Tabiki evlilik kader eğer nasipte varsa o evlilik olur.Bu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak
Kendiside istemiyor ama baskıya dayanamıyor artık kafasına taktıgı için baya ciddi duruma geldi büyük kaza atlatı.. kaldım ne yapcagımı bilmiyorumTabiki evlilik kader eğer nasipte varsa o evlilik olur.
Bildigim kadar evet desende birsey cikip olmaz o evlilikEvleneceği kişiyi değiştiremeyeceğini hiç duymadım. Öyle olsa her bizle evlenmek isteyene kaderim deyip evet demek gerekirdi. Evlilik bir seçimdir.
Yoruldum düşünmekten. İstemiyor ailesi baskı yapıyor bense elim kolum baglı bekliyorumEskiden herşeyi ‘kader’ olarak düşünüyordum, ama zamanla ‘İnsan kendi kaderini kendi yazar’ diye de düşünmeye başladım.
İnanırmısınız şuan öyle bir haldeyimki hiç birsey düşünemiyorum tek ailesi vazgeçsin diye allaha yalvarıyorumBu konu benim de zamanında çok düşündüğüm bir konu. Çok fazla dinamik var işin içinde ama ben bir şeyin niyeti olduğumuz zaman onun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Eğer evlilik istiyorsanız o enerjinin kendisi olmanız gerekiyor. Bunun nasıl olacağını ise ancak kendin bulabilirsin.
Evet kader diye birşey var ama irade de var bize verilen. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa zaten istediği kadar ailesi zorlasın günümüzde bu pek mümkün değil hadi kiz olsa bi nebze o zihniyet devam ediyor dicem ama erkek sonuctaBu aralar kafam çok karışık.. Herşey nasip kismet diyorum ama bir taraftan içim içimi yiyor.. Anne rahmine düştüğünde yazılırmıs kader alnına... İnsanın hayatında değişmeyen 3 şey varmış.. Doğum tarihi, ölüm tarihi ve evleneceği kişi. Dua’la hayatındaki şeyleri değiştirebilirmişsin ama bu 3 şey değiştiremezmişsiniz. Ama “Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." Derler... Bunlada Duanın kadere etkisi var demek.
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için... Akışına biraksam belki olmaz demesem “biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kildik” ayeti geliyor aklıma.. kader deyip köseye cekilsem olmıcak savaşsam olmıcak
hersey kaderse beynımız neden var
kaderı bız yanlıs anlıyoruz bence
bır ınsanla gorusuyoruz mesela dovuyor aldatıyor cins bırı yanı. ama kaderım bu deyıp evlenecek mıyız
akıl mantık dıye bırsey var ve bedava :) kader baska bırsey ve boyle akıl mantık ıslerı dururken belkı kaderımdır deyıp herseye razı gelmemek lazım oyle yasamaya kalkarsak bahcedekı cıcekten bır farkımız kalmaz
sevdiğim insani ailesi zorluyorki başkasıla evlenmesi için.
Ailesi çok baskı yapıyor uzun zamandır ailesi ile kavga ediyor hep sorduğumda boşver takma kafana derdi büyük kaza atlatı kafasına cok takmaktan sonunda anlatı ama benimde başımdan asaya kaynar sular döküldüEvet kader diye birşey var ama irade de var bize verilen. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa zaten istediği kadar ailesi zorlasın günümüzde bu pek mümkün değil hadi kiz olsa bi nebze o zihniyet devam ediyor dicem ama erkek sonucta
Akışına bırakın kimse kimseyi zorla evlendiremez
Sorumluluk alamıyorum ki... elimden birsey gelmiyor İnşallah bulurİyi de burada sevgilinizin güçlü durması lazım. Neden bütün sorumluluğu üstünüze alıyorsunuz ki? Zaten gerçekten çok seviyorsa bir yolunu bulur bence.
valla hıc uzulmeyın sımdı uzulursunuz sonra gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?