Evlilik şüphe mutsuzluk ...

Bende senin gibi dusunuyorum. Insanlar bazen olmak istemedikleri durumun icinde olabiliyor. Bana gorede sacini oksamasinin bir cok nedeni olabilir. Is ve cocuk yuzunden birbirlerinden kopmus, yanlisa yonelmis olabilirler.
Hiç sevmem bu deyimi ama her ikisinin de oldukça kaliteli insanlar olduğunu düşünüyorum,ama işte bazen bu iki kişiliğinde bir arada tutunmayı öğrenmeye ihtiyacı var.Eksik ne var ise tamamlanabilir gibi...

Ben evliliklerde şunu anlamakta zorlaniyorum. Kadınin bosanacak gucü var ama yapmiyor fakat bunu hep bir tehdit olarak gundemde tutuyor ama adam istemese hemen vazgececek.

Burada kadın seviyor olabilir mi? Yani ugraşmak istemiyor ama sanki çok uğraşiyormuş gibi gözükuyor ve bitirmenin sorumlulugunu da almıyor. Adam bitirse de kurtulsam gibi sanki ama bi yandan da kadın cok uzüluyor.

Ve hatta pek cok mutlu ćift bile aldatılma riski ile karsı karsiyayken esini istemedigini sık sık ima eden bir kadın olarak ya beni aldatiyorsa kaygisı yasiyor? Ne bekliyorsun ki hayatim gidisat o tarafa doğru değil mi?

Esiniz de kiyafetinize karisinca lutfen yanlis anlamayin ama gulumsedim on yildır bu konuda bir uyumunuz olusmadı da sanki kıskaniyormus izlenimi yaratiyor. Esiniz duygusal manipulasyon yapan sinsi biri mi sizi kişkırtip kendi hatalarinı ortuyor olabilir mi?

Siz neden kendiniz psikologa gidip birlikte evlilik terapistine gitmeyi kabul etmediniz merak ettim.

Çok Tesekkur ederim yorumunuz ıcın...Ama ınanın aldatılmadıgımı duymak degıl derdim,duymak yetseydı zaten bu durumda olmazdım.. Yanı haklısınız bosanmak bana kolay gelmıyor , korkularım var .. Cok mutlu bir ailede büyüdüm, kızıma bunu veremeyecek olmanın uzuntusu var.. Acabalarım var..Bir de ben korkum olmasa yanı gercekten ıstemıyor olsam umudum olmasa bu evlılıgı bıtırırım, sankı o da öyle yaparmıs gibi dusunuyorum yanlıs belkı ama madem istemıyor neden gitmıyor, neden tamam bosanalım demedı.. neden neden diye dusunup duruyorum... Haklı oldugunuz taraflarda var ama ınanın tek ıstedıgım netlik .. Aldatılma konusunda emın olsam , tabi ki üzülürüm ama elimden gelen her seyı yaptım derim vicdanım rahat eder...Kadın esıme iyi misin yazmıs esım cevap yazmamıs , ıkı gun sonra tekrar yazmıs kadın ıyısın dimi diye ...Yanı kadın ustelıyor , o boslukta esımın de hosuna mı gitti n'oldu bilmiyorum.. İnanın ; bosanmak ayıp kötü elalem ne der diye düsünmuyorum , zerre umrumda degıl. Ben pişmanlık yasamak ıstemıyorum.kızım ıcın de kendım icin de en ıyısı olsun istiyorum...

Hiç sevmem bu deyimi ama her ikisinin de oldukça kaliteli insanlar olduğunu düşünüyorum,ama işte bazen bu iki kişiliğinde bir arada tutunmayı öğrenmeye ihtiyacı var.Eksik ne var ise tamamlanabilir gibi...
Bencede öyle kadin calisirkene evi aksatabiliyor,yoruluyor. Erkekler cocuk gibi ilgi istiyor. Sonra birisinden ilgi goruncede ,mutlu oluyor. Eminim duzelir. Biraz klise olacak ama yuva kolay kurulmuyor.

Ama ben tehdit etmıyorum kı ınanın etmıyorum .. Sadece acık ol bana dıyorum , yurutemıyorsakta oturup konusalım yolumuzu cızelım dıyorum.. Anne baba olarak bırbirimize sorumlulugumuz var dıyorum..Evet dırekt gidip bosanma davası acamıyorum... Soru ısaretlerıyle gitmek istemıyorum.. Böyle böyle yaparsan senı bosarım demıyorum kı ben, mutlu olalım sen de ben de .. nasıl mutlu olacaksak öyle yapalım dıyorum ... (
Evlılık terapıstıne gitmeyı kabul edecegım.Psikologa gitme sebebım, su bakıs acısından , sureklı empatıden kurtulmak. Destege ıhtıyacımın olması. Evlılık terapıstıne gittiğimizde benım soyleyecek seylerım var dedim o'na , peki sen ne dıyeceksın dedım? Cevap vermedı .. gidelim biri bize yardım etsın dedi.. Ben onun hayatını hıc zorlastırmadım ama o benı cook yordu...

Peki hayatim neden evlilik terapisini kabul edip gitmiyorsun onu gercekten merak ettim. Cünku orada devam mi tamam mi anlasilacaktir. Belki esin de ne yapmak istediginden emin degil neden iki kisilik bir iliskinin yani evliligin devami ya da bitmesi konusunda tek basina onun karar vermesini istiyorsun. Bak yine ayni soruya geliyoruz adam terapi diyor sen ne diyorsun. Karar ver ben de yoluma gideyim ama beni aldatma ben terapiye gelmem ama kendim psikologa giderim. Esiniz eeeh tamam bitti dese rahatlayacak misiniz?

fakat sağlıklı düşünemiyorsun.
bence mutlaka destek almalısın.

neden onun kararını beklediğini anlamış değilim.
onun için bir sıkıntı yok ki. eşin her durumda bencil davranıyor.

senin ona boşanmak için karar ver demen, onun için nolur beni bırakma anlamına geliyor. o yüzden seni süründürür ama asla ayrılalım demez.
çünkü adı ister empati olsun, ister ayrılma korkusu, ister çocuğum için eşinde bu vurdumduymazlık varken tek mutsuz olan sen olacaksın.

saçını okşadı, güldü, öptü vs. elbette öyle yapacak. siz karı kocasınız. sana düşman değil fakat eşin kötü bir koca.

Son düzenleme:
Terapiste gidecegim demissiniz bana verdiginiz yanitta ya ben gormedim ya da siz sonradan eklediniz çunku okumustum yazdiklarinizi.

Bu durumda hakkinizda hayirlisi olsun, terapide ne konusulacaği orada ortaya çikacaktir simdiden bir provasıni yapmak ne kadar anlamli bilemedim. Yani zaten aranizda konusabilseniz terapiste ne gerek var?

Esiniz de kararsiz sanırim ve bu da cok normal cunku yolunda gitmiyor. Umarim duzeltirsiniz.

Evet sonradan eklemissiniz yani siz gidecegim yazdiginiz halde ben surekli niye gitmiyorsunuz diyen durumunda kaldiğim icin belirtmek istedim neyse sorun değil

Öyle mi diyorsunuz... Ben de bazen bu ruh halinden suphelerden kurtulayım daha ne kadar karmasık olabılır kı dıyorum.. Keske bır daha hıc gorusmek zorunda olmasaydık.. iletisim halınde kalmak zorunda olacagız, kızımız oldugu ıcın ...Ya da ben delı gibi hafta sonlarını beklerken (kızımla vakıt gecıreyim diye )o gelıp alacak.. Bas edebılmem için güce ıhtıyacım var ....

hikayenizi çok merak ettim

Canım psikolojin alt üst olmuş ve sağlıklı düşünemiyorsun şuan. Bence önceliklr bir destek al zaten gideceksin,sonra mantıklı düşünmeye başladığında kararını verirsin, düzelecek bir durumsa konuşup hallet içinde kalmasın bildiğini bilsin bence. Boşanmak istemiyorsun anladığım kadarı ile, biraz boş bırakmışsın,o da farklı şeylere yönelmiş, yaptığı doğru değil tabi ki.
Ama sen bunu eğer atlatacağınızı düşünüyorsan konuş ve çözmeye çalış. Yoksa ayrıl ve hayatına bak

Ben aldatildiginizi dusunmuyorum. Belki hic tahmin edemeyeceginiz bir konusma dondu aralarinda. Sonucta ne konustular bilmiyorsun ve esin bu kadini acik acik kaydetmis rehberine. Gizlememis yani. Ayrica adam size acik acik terapiste gidelim demis ki bunu hicbir erkek demez. Belli ki o da kurtarmak istiyor evliliginizi. Bence bir sans verin. Ne konustuklarina sahit olmadan da aldatiliyor muyum diye dusunme. Ve esinle bir gun sakince konus, bildiginden bahset. Sorgular gibi degil ama.

Terapist teklif etmesi çok olumlu birşey değil mi ?Bence olanları bildiğinizi söyleyip sarsmalısınız..Aniden soğuyabilir karşı taraftan suçuluk paikolojisiyle..

Eşinin konuşma içeriği ne o Kadınla ? Görebiliyor musun ?

Aile terapisine gitmeyi önermiş bence bunu değerlendir belki de düşündüğün gibi değildir .

Şu sosyal medya daha çok canlar yakacak, daha çok yuva yıkacak. Ne olursa olsun tanımadığı bir kadını rehbere kaydetmesi, konuşması , şarkılar türküler söylemesi hiç hoş değil. Siz destek alın, çocuğunuz iletişimsiz bir ortamda daha fazla yaşamasın.

Eşiniz sizi sevdiğini söylemiş ve terapiste gitmeyi teklif ediyor belliki sizi gerçekten seviyor ve bu evliliği kurtarmaya çalışıyor. Bence bir şans verin ve terapiye gidin birlikte oturup konuşmadıkça hiç bir sorunu çözemezsiniz belki onunda anlatmak istedikleri vardır. Boşluğa düşüp konuşmuş dertletmiş olabilir siz onunla konuşmasını istemediğinizi söyledikçe konuşcağını sanmıyorum ortada böyle ciddi bir konu oldukça.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…