züğürt tesellisi minvalinde geliyor.
Utanacak bisey yok :)Yaa milana utandim simdi
Peki bunlar sizin için uygun mu ? Uygunsa devam edin ama bir şekilde oyalandığınızı düşünüyorsanız da Vazgeçin .Aslinda konustuk. Kendisinin iyi bir isi var ancak bazi sorunlardan dolayi pek kalici degil orada. Ayni zamanda askerlik falan yapmadi, biraz sikintili durumlar var ama bunlar kisa surede cozulecek seyler degil zaten. İsten ciksa da her yerde is bulabilecek konumda. İssiz kalirsa ev kurmak falan imkansiz olur tabi o donemde
Tv de bi ilişki uzmanı söylemişti .. bi erkek uzun süre sevgili olduğu kişiyle evlenmeye hazır değilim diyorsa seninle evlenmek istemiyorum demek istermiş .. senle ayrıldıktan sonra sevgili olduğu kişiyle 4 ay içinde evlenebilir .. bu durumu çok gördüm dedi..Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadeceYani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
Sizde kendimi gördüm. Kendimden küçük eşim, 8 sene birlikte olduk, beraber yaşadık. Ben evlilik lafını hiç açmadım hep ona bıraktım me zaman hazır olursa o zaman diye..8 senenin sonunda o dedi evlensek mi ne yapsak diye ben de tamam dedim ama bu süreçte ona hiç yansıtmasam da aile, çevre baskısı oldu yumuşak da olsa, benden küçük kuzenler evlendi, çocuk yaptılar yine de tek laf etmedim.7 sene sevgililik sonunda 32 yaşında evlendim.
Bana da hep sordular hic umursamadım zaten hiçbir zaman evlenelim diyede bir baskım olmadı. Eşim benden küçükte olduğundan anca evlendik etrafın sorması bitmez evlen bebek sorar doğursan 2.yi sorar sallaha evlenmek istiyorsan başka 8 sene hiç birikim birşey yapmadı mı sevgilin ne zaman hazır olucakmış 18 sene sonra mı
KuZum bu adama direk birşey söylemeBilemiyorum cok mutsuzum. Konusarak cozemiyoruz, kavga cikiyor artik bu mevzu acilinca. Ben lafini etmiyorum bir aydir falan. Simdi de sanki hic kavga cikmamis gibi dugun dugun gezerken, bizimkini soyle yapariz, boyle yapariz falan diyor. Fakat ortada ciddi hicbir adim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?