evlilik sürecim gelecek kaygım ve elalem

Her iki tarafta birbiriyle daha sevgililik döneminde o kadar çok içli dışlı olmuşsunuz vakit geçirmişsiniz ki olaylar buralara kadar gelmiş. Ne olursa olsun o mesafeyi başta koymalıydınız. Artık aile ilişkisi dahil olmak üzere çok laçkalaşmış. Kaynananın eski kızla resim koyması evet biraz kırıcı olmuş ama arkadaşının kızı olduğu için karışamazsınız. He sizin olduğunuz ortama getirirse tepkinizi koyun ama bunuda sevgilinizin yapması gerekiyor. Yaşınız daha evet çok küçük hayatınızın baharındasınız ne kadar ailenizin ekonomik durumu iyide olsa sevgilinizin işide iyi olsa kendi hayatınızdan ödün vermeyin bir adam için.
Bilmiyorum ben sürekli görüşmek istemedim. Araya mesafe koymak istedim ama pek mümkün olmadı zaten ben yapı olarak güler yüzlü biri olduğum için ister istemez insanlar bundan yüz buluyor ve benim sınırlarımı aşıyor. İstesem de hayatımda olan biriyle konuşmadan yapamıyorum. Bizde sevgiliyi aileye sokarsın görüşürsün benim sevgilim de benim ailemle samimi oldu mesela. Bi yerde sevgilin sürekli görüştüğün biri aynı evdesin o bu elbette ister istemez onun ailesiyle de arana mesafe giremiyor. Zaten bu tartışma sebebi benim kv ailesiyle tatile gitmek istemiyor oluşum ondan sonra devamı geldi. Sonra özür diledi bir şekilde kapattık konuyu mecburen şimdi mesela daha sabah aradı beni kuzenimin doğan bebeğini sormak için.......... O kadar biliyor her şeyi

soğuk değildim sadece mesafe koymaya çalışıyordum çünkü kv adayı aşırı samimi olmak isteyen bir kadın. Mesela haber vermeden gelir ailemin evine. ya da kendini zorla davet ettirir. ben işten ayrıldım beni aradı işten ayrıldın önceden bahanen vardı gelmemek için şimdi artık yok neden hiç gelmiyorsun kalmıyorsun dedi ben de bakarız dedim. sonra devremülkleri var ailecek gideceğiz yılbaşında sende gel artık kızımsın dedi(pek tatlı dilli bir kadın ama aşırı derecede baskın) ben de bilmiyorum ailemle konuşayım dedim. İlk aklıma gelen şey sevgilim yok ben neden hevesli gibi ailesiyle tatile gideyim kp adayının yanında abilerinin yanında havuza gireyim oldu çünkü yeni yeni tanıyorum ve rahatsız olurum. sonra kız kıza gideceğiz dedi 2-3 gün sonra annen de gelsin hatta dedi sonra ben de ailemle geçirceğim son yılbaşı gelmeyeyim başka zaman dedim. neden bana soğuksun aramıyorsun aile olacağız bizim içimize gireceksin böyle tanımayız etmeyiz bak ben seni çok seviyorum dedi sonra ben de dayanamadım beni seviyorsunuz ama o kızla görüşüyorsunuz sonra da ben gördükten sonra siliyorsunuz bu benim için rahatsız edici artık dedim konuşma ordan patladı. sonra ben sakim konuşmama rağmen ben de senin hayatını sevmiyorum ama bir demiyorum tasvip etmiyorum dedi. ben de tek başıma yaşamıyorum ki dedim. sonra bana o kız ben.cok seviyorum ayrılmış olmaları önemli değil dedi. sonra da bana sen de aralarına girdin dedi ki öyle bir şey yok ben sevgilimle tanıştığım zaman zaten onlar ayrılalı 2 yıl olmuştu bile. Bİr de bana iftira attı yani

Mesafe koymanız gerekiyormuş ama şu eski sevgili durumunu ortaya atmasaydınız sizin için daha iyi olurdu. Bu yüzden de Kv üste çıkıyor kendini haklı görüyor

Evlendikten sonra erkeklere bir ana sevgisi geliyor şimdiki gibi olmaz bundan emin olabilirsin.
Yurtdışı fırsatı güzel eğitim ve iş için.
Ama bir adama güvenerek gitmek büyük kumar bence.
Evlilik için acele etmeyin derim ben yaşınızda çok genç.
Oraya gidince evli mutlu çocuklu bir profil sizin için planlanan.
Ama siz şu an bence hiç bu profile uygun değilsiniz.
evet ben de böyle düşünüyorum ama sonra diyorum risk almayan mutlu olur mu şimdiden boşanmayı düşünerek evlenmek ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Beni tanımadan bu şekilde yorum yapmayın bu arada burda yazdığım şeyler sadece kv adayı ile ilişkim ve kv adayı baskın dominant ve inatçı bir kadın. Kendi kvsi yok vefat etmiş bu yüzden kendisi empati de yapamıyor diğer gelinler de sessiz sakin değiller bir araya gelince görüyorum. Zaten kv kendisi dedi nasıl annenle kavga edince geri konuşuyorsun bizde de böyle olacak diye evet evet dedim uzatmadım konuyu.

Mesafe koymanız gerekiyormuş ama şu eski sevgili durumunu ortaya atmasaydınız sizin için daha iyi olurdu. Bu yüzden de Kv üste çıkıyor kendini haklı görüyor
en son konuşmada sen de haklısın nasıl anne kız kavga eder sonra barışır bizde de öyle olacak dedi bir şey demedim artık. Evet o konuda hatam var ama dayanamadım yani o kız beni rahatsız ediyor çünkü.

Ailesinin yanına geri dönmemesinin sebebi başka olabilir.Erkeklere sonsuz bir güven duymayın bence.Evlenseniz bile kv rahat bırakmaz sizi.Ya aranızı duzelteceksiniz ya da bu böyle gidecek.Bu arada yurt dışında işi nasıl buldu?
Sonsuz bir güven duymuyorum ama sevgilimi daha önce tanıyan insanlar var kaldı ki beni rahatsız etmiyor kendi başına kalması ailesinin evine dönmek istememesi doğal insan bi yaştan sonra kendi düzenini kurmalı ben de ailemden ayrı yaşıyordum aynı şehirde olmamıza rağmen. Şuan aramızda bir sıkıntı yok zaten özür diledi konuşuyoruz mecburen ama ben yine de rahatsız oluyorum unutamıyorum. Sevgilim diş hekimi uzmanlığı da var bu sebeple denklik vs aldı sonra da iş buldu

Kindar unutamayan bir yapınız varsa hiç kimseyle evlenmeyin. Evlilikte iyi kötü bir sürü şey yaşanıyor gerek eşinizle gerek ailesiyle. Unutamayıp hayatı kendinize zehir edecek bir yapınız varsa ki var demek ki evliliğe uygun bir karakteriniz yok. Aylar önce olmuş mesele için hala ağlıyorsanız bana pek olgun bir karakter gibi gelmediniz zaten yaşınız itibariyle bu durum normal. Henüz evlilik olgunluğunuz yok. İdare etme beceriniz yok. Yaşınız gerçekten küçük, bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi demişsiniz, değmez. Yarın bir gün ben senin için bunlardan vazgeçtim dediğinizde eşiniz size diyecek ki vazgeçmeseydin. Ayrıca kayınvalide adayınızın kiminle story attığı kiminle görüştüğü gerçekten sizi ilgilendirmez.

en son konuşmada sen de haklısın nasıl anne kız kavga eder sonra barışır bizde de öyle olacak dedi bir şey demedim artık. Evet o konuda hatam var ama dayanamadım yani o kız beni rahatsız ediyor çünkü.

Bu durum devam ederse sevgilinizden bile ayrılabilirsiniz çünkü karşınızda size saygı duymayan KV var. Sizin canınızı yakmak istediğinde nereden vuracağını iyi biliyor. Bir şekilde bu konuyu kendi içinizde çözmelisiniz

Kindar unutamayan bir yapınız varsa hiç kimseyle evlenmeyin. Evlilikte iyi kötü bir sürü şey yaşanıyor gerek eşinizle gerek ailesiyle. Unutamayıp hayatı kendinize zehir edecek bir yapınız varsa ki var demek ki evliliğe uygun bir karakteriniz yok. Aylar önce olmuş mesele için hala ağlıyorsanız bana pek olgun bir karakter gibi gelmediniz zaten yaşınız itibariyle bu durum normal. Yaşınız gerçekten küçük, bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi demişsiniz, değmez. Yarın bir gün ben senin için bunlardan vazgeçtim dediğinizde eşiniz size diyecek ki vazgeçmeseydin. Ayrıca kayınvalide adayınızın kiminle story attığı kiminle görüştüğü gerçekten sizi ilgilendirmez.
Bu sorunları sevgilime yansıtmıyorum tartışma sonrası anlatmadım bile sonra anlattım devam ettiği için. aylar önce olmadı zaten daha yeni 10-15 gün önce olan konular. İşte diyorum kendime ne olabilir oraya gidince de zaten ev hanımı olma gibi planım yok yüksek lisans programları araştırıyorum. Aileme güveniyorun herhalde bir şey olursa onlar arkamda olur en kötü ne olabilir boşandım diyelim yine bir şekilde hayatımı kurarım diyorum ama işte içinde olmayınca konuşmak kolay geliyordur elbette.

Bu durum devam ederse sevgilinizden bile ayrılabilirsiniz çünkü karşınızda size saygı duymayan KV var. Sizin canınızı yakmak istediğinde nereden vuracağını iyi biliyor. Bir şekilde bu konuyu kendi içinizde çözmelisiniz
Devam ederse ben de şimdiki gibi sessiz kalacağımı sanmıyorum. Kendi içimde de çözemiyorum malesef aşırı derecede yatıyorum kalkıyorum bu konuyu düşünüyorum evde de sürekli bu konu konuşuluyor. Babam fazla bilmiyor sorun yaşadığımızı ama annem biliyor ve o da böyle bir kaynana sahibi sen bunu hak etmiyorsun seni hiçbir şekilde layık görmüyorlar diyor diğerleri full doktor doktor mühendis vs olduğu için benim yeni mezun olmamı ofiste küçük işlerde çalışmamı beğenmiyorlar. Sanırım kafaları algılamıyor benim yaşımın küçük olduğunu sevgilimle yaşıt olduğumu düşünüyor kv adayı

Bu sorunları sevgilime yansıtmıyorum tartışma sonrası anlatmadım bile sonra anlattım devam ettiği için. aylar önce olmadı zaten daha yeni 10-15 gün önce olan konular. İşte diyorum kendime ne olabilir oraya gidince de zaten ev hanımı olma gibi planım yok yüksek lisans programları araştırıyorum. Aileme güveniyorun herhalde bir şey olursa onlar arkamda olur en kötü ne olabilir boşandım diyelim yine bir şekilde hayatımı kurarım diyorum ama işte içinde olmayınca konuşmak kolay geliyordur elbette.

Bekara koca boşamak kolay diye boşuna dememişler. Ha elbette boşanmakta evlenmek kadar doğal bir durum ama sevgiliden ayrılmak gibi bir şey değil. Ne olabiliri artık yaşayıp göreceksiniz belli ki kararlısınız, hakkınızda hayırlısı olsun 🙏

Biz modern görünümlü klasik bir toplumuz. Kendi oğlu elin kızıyla aynı evde yaşarken, afedersiniz " gönlünü eğlendiriyor" kızla evlenmeye kalkarsa" bu kız bizim aileye yakışmaz!" Hay sizin yetiştireceğinizz çocuğa.

Neyse konuyu okuyan kızlarımıza da ibret olsun. Hiç bir ( demekte sakınca görmüyorum) erkek anası oğlunu beraber yaşadığı kızla evlensin istemez aslında.

O kadar doğru ki maalesef. Bir arkadasım varsa sevgilisiyle aynı mahallede oturuyorlardı annesi de dünya tatlısı bir kadın. Benim arkadaşım sürekli evlerine giriyor çıkıyor kalıyor onlarda. Baş başa tatillere gidiyorlar. Telefon açıyordu kızım akşam bize gelsene boya aldım saçımı boyar mısın, kardeşim şarap almış sakladım ben seninle içeriz, bak kızımın çeyizine almıştım bunu sana da aldım bir tane. Sonra bir gün benim arkadaşım ayrıldı sevgilisinden. O tatlı kadının içinden canavar çıktı. Tüm mahalleye yaymış o benim oğlum gibisini zor bulur, bizim evden çıkmazdı hep oğlumu kafeslemeye çalışıyordu, ben alkolik olduğundan şüpheleniyordum, benim de kızım var sevgiliyle tatil falan bilmez diye anlatmış herkese. Arkadaşımın annesinin kulağına gitti ortalık birbirine girdi. Hayatımın en büyük derslerinden birini aldım kadının sayesinde.

Bekara koca boşamak kolay diye boşuna dememişler. Ha elbette boşanmakta evlenmek kadar doğal bir durum ama sevgiliden ayrılmak gibi bir şey değil. Ne olabiliri artık yaşayıp göreceksiniz belli ki kararlısınız, hakkınızda hayırlısı olsun 🙏
Yani düşünüyorum düşünüyorum ayrılırsam çok üzülürüm ve sürekli kafamda olasılıkları kurarım sonuçta uzakta olacağız telefonu açarsam var. Zaten kv adayı düğün nişan fazla hevesli istemiyor değil. Annem vs dışında gören çevremdeki insanlar çok şanslısın diyor mesela şöyle bir şey olmuştu ben de şeker başlangıcı vardı sevgilim de kilo verdiği için demiş onunla diyet yapıyorum şeker başlangıcı var diye. Tanışmıyor olmamıza rağmen sevgilimden şekersiz reçel alıç sirkesi vs yollamıştı iyi geliyor diye. Hem çok düşünceli hem de çok düşüncesiz birisi ağzının ayarı yok diğerleri için de insan içinde kırıcı şeyler söylüyor. zaten bir abisi boşanmış konusu geçmiyor ama kaynanamın rolü olduğunu düşünüyorum sevgilime sorunca da reddetmiyor ama bilemem tabii

O kadar doğru ki maalesef. Bir arkadasım varsa sevgilisiyle aynı mahallede oturuyorlardı annesi de dünya tatlısı bir kadın. Benim arkadaşım sürekli evlerine giriyor çıkıyor kalıyor onlarda. Baş başa tatillere gidiyorlar. Telefon açıyordu kızım akşam bize gelsene boya aldım saçımı boyar mısın, kardeşim şarap almış sakladım ben seninle içeriz, bak kızımın çeyizine almıştım bunu sana da aldım bir tane. Sonra bir gün benim arkadaşım ayrıldı sevgilisinden. O tatlı kadının içinden canavar çıktı. Tüm mahalleye yaymış o benim oğlum gibisini zor bulur, bizim evden çıkmazdı hep oğlumu kafeslemeye çalışıyordu, ben alkolik olduğundan şüpheleniyordum, benim de kızım var sevgiliyle tatil falan bilmez diye anlatmış herkese. Arkadaşımın annesinin kulağına gitti ortalık birbirine girdi. Hayatımın en büyük derslerinden birini aldım kadının sayesinde.
oğlanları bulunmaz hint kumaşı çünkü ne yaparsa okey 🤣 hayır aynı mahallede yaşıyorsun ne gibi özelliği olabilir sanki elon musk zenginliği davut güzelliği var da kızın tek amacı onu kafeslemek.

23 yaşında oğlum var , bu yaşta asla evlenmesine izin vermem
Kızım 6 yaşında, 23 yaşına geldiğinde karşıma geçip evleneceğim dese terlikle kovalarım
O kadar genç ve aşıksınız ki , hayat size aşktan ibaret görünüyor ancak değil, hele bir kadın için öncelik eğitimi ve kariyeri olmalı, oglum da psikoloji mezunu , şu anda ülkede elinizi sallasaniz psikoloji mezununa çarpar, kendinizi gelistirmeniz lazim , yüksek lisans yapın, sertifika programlarına katılın, daha yolun çok çok basindasiniz ne evliliği ne kayinvalidesi Allah aşkına yapmayın bunu kendinize

ya açık konusayım benim de erkek arkadaşımın annesi onun eski sevgilisiyle görüşüp story atsa hoşuma gitmez. Bi yaşanmışlık varmış bitmiş, istediği kadar arkadaşının kızı olsun araya biraz mesafe koymak zorunda. Ha görüşüyorsa da bunu story atması çok yanlış. Burda siz yüzde yüz haklısınız. Fakat sizin yerinizde olsam resmi birşey falan olmadan sosyal medyalardan eklemez/ talebi kabul etmezdim. Gerek yok yani müstakbel kayınvalide sizin storylerinizi görsün fazla mıç mıç

Yazdiklarinizdan evlenecek olgunlukta olmadiginiz anlasiliyor. Ufkunuzu acin biraz, 23 yasinda kendine bir gelecek plani yapmadan evlilige dusmek de nedir? Aileniz hakli, su an cok erken bence. Kv ile simdiden problemleriniz var, sizin bu durumu yonetebilecek olgunlugunuz da yok. Cok uzer, uzulursunuz.

Bir de 23 yaşta evlenmek hayır ya. 23 yaş gezip tozma yaşıdır, koca yaşı değil yani. Ben de üniden 23 te mezun olmustum o dönem tek derdim gezmek eğlenmekti. Biri dese bana yok nişan, yok altın takma, koca falan saçmalamayın der ardıma bakmadan kaçardım.

Sorunlarınızın tek kaynağı evlenmeyi düşündüğünüz kişi. Hiç ama o öyle söyledi bu şunu dedi demeyin. Sevgilinizin tek cümlesine bakar kayınvalidenin ve eski sevgilinin ağzını kapatmak. "Gardenofx benim eşim olacak ve şu andan itibaren bir derdiniz varsa benimle muhatap olacaksınız, sorununuzu bana söyleyeceksiniz, alakası olmadığı halde gardenofx' i arayıp huzursuz eden karşısında beni bulur" dese cesaret edemezler. Hadi annesi neyse de eski sevgili bu cesareti nereden alıyor? Sizin eski sevgiliniz evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi arayıp aramıza girdin vs diyebilir mi? Kusura bakmayın sevgiliniz kimse kırılsın istemiyor, sert çıkmıyor. Annesini bırak teyzesi bile laf sokabiliyor, kimden alıyorlar bu rahatlığı?

Kayınvalidenin arkadaşının kızıysa iletişimleri kopmayacak maalesef. Kinci yapınız varsa evlilik hayatınız uzun sürmez. Karşılıklı idare edilmesi bazen de görmezden gelinmesi gerekenler olacak. Nasıl yapacaksınız? Haberli habersiz zırt pırt gelmelerine engel olmalıydınız. Müsaitiz kadar müsait değiliz demeniz de gerekirdi. Annem misafiri çok sever diyorsunuz ama daha ortada hiç bir şey yokken mesafeli olmalıydınız. Şimdi isteseniz de yapamıyorsunuz çünkü çok fazla içki dışlı olmuşsunuz.
Evlilik için bence de çok genç ve toysunuz. Kayınvalidenize bir an önce mesafe koyun. Sosyal medya paylaşımlarına bakmayın. Başta yazdığımı yine yazıyorum, sizin sevgiliniz gevşek. Yola çıkılacak, hayat arkadaşlığı yapılabilecek biri değil. Annesine özür diletmiş. Kendi içinden gelerek, hatasını fark ederek özür dilemedikten sonra ne faydası var? Oğluşum istedi yaptım geçiştirdim işte diye düşünmüştür.

Öncelikle herkese merhaba uzun olacak direkt konuya giriyorum ben 23 yaşındayım sevgilim 30 yaşında evlenme yoluna girdik. O bu sene yurtdışına taşındı ve işi çok iyi kazancı da çok iyi ben psikoloji mezunuyum. İş bulmam pek mümkün olmadı kendi alanım dışında okurken çalıştım ve sevgilimle aynı evde yaşadık ama ikimizin de kendi evi düzeni vardı ancak birbirimizin evinde de düzenimizi kurmuştuk. Bunu benim ailem çok zor kabul etti ailemle aynı şehirde yaşıyorduk onun ailesi ise farklı bir şehirde ama uzak değil bizim yaşadığımız şehirden daha büyük ve imkanı olan bir şehir.
Bunları neden anlatıyorum derseniz kayınvalidemle yaşadığım bir takım sorunlar var kendisi beni kabul etmiş değil AMA ilişkimizin başlarında sürekli görüşmek isteyen tanışmak isteyen onun ailesi oldu. Beni sürekli kızı gibi gördüğünü söylüyor bana sürekli hediyeler alıyor mesaj atıp arıyor ama sevgilimin benden önceki ilişkisindeki kızla hala görüşmeyi öyle ki birlikte wp hikayeleri atıyor sonra ben görünce siliyor. Sevgilimi ve beni de hikayelerden engellemiş ama annemi unutmuş bu şekilde haberim oldu. Sonrasında yılbaşında diğer gelinleri ile tatile gideceklerdi beni de davet ettiler kabul etmedim sonra aramızda tartışma çıktı ve bu durumun hoşuma gitmediğini anlattım o da asla hatalı olduğunu kabul etmedi. Görüşmeye devam edeceğim o benim arkadaşımın kızı dedi sonra ben de sinirlenip o zaman onu alsaydın gelin olarak dedim. Bana seni de almadım merak etme dedi ve sonrasında benim hayat tarzımın ona ters olduğunu sevgilimle tatile gitmemizin aynı evde yaşıyor olmamızın doğru olmadığını anlattı bu olaylarda sevgilim tamamen haklı olduğumu düşünüyor sonrasında annesine özür diletti. ben kindar biriyim malesef unutamıyorum bir kere soğudum ve evde sürekli bu konu yüzünden ağlıyorum. Sonrasında da teyzesi benim işimin gücümün olmadığını yeğenine layık olmadığımı sürekli ablasını üzüyor olmamdan bahsetti ki benim ailemin durumu oldukça iyi bana ev ve araba aldılar parasal olarak destekleri tam ama buna rağmen beni fakir zengin koca avcısı olarak görüyorlar evimde bir sürü insanın içinde o an herkes ona tepki gösterdi ve özür dilediler buna da okey. Aileme gelirsek evlenmemi desteklemiyorlar küçük olduğum için ama elle tutulur nedenleri de yok sevgilimi seviyorlar ama benim uygun olmadığımı düşünüyorlar mizacım yüzünden ama biz de ayrı kalmak istemiyoruz. Mayıs 14üne nişan için salon tuttuk abim ve sevgilim yurtdışında yaşadığı için tek uygun tarih oydu ve malesef seçim var bu durum da beni çok ama çok etkiledi. Zaten sürekli insanların bana bu yaşta evlenilir mi konuşmalarını çekiyorum önce iş bul kariyer yap diyorlar yüksek lisans yapmak istiyordum ama sevgilimden de ayrı kalmak istemiyorum ve onun işi daha iyi olduğu için benim fedakarlık yapmam gerekiyor bu da beni çok boğuyor haziranda mezun oldum 3 senede bitirdim benimle mezun olan arkadaşlarım işe giremedi ben girdim alanımla alakasız sonra çıktım. KPSS puanım 87 en son 87.29 gibi bir puanla kapattı alanım bu yüzden de bir erkek için bu kadar fedakarlığa değer mi diye kendime kızıyorum. Sürekli hata mı yapıyorum diye düşünüp duruyorum ne olur bana bir akıl verin:KK43: Sanki her şey evlenmeyelim diye yapılıyor. Karışma hakkın yok demişsiniz evet yok ama kız hala sevgilimi unutamamıs gibi geliyor iyi mesleği var güzel biri ve hala sevgilisi yok bana da ilişki başında arayıp sen yokken ben vardım gibi konuşmalar yapmıştı. bu sebeple rahatsız oluyorum.Ayrıca şuan nişan söz gibi durumlar var malum bana sürekli ne istediğimi soruyor ben de ne yaparsanız o diyorum ama yine de benden bir sayı vermemi bekliyor. Bizde de bu gelinle değil ailesiyle konuşulur annemle konuştuklarında annem ben karışmıyorum dedi. sürekli surekli bunu sorması beni artık aşırı derecede mutsuz ediyor örneğin sözde bir set alacak baya da pahalı bana gösterdi durup dururken nasıl diye ben de şom ağızlıyım tutamıyorum dedim beğenmedim bunu ben takmam keşke benim takacağım bir şey olsaydı dedim. bu tartışmadan önce oldu. Diğerlerine ne taktım sana da o ayrımcılık olur dedi ben de belki daha uygun olur öyle demeyin dedim sonra neyse dedim ne yaparsan yap ama takmam bir kere benim kulağımda delik yok bana küpe beğeniyor kocaman kocaman. madem herkese eşitsin asla sözüm yok bu arada ama neddn bana sürekli kaç gram kaç gram diye soruyorsun? sürekli yaşadığı şehirden ev bakıyor benim bulunduğum şehirde sevgilimin evi var onu satıp ordan alalım içini düzelim diğerlerine mobilya aldım sıkıntı yaratırsın üzülürsün diyor inanın umrumda değil. dönersek ailemin olduğu şehirde yaşayacağız bunu sevgilim de diyo ama yok sayıyor bana oğlumu benden kaçırıyorsun diyor
Atanmana ramak kalmış, yaşın genç, sen alıngansın, evliliği ertele, hiç kimse için çalışma hayatından vazgeçmemelisin. O iyi işini bırakıp buraya dönemez sen iş sahibi olabilecekken yurt dışına çıkıp bu fırsatı tepemezsin. İyi fikirler değil bunlar.

Altın işini çözmek en kolayı, diğerlerine kaç gr yaptıysan o kadar yap der geçersin, seti de düğünden sonra beğendiğin modelle değiştirirsin olur biter. Ama sen şimdi evlenme

Sorunlarınızın tek kaynağı evlenmeyi düşündüğünüz kişi. Hiç ama o öyle söyledi bu şunu dedi demeyin. Sevgilinizin tek cümlesine bakar kayınvalidenin ve eski sevgilinin ağzını kapatmak. "Gardenofx benim eşim olacak ve şu andan itibaren bir derdiniz varsa benimle muhatap olacaksınız, sorununuzu bana söyleyeceksiniz, alakası olmadığı halde gardenofx' i arayıp huzursuz eden karşısında beni bulur" dese cesaret edemezler. Hadi annesi neyse de eski sevgili bu cesareti nereden alıyor? Sizin eski sevgiliniz evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi arayıp aramıza girdin vs diyebilir mi? Kusura bakmayın sevgiliniz kimse kırılsın istemiyor, sert çıkmıyor. Annesini bırak teyzesi bile laf sokabiliyor, kimden alıyorlar bu rahatlığı?

Kayınvalidenin arkadaşının kızıysa iletişimleri kopmayacak maalesef. Kinci yapınız varsa evlilik hayatınız uzun sürmez. Karşılıklı idare edilmesi bazen de görmezden gelinmesi gerekenler olacak. Nasıl yapacaksınız? Haberli habersiz zırt pırt gelmelerine engel olmalıydınız. Müsaitiz kadar müsait değiliz demeniz de gerekirdi. Annem misafiri çok sever diyorsunuz ama daha ortada hiç bir şey yokken mesafeli olmalıydınız. Şimdi isteseniz de yapamıyorsunuz çünkü çok fazla içki dışlı olmuşsunuz.
Evlilik için bence de çok genç ve toysunuz. Kayınvalidenize bir an önce mesafe koyun. Sosyal medya paylaşımlarına bakmayın. Başta yazdığımı yine yazıyorum, sizin sevgiliniz gevşek. Yola çıkılacak, hayat arkadaşlığı yapılabilecek biri değil. Annesine özür diletmiş. Kendi içinden gelerek, hatasını fark ederek özür dilemedikten sonra ne faydası var? Oğluşum istedi yaptım geçiştirdim işte diye düşünmüştür.
ex beni aradığı zaman biz yeni sevgiliydik. Zaten sorun söylemek için aramıyor o tartışma sonrası oldu. Sevgilim zaten ailesiyle konuştu annesi ondan sonra benden özür diledi. Teyzesi patavatsız birisi o an kv adayı da tepki gösterdi. zaten sevgiliyken fazla görüşmedik evlenme kararı aldıktan sonra görüşmeye başladık malesef burda hata bizde. Annem kimseye müsait değilim demez malesef. Bilmiyorum sevgilimin hep iyi olduğunu düşünüyordum ama yazılanlardan sonra hatayı onda aramayı düşünüyorum ama annesinin davranışının faturasını ona kesmek istemiyorum. Benim de annem babam var abim var annem babamın davranışının sorumlusu değilim yani. Çevremde Co kaynana var ailemde kuzenlerim hep erkek ve annelerinin davranışını kuzenlerime yıkamıyorum içinde olduğum için görüyorum laftan anlamıyorlar

X