• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sizce kadermi?

Ailesile kavga edip edip duruyor istemiyorum diye
Sende inandınmı ortak bi tanıdık varmı kız kimmiş onu araştır acaba ailesinin baskısıyla mı yoksa kendi de o kızla evlenmek mi istiyo araştır

Bence seni kandırıyor hele 29 yaşına gelmiş koca adamı kimse zorlayamaz 20 25 yaşlarında olsa aile zorlar derim ama bu adam 30una gelmiş akıl var mantık var ben liseli oğluma bile zorla bişey yaptıramam hayır der kaldıkı evlilik

Senden ayrılmak için beni ailem zorluyor başkasıyla evlenme masalını uydurmuş sende bu masala inanmışsın

Burdan söyleyim bu adam senin kaderin değil kendisinin seninle olmak için hiç bi çabası yok

İlahiyat mezunu bi arkadaşıma sormuştum evlilik kader mi diye oda evet demişti. İnsan daha anne karnındayken kiminle ne zaman evlenecegi ne zaman öleceği belli oluyomuş. Dua ile sadece evleneceğin kişinin kötü huylarını falan değiştirebiliyor muşsun.

Birde bir arkadaşından örnek verdi. Bu arkadaşıda ilahiyat mezunu, inançlı bi kız hep dua etmiş eşide kendisi gibi biri olsun diye. O kız sonradan evlenmiş ve eşi onla evlenmeden önce karı kız hayatı olan serseri biriymiş. Sonradan tövbe etmiş doğru yolu bulmuş ve bu zamanlar kızin dua ettiği zamanlara tekabül ediyomuş. sonrasında bu kızla tanışıp evlenmişler. Ve eşi kızın dularında istediği tüm özelliklere sahipmiş ve şuan çok mutluymuş kız.

Birde merak edip şu çok evlilik yapanları sordum. Zaten çevremde öyle insanlar yok ama hani ünlüler varya onlar mesela evlenip evlenip boşanıyolar habire onlardamı kader diye. Ama kız o evliliklerin helal değil haram evlilikler olduğunu söyledi.
Şu altını çizdiğim ifadeye ilahiyatçı arkadaşınız kaynak gösterebilir mi?

Hele hele birden fazla kez evlilik yapmakla ilgili yoruma şapka çıkartıyorum gerçekten. Şahsen kırk yıl düşünsem getiremezdim böyle aymazca yorum. Arkadaşınız gerçekten tam olarak böyle birşey söyledi mi? Eğer söylediyse ilahiyatçı olduğundan emin mi? Evliliğin haramı helali nasıl oluyormuş, nikah bir akit yani sözleşme değil midir? Sözleşmenin haram ve helali mi olurmuş? Hepsinden önemlisi arkadaşınız böyle bir yorumun namusuyla yaşayıp birden fazla kez evlilik yapanlara ne kadar büyük bir saygısızlık olduğunun farkında mı?

Lütfen bu söylediklerimi kişisel almayın ve amacımın polemik olmadığını lütfen bilin. Ama öyle ya da böyle islami ilimler okumuş insanlardan bile bu denli cahilce yorumlar gelmesi beni çok üzüyor.

Sende inandınmı ortak bi tanıdık varmı kız kimmiş onu araştır acaba ailesinin baskısıyla mı yoksa kendi de o kızla evlenmek mi istiyo araştır

Bence seni kandırıyor hele 29 yaşına gelmiş koca adamı kimse zorlayamaz 20 25 yaşlarında olsa aile zorlar derim ama bu adam 30una gelmiş akıl var mantık var ben liseli oğluma bile zorla bişey yaptıramam hayır der kaldıkı evlilik

Senden ayrılmak için beni ailem zorluyor başkasıyla evlenme masalını uydurmuş sende bu masala inanmışsın

Burdan söyleyim bu adam senin kaderin değil kendisinin seninle olmak için hiç bi çabası yok
Her aile sen ve oglun gibi degilki, bende istemiyorum der gecerim ama her aile farklı.. kaldıkı evde sorunu uzun zamandır var ve sebebini ögrenemiyordum masal demişin ama inanmiyorum..

Her aile sen ve oglun gibi degilki, bende istemiyorum der gecerim ama her aile farklı.. kaldıkı evde sorunu uzun zamandır var ve sebebini ögrenemiyordum masal demişin ama inanmiyorum..
Oğlumu örnek vermemdeki amaç daha yaşı küçük ama hiç bişeyi zorla yapmaz demek istedim
Erkek arkadaşının bu konuda hiç bir çabası yokmuş ki 30 una gelmiş ama 20 lik genç gibi ailesine kaderim demiş boyun eğiyor neyle tehdit ediyorlar mirastan mı hak vermeyiz evlatlıktan mı red demişler bi açıklaması olmalı
Merak ettim hangi ilde aşiret yada köydemi yaşıyor da itiraz hakkı yok

EVlilik kader değildir. Siz evleneceğiniz kişiyi kendi iradeniz ile seçiyorsunuz. Zaten kader demek bizim eylemlerimizi Allahın önceden biliyor olmasıdır, Allah sadece kazayı yaratır. Yani irademizin vukuu bulacağı zamanı. Sadece evvelden doğacağınız aile ve öleceğiniz gün bellidir. Bunlar değişmezz.

Bende de var aynı şey, aileyle tanıştım. Olmaz bu iş demişler. Bana bunu anlattı. Yolun açık olsun dedim. Hiç ikna etmeye çalışmak vs olmadı. 1 ay fln oldu. Hala ölüyorum bitiyorum die yazar arada cevap vermem. Adamlık zor iş

Sen hayatta iyi veya kötü bir seçim yaparsın karşına çıkan kişiyle evlenmeden önce de iyice düşünür taşınırsın ve evlenmeye karar verip evlendiğinde kaderin olur. Diğer türlü hiç düşünmeden ilk önümüze çıkan kişiye evet dersek mantıksız ve yanlış evlilik yaparız sonra boşanınca da kaderimde boşanmak varmış deriz bu da saçma olur

Konunuz evlilik kader mi değil mi tartışmasına dönmüş.
Keşke beraberliğinizle ilgili detaylar verip daha işinize yarayacak yorumlar alsaymışsınız.
Evlilik kader mi değil mi bunun cevapları şu aşamada sizin derdinize derman oluyorsa bişey diyemem.
Mesela kimdir bu adam,size karşı tavrı nasıl,sevgi saygı var mı??
Ailesi istedi diye sizden vazgeçip ailesinin sözünü dinleyecekse o adamdan eş falan olmaz zaten.

Son düzenleme:
Back