Evlilik Pişmanlık

Bebeğim uyanacak konusu bir dert değil tatlı yorgunluk hafif bir telaştır :)
Sende öyle olabilir ama 4 sene boyunca sürekli uyanan çocuk annesi olarak diyorum , her gece defalarca sıçrayarak kalkıyorum . Birazda uyku problemi olan çocukların annelerinin pencerelerinden bakın bence . Uzaktan kolay ve tatlı bir yorgunluk gibi görülebilir ama bazen annede ağır hasarlarda bırakabiliyor ...

Sende öyle olabilir ama 4 sene boyunca sürekli uyanan çocuk annesi olarak diyorum , her gece defalarca sıçrayarak kalkıyorum . Birazda uyku problemi olan çocukların annelerinin pencerelerinden bakın bence . Uzaktan kolay ve tatlı bir yorgunluk gibi görülebilir ama bazen annede ağır hasarlarda bırakabiliyor ...
Benım bebegımınde uyku problemı olduğunu ve saatlerdir onu uyutmaya calıstıgımı suanda bıle ayagımda salladıgımı bılıyormusunuz acaba.. Annelık cıddı sabır işidir. Dogru yorulursun edersın ama eğer buna dert dersen ben senın vicdanını sorgularım kusura bakma...yeri geliyor hepımız bıseylerden şikayetci oluyoruz isyana bile yonelecek duruma gelır gıbı oluyoruz gerı dıyoruzkı Rabbım affet sana bın sukur. Cunku gercekten yorucu iş. benim yerı gelıyor su camdan kendımı atasım gelıyor.. Ev ıslerı maddı sorunlar su bu derken hepsını gectım kucucuk henuz konusamayan derdını sıkıntısını dile getıremeyen bir sabi var koynumuzda. Sıkıntısını anlayabılmek kolay degıl evet ama dert hiç değil. Oyle dusunuyorsan zaten doğurmayacaksın..
Ki biz bayanla zaten konuyu cozduk. O dert derken bebeğının uyanmamasından bahsetmek ıstemıs. Bır yazım yanlışı yapmış arkadaş. Yanlış anladık sonrada kusura bakma dedık zaten.

Ben zaten su forumda gercekten sunu anlayamıyorum.. Ve bu tarz yorumları cok goruyorum. Uzaktan davulun sesi hoş gelır dıyorsunuz ya. Bırtek sıze söylemiyorum bunu bu tarz dusunen herkese söyluyorum. Dert tasa sıkıntı stres bırtek sızde degıl arkadaslar. Herkes kotu seyler yasayabılıyor. Yanı onun ıcın kımsenjn ne yasadıgını bılıp etmeden yorumlar yapmayın.oncs bır sorun oğrenın gerekirse sonra yargılayın.

Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.

Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.

Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Pişman olunmayan evlilik yoktur,hayalsiz evlilik vardır bu durumda.
Çünkü hayal kurmadan,beklentiye girmeden yapılan bir evlilik düşünemiyorum.
Hal böyle olunca illaki yolunda gitmeyen şeyler oluyor.
Bir de evlilik hayatının nasıl geçeceğini tahmin edemiyorsunuz.
Şuan 6 yıl geriye dönüp baktığımda simdiye kadar yaşayacağım şeyleri bilsem acaba kaç km arkama bakmadan kaçardim,ama arkamda bana masum ve sevgi dolu gözlerle bakan iki yavrum için geri dönerdim🥰
Sanırım evliliğin en güzel hediyesi ve pişman olunmayan tek yönü evlat.
Kocayı silebilecek kivama çokça geliniyor ama evlat ne yapsa bunu düşünmek bile istemiyorsun.
Benim.icin böyle

Ben zaten su forumda gercekten sunu anlayamıyorum.. Ve bu tarz yorumları cok goruyorum. Uzaktan davulun sesi hoş gelır dıyorsunuz ya. Bırtek sıze söylemiyorum bunu bu tarz dusunen herkese söyluyorum. Dert tasa sıkıntı stres bırtek sızde degıl arkadaslar. Herkes kotu seyler yasayabılıyor. Yanı onun ıcın kımsenjn ne yasadıgını bılıp etmeden yorumlar yapmayın.oncs bır sorun oğrenın gerekirse sonra yargılayın.
İşte bende bunu söylüyorum zaten . Biraz empati yapalım. Ben dertliyim demiyorum, şimdiye kadar hiç derlenip şikayet etmedim ve çocuğum olduğu icin de asla pişman değilim ama çocuk büyütmek gerçekten çok zor . Eski bendemin eser yok şimdi . Oğlum çok şükür büyüdü sayılır ama o büyürken bende yıprandım . Geçen gün bir arkadaş anlatıyor çocuğunun senelerdir kolik olduğunu ve kendisinin antidepresana başladığını . O anlatırken sanki ben onun yaşadıklarını tekrar yaşıyordum . Allah herkesin yardımcısı olsun.

İşte bende bunu söylüyorum zaten . Biraz empati yapalım. Ben dertliyim demiyorum, şimdiye kadar hiç derlenip şikayet etmedim ve çocuğum olduğu icin de asla pişman değilim ama çocuk büyütmek gerçekten çok zor . Eski bendemin eser yok şimdi . Oğlum çok şükür büyüdü sayılır ama o büyürken bende yıprandım . Geçen gün bir arkadaş anlatıyor çocuğunun senelerdir kolik olduğunu ve kendisinin antidepresana başladığını . O anlatırken sanki ben onun yaşadıklarını tekrar yaşıyordum . Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tabıkı. Benımde oyle. Ilk cocugumla 2.cocugumdakı BEN in ve farkların farkındayım.Yine aynı sabrı kesınlıkle gosterıyorum ama yorgunluk olarak fark var... Ee ozamanlar 24 idim sımdı 35 kolay olurmu 😊Gercekten kolay değil... Sadece bır yemek yedirirken ki çabam bıle valla bır memurun hakedişi olsa yeridir yani😅
AMİN AMİN🤲

Evlilik zor birşey, hem de çok zor; iyi yanları da var zor yanları da var. Artılarını eksilerini tartınca pişman değilim evlendiğime ama eşimi sevmesem, aşık olmasam boşanırdım dediğim anlar çok oldu. Eşimin doğru insan olduğuna inanıyorum, neticede pişman değilim ama zor gerçekten zor.

Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.

Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Çok büyük bir aşkla evlendim, hala çok seviyorum eşimi bunu belirteyim önce.
Erken evlendiğimi düşünüyorum, bazen bekar olsam hayat daha kolay olurdu diye düşünüyorum, ailesiyle sorun yaşadığımda evli olduğuma pişman oluyorum yani aslında duygularıma değil de o an içinde bulunduğum ruh haline bağlı olarak değişiyor duygularım

iki tarafında macera hevesi olmayacak ve rutinden sıkılmayacaklar.senin ailen üstün yok benimki üstün muhabbeti de bi yere götürmüyor.evin doğal sorumluluklarını paylaşıp yapacaklar. kimsenin üstüne yıkmayacaklar.

31 yasimda evlendim ve Almanya`ya geldim.Esim türk degil.Türkiye`de bulamadigim huzuru burda buldum.Ben zaten türk erkekleriyle evlenmem diyordum.Halam yillar sonra beni ziyarete geldiginde sen iyiki türk biriyle evlenmemissin , yapamazdin dedi.Kültür ve din farki benim icin hic sorun olmadi.Esimin ailesi ile altli, üstlü oturuyoruz ve 14 yildir evliyim.

Pişman değilim. Kafa yapıma çok iyi uyan bir insan, ailesi de çok iyi insanlar çok şükür. Ben de kafa yapıma uyan biri asla bulamayacağımi düşünüyordum, sans. Bireyselliğimiz kısıtlanmadi.

Ama daha 1 buçuk yil oldu ve çocuk yok. Pişman olmamak için erkendir belki :KK70:

Merhaba herkes biseyler yazmış, çoğu pişman değilim demiş, ben pişman miyim bilmiyorum yeni evli sayılırız, bazı şeyleri zaman gösterecek, ben bu toplumun evlilere ve gelinlere bakış açısından çok rahatsızım, yeni evlisiniz ve eş ailesi hep biseyler bekliyor, eş kişisi çoğu zaman arada kalıyor , eşten önce akrabalarını memnun etmek zorundasın, bizim memlekette var bu kv, gelin , görümce , elti vb sorunlar, toplum olarak yetiştirilme biçimimiz berbat , kadınlar anneliği tanrıça olmak kadar yücelestiriyor , siz hiç Amerika veya başka bir ülke de sütümü helal etmem klişesini duydunuz mu 😅 Anneler, anneliği cennet sebebi görmek yerine gençlere baskı yapabileceği söz geçirecegi bir mekanizma olarak görüyorlar ve kullanıyorlar, tek umudum yeni neslin bu saçma düşünceleri bertaraf etmesidir, bu yazdıklarımı toplumdaki düşünce tarzına ( Yanı kendi evliliğimden değil) bakarak yazdım , genç kızlara önerim ayaklarınız üzerinde durmadan acele evlenmeyin, evlilik hiçbirşeyin tek başına çözümü değildir ...

Ben herkesin hata yapabileceğini, hosgormek gerektiğini, kimsenin kötülük için değil de dusuncesizlikten yanlış yaptığını düşünen saftiriklerdenim. Bu yüzden taaaa evlenmeden önce başlayan saygısızlık, müdahale, sömürü gibi şeyleri alttan aldım. Ogretmemisler, yanlis yaptığının farkında değil, farkına varınca asla yapmaz diye düşünurdum. Asıl hiçbir şey bilmeyen benmişim. Bazı insanlar gerçekten kötüymüş. Allah korkusu, vicdan, empati, hak hukuk yoksa hiçbir şey iyi gitmez.
Hemen çocuk da yapmadım ama uyanmam on sene aldı. Özetle, bir bozukluk fark ediyorsanız orada bitirin

Tabıkı. Benımde oyle. Ilk cocugumla 2.cocugumdakı BEN in ve farkların farkındayım.Yine aynı sabrı kesınlıkle gosterıyorum ama yorgunluk olarak fark var... Ee ozamanlar 24 idim sımdı 35 kolay olurmu 😊Gercekten kolay değil... Sadece bır yemek yedirirken ki çabam bıle valla bır memurun hakedişi olsa yeridir yani😅
AMİN AMİN🤲
Konuyla çok alakasız olacak belki ama merakımı maruz görün 😊
İlk evladınız ilk evliliginizden miydi ? İkinci evliliğinize uyumu nasıl oldu yeni boşandım ama bu soruların cevabını merak ediyorum

Bizimkiler biraz uç şeylerdi zamanla şahit oldukça kendi isteğiyle kopardı tüm bağını, ufak tefek laf çarpmalar vs ise idare edin ipleri koparmayın derim.
Eğer büyük sorunlar yaşıyorsanız aile terapistini öneririm. Tarafsız birinden gerçekleri duymak kendisine getirecektir
Ya lütfen sizinle özelden konuşabilir miyiz çok ihtiyacım var

Bu yaz 5. sene bitiyor evliliğimizde.ilk 2 yıldan sonra 2 bebek sığdırdık 5 seneye Benim için çok zordu.ilk zamanlar maddi olarak çok zorlandık.Tabi bağımsızlık savaşları oluyor ister istemez yani bekar hayatından daha özgürüm ama sorumluluklar artmıştı zorlamıştı her anlamda.Eşim anlayılşı sevecen beni çok sevip evlenmek için çok çabalamıştı.
Ama sanırım ben evlilik insanı değilim.Deniz kenarında 3+1 evimi bekar yalnız hayatımı çok özlüyorum.
Geceden içip sabah işe geç kalacağımı haber verip hadi zaten geç kaldım,denize karşı bi kahve sigara yapıp öyle gideyim işe dediğim umursamaz günlerimm :)) Ben o günlerimi çok arıyorum şimdi.
Uykusuz,yorgun,çocukların ve evin herşeyini organize edip düşünmek zorunda olmak.Ayrıca işin stresi vs.
Daha geçen akşam çocuk yapma pişmanlığı filan diye ekşide konu okuyordum tövbe dedim.
Eşimin çalışma saatleri çok kötü ve ayak başı çalışıyor o yüzden de eve geldimi yorgunum der bişey yapmaz isyan edince de ne yap dedinde yapmadım der.ben nerdeyse herşeyle tek başıma mücadele ediyorum.
2,5 VE 1 yaşlarındaki,2 oğlumu sabah kreşe al bırak işe yetiş akşam al eve gel arabadan iner büyük oğlum kaçışır sitenin için elinde çantalar kucağında ufağı onu kovala eve çıkar :/
hergün çantalarını hazırla,her akşam yeni yemekler yap,meyvelerini hazırla ilaç aşılaını takip et kirlilerini takip et..
büyük oğlum çok hareketli kırıp döker 2 defa tv kırdı,bardak çanak artık rutin oldu bizde :KK43:
Bazen çok bunalıp bağırıp çağırıp azarladığım hatta tokat bile attığım zamanlar oldu büyük oğluma :KK43:Asla kendimi affedemedim çocuğumu öpmeye kıyamazken ona vurabildiğime çok üzgünüm.

daha ev işlerini saymıyorum bile eşim çamaşır serer unutmazsa tabi,ev süpürür balkon vs yıkar bu kadar.
Maddi olarak mutfak deterjan,çocukların bez maması bendeydi ama artık tükenince mamayı bari babasına aldırdım
Eşim cimrilik derecesine gelecek nerdeyse aşırı tutumlu parasını hesap eder.
Ama ben öyle değilim anlaşamıyorum.
özetle ben pişmanım kızlar :S
dilerim evlenecek herkes çok iyi evlilikler yapar

İlk evliliğim pişmanlıktı. 15 sene sürdü, 15 dakikama değmezdi. Şükürsüz, bencil, hırslı bir insandı. Bende 20 yaşında çok aklı başında bir tercih yapamadım. O zamanlar hayran olduğum adamla evlendim. Onun başarılarıyla gurur duyardım. Bana neyse. Adam en sonunda Türkiye’yle de yetinemedi. İsviçre’de yaşıyor.
2. eşimle 2 senedir evliyiz. Allah’a şükür kanatsız melek 😇 Bir de şimdi hamileyim etrafımda dönüyor.
4 senede yalnız yaşadığım dönemim var. Bekarlık hiç bana göre değil. Çok sıkıcı, belirsiz. Gez gez nereye kadar. Evde bir can, konuşabileceğin, gülebileceğin anlayabildiğin bir insan olması çok büyük konfor.
Allah’tan 2.de daha iyi tercih yaptım 💃🏻💃🏻

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaz 5. sene bitiyor evliliğimizde.ilk 2 yıldan sonra 2 bebek sığdırdık 5 seneye Benim için çok zordu.ilk zamanlar maddi olarak çok zorlandık.Tabi bağımsızlık savaşları oluyor ister istemez yani bekar hayatından daha özgürüm ama sorumluluklar artmıştı zorlamıştı her anlamda.Eşim anlayılşı sevecen beni çok sevip evlenmek için çok çabalamıştı.
Ama sanırım ben evlilik insanı değilim.Deniz kenarında 3+1 evimi bekar yalnız hayatımı çok özlüyorum.
Geceden içip sabah işe geç kalacağımı haber verip hadi zaten geç kaldım,denize karşı bi kahve sigara yapıp öyle gideyim işe dediğim umursamaz günlerimm :)) Ben o günlerimi çok arıyorum şimdi.
Uykusuz,yorgun,çocukların ve evin herşeyini organize edip düşünmek zorunda olmak.Ayrıca işin stresi vs.
Daha geçen akşam çocuk yapma pişmanlığı filan diye ekşide konu okuyordum tövbe dedim.
Eşimin çalışma saatleri çok kötü ve ayak başı çalışıyor o yüzden de eve geldimi yorgunum der bişey yapmaz isyan edince de ne yap dedinde yapmadım der.ben nerdeyse herşeyle tek başıma mücadele ediyorum.
2,5 VE 1 yaşlarındaki,2 oğlumu sabah kreşe al bırak işe yetiş akşam al eve gel arabadan iner büyük oğlum kaçışır sitenin için elinde çantalar kucağında ufağı onu kovala eve çıkar :/
hergün çantalarını hazırla,her akşam yeni yemekler yap,meyvelerini hazırla ilaç aşılaını takip et kirlilerini takip et..
büyük oğlum çok hareketli kırıp döker 2 defa tv kırdı,bardak çanak artık rutin oldu bizde :KK43:
Bazen çok bunalıp bağırıp çağırıp azarladığım hatta tokat bile attığım zamanlar oldu büyük oğluma :KK43:Asla kendimi affedemedim çocuğumu öpmeye kıyamazken ona vurabildiğime çok üzgünüm.

daha ev işlerini saymıyorum bile eşim çamaşır serer unutmazsa tabi,ev süpürür balkon vs yıkar bu kadar.
Maddi olarak mutfak deterjan,çocukların bez maması bendeydi ama artık tükenince mamayı bari babasına aldırdım
Eşim cimrilik derecesine gelecek nerdeyse aşırı tutumlu parasını hesap eder.
Ama ben öyle değilim anlaşamıyorum.
özetle ben pişmanım kızlar :S
dilerim evlenecek herkes çok iyi evlilikler yapar
Ay yazdıklarınızı nişanlı biri olarak okudum. Çocuk falan hep hayalimdi ama gerçekleri böyle okuyunca insanın aklında “acaba ?” Oluyor..

X