Sevilmemiş olmak kusurlu olduğumuzu mu gösteriyor

O zaman bence asıl sorun bu. Çünkü insanlar ilk buluşmada görünüş olarak etkilenmiş olsa bile sohbet sarmayınca pek şans vermiyorlar. O enerji geçmiyor karşılıklı olarak. Aslında ilk buluşmalarda birbirini tanımak için daha çok sorulacak soru ve konuşulacak konu çıkar. Bence bunun üzerine yoğunlaşın. Gergin ve heyecanlaysanız onu dizginleyip sanki sıradan bir arkadaşınızla sohbet ediyormuşsunuz gibi konuşun.
Aynen bana bu tecrübe oldu. Buluşmadan önce konuşulacak konuları önceden planlamak şart bence.

Bir cok sebep olabilir. Yani siz ruhsuzlari begeniyor olabilirsiniz, genel tavirlarinizda bir sorun olabilir. Sadece sansta olabilir. Mesela bir arkadasim var. Cok nazli bir tip, her karsi taraf adim atsin diye bekler, muhabbeti nasilsindan oteye gecmez, resmidir, sıkıcıdır, ilginc bir konu hakkinda sohbet edilmez hep rutindir .. Arkadas olarak iyidir ama eşimin oyle biri oldugunu hayal bile edemiyorum. Oda surekli ayni durumlari yasiyor ya begenip kizla konustuktan sonra kayboluyorlar ya da son anda nisandan falan donuyorlar. Ama bu demek degil ki siz de oylesiniz. Yanlis anlamayin ornek verdim sadece. Kafa denginiz denk gelmemistir belki de sadece. Yani biraz detaylandirmadan buradan yorum yapmakta pek dogru olmuyor aslinda.
Tpinizle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak huyunuzla alakalı bir sorun olabilir mi? Yani sonuçta nisandan önce bile vazgeçen biri var. Sorun ne mesela ne dediler ayrılırken?

Adam sizi niye cok istesin? Sohbet etmiyorsunuz isteksiz gorunuyorsunuz yazmiyorsunuz neden ugraşsin?
Güzelliginize ilk görüşte tutulmasi lazim adamin ki siz yazmadiginiz halde sizi nazlasin. Baska türlü çok beklersiniz daha. 😄
Yazmadığım halde nazladı aslında. 1 hafta boyunca ilgi alaka çaba gösterdi. İsteyen yapar her türlü.

Herkese merhaba
Son yıllarda ksrşı cinsle evlilik niyeti ile 5 6 kez tanışma durumun oldu farklı kişilerle. Çoğu tarafından sevilmedim istenmedim. Görücü usulüydü 4 ü. 2 si de kendi tanıdığımdı. Görücü usulü olan bir tanesi de önce beni ikna etti sonra nişandan önce vazgeçtim dedi. Yani oda beğenmedi. Çoğunda istenmedim sevilmedim. Çirkin bir kız da değilim. Gayet eli yüzü düzgün bir kızım. Sevilmemem benim herhangi bir özelliğimin kusurlu olduğumu mu gösteriyor. Bi eksiklik varda ben mi göremiyorum kendimde. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Her detayı bilsek bile hepimiz kendi penceremizden bakıp bize göre olan doğruyu söyleyeceğiz. Genelde aynı şeyleri söylüyoruz herkese ama profesyonel birinden destek almanız iyi olur daha objektif ve bu işin uzmanı. Sizin kendi kendinizle içinizde çözmeniz gereken meseleler var ve biz buradan yazarak buna çözüm bulamayız. Öyle ki eğer olacak olsa bu zamana kadar cevaplar bulurdunuz. Eksik cevaplar sizin kusurunuz mu yoksa başka şeyler mi bilinmez.
Birileri ile görüşmedim diye kendinizde de yüzde yüz kusur aramayın bu devirde bazı erkekler, kadınlardan daha kaprisli aşırı talepkar üstelik de yüksek beklenti içindeler.
İletişim frekans vs uymamış da olabilir.

Sohbetim kötü değil. Ama sanki benziyoruz arkadaşınıza bazen sohbet açma ve sürdürme konusunda sıkıntı yaşıyorum
Insanlarla ilgilenmekte sorun yoktur bu fikri de icsellestirin bence. Hani bence size bir adim geliniyorsa adim atmakta ya da bazen ilk adimi atmakta, eglenceli paylasimlarda sorun yok diye dusunuyorum. Acaba hanim hanimcik olma konusunda cok mu titizsiniz. Hani insan bazen geyik muhabbetide ister yada sevdiginin yaninda derdini anlatirken kasmadan hayata sövebilmekte ister bazi anlarda. Nedense sizin tek sorununuz fazla resmiyet gibi hissettimde o yuzden diyorum.

Sohbetim kötü değil. Ama sanki benziyoruz arkadaşınıza bazen sohbet açma ve sürdürme konusunda sıkıntı yaşıyorum
Bence kendine böyle negatif yaftalamalar yaptığın için böyle oluyor.iç ses, iç huzur, iç değer o kadar önemli konular ki insanın bakışını bile değiştiriyor.kendimiz hakkında ne hissediyorsak resmen üzerimizde yazıyor.karşı taraf da böyle düşünmeye başlıyor.yaydığımız enerji en önemli olay.kendisini sevilmeye, istenmeyen layık görmeyen kişi karşı tarafı da buna itiyor.eskiden ben de öyleydim.kimse bana yaklaşmazdı.iç huzurum yoktu, hayatımda hiç iyi bir gelişme olacağına inanmıyordum, kendimi hep diğer insanlardan şanssız, kısmetsiz buluyorum.sonra 25 yaşından sonra psikolojim düzeldi.bir anda bir sürü erkek bana yazmaya iletişim kurmaya başladı.bu yaştan önce sevgilim bile olmamıştı.25 yaşından sonra bir anda güzelleştiğimi düşünmüştüm ama sonradan düşününce bu gerçeğin farkına vardım.yoksa fiziksel açıdan iyi görünmeyen bir sürü kadın var herkesin de ilişkisi var.şu mesajda bile sevilmek beğenilmek istenmek falan diyerek olayı kendi aleyhinde düşünüyorsun.demek ki enerjimiz tam uymadı, yeterince uyum sağlayamadık,birşeyler eksik kaldı tarzı düşünceler daha uygun.ilişki iki kişiliktir bir taraf beğenmedi, istemedi şeklinde değil.negatif düşünceye çok alışmışsınız.

Son düzenleme:
Yani Rozacım bir de şöyle bak sen bu adı geçen adamlara herhangi bir şey hissettin mi? Yazış biçimin nasıl diyeyim çok düz, içinde hiçbir duygu yok görev gibi evlenmek için evleneyim şeklinde. Bu adamlardan cidden bunu seviyorum dediğin oldu mu?? Sevmediğin biriyle de zaten muhabbet falan sürdüremezsin hiçbir ilgi duymadığın biriyle ancak o zaman yazayım bu zaman yazmayayım şeklinde mekanik bir biçimde takılırsın. Onların ne düşündüğünü boşver sen ne düşündün, sen istedin mi??

Yani Rozacım bir de şöyle bak sen bu adı geçen adamlara herhangi bir şey hissettin mi? Yazış biçimin nasıl diyeyim çok düz, içinde hiçbir duygu yok görev gibi evlenmek için evleneyim şeklinde. Bu adamlardan cidden bunu seviyorum dediğin oldu mu?? Sevmediğin biriyle de zaten muhabbet falan sürdüremezsin hiçbir ilgi duymadığın biriyle ancak o zaman yazayım bu zaman yazmayayım şeklinde mekanik bir biçimde takılırsın. Onların ne düşündüğünü boşver sen ne düşündün, sen istedin mi??
Ben de tam bunu yazıcaktım çok ruhsuz düz ya da öğretilmiş kalıplarla ilişki yaşamaya çalışan içinden geldiği gibi davranmayan ya da kendini bile tanımayan biri izlenimi aldım.

20 yaşlarda ben de çok yazmasam değer göreceğimi sanıyordum ama olay öyle değil ki enerji karşılıklı istek heyecan tutku sevgi ilgi merak istek kavga bazen gerekiyor gerçekten duygu oluşması için
Konu sahibi kurallara ve doğrulara çok mu bağlısınız böyle olmalıyım diye kendinize bir sürü davranış kalıbı mı belirlediniz?

Yok beğenmezsem Oluru yoksa hiç uzatmadan bitiririm. Düz yazmamın sebebide okuyanı fazla sıkmamak aslında 😊 ben beğendiğim mantığıma uyduğu için kabul ediyorum. karşı tarafta bu isteği görmezsem ilgisizlerse direk bitiyorum. İlgi gösterene çabalayan ile devam ediyorum. Sevmeden ve sevme ihtimalim olmayan insanla zor tabi. Bende biraz hoşlandıktan sonra karşı taraf ilgilenir çabalar ve severse bende severim çok katı değilim kolay sevebiliyorum.

Yazmadığım halde nazladı aslında. 1 hafta boyunca ilgi alaka çaba gösterdi. İsteyen yapar her türlü.
Karşı taraf yazdığı hâlde sürekli ondan bekliyorsanız bu bir süre sonra itici görünmeye başlarsınız. Bu işin bir alma verme dengesi var, güzel yada çirkin olmakla alakası yok. İstediğiniz kadar güzel olun sadece dikkat çekersiniz, nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsanız kaybersiniz.

Ben de tam bunu yazıcaktım çok ruhsuz düz ya da öğretilmiş kalıplarla ilişki yaşamaya çalışan içinden geldiği gibi davranmayan ya da kendini bile tanımayan biri izlenimi aldım.

20 yaşlarda ben de çok yazmasam değer göreceğimi sanıyordum ama olay öyle değil ki enerji karşılıklı istek heyecan tutku sevgi ilgi merak istek kavga bazen gerekiyor gerçekten duygu oluşması için
Konu sahibi kurallara ve doğrulara çok mu bağlısınız böyle olmalıyım diye kendinize bir sürü davranış kalıbı mı belirlediniz?
Yok bu ilk tanıma sürecinde öyle ağırdan alıyorum hani çok meraklı istekli görünmemek adına. Ama samimiyet arttıkça ve ilişkinin adı konduktan sonra tabi duygu olmalı. Heyecan olmalı. Bunun olması içinde karşılıklı sevgi şart. Kendimi tanıma konusunda haklı olabilirsiniz kendimin yeterliliklerimin farkında değilim. Yani şöyle kendimi çok acımaszca eleştiririm. Olumlu yanlarımı değilde daha çok kusurlar odaklanırım. Bu konuda tanımıyorum kendimi olumlu yanlarımı daha çok bilmek istiyorum bunu da başkalarının gözünde arıyorum olumlu yanımı değerimi

Karşı taraf yazdığı hâlde sürekli ondan bekliyorsanız bu bir süre sonra itici görünmeye başlarsınız. Bu işin bir alma verme dengesi var, güzel yada çirkin olmakla alakası yok. İstediğiniz kadar güzel olun sadece dikkat çekersiniz, nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsanız kaybersiniz.
Tabi önemli olan kimin yazdığı da değil aslında sohbetin içeriği duygu yoğunluğu kalitesi. Sohbeti sürdürmek kendini güzel ifade etmek önemli. Ama gerçekten tanımak isteyen ve önemseyen biri için bu. İsteksiz olan ilgisiz davranır sohbette açmaz.

Yok bu ilk tanıma sürecinde öyle ağırdan alıyorum hani çok meraklı istekli görünmemek adına. Ama samimiyet arttıkça ve ilişkinin adı konduktan sonra tabi duygu olmalı. Heyecan olmalı. Bunun olması içinde karşılıklı sevgi şart. Kendimi tanıma konusunda haklı olabilirsiniz kendimin yeterliliklerimin farkında değilim. Yani şöyle kendimi çok acımaszca eleştiririm. Olumlu yanlarımı değilde daha çok kusurlar odaklanırım. Bu konuda tanımıyorum kendimi olumlu yanlarımı daha çok bilmek istiyorum bunu da başkalarının gözünde arıyorum olumlu yanımı değerimi
Eski konularınıza biraz göz gezdirdim sizi kırmak ya da üzmek için söylemiyorum ama bence terk edilme korkunuz çok çok yüksek ve kendinize verdiğiniz değer çok düşük
Ayrıca açtığınız bütün konularda hiç karşı taraftan bahsetmediğini fark ettim Yani bana bunu yaptı diye geçmişsiniz konuyu mesela ya da ümit verdi demişsiniz ama işte ben onu şu kadar sevdim ya da böyle hayaller kurduk bunları yaşadık gibi hiçbir ayrıntıya girmemişsiniz bunu çok ilginç buldum.

Dışarıdan çok sert kabuklarınız olabilir güven probleminiz olabilir bir anda ısınamıyor olabilir olabilirsiniz ama insanlara çok derin duygular beslediğinizi düşünüyor musunuz?

İlgimi çekti çünkü hep olsun gözüyle bakmışsınız aslında çok kendinize odaklısınız ve terkedilmeyi bende kusur buldu olarak görmüşsünüz hani sevdiğimi kaybettim yarı yolda kaldım hayallerim yarım kaldıdan ziyade kusurlu olduğunuza odaklanmışsınız

Psikolog desteği görmenizi tavsiye edebilirim Özdeğer için. Ve duygularınızı tanıma anlama yansıtma konusunda da.

Dışarıya karşı kendinizi tam açmadığınız için bir tutukluluk oluşuyor olabilir sohbetleriniz tam akmıyor da olabilir tabi bunlar kesindir diyemeyiz.

Ben de insanlara çok uzun süre sonra güvenir ve ısınırım ama muhabbet ederim ilk etapta da konu aksın diye.

Kitap okuyabilir bir şeyler izleyebilir tiyatro kursuna gidebilirsiniz çok işe yaradığını duymuştum kendinle barışma konusunda
Size iyi şanslar

Etrafımda kısmeti biraz kapalı gibi olan arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla :)

Eğer bu olayın sebebi sizseniz sebepler şunlar olabilir;
Evvela çok çirkin biri olursanız evet erkekler beğenmiyor
Ya da eh işte güzel ama çok donuk muhabbeti olanı beğenmiyorlar
Ya da çirkin değil ama çok çok hanımefendi olanları da beğenmeyebiliyorlar

Açıkçası erkek bozuntuları ilk izlenimde dış görünüme, ten çekimine ve sohbetin iyi gitmesine bakıyor :)

Sadece birileri beni beğenmiş olsun şeklinde bakıyor.kendinin ne düşündüğü önemli bile değil.

Ben biraz daha samimi olup ve karşı tarafın tamamen istediğinden sevdiğinden emin olduktan sonra karşlık beklemeden yazma taraftarıyım
Sorun bu taraftarı olduğunuz konu muhtemelen. İnsanlar neden ilgisini belli etmeyen bir kadının peşinde koşsun ki? Bu adamlar size aşık değiller, hoşlanmıyorlar bile. Bir şekilde tanıştırılmışsınız, ilgileniyorsanız belli edeceksiniz ki karşıdan ona göre bir tepki alın.

X