• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik takintisi

Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadece :KK43: Yani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
8 senede hazır olamamış daha kaç bı 8 sene bekleyecek mis acaba hazır olmak için. Ben 23 yaşında evlendim ve bebegim i çalıştığım için 5 yıl sonra yaptım şimdiki aklım olsa hemen yapardım. Bence çocuk istiyorsan hemen evlen sonra yaş ilerliyor zorlasiyor insanin gözü korkuyor, yani tamamen haklısın arkadasim

Ya adamı seviyorsan baskı yapma. Sen kendi haline bırak zaten.bir şekilde olur bu baskı hali nedeniyle ilişikin biyer ve adam bıkkın olur senden ayrılır 2 gün sonra başkasıyla evlenir. Durum tam tersi de olabilirdi sen hazır hissmeyebilirdin o zaman zorla mi evlenecektin

Sevgilin neden evlilige hazir degilmis.?
Ne diyor bu konuda?

Ne zaman hazir olacakmis?
Konusmadiniz mi?

Is guc konularinda bir sorunu yoksa seven erkek evlenmek ister
Bunu bil.

şu seven evlenmek ister gibi saçma genellemelerle insanları gaza getirmeyin. sevmenin evlenmekle alakası yoktur olsaydı bunca insan sorun yaşamazdı..

Bence evlilik doğru insanla gerçekten çok güzel birşey,o yüzden evlenmek istemenizi çok iyi anlıyorum,evlenmemiş olsam buna gerçekten üzülürdüm,ben de yüksek lisans mezunuyum,işim var maaşım var cevrem var,ama gece eşime sarılıp uyuyorum diplomama değil,o yüzden hayat gayen bu mu soruları bana züğürt tesellisi minvalinde geliyor.

yarın o uyuduğun eşin suratına tokatı bastığında, başka kadınlarla gönül eğlendirmeye kalktığında da seni diploman ve işin kurtarır. asıl züğürt tesellisi kadına tek istikameti evlilikmiş gibi gösteren zihniyettir.

Evlilik bir sürü sorun sorumluluk getirir beraberinde.Şu anki ilişkinizden beraberliğinizden memnunsanız insanların görüşünü önemsemeyin derim.

Benim takıldığım nokta birlikte olduğunuz kişinin sanki biraz bu işi geçiştirmesi, hani sanki yarın bir gün gerçekten evlenmek isteseniz buna yanaşmayacak gibi durması.

Haklısın 8 yıl bu. 8 8 8 sekiiiiiiz

Millet 2-3 evlilik yaşıyor bu kadar senede. Rest çekemediğine göre terkedilmekten korkuyorsun ama nereye kadar gidecek böyle? Sen kadınsın annelik yaşla alakalı bir mevzu vs...

Sevgilinizin 8 yıllık ilişkide hala hazır hissetmemesi ayrı bir konu
Asıl önemli olan sizin ne hissettiğiniz. Ben de bir ara sizin gibi bunalmıştım, bir yürüyünce “evlilik” diyen 7 akrabaya çarpıyordum.
“İnsan torun sevmek istiyor” diyen anne baba
“Evlen git kurtulalım” diyen kardeş
“Evde kaldın sen” diyen anneanne
Bu liste uzar gider... Dedim ki “ulan evde mi kaldım” “herkes çoluğa çocuğa karıştı” (çocuğa karışan 2, bekar 10 küsur arkadaşım var ama tam tersi gibi geliyor)
Şey şakaları yapanlar bile oldu “artık arkadaşlarının çocuklarının, mezuniyet zamanını falan da bekar görürsün :d “ gibi saçma şakalar
Velhasıl; zaman geçti, belli bir süreçten sonra söz aşamasına geldim, istemeye gelecekleri gün aslında ne kadar hazır olmadığımı, sırf “mahalle baskısından” kendimi eksik ve buna zorunlu hissettiğimi anladım
Başka sebeplerden dolayı olmadı, ben sevindim.
Çünkü; şu an böyle mutluyum.
Çünkü; kötü bir evlilik yaparsam en çok ceremesini ben çekicem
Çünkü; aslında hazır olmadığımı çok geç fark ettiğimde, kimse bu günlerimi geri getiremeyecek
Çünkü; insanları özel hayatım enterese etmiyor...
Nasip,kısmet diye bir şey var. Doğru zaman gelince illaki olacak. Kasmanın lüzumu yok
Sevgilinizle ya da yalnız, hayatınıza bakım ve bekar hayatınızın tadını çıkarın. Kimseyi dinlemeyin.
İnsanlar, sürekli konuşacak bir şey bulurlar...

Aslinda konustuk. Kendisinin iyi bir isi var ancak bazi sorunlardan dolayi pek kalici degil orada. Ayni zamanda askerlik falan yapmadi, biraz sikintili durumlar var ama bunlar kisa surede cozulecek seyler degil zaten. İsten ciksa da her yerde is bulabilecek konumda. İssiz kalirsa ev kurmak falan imkansiz olur tabi o donemde
Peki bunlar sizin için uygun mu ? Uygunsa devam edin ama bir şekilde oyalandığınızı düşünüyorsanız da Vazgeçin .

Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadece :KK43: Yani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
Tv de bi ilişki uzmanı söylemişti .. bi erkek uzun süre sevgili olduğu kişiyle evlenmeye hazır değilim diyorsa seninle evlenmek istemiyorum demek istermiş .. senle ayrıldıktan sonra sevgili olduğu kişiyle 4 ay içinde evlenebilir .. bu durumu çok gördüm dedi..

Bence madem herşeye geç kaldığını düşünüyorsun ve 8 seneye rağmen hazır değilim diyorsa ayrılmalısın..

7 sene sevgililik sonunda 32 yaşında evlendim.
Bana da hep sordular hic umursamadım zaten hiçbir zaman evlenelim diyede bir baskım olmadı. Eşim benden küçükte olduğundan anca evlendik etrafın sorması bitmez evlen bebek sorar doğursan 2.yi sorar salla :KK66: ha evlenmek istiyorsan başka 8 sene hiç birikim birşey yapmadı mı sevgilin ne zaman hazır olucakmış 18 sene sonra mı
Sizde kendimi gördüm. Kendimden küçük eşim, 8 sene birlikte olduk, beraber yaşadık. Ben evlilik lafını hiç açmadım hep ona bıraktım me zaman hazır olursa o zaman diye..8 senenin sonunda o dedi evlensek mi ne yapsak diye ben de tamam dedim ama bu süreçte ona hiç yansıtmasam da aile, çevre baskısı oldu yumuşak da olsa, benden küçük kuzenler evlendi, çocuk yaptılar yine de tek laf etmedim.
Konu sahibi bundan sonrası senin için
C CowGirl
Kendi fikri olduğunu hissettirin..baskı yapmayın..
33 yaşında evlendim, bana kalsa o birşey diyene kadar ben demez evlenmeden devam ederdik
Ama arada imalarda bulundum, bizim eve gelmek istedi olmaz evli değiliz, ailem seni ne kadar da sevse aileden değilsin onların gözünde üzgünüm dedim..
Sizde de işe yarar mı bilemem bu taktik..

birlikte mi yaşıyorsunuz? eğer birlikte yaşamıyorsanız sevgilinizi pek anlayamadım bu saydıklarınız bahane. insan sevdiğiyle aynı yatakta uyanmak ister hep yanında görmek ister... heyecan heves kalmamış gibi.

Doktora evli iken de gayet yapılabilir.
8 sene bi insanı tanımak için gayet uzun bir süre.
Ve 28 yaşındasınız hadi evlenelim deseniz 29-30 u bulur yaşınız.
Sizinle evliliği ertelemesi demek 30+ demek.

madem bır arada yasamak onemlı evlilik sadece bir ımza..neden evlılıgı kafaya takan taraf kadınlar oluyor anlamıs degilim...

Ben de aynı durumdayım ama karşı tarafla evlenmemek için milyon bahane buluyorum 30 yaşındayım 6 senedir beraberim bir konu bile açtım bugün Yen’i bahanem de çalışmak istiyorum olacak işin doğrusu gerçek bir nedeni yoksa karsısına çıkacak baska birilerini bekliyor bence öyle hikayeler duydum ki bugün hazır olmaz yarın sen gidince başkasına hazır olur ne yapacagını söyleyemem ama bu adam seni kaybetmekten korkmuyor sanırım bir gelecek düşünmüyor hem bak bakalım mevlam neylerse güzel eyler vardır bunun da bir sebebi insanların sana acıyarak baktıkları Yok varsa da 20 yasında evlenen kuzenin kendine acısın üzülme bu kadar

Bilemiyorum cok mutsuzum. Konusarak cozemiyoruz, kavga cikiyor artik bu mevzu acilinca. Ben lafini etmiyorum bir aydir falan. Simdi de sanki hic kavga cikmamis gibi dugun dugun gezerken, bizimkini soyle yapariz, boyle yapariz falan diyor. Fakat ortada ciddi hicbir adim yok.
KuZum bu adama direk birşey söyleme
Sen ilk tohumu atmışsın bu saatten sonra açıl konuşursan kaçar panik olur bunalır.
Alttan alttan işleyeceksin..
Evlenirseniz iyi olacak şeyleri söyleyeceksin laf arasında..
Sana kahvaltı yaparım, daha rahat gezeriz, ay yurt dışına beraber çıkarız kimseye sormadan, alır başımızı tatile gideriz, ailemle tanışır evde sözün geçer va vs sana da sorulur herşey falan de, el adamı olmazsın de, güzel şeyleri sok kafasına , sonra da bekle , kendi fikri olarak sunsun sana evliliği sen de hım tamam madem evlenelim de
:KK70:

Son düzenleme:
Size gore biraz kucugum 22 yasindayim. 4.5 yildir sure gelen bir iliskim var 10 yillikta normal arkadasligimiz var. Hukuk okuyorum seneye okulum bitiyor sonraki sene stj derken iki sene sadece egitimimiz icin var. Erkek arkadasimda hukuk okuyor okulumuz uzayacak mi o da ya nasip. Bunlari size aslinda erkek arkadasinizi anladigimi belirtmek icin yaziyorum. Sevgilimi cok seviyorum. Ona kalsa o da evlenmeye iki sene sonrasi icin cok merakli ve plan yapiyor. Oysa ben daha uzun cok uzun sure kendimi hazir hissedecegimi dusunmuyorum. Okul bitsin stj bitsin is bulalim kendi paramizi yiyelim, hayallerimi gerceklestireyim istiyorum sorumluluk icin koca omur varken bir iki yil daha beklemekten bir sey kaybetmezsiniz ki bence :) universite devaminda egitimine devam eden biri olarak bence sizinde kimi hayalleroniz vardir evlendikten sonra insanin daga farkli sorumluluklari olur diye tahmin ediyorum. Su anin keyfini cikartin :)

Back