Evlilik Pişmanlık

Çalışan ama en önemlisi belli bir olgunluğa erişmiş çocuksun bir kadının boşanması hiç sorun değil. Kısa sürede kendi düzenini kurup hayatına devam eder ama toplumun geneli maalesef öyle değil. Yazdığınız standartlara erişememiş kadın sayısı kadın toplumunun büyük çoğunluğunu oluşturmakta.

Son düzenleme:
Maalesef ki haklısınız. O yüzden iş, güç sahibi olmadan ve işinde belli bir yere gelmeden evlenmek bence çok yanlış.

Rutinden sıkılmayacak kısmı güzel olmamış. Evlilik biz unumuzu eledim eleğimizi astık demek değil.

Çiftler birbirini sıkmadan birbirlerine özgür olabilecekleri alanlar bırakmalı, kimisi müzik dinler, kimisinin hobisi vardır... Bir kadın veya erkeğin arkadaşlarıyla buluşması sohbet etmesi ayıp bir şey değil.

Maalesef ki haklısınız. O yüzden iş, güç sahibi olmadan ve işinde belli bir yere gelmeden evlenmek bence çok yanlış.
Sadece iş değil, aramızda çalışan maddi olarak eşine muhtaç olmayan bir çok kadın var ama onlarda şikayet ediyor. Bunun ismi kendine güven mi? Mücadele azmi mi? Tam koyamıyorum...

Sadece iş değil, aramızda çalışan maddi olarak eşine muhtaç olmayan bir çok kadın var ama onlarda şikayet ediyor. Bunun ismi kendine güven mi? Mücadele azmi mi? Tam koyamıyorum...
Onu ben de çözemiyorum. Belki kendine güvensizlik, belki sosyal normlar...Mesela geçenlerde bir üye konu açmıştı. Kadın öğretmendi ve eşi onu aldatmasına rağmen her yazılana kılıf buldu. Neden yani?

İlk paragrafı okurken "aa konuya ne ara yorum yazdım ben" dedim bir an.

sonuçta parada olsa vakitte olsa en sonunda buna bağlanıyor. kaçınılmaz son gibi.evlilikte zaman geçtikçe erkek fabrika ayarlarını dönüp rahatına baksa dahi çekmediği dertleri çekmiş gibi tahammülü azalmış oluyor aslında kadına özel değilde herseye ilgisi azalıyor. kadınlarda da zaman geçtikçe eğer aradaki ilişki dinamiği monotonluğa gidiyorsa gereksiz bir yetersizlik hissi tükenme sinir stres ile kendini yıpratmaya doğru gidiyor.bunu büyük çoğunluk olarak genelliyorum. çünkü şikayetlerin temelinde bu var.
tabi ki istisna kadılar erkekler var fakat bunlar azınlıkta kalıyor.
hiçbir şey olmasa bazende ailelerdeki psikolojisi bozuk kişiler bozmaya uğraşıyor. tabi evlilik sağlam kurulduysa o bunu dedi şunu dediye takılmaz da. yine de bazı aileler evlilik düşmanı.
kimi ailelerde evlilikleri bozulmasın diye destek verselerde bi yere kadar karı koca bağlarında anlayışlarında iş yoksa başka bahaneler ile kriz yaşıyorlar.

Tam tersi birçok insan pişman olduğundan bahsediyor

Evlilik bana gore degil, pişmanim diyenler cocuktan pisman degilim demişler.
Benim bir arkadasim da evlilik bana gore degil ama oglumu seviyorum demisti. Elbette insan cocugunu sever ama evliliklerdeki pişmanlik, yipranma ve buyuk sorumluluklarin başinda cocuk yapmak geliyor aslinda, herkes için oyle olmasa da.

7 senedir cocuk yapamadim korkudan, kendimize 5 sene daha verdik. Bu yorumlari okudukca soguyorum. 35ten sonra bunlari çekebilecek miyim acaba...

Pişman değilim ama evlilik insanı da değilim. Fazla sorumluluk alıyorum kontrolcüyüm ve bu da beni yoruyor

Benim annem üniversite mezunu bir kadındır, aşırı dominanttır. Halen evime karışmaya çalışır, kapıdan kovsam bacadan girer. Asla mücadeleden kaçmam ama annemi asla ikna edemiyorum, bazen küsse de biraz sussa derim.

Bu yazdıklarım tüm erkek/kadınlar için değil ama çoğunluk... Erkekleri çalıştırmıyoruz, ailesinin evinde yatak toplamış, ev işi yapmamış birisi geliyor ve bu adamın kendi evinde bu işleri yapmasını istiyorsak 2 yılımız var, ev işlerine yardım etmesini sağlamalıyız.

Benim eşim Karadenizli, haftanın 2 3 günü yemek yapar, ben salonu topluyorsam oda çocukların odasını toplar ama asla ben bunlarla uğraşırken maç izlemesine izin vermem. Eğer ona verdiğim işi yapmasın sorun çıkartırım.

evlililten soğudum yemin ederim
Git köşede ağla
Ya aslında kişiye göre değişir. Kuzenimin eşi 21 yaşında kız evlilik için dünyaya gelmiş. ben onun kadar olamam mesela. Dört dörtlük benim gözümde. Bir de bana bak 30 yaşında evlendim hala ağlıyorum sorumluluk ağır diye

Oysaki bazı erkekler evde paşa olacağını düşünerek evleniyor. Sonrası büyük şok tabii. Canlarım ya

Bazıları cidden öyle ama. 21 yaş? Evlilik?? Ben e harfini duyunca uzardım.

Ay yazdıklarınızı nişanlı biri olarak okudum. Çocuk falan hep hayalimdi ama gerçekleri böyle okuyunca insanın aklında “acaba ?” Oluyor..
nişanlını çok iyi tanı ailesi mesela anneci midir,ailesini karıştırır mı ben o konuda şanslıyım şükür dün eşim izinli evdeydi,ben çocukları alıp eve geçicem neyse kayınvalidem yemek yapayım getireyim demiş ok dedim.Eşimi aramış demiş sonra eltimde yeğeni kendisinin evde hamile oda evde sıkılıyor onu alalım gelsin demiş.Eşimde her geldiğinde onu getirmek zorunda değilsin demiş getirmedi eltimi.Benim için sorun yoktu ama eşim mesela dan dan keser öteki türlü olsa ben istemesem mesela eşim ok deseydi benim için daha sıkıntı olurdu

erkeğin evlilikte bir işin ucundan tutması çok güzel birşey.benimde annem erkek kardeşimi parazit gibi yetiştiriyor. evde ayak kokuyor çözüm bulacağına ben alıştım diyor.bir yatak toplatmadı önüne yemeğini koydu.onu yücelttikçe beni aşağıladı.bu haliyle bile annemi psikolojik olarak yoruyor.birde bundan normal evlilik yaşamasını bekleyecek.bu yanlış büyütmesini kdv si ile geri öder kardeşim biliyorum.beni ne kadar doğru yetiştirdi bilemem ama kardeşimden bişey olmayacağını kendi söylüyor bi yandan.

Bazıları cidden öyle ama. 21 yaş? Evlilik?? Ben e harfini duyunca uzardım.
Ben de erken olduğunu düşünüyorum hem de fazlasıyla. Ama evine gittim görüştüm kız bildiğin 21 değil 30 yaş ağırlığında. KV ile mesafesini çok güzel ayarlamış. Teyzem etrafında dört dönüyor. Kız çok saygılı onlara onlar da ona. 3 eltiler iki elti ile muhabbeti yok tavrını almış bazı olaylardan dolayı muhatap bile olmuyor.
21 yaşında ben daha ip atlıyordum

Kesinlikle pişman değilim ama evliliğimin ilk alışma süreçleri çok zordu benim için. Gerçek hayatta da yakınlarıma evliliğin hiç kolay olmadığını herkesle o yola girilmeyeceğini söyleyen biriyim.
Bekarken de asla evlilik yapmak istemeyen biriydim ama eşim bütün fikirlerimle oynadı.
Ben çalışıp kendi parasını yiyen babasından bile para almayan bir kızdım annem evde ev işi yaptırmaz kıyamazdı yediğim önümde yemediğim arkamdaydı evlenince bütün işler üzerime kalınca ve artık hayatımın bu şekilde geçeceğini anlayınca o süreci atlatamadım. Yemekte eşimin önüne çorbayı koyup yatak odasına gidip gizlice ağlayıp geliyordum zoruma gidiyordu başkasına hizmet bünye alışık değildi. çorabını yere koysa kavga çıkarıyordum

Ama çok şükür ki doğru insanı bulmuşum o alışma sürecini birlikte atlattık.

Ben 25 yaşında evlendim ve eşimle daha önce tanışmış olsaydım daha önce evlilik yapabilirdim diyorum. Karşılıklı anlayış,sadakat,ilgi,sevgi hatta ev işlerinde yardımcı olması en önemlisi doğru insanı bulman çok önemli. Eğer ki bulursan evlilik gerçekten çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…