Evlilik sıkıntıları

selamlar 5-6 ay sonra düğünüm olacak ama şimdiden bazı şeyler kendisini sıkıntı olarak yarattı bunlardan biriside düğün mekanı çünkü zengin bir aileden geliyorum karadenizliyiz karadenizde bilinen aileyiz ve otelde yemekli düğün istiyorum ama nişanlımın ailesi bu konuda sıkıntı çıkartacak gibi bişey demediler böyle hissediyorum sadece ama benim ailemde bu konuda çok ısrarcı başka türlü olmaz diyorlar haklı oldukları sebepler var
kendim anlaşarak birisiyleyim görücü usulü olsaydı belkide ailem daha mutlu olcaktı ama ben mutlu olmazdım zaten bana hiç görücüde çıkmadı haber yollayan bile olmamıştı ama bu düğün olayları benim canımı sıkıyor napmam gerekiyor bilmiyorum ailemde haklı bulunduğumuz konumdan ötürü hem siyasi hem iş çevremizden dolayı başka türlü düğün ailem istemiyor napcam
Herkesin maddi durumu bu devirde yemekli düğünü kaldırmaz ki. Maddi olarak eğer yeterli durumları yoksa nasıl yapacaklar? Sırf milletin çenesi kapansın, güzel düğün yapıldı densin diye en kötü 80-90 bin para gider. He durumları varsa bilemem 🤷🏻‍♀️
Aileniz zenginse onlarda yardımcı olabilirler.

herşeiy biz mi yapcaz diolar

O zaman baştan kendi maddi durumuna göre biriyle birlikte olacaktınız. Evlenmeye karar verilmiş düğün mekanı seçerken mi böyle şeyler akla geliyor? İlginç doğrusu.
İnsanların durumu yoksa sizin çevrenize ayıp olmasin diye yoku nasıl var etsinler? O kadar yüke girmek istemeyebilirler.

Durumları varsa ve sizin için çok önemliyse madem;
Siz karışmayın bu konuya aileniz onları davet edip nerede yapmayı düşünüyorsunuz desin.

Bizim böyle bir düğün beklentimiz var diye söylesinler. Bunu tamamen aile büyükleri konuşsun ki ağırlığı olsun. Nişanlınızla halletmeye çalışmayın derim.

Durumları yoksa yaptığınız ayıp günah. Ama varsa ve mümkünken oralı olmuyorlarsa beklentinizi söylemeyin, “aileniz” söylesin.

selamlar 5-6 ay sonra düğünüm olacak ama şimdiden bazı şeyler kendisini sıkıntı olarak yarattı bunlardan biriside düğün mekanı çünkü zengin bir aileden geliyorum karadenizliyiz karadenizde bilinen aileyiz ve otelde yemekli düğün istiyorum ama nişanlımın ailesi bu konuda sıkıntı çıkartacak gibi bişey demediler böyle hissediyorum sadece ama benim ailemde bu konuda çok ısrarcı başka türlü olmaz diyorlar haklı oldukları sebepler var
kendim anlaşarak birisiyleyim görücü usulü olsaydı belkide ailem daha mutlu olcaktı ama ben mutlu olmazdım zaten bana hiç görücüde çıkmadı haber yollayan bile olmamıştı ama bu düğün olayları benim canımı sıkıyor napmam gerekiyor bilmiyorum ailemde haklı bulunduğumuz konumdan ötürü hem siyasi hem iş çevremizden dolayı başka türlü düğün ailem istemiyor napcam
Birşey söyleyeyim mi.Gercekler acıdır.Luks düğün istiyorsan zengin birini bulacaktın.Ya nişanı uzatacaksiniz ki uzadıkça sorunlar artar.Yada ufak çaplı düğüne razı olacaksın.Esin borca girdiğinde yukluce evinizde huzurunuz olmaz.Sade bir düğün salonunda evlenin.

Durumları varsa ve sizin için çok önemliyse madem;
Siz karışmayın bu konuya aileniz onları davet edip nerede yapmayı düşünüyorsunuz desin.

Bizim böyle bir düğün beklentimiz var diye söylesinler. Bunu tamamen aile büyükleri konuşsun ki ağırlığı olsun. Nişanlınızla halletmeye çalışmayın derim.

Durumları yoksa yaptığınız ayıp günah. Ama varsa ve mümkünken oralı olmuyorlarsa beklentinizi söylemeyin, “aileniz” söylesin.
herkes üstüme gelio bu konuda ama bn napiym

senin durumunu gördüler ona göre ylla çksalardı diyolar
Ne alakası var? Zengin olmak başka, gösteriş meraklısı olmak başka. Zengin olabilirsiniz ama bunu şaşalı bir düğünle milletin gözüne sokmak istemeyebilirsiniz. Eşimin ailesi de çok zengindi ben düğün istemedim sade bir nikahla bitti gitti. Bütün hayatımı düğün günümü düşleyerek ya da o gün sırf insanlar konuşsun diye zenginliğimi milletin gözüne sokmayı hayal ederek geçirmedim neyse ki. Millet için o kadar para harcamak ayrıca anlamsız.

Ama bunu tercih eden insanlar tabi ki olabilir. Ama iki taraf farklı düşünüyorsa orta yolu bulmak zor.

karşı tarafın durumu var ama ne düşünüolar bilmioruz

Bu devirde ailenin gücü olsa bile; neden tüm birikimini bir düğüne harcamak istesin ki ? Ailelerin çocuklarına düğün yapmak gibi bir mecburiyeti de yok. Aileler çocuklarını büyütüp, okutmuş, belli bir yaşa getirmiş. Çocuklar da bir zahmet paralarını biriktirip, kendi bütçelerine göre hareket etsinler.

X