Evlilik sizce kadermi?

Evlilik kader evet ama bu konuda kaderin tam olarak ne olduğunu bilmek lazım.
Haşa Allah ben sana bunu seçtim bununla evlen böyle yaşa demiyor.Kudretiyle senin hayatına nasıl yön vereceğini bildiği için kaderini yazmış oluyor.Diğer tüm şeyler içinde bu geçerli.

Kader nedir onu bilmek lazım Allahın her şeyi yazmasımı yoksa önceden bilmesimi benim bildiğim olacakları önceden bilmesidir. Hayat çoğu zaman seçimlerden ibaret mesela ben eşimle evlenmeyi seçtim kriterlerimi ben belirledim evlendim. Şuan mutsuzum evliliğimde ama bunu kadere bağlamıyorum çünkü kimse zorlamadı beni eşimle evlenmeye ben karar verdim ama yanlış bi kararmış onu anladım

onu diyenler sevap olduğunu bildikleri için iyilik yapanlar bende buna gıcık olurum bi iyilik yapcam mesela birine yardım etcem hemen yaaa ne güzel sevap kazandın falan filan ya ben sevap kazanmak içinmi yapıyom karşımdaki insan olduğu için ihtiyacı olduğu için yapıyom yani ucunda sevap olmasa iyilik yapacaklarıda yok

kaderimse çekerim yolumsa giderim

demis unlu kamyoncu abi.

ben kalbimin sesini dinlerim, gerisi Allaha kalmis.

Yaslariniz kac acaba ve niye elinize daha sıkı sarılıp ben bu kizi sevdim diyemiyor. Koparsin madem baglarini. İnsan sevdiginden ailem baski yapiyor diye nasil ayrilir. Aklim almiyor.
Gecrekten sevse boyle yaparbilirmiydi. İnsanin ici almaz ya bir baskasini

İyi de kaderimiz bizim davranışlarımıza göre yazılıyor zaten. Kader bizim önceden bilebileceğimiz bir şey değil. O zaman ölüm tarihimizi de değiştiremeyiz. Hasta olursak doktora gitmeyelim, nasılsa belli

Evlilik kaderdir.
İnancınız varsa bu konuda kesin hadisler de var.
Kaderimizde olan kişiyi seçeriz zaten biz de.

Dünyaya gelmiş ve gelecek tüm insanların ruhu yaratılmıştır. Dolayısıyla doğacak çocuklarımız bile belli iken kiminle evleneceğimiz de belli olmuş oluyor.

Anneannem hep "çok güzel kaderliymişsin" der bana, eşimi sevdiğinden, hayırlı gördüğünden :)

Sagol

bazı insanlarda çok kötü evlilikler yapıyorlar pırlanta gibi insanlar halbuki. onların kaderle ne gibi bi sorunları var acaba diye insan sormadan edemiyo kader neye göre belirleniyo benim annem dünya iyisi insandı çekmediği kalmadı ona bu kaderi reva görende ne bileyim bencde biraz sorgulayın körü körüne inançlı olmayın .

Evleneceğin kişi kaderdir lafı tamamen kadınları avutmak için uydurulmuş. Babaannem dedemden çok çekmiş. Hep derdi bu adam benim kaderime yazılmış. Yooo dedem çok yakışıklı diye koşa koşa evlenmiş oysa. Ben de salak bir kul olarak onca şeyi göze alıp evlendim. Kalbim yerine beynimi kullansaydım şimdi boşanıyor olmaz mutlu bir yuvada olurdum. İnsan evleneceği kişiyi kendi seçer. Evlenemediyse de evlenecek biri çıkmadığı için evlenmemiştir. Allah yazmadığı için falsn değil

Biz seçeceğimiz için Allah yazıyor. Allah yazdığı için biz seçmiyoruz ki. Benim eşim kötü biriydi. Ama ben seçtim onu. Benim hatamdı. Allah kullarına kötü eşler mi yazıyor diye sorarım o zaman. Elbette hayır. Ben gözümü kör edip onunla evlenmeyi kafaya koyduğum için Allah da benim kaderime yazmış.

E tamam işte. Seçtiniz Allah kaderinize yazdı. Dolayısıyla kaderiniz olmuş oldu.
Bu paradoks gibi bir konu. Hem derin hem basit. Kaderi inkar edemem. Edersem inancıma ters düşerim.

Eşimizi biz seçiyoruz Allah bunu ezelden biliyordu ve yazdı. Bize verdiği irade ile seçtik Bu kaderdir işte. Biz seçtik yine iyisiyle kötüsüyle.
İyisi şükür, kötüsü imtihan sebebidir.
Sonuçta oynamaya gelmedik bu dünyaya :)
Ama bu konu neden buralara geldi o da kader midir bilmem :)

Buna kader diyenler sorumluluk almamak için böyle şeyler uydurmuş bence. İradenle arzularına gem vurma sonra kader böyleymiş de. Ne ala. İslam’daki geleneksel kaderin gerçek anlamını söyleyeyim. Şöyle bir örnek verilir. Bir dağ var siz dağın bir yamacından zirvesine doğru arabanızla tırmanıyorsunuz. Ben de diğer yamacından zirvesine doğru arabamla tırmanıyorum. İkimizde birbirimize doğru geldiğimizi görmüyoruz. Çok hızlı gidiyoruz ve belli ki zirvede karşılaşıp çarpışacağız. Bunu biz görmüyoruz ama Allah görüyor. Allah’ın bunu görmesi ve kader defteri denen şeye yazması kaderdir. O yazdığı için çarpışmayız çarpışacağımız için yazılır.

Yani hareketlerimiz konusunda kararlarımız ve sorumluluklarımız konusunda kader denen şeyin bizim hayatımızı şekillendirdiği söylenemez. Biz kararlarımızla onu şekillendiririz. Aklınızda şüphe uyandıran şeylerden uzak durun lütfen.

SENİN YAPACAĞIN HİÇBİR ŞEY YOK.. Burda iş erkek arkadaşında bitiyor. dirayetli durup istemiyorum evlenmem derse kafasına silah dayayıp kimse onu nikah dairesine götüremez. Benim başımdan da geçti. Direndim, isyan ettim, çok kötü zamanlar geçirdim burda anlatmayacağım kimseyi sıkmak istemem. ama sonunda ben kazandım. şimdi sevdiğim adamla evliyim. ve inan bana o kadar imkansızlıklarla evlendik ki.. o zaman işte kader diyebiliyorum. Olmaması için çok neden çıkabilirdi. Ailesi istemeyebilirdi ki abisini yeni evlendirmişlerdi. Maddi olarak da çökmüş durumdaydılar. Türkiyenin bi ucundan çıkıp geldiler.. gelmeyebilirlerdi.. Eşim öğrenci 3. üniversitesini okuyor. Ailesi okulun bitsin ne evliliği diyebilirdi. olmasa olmazdı yani.. bi şey çıkar biz evlenemezdik.. ama şu an evliyiz ve çok mutluyuz.. önce kendisi gerekli çabayı gösterecek. Olmazsa yine olmaz. O zaman kader dersin.. ama hiçbir şey yapmadan durup beklemenin kaderle bi ilgisi yok.

Yoruldum düşünmekten. İstemiyor ailesi baskı yapıyor bense elim kolum baglı bekliyorum
Ya zaten o nasıl bi aileyse evleneceği kıza karışıyor pes, zorla istemediği kişiyle evlendirilir mi insan hemde sevdiği biri varken!! Siz herşeyi atlatıp evlendiniz diyelim bu aile sizi rahat bırakacak mı, sevdiğiniz kişi de baya ailenin ağzına bakıyo belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…