Evlilik sizce kadermi?

Değişmez tek sey doğum ve ölümdür.
Onun dışındakiler bize bağlıdır.
Uğraşırsan olma ihtimali artar.
Uğraşmazsan olmama ihtimali artar.

Ailesinin onun baskasiyla evlenmesini istiyorsa. O da bu fikre katiliyor, akli karisiyor ve boyun egmeyi düsünüyorsa senden ayrilir o kisiyle de evlenir. Kaderini (secimini) yasar.

Ya kendini o adamin yerine koysana allah askina.. ailen diyecek baskasiyla evleneceksin. Ne yapardin? Kostur kostur sevgiline mi anlatirdin
Normal, akli selim bir insan hayir der konu kapanir. Sevgilisine de ardindan en fazla gulerek bu konuyu ya acar ya acmaz.

29 yasinda neyin drami bu..ühü ühüh diye aglayip ailem baskasiyla evlenmemi istiyor felan...

Evlilik kader mi dusuncelerimiz ve agzimizdan cikan sozler dua oluyorda kabul olup bu evlilik cizgisi oyle mi olusuyor bilmiyorum. Ama ben bile kendi evliligimi sorguluyorum bazen.
Esimle ilkokul arkadasiydik ve nasil desem o bana ben ona uyuz olurduk ama birbirimizden de kopamazdik o zamanlar hatira defterleri vardi esim benim defterime evlilikle ilgili bir soz yazmisti buyuyunce senin kalemliginle evlncm diye ki kalemligime baya duskundu. Benmde hosuma giderdi benmle ugrasmasi hatta hep ismimin yanina soyadini yazardim sinif listesinde ard arda okunmak onunla konu anlatmak hosuma giderdi buyuduk araya uzun yillar girdi kor kutuk birine asik oldum evlencem diyordum ki nasip olmadi beni terketti ve o sirada esimle yollarimiz kesisti ve hersey gun yuzune cikti meger o.zamanlar birbirimze saf bi sevgiyle baglanmisiz o da beni hep anarmis bende onu anardim hatta evlenmeyi dusundgm kisiye bile anlatirdm boyle biri vardi cocukluk falan diye.ama hep aklimdaydi beni sevip sevmedigini hep merak ederdim sonunda ogrendim. Ve isin garibi o gorusmedigimiz yillarda burnumun ucundaymis ama onu hic gormedim o da beni gormemis belki zamanindan once gorusseydik simdi biz olamazdik cunku kör bi asiktim

Evet evlilik kaderdir o daha biz doğmadan önce yazılmıştır kiminle evleniceğimiz doğucağımız ve , ölüceğimiz gün bu 3 şey değişmez tabi ki diğer farklı şeyleri kadere bağlamamak gerekir.

Aylardır varmıs bu sorun evde birseyler oldugunu biliyordum ama anlatmıyordu... büyük kaza atlatıktan sonra Evde olanları anlatı. İstemiyorum diye nekadar kavga ettim diyor

Ayyy ne güzel

Hayat secimlerden ibaret dir. Neyi secersen onu yasarsin.
Secimlerin senin kaderinin yani hayatinin gidisatini belirler.

Mesela seninde önünde secenekler var suan..ya bu adami beklemek yada gitmek.

Erkek arkadasini en iyi sen taniyorsun.
Klasik erkek bahanesi gibi geliyor böyle duyunca..ama biz bilemeyiz detaylari.

Nezaman dir berabersiniz ki? Senin yasin kac? Yakin zamanda evlenmek veya cocuk sahibi olmayi dusunuyorsan yoluna bak derim. Yok cok seviyorum ve sonuc olarak ne olacak dersen bekle.
Bana kalirsa kimse beklenmeye degmez..ki karsindaki senden emin ise zaten evlenir veya bu tarz konularla gelmez ..
Bahane de olabilir yok daha önce anlatmadim vs demesi yani..ama artik orasini kendin bilirsin.
Biryerde netlik yoksa düzlük yoksa aksine karisiklil ve dram varsa orasi gerceklikten uzaktir.
Seven sevdigiyle olmak ister. Olur da..

Sanırım haklısınız beklemicem...

Zorlayıp istenmeyen gelin olmak var...

Istenmeyen gelin olamaz. Istemeyen adam dir o. Belirli bir yastan sonra ve kendi secimlerini verebilen bir adam ailesine bu konuyu tartismaya acik bir durum haline getirmez.
Tartismaya acik bir durum gelisirse..kendisi de iki arada bir derece savrulan bir erkek cogugu olur..ve siz kötü gelin ilan edilirsiniz.

Hakkinizda hayirlisi olsun

Ya benim bildiğim 5 seçeneğin oluyor evlilikle alakalı. Yani 5 hak gibi içinden sen seçiyorsun. Böyle duymuştum ne derece doğru bilemem

Yani bilemedim nasip kısmet derler ama bence secim gibide

Eshab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):

“Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun” demesi üzerine:

“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.” buyurmuştur. (Ramuz:357/9)

Burada ki ince nokta.Allah bildiği için yapmıyoruz, biz yapacağımız için Allah biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…