• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik takintisi

Ben de beş yıllık ilişkiden sonra evlendim ama benim evlenme hevesim yoktu çocuk da istemiyorum o yüzden gözüme batmadı. Eğer siz evlenmek çocuk sahibi olmak istiyorsanız sevgilinizle açık açık ve sonuç almacasına konuşun bence. O evliliğe hazır değil diye sizin hayat planlarınız değişmek zorunda değil neden onun içsel planları hayatınızı domine etsin ki. Ayrıca elbette insanlar 40 yaşında da çocuk doğuruyor ama siz daha genç anne olmayı istiyor da olabilirsiniz. Sevgilinizin ne bileyim bir yıl sonra evlilik planladığını bilirseniz okey dersiniz ama adam belirsiz bir zamana hatta olmamacasına konuşuyorsa siz de ilişkinizi gözden geçirirsiniz. 8 yıl uzun bir zaman ama kalan ömrünüzü düşünürseniz minicik bir sayı

Sevgili beyefendi kac yasinda? Hazir olmadigini soylerken ne gerekce sundu mesela?
Askerlik, is durumunun net olmamasi, ha bir de sorumluluk

Evlilik icin kadinlarin gec kalmislik hissi yasamasi gayet normal. Sen kendine cok dert etmezsin ama vücut geriye dogru sayıyor belki cevre baskisindan cok biyolojik bir tutumdurda.

Gec evlenen herkes erken evlenmedigine pisman oluyor. O yuzden koskaca 8 yilda evlilige hazir olmayan adami. Yasin cok daha gec olmadan sorgula bence.

Bende kariyer seven evlilik meraklisi olmayan biriyim. Yuksek lisans yapiyorjm yani kafa yapimiz ayni az cok o yuzden sana onerim. Gec olmadan evlen yarin senin yasin ileri zamanda ayrilirsaniz. Genc birini bulacak olan o sen degilsin.
Yani cok sevindim bunu okuyunca. İnanilmaz ezik hissettirdi bu istegimi duyunca. Hani bi de isin garip yani baya baya dusunuyorduk bu yaz icin, birden nevri dondu adamin. Acayip panik oldu, hazir degilim falan diye. Bilemiyorum, cocuk da cok istiyorum, neticede hormonlar istetiyor bi yerde :D gec kalmak istemiyorum.
Erkek arkadasin da mi henuz is hayatini duzene oturtamadi peki? Neden hazir degil 8 sene sonra?
is hayati duzene oturdu denemez. Bunun disinda sorumluluk falan da istemiyormus cok gencmisiz. Benim yasimda kendisi. Yani ona gore 30lu yaslar idealmis de benim biyolojik yasim genc olmayacak o zaman :(

Parayla alakali bir sikinti yok acikcasi. Maasi oldukca iyi, benim de maasim iyi. Yani anlamiyorum sahiden, dert ettigim mevzu bu durumun gercekten sevgiyle alakali olup olmadigi sanirim en cok. Aslinda sevdigini bilirdim ama etraftaki evli ciftleri gordukce bakis acim degismeye basladi :KK43:
Parayla alakalı değil mi bu daha vahim benim için :110: biz ev yapılmasını bekledik o kadar bide tabi :işsiz:

Bunca senelik iliski icin hazir hissetmeme duygusu rahatsiz edici. Sevdigi kadinla evlenmek icin can atan erkekler var. Bilmiyorum hosuma gitmedi.
Evet ben de o erkekleri gordukce degersiz hissetmeye basladim ve cok uzuluyorum.
Ben de beş yıllık ilişkiden sonra evlendim ama benim evlenme hevesim yoktu çocuk da istemiyorum o yüzden gözüme batmadı. Eğer siz evlenmek çocuk sahibi olmak istiyorsanız sevgilinizle açık açık ve sonuç almacasına konuşun bence. O evliliğe hazır değil diye sizin hayat planlarınız değişmek zorunda değil neden onun içsel planları hayatınızı domine etsin ki. Ayrıca elbette insanlar 40 yaşında da çocuk doğuruyor ama siz daha genç anne olmayı istiyor da olabilirsiniz. Sevgilinizin ne bileyim bir yıl sonra evlilik planladığını bilirseniz okey dersiniz ama adam belirsiz bir zamana hatta olmamacasına konuşuyorsa siz de ilişkinizi gözden geçirirsiniz. 8 yıl uzun bir zaman ama kalan ömrünüzü düşünürseniz minicik bir sayı
Ama tabi evliligi de onunla istiyorum. Baskasiyla bir sey ister miyim hic bilmiyorum, cok uzun zamandir birlikteyiz :(

Parayla alakalı değil mi bu daha vahim benim için :110: biz ev yapılmasını bekledik o kadar bide tabi :işsiz:
Bilemiyorum cok mutsuzum. Konusarak cozemiyoruz, kavga cikiyor artik bu mevzu acilinca. Ben lafini etmiyorum bir aydir falan. Simdi de sanki hic kavga cikmamis gibi dugun dugun gezerken, bizimkini soyle yapariz, boyle yapariz falan diyor. Fakat ortada ciddi hicbir adim yok.

Evet ben de o erkekleri gordukce degersiz hissetmeye basladim ve cok uzuluyorum.

Ama tabi evliligi de onunla istiyorum. Baskasiyla bir sey ister miyim hic bilmiyorum, cok uzun zamandir birlikteyiz :KK43:
Şimdi bu size önemli görünüyor bundan beş yıl sonra çocuk sahibi olmayışınız daha acıtıcı gelecek diye tahmin ediyorum. Anne olmak isteyen Kadınlar birşeyler yüzünden erteleyince çok pişman oluyorlar. Gene de siz kendinizi daha iyi tanıyorsunuz belki de onunla birlikte olmak herşeyden daha önemlidir sizin için. Umarım hiç pişmanlık yaşamayacağınız bir ilişkiniz olur evli ya da değil

Bir de merak ettim, hangi acidan kendini hazir hissetmiyormus?? Ekonomik olarak maasi cok iyi demissin, sen de calisiyorsun. Ee 8 yildir da seni taniyor. Gerekcesi ne bu adamin?

Şimdi bu size önemli görünüyor bundan beş yıl sonra çocuk sahibi olmayışınız daha acıtıcı gelecek diye tahmin ediyorum. Anne olmak isteyen Kadınlar birşeyler yüzünden erteleyince çok pişman oluyorlar. Gene de siz kendinizi daha iyi tanıyorsunuz belki de onunla birlikte olmak herşeyden daha önemlidir sizin için. Umarım hiç pişmanlık yaşamayacağınız bir ilişkiniz olur evli ya da değil
Cok tesekkurler desteginiz icin. Ben de onemli olan ne bilmiyorum benim icin... Belki sehir disindaki isi daha erken kabul edip gitmeliyim ve biraz uzaklasip dudunmeliyim.

Bir de merak ettim, hangi acidan kendini hazir hissetmiyormus?? Ekonomik olarak maasi cok iyi demissin, sen de calisiyorsun. Ee 8 yildir da seni taniyor. Gerekcesi ne bu adamin?
Yazmistim yukarida. İsi oturmadi tam olarak, askerlik yapmadi. Cok gencmis bi de daha, o sorumluluk icin. Kuculup cebime girecek yani. Bi de boyle abuk subuk bazi arkadaslari var, konum itibariyle cok iyi yerlerde olup sosyal acidan batmis tipler. Onlar evlilik tu kaka dedikce bu da etkileniyor bence. Bunu kabul etmiyor tabi.

Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadece :KK43: Yani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
Gerekçe olarak ne gösteriyor? Neyi bekliyormuş evlenmek için?

hazırlık degilde evlilik istemiyor. sorumluluk istemiyor.

insanın fıtratında var bence evlilik ama bu bana göre. senin isgemende dogal cocuk istemende dogal . nezman hazır olacagını sor

Evlenmek zorunda mısınız? Bir arkadaş seviyorsa evlenmeli tarzında bir yorum yapmış, sevgi insanları koşullandırmak mıdır ki, birbirini seven insanlar evlenmek zorunda olsun...
Bence üzerinizde çevre baskısı çok, hayatınızın amacı evlenip çocuk yapmak mı?
Evlilik kuş kafesi gibidir, dışarıdakiler içeriye, içeridekiler dışarı çıkmak için kanat çırpar.
Öncelikle ne istediğinizden emin olun. Arkadaşlarınız, akrabalarınız evlenip çocuk yaptı diye siz de yapmak zorunda değilsiniz. Koyun sürüsü değiliz sonuçta. Sevgiliniz hazır olmadığını dile getirmiş, sizi sevmese birlikteliği sürdürmezdi diye düşünüyorum. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerekir. Bu zamanlarınızın kıymetini bilin, evlenince zaten çok arayacaksınız.

Evlenmek zorunda mısınız? Bir arkadaş seviyorsa evlenmeli tarzında bir yorum yapmış, sevgi insanları koşullandırmak mıdır ki, birbirini seven insanlar evlenmek zorunda olsun...
Bence üzerinizde çevre baskısı çok, hayatınızın amacı evlenip çocuk yapmak mı?
Evlilik kuş kafesi gibidir, dışarıdakiler içeriye, içeridekiler dışarı çıkmak için kanat çırpar.
Öncelikle ne istediğinizden emin olun. Arkadaşlarınız, akrabalarınız evlenip çocuk yaptı diye siz de yapmak zorunda değilsiniz. Koyun sürüsü değiliz sonuçta. Sevgiliniz hazır olmadığını dile getirmiş, sizi sevmese birlikteliği sürdürmezdi diye düşünüyorum. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerekir. Bu zamanlarınızın kıymetini bilin, evlenince zaten çok arayacaksınız.
Oncelikle sonuna kadar haklisiniz. Baskasi bunlari soylese ayni yorumu yapardim sanirim. Hayatimin amaci buymus gibi bir hal icerisindeyim acikcasi ama normalde doktoram, meslegim, hayallerim falan var. Cocuk gercekten istiyorum, belki hormonlardan bilmiyorum. Nasil bu hale geldim hicbir fikrim yok :( Her gun surda 6788 tane sorunlu evlilik konusu okuyorum, ama yine de evlilik ve sevgiyi birmis gibi dusunmeye devam ediyorum :(

Merhaba sevgili kadinlar. Ciddi ciddi icimi kemiren, ancak kendime yakistirip kimseye bahsedemedigim bir derdimi anlatmak istiyorum. Ciddi anlamda paylasmaya ihtiyac duyuyorum bunu ancak beni taniyanlar bunu dert ettigimi bilseler bana bakis acilari ne olur bilemedigimden en dogrusu burda paylasmak gibi geldi, umuyorum cok uzun olmaz :)
Ben 28 yasinda akademik kariyer pesinde kosan bir kadinim oncelikle. Su an doktora yapiyorum ve okuldan eve, evden okula seklinde gecip giden bir hayatim var. Ayni zamanda da 8 seneyi devirmis, guzel bir iliskim var. Baslarda bircok sorun yasasak da beraber buyuduk ve olgunlastik, sorunlarimizin da buyuk bir kismini bu surecte cozduk. Fakat benim yaklasik bir senedir olusmus olan ve iliskimi ciddi sekilde etkileyen bir evlilik takintim var. Tum yakin arkadaslarim evlendi, bir kisminin cocugu var. Surekli kendimi bir seylere gec kaliyormus veya bir seyleri kaciriyormus gibi hissediyorum. Herkes ne zaman evlenecegimi falan soruyor, cildiracak gibi hissediyorum artik dugun, nisan etkinliklerinde. 20 yasindaki kuzenim evlendi, dunku cocuk bile bana aciyarak bakiyor resmen. Herkeste bi "seni pek sevmiyor galiba" bakisi... Acikcasi ben de evlenmek ve ortak bir hayati paylasmak istiyorum. Ancak bu istegi korukleyen sey cevre baskisi mi bilemiyorum. Neyse, istedigimi belli ettikten sonra erkek arkadasim bu duruma hazir olmadigina dair bir konusma yapti benimle, bunun uzerine cok ciddi tartismalar yasandi hatta. Acikcasi o durumlar duzeldi artik saniyor ama benim acimdan hic duzelmedi. Orda burda arkadaslarim ve eslerini gordukce baska sebeplerle sevgilimin burnundan getiriyorum... Bir de is degisikligi yapma ihtimalim var ve o durumda sehir disina gidecegim. Gercekten ne yapmaliyim hic bilemiyorum. Siz de boyle seyler hissediyor musunuz ben mi boyleyim sadece :KK43: Yani aslinda neyi sordugumu da bilemiyorum, amacim paylasip bir nebze iyi hissetmek. Ama nasil davranmam gerektigiyle ilgili fikir veren olursa buna da hayir demem tabi.
Sizin durumunuza benzer bi konumdayken 25 yaşında beş yıllık sevgiliyken,erkek arkadaşımı karşıma alıp ya evlenelim ya ayrılalım demiştim( ya ayrılacaktık kpss puanımla kendi sehrime,ya evlenecektik o puanla onun şehrine atanacaktım) beni beklemek zorunda değilsin diye restime restle karşılık vermişti,iki gün hiç aramadı,ikinci günün akşamı arayıp evlenelim demişti,evlendik,ben olsam ben hazır değilim konuşmasından sonra devam etmezdim.

Bence evlilik doğru insanla gerçekten çok güzel birşey,o yüzden evlenmek istemenizi çok iyi anlıyorum,evlenmemiş olsam buna gerçekten üzülürdüm,ben de yüksek lisans mezunuyum,işim var maaşım var cevrem var,ama gece eşime sarılıp uyuyorum diplomama değil,o yüzden hayat gayen bu mu soruları bana züğürt tesellisi minvalinde geliyor.

Arkadaslarima anlatsam bakis acilari degisir demissin ya benim bile degisti bi anda
Yani konuyu okudum , yukari cikip tekrar baktim gercekten sen mi yazdin diye :)

Yazmistim yukarida. İsi oturmadi tam olarak, askerlik yapmadi. Cok gencmis bi de daha, o sorumluluk icin. Kuculup cebime girecek yani. Bi de boyle abuk subuk bazi arkadaslari var, konum itibariyle cok iyi yerlerde olup sosyal acidan batmis tipler. Onlar evlilik tu kaka dedikce bu da etkileniyor bence. Bunu kabul etmiyor tabi.
Yani bi tek askerlik tamam neyse de, diger gerekceler bana bahane geldi. Bilmiyorum.

Back