- Konu Sahibi dadasime25
-
Ne doktoruna gitti? Hiçbir yere gitmedi dediniz şimdi de doktora gitti diyorsunuz anlayamadım.Simdi ii kotu konusabiliyoruz konu hakkinda fakat aralarda ufak tefek hatalar oluyor cok sukur birzamanlar hic konusamiyorduk bunada sukur diyorum nediyeyim… aaslinda gitti doktora zekayla ilgili degilmis heycandan oturu ve hizli konusdugu icin stresle baglantiliymis galiba
Bana gittim diyor niyese emin olamiyorumNe doktoruna gitti? Hiçbir yere gitmedi dediniz şimdi de doktora gitti diyorsunuz anlayamadım.
Benim yurt dışında yaşayan doğup büyüyen akrabalarım var,çocuklar okulda, işte, sosyal hayatta bu dille yaşıyor,bu mantıkla , bizimde Türkçe konuşurken zorlanmamız,birbirimizle iletişim kuramamamız gerekir.Eger doğduğun , yaşadığın ülkenin dilini konusamiyorsan bu o dilin zorluğundan değil algıda ki sorundan dolayıdırKonusuyor hanfendi almanca cok zor bir dil ufak tefek hatalarimiz olabiliyor konusurken sadece
Ya abartmayayim konusabiliyor derdini anlatiyor allmanca ufak tefek hata yapilmicak kolay hatalarda hata yapiyor.. bende misal almancada cok hata yaparim cunku günluk cok kullanmiyorum yabanci diliBenim yurt dışında yaşayan doğup büyüyen akrabalarım var,çocuklar okulda, işte, sosyal hayatta bu dille yaşıyor,bu mantıkla , bizimde Türkçe konuşurken zorlanmamız,birbirimizle iletişim kuramamamız gerekir.Eger doğduğun , yaşadığın ülkenin dilini konusamiyorsan bu o dilin zorluğundan değil algıda ki sorundan
Niye doğup büyüdüğün, okuluna gittiğin ,sosyal çevre edindigin dili günlük hayatta kullanmıyorsun????Ya abartmayayim konusabiliyor derdini anlatiyor allmanca ufak tefek hata yapilmicak kolay hatalarda hata yapiyor.. bende misal almancada cok hata yaparim cunku günluk cok kullanmiyorum yabanci dili
Gerek duymuyorum yasadigimNiye doğup büyüdüğün, okuluna gittiğin ,sosyal çevre edindigin dili günlük hayatta kullanmıyorsun????
Almanca konuşun? O da kötüyse hayatınıza sıfır dil bilerek devam etmek zor olmalıMrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..
Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Dolaniyor cunku mutsuz ediyor bu durum beni
Demekki olabikiyor hanfendi bi skntisi var esimin dalga gececeginize öneride bulunabilirsinizAlmanya'da doğup büyümüş biri nasıl yaşadığı ülkenin dilini konuşamaz? Nasıl iki dil bilen yıllardır bu problemi yaşar?? Kusura bakmayın birinizden birinin zeka problemi,mental sıkıntısı yoksa bu durum çok saçma......
Zekasal olup olmadigini nerden anlicam pekiOtel falan değil normal arkadaşları var mı? Dışarda görüştüğü sohbet ettiği. Zekasal değilse çözebilirsiniz bu güzel bi şey
Ay bu arada hızlı konuşmak beynin hızlı çalıştığının göstergesiymişBaştan beri bazı seylerin farkında imissin. Sonra konuşma sorununun bir türlü düzelmemesi seni daha da tetiklemiş. Ama eşini sevmediğini düşündüm.
Belki seninkisi kadar ciddi olmayabilir ama benim eşim bazen hızlı konuşur.Anlamayinca tekrarlattırıyorum.Ama ben bayılıyorum onun arada hızlı konuşmasına. Çünkü onun karakteristik özelliği. Bunu ona da söylüyorum. O da gülüyor. Hoşuna gidiyor. Abim de der arada hızlı konuştuğunu:))) ona da gülüyor. Çünkü seviyorlar o özelliğini. Farkında.
Ama bu utanılacak bir şey değil. Ya da üzülecek.
Aslinda ailesi hic bilgiye onem veren aile degil bunu sonradan fark ettim.. ama sosyal anlamda hic skntisi yok esasinda ben daha cekingenim sosyal anlamda arka plana atarim kendimi… esim oyle degil ama kendini gelistirmek gereksinimi duymamis anladigim kadariyla hödük gelmis höduk gidecek hesabi umrunda olmamis cunku hep bu sekilde kabul gormus.. ayni zamanda sakasi bir yapisida varAy yorumları okurken aşırı yoruldum. Utanıyor musun eşinden diyorlar, ya tabi ki utaniyor hanginiz utanmazsiniz? Bu sebepten kac kere boşanmayı düşünmüş zaten belli değil mi? Acaba düzelir mi, boşanmasam mi diye de vicdan yapıyor. Keşke baştan evlenmeseydin de geçmiş artık.
Ben böyle birini birebir tanıyorum hatta o da almanya doğumlu bir Türk. Çok çabalarsam ne dediğini anlıyorum, kırmamak için 2 kere sormamaya çalışıyorum ama çoğu kişi mecburen ya tahmin ederek boşlukları dolduruyor ya da 2 kere soruyor ne demek istiyorsun diye. Eşinin ailesi nasıl bir aile? Çocukken cekingense disarda konuşmuyorsa, evdekiler de insan yerine koyup pek konusmadiysa hem konuşması hem sosyal ilişkileri gelişmemiş olabilir. Zaten çoğu kendini geliştirmek için de bir şey yapmadigi için kendine ait fikirleri bile yoktur ki bi film üstüne konuşsun. Bir ihtimal de zekasında bir sorun olabilir hatta bu kadar sene destek almadiysa sebebi biliyor da olabilir. Ucu açık bir konu, her şey olabilir. Bu kadar sene stres olacağınıza bir işe girip para biriktirip uzmana götürebilirdiniz aslında.
Evet cok hizli calisiyo beyni belliAy bu arada hızlı konuşmak beynin hızlı çalıştığının göstergesiymişkendimden biliyorum dermişim
Bi deneme yapın basit bi konu açın fikrini sorun yada kısa bi belgesel izleyin kapatınca hakkında konuşunZekasal olup olmadigini nerden anlicam peki
Ama neye göre akilli anlatirsa mi ? Bunu yapiyoruz zatenBi deneme yapın basit bi konu açın fikrini sorun yada kısa bi belgesel izleyin kapatınca hakkında
Yani eşinizin konuşmasını bilmem de sizinki de muhteşem değil yazı dilinize bakılırsa. Problem ne şimdi ifade edilince fesatlık mı var yoksa bilmeden gaf mı yapıyor ne yapıyor bu adam? 8 senede evrim olmadı ise 16 senede muhteşem değişim olmaz herhaldeMrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..
Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Dolaniyor cunku mutsuz ediyor bu durum beni
Kitap okusun eşiniz bol bol. Her iki dilde deEsimin konusma ile ilgili problemleri var, biz turkce konusuyoruz evde ama misal almancadada mesela bana göre basit ve hatası olunmicak günlük konusma dilindede hatasi var (misal almancada hani kolay kolay hata edilmicek seylerde bile hatali yanlis gramer gibi konusuyor) türkcedede ya eksik anlatir ya kelime karisdriri, dogru kelime bulamaz, yada detayliya birseyi aktaramiyor.. hatali aktariyor gibi buda beni bunalima sokuyor
Neyin mültecisinden bahsediyorsunuz sacmalamayin lütfen!!Bu adam okula gitmedi mi? Derdini anlatıyor abartmayın demişsin ama en basit şeyleri bile eksik/hatalı söylüyor demişsin, hangisi doğru?
Doğup yaşadığınız yerin dilini bir zahmet öğrenin yahu. 8 yıldır adam aynı ise evde Türkçe konuşma işini bitirin artık, Türkçe dizi/film olayını bırakın ikinizin de dili zayıf anladığım kadarıyla. Çocuk diyorsunuz o çocuk da sizin gibi çat pat öğrenecek bu sefer orada doğup büyüyen çocuk sizin yüzünüzden mültecilerin olduğu A0 sınıfından başlayacak.
Konuşup anlaşamadığınız adamla merhametli diye evlenilir mi ayrıca o ne acayip şey...
Sirf yorum yapmak icin yorum yapiyorsunuz cok sacma ben 100 e yakin cvp vermisim burda imla kurallarina uygun yazamazdim heralde cok zamanimi aliyor.. artistlik yapmayin simdiYani eşinizin konuşmasını bilmem de sizinki de muhteşem değil yazı dilinize bakılırsa. Problem ne şimdi ifade edilince fesatlık mı var yoksa bilmeden gaf mı yapıyor ne yapıyor bu adam? 8 senede evrim olmadı ise 16 senede muhteşem değişim olmaz herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?