- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.779
- 528
HaklisinEvlilik tamamen kaderdir.
Çünkü insanların ruhları ayni anda yaratılmış zamanı gelen dünyaya gönderiliyor. Atıyorum " S Sevdam-o nun annesi olduğu iki çocuk dünyaya gelecek ve babaları da Ali denen biri olacak. "
Bu asla değişmeyecek bir şey.
Evlilik konusunda mücadele da pek bir işe yaramıyor.
Nikâh günü ayrılan ve başkalarıyla evlenip evlat sahibi olan o kadar çok insan var ki
Kesinlikle kader derim zaten kaderci yaklaşırıme çoğu şeye daha az üzülürüm böylece evlilik de kader aklımda evliliğin e si yokken bir anda evlenmeye karar veren biri olarak söylüyorumBu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak
Allah razi olsun sagolKader olduğuna inanlardanım ben de. Ancak bazı şeylerin de bilincinde olmak lazım. Dua iki türlü olur. Biri fiili dua diğeri de manevi dua. Fiili dua dediğimiz kavram; tamamen sizin gayretiniz, çabanız, attığınız adımlar, muhakeme yeteneğiniz neticesinde aldığınız kararlar vs ile alakalı. Manevi dua dediğimiz kısım ise bizim gayret ve çabamızı aşan kısımda yüce yaradana sığınmak, ondan istemek, tevekkül etmektir. Bu ikisi birbirinin ayrılmaz parçası aslında. Herkesin kaderinin kendi çabasına bağlı kılınması olayı da bu demek zaten. Siz gayret edin, çaba gösterin elinizden geleni yapın da gerisi yaradanın takdirine kalmış. Elbette ki benim inancıma göre yaradanın iradesi benim irademden daha kuvvetli. Hani bazen derler ya, ben hiçbir şey yapmadım nasibim geldi beni buldu diye. Ya da benim hiç aklımda yoktu ama karşı taraf çok çaba gösterdi beni de etkiledi diye. Eee ama işte ortada bir çaba, bir niyet var yine de. Yani diyeceğim o ki, sen çaba göstermezsin ama karşı taraf çaba gösterir, Allah’ta takdir ederse senin kalbini ona ısındırır onunkini de sana. Olmaz dediğin olur. Yani özetle çaba, dua ve Allah’ın takdiri bir bütün olarak düşünülmeli..
Hakkınızda hayırlısı neyse onun olmasını dilerim..
:)Kesinlikle kader derim zaten kaderci yaklaşırıme çoğu şeye daha az üzülürüm böylece evlilik de kader aklımda evliliğin e si yokken bir anda evlenmeye karar veren biri olarak söylüyorum
Ne güzel allahım mutlulugunuzu bozmasın. Bende kader diye biliyorum o 3 seyi ama bu hale gelince işteEvlilik bence de kader
3 şeyi değiştiremezsin derlerdi küçükken hep Kuran kurslarında
doğduğun tarihi, öleceğin tarihi, evleneceğin kişiyi
evleneceğin kişinin kim olduğunu değiştiremezsin ama dualarla huyunu değiştirebilirsin derdi anneannem
bende biraz kaderciyimdir..
bunlar hep inanç meselesi o yüzden kişiden kişiye değişiklik gösterebilecek şeyler..
biz eşimle üniversitede tanıştık aynı sınıftaydık
ben kazandığım yeri hiç istemedim babamların zorla yazdırdığı yerlerden biriydi
tercihlerin son günü girip tüm zorla yazdırılan yerleri sildim tek bir yeri unutmuşum
orası geldi ve eşimle aynı sınıftaydık
bu kaderdir bence, yollarımız bir şekilde kesişti..
Kalbimi degil beynimi kulansaydım demişsin ama beynini kulandıgında bosanmıcagın garanti degildirkiEvleneceğin kişi kaderdir lafı tamamen kadınları avutmak için uydurulmuş. Babaannem dedemden çok çekmiş. Hep derdi bu adam benim kaderime yazılmış. Yooo dedem çok yakışıklı diye koşa koşa evlenmiş oysa. Ben de salak bir kul olarak onca şeyi göze alıp evlendim. Kalbim yerine beynimi kullansaydım şimdi boşanıyor olmaz mutlu bir yuvada olurdum. İnsan evleneceği kişiyi kendi seçer. Evlenemediyse de evlenecek biri çıkmadığı için evlenmemiştir. Allah yazmadığı için falsn değil
Bundan 3 yıl önce ölüp bittiğim deliler gibi aşık olduğum adamla evlenmek için yatıp kalkıp dua ettim adaklar adadım en sonunda babam vermiyor diye kaçtım.Şimdi pişman oluyorum bazen boşanmayı bile düşünüyorum fakat en çok merak ettiğim şey ben kaçmasaydım yine bir şekilde bu adamla evlenecekmiydim.Yoksa kocam benim kaderimde yazılı olan adammıydı yoksa ben dualarımla mı değiştirdim evleneceğim kişiyi diye. Hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor.Bu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak
Ama senin evlenmen kaderinde oldugu için ona kacman kacmasadın belki uzun sürerdi ama yine evlenirdin gibime geliyorBundan 3 yıl önce ölüp bittiğim deliler gibi aşık olduğum adamla evlenmek için yatıp kalkıp dua ettim adaklar adadım en sonunda babam vermiyor diye kaçtım.Şimdi pişman oluyorum bazen boşanmayı bile düşünüyorum fakat en çok merak ettiğim şey ben kaçmasaydım yine bir şekilde bu adamla evlenecekmiydim.Yoksa kocam benim kaderimde yazılı olan adammıydı yoksa ben dualarımla mı değiştirdim evleneceğim kişiyi diye. Hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor.
ortadoğu bahtsızları her şeyi kadere yorduğu için özellikle islam ülkeleri maalesef gelişemiyor, üretemiyor. sürekli öte tarafa topu atmak bu hayatı önemsiz kılmak bize fayda sağlamaz.. unutmayın ki din bu dünyada yaşansın diye indi..
kader deyip herkes otursun hiçbişey yapmasın olmaz.
herkesin kaderi kendi çabasına bağlı kılındı ayetindeki gibi çalışıp kazanarak bişeyleri elde ederiz.
eğer beğendiğiniz bir erkek varsa tanışma yolları yaratmak yeşil ışık yakmak önemli zaten odun değilse o da fırsatı değerlendirecektir.
Teşekkürlerİlahiyat mezunu bi arkadaşıma sormuştum evlilik kader mi diye oda evet demişti. İnsan daha anne karnındayken kiminle ne zaman evlenecegi ne zaman öleceği belli oluyomuş. Dua ile sadece evleneceğin kişinin kötü huylarını falan değiştirebiliyor muşsun.
Birde bir arkadaşından örnek verdi. Bu arkadaşıda ilahiyat mezunu, inançlı bi kız hep dua etmiş eşide kendisi gibi biri olsun diye. O kız sonradan evlenmiş ve eşi onla evlenmeden önce karı kız hayatı olan serseri biriymiş. Sonradan tövbe etmiş doğru yolu bulmuş ve bu zamanlar kızin dua ettiği zamanlara tekabül ediyomuş. sonrasında bu kızla tanışıp evlenmişler. Ve eşi kızın dularında istediği tüm özelliklere sahipmiş ve şuan çok mutluymuş kız.
Birde merak edip şu çok evlilik yapanları sordum. Zaten çevremde öyle insanlar yok ama hani ünlüler varya onlar mesela evlenip evlenip boşanıyolar habire onlardamı kader diye. Ama kız o evliliklerin helal değil haram evlilikler olduğunu söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?