Evlilik Pişmanlık

Ben de erken olduğunu düşünüyorum hem de fazlasıyla. Ama evine gittim görüştüm kız bildiğin 21 değil 30 yaş ağırlığında. KV ile mesafesini çok güzel ayarlamış. Teyzem etrafında dört dönüyor. Kız çok saygılı onlara onlar da ona. 3 eltiler iki elti ile muhabbeti yok tavrını almış bazı olaylardan dolayı muhatap bile olmuyor.
21 yaşında ben daha ip atlıyordum :KK70: :KK70:
Bence kızın akıl hocası iyi 😂ben 21 yaşında deli gibi geziyordum.

Kesinlikle pişman değilim ama evliliğimin ilk alışma süreçleri çok zordu benim için. Gerçek hayatta da yakınlarıma evliliğin hiç kolay olmadığını herkesle o yola girilmeyeceğini söyleyen biriyim.
Bekarken de asla evlilik yapmak istemeyen biriydim ama eşim bütün fikirlerimle oynadı. 😊
Ben çalışıp kendi parasını yiyen babasından bile para almayan bir kızdım annem evde ev işi yaptırmaz kıyamazdı yediğim önümde yemediğim arkamdaydı evlenince bütün işler üzerime kalınca ve artık hayatımın bu şekilde geçeceğini anlayınca o süreci atlatamadım. Yemekte eşimin önüne çorbayı koyup yatak odasına gidip gizlice ağlayıp geliyordum zoruma gidiyordu başkasına hizmet bünye alışık değildi. 😏😁 çorabını yere koysa kavga çıkarıyordum😂

Ama çok şükür ki doğru insanı bulmuşum o alışma sürecini birlikte atlattık.

Ben 25 yaşında evlendim ve eşimle daha önce tanışmış olsaydım daha önce evlilik yapabilirdim diyorum. Karşılıklı anlayış,sadakat,ilgi,sevgi hatta ev işlerinde yardımcı olması en önemlisi doğru insanı bulman çok önemli. Eğer ki bulursan evlilik gerçekten çok güzel.
Hahhahha çorba detayında koptum. 😄 Siz şu an çalışıyor musunuz peki?

Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.

Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.

Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Asla pişman olmadım, sorumlulukları var evet ama bin ömrüm olsa bin kere eşimle evlenirdim. Çok umulmadık şeyler dışında ben bunun seçimlerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Evliliğin benim için tek zor yanı şu oldu; hayatımda ölümünden korktuğum biri daha oldu, bunun dışında onunla gelen her şeyi çok sevdim

Son düzenleme:
Evet çok pişmanım. bizi aile olarak görmeyen sahiplenmeyen maddi manevi yanımda olmayan bir insanı neden çekiyorum ki?
Çocuklar için boşanmıyordum ta ki bu seneye kadar kendimi kandırmışım
düzenimi bozmak istemiyormuşum aslında
çünkü çocuklar da farkında bazı şeylerin
bu yıl kızımın sınav yılı sanırım 1 yıl daha katlanabilirim
sonra ver elini özgürlük
bi daha mı?
tövbeee

Pişman değilim ama evlilik insanı da değilim. Fazla sorumluluk alıyorum kontrolcüyüm ve bu da beni yoruyor 🤷‍♀️

Koskoca adamin ne sorumluluğunu alabilirsiniz ki? Yine sorumluluk ve kontrolculuk cocugunuz uzerinde yogunlasiyordur muhtemelen. Evlilikten ziyade cogunluk cocuk insani degil bence her ne kadar sevseler de.

Koskoca adamin ne sorumluluğunu alabilirsiniz ki? Yine sorumluluk ve kontrolculuk cocugunuz uzerinde yogunlasiyordur muhtemelen.
Çocuk için konuşuyorum zaten. 30 yaşını aşmış kişileriz herkes sorumluluğunun farkında şükür

Hahhahha çorba detayında koptum. 😄 Siz şu an çalışıyor musunuz peki?

Şimdi bizde anlatınca gülüyoruz. 😃 Evlendiğimde semt değişikliği ve bir kaç anlaşmazlık nedeni ile yöneticilik yaptığım işten ayrıldım. Ama evde durmak benim için ölüm gibiydi 1 yıl evde kaldım çalıştığım firma sürekli geri çağırdığı için arıyorlardı. Baktım evde duramıyorum yolu dert etmedim ve hemen işe döndüm. 1,5 yıldır da çalışıyorum.

31 yasimda evlendim ve Almanya`ya geldim.Esim türk degil.Türkiye`de bulamadigim huzuru burda buldum.Ben zaten türk erkekleriyle evlenmem diyordum.Halam yillar sonra beni ziyarete geldiginde sen iyiki türk biriyle evlenmemissin , yapamazdin dedi.Kültür ve din farki benim icin hic sorun olmadi.Esimin ailesi ile altli, üstlü oturuyoruz ve 14 yildir evliyim.

Bana da ailem sakın Türk erkeği alma saçmalıklarına eyvallah diyemezsin boğazını sıkarsın diyip durur :halay:

Çocuk için konuşuyorum zaten. 30 yaşını aşmış kişileriz herkes sorumluluğunun farkında şükür

İşte evlilik insani olmamak başka, cocuk insani olmamak başka. Okudugum çogu kişi "evlilik bana gore degil" diyip genel olarak cocukla ilgili olan sorunlardan sikayet edip sonra cocuktan pisman degilim demişler.😂
Bu da boyle birsey demek ki.

Cunku cocuk olmadigi zaman evlilikte sorumluluk yok gibi birsey. Ortak yasadigimiz evi birlikte toparlayip yemek yapmayi da sorumluluktan saymiyorum. 😬

Bence çocuk evlilikten bile daha zor bir şey, millet nasıl cesaret ediyor aklım hayalim almıyor. Her dönem farklı dertleri var, kendi hayatından çok onun hayatını düşünmelisin, neredeyse bireysel bir yaşam bile kalmıyor. Bazen çocuktan pişman olmak adlı konuları okuyorum da gözüm korkuyor. Anne olan kimse kabul etmiyor sanki bunları. Yukarıda biri de çocuğunun uykusunu dert edeceksen de vicdanını sorgularım diyor. Bana göre çok zor, büyük sorumluluk valla

İşte evlilik insani olmamak başka, cocuk insani olmamak başka. Okudugum çogu kişi "evlilik bana gore degil" diyip genel olarak cocukla ilgili olan sorunlardan sikayet edip sonra cocuktan pisman degilim demişler.😂
Bu da boyle birsey demek ki.

Cunku cocuk olmadigi zaman evlilikte sorumluluk yok gibi birsey. Ortak yasadigimiz evi birlikte toparlayip yemek yapmayi da sorumluluktan saymiyorum. 😬
Kafam çok karışık bildiğin gibi değil :KK70:

Normalde hep gülümseyerek görürler beni. Son zamanlarda gülüşlerimin gözlerime asla ulaşmadığını duyuyorum çevremden. Bunun için öyle çok sebep var ki çoğu eşim kaynaklı. Asla evlenmezdim asla asla asla..

Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.

Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.

Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
evlendiğime pişman değilim hiç olmadım, ama eş ve ailesi açısından şanslı olanlardanım akrabalarınında bize bir zararı yok gelmez gitmezler ayda yıldı bir görüşürüz, yeniden evlenme şanşım olsa yine eşimi seçerdim.

Bence çocuk evlilikten bile daha zor bir şey, millet nasıl cesaret ediyor aklım hayalim almıyor. Her dönem farklı dertleri var, kendi hayatından çok onun hayatını düşünmelisin, neredeyse bireysel bir yaşam bile kalmıyor. Bazen çocuktan pişman olmak adlı konuları okuyorum da gözüm korkuyor. Anne olan kimse kabul etmiyor sanki bunları. Yukarıda biri de çocuğunun uykusunu dert edeceksen de vicdanını sorgularım diyor. Bana göre çok zor, büyük sorumluluk valla

Yani kendimi camdan atacak duruma geliyorum ama dert gormuyorum demek... 😬 Bu nasil dert gormemek.

Aslinda basbaya pismanlikta oluyordur dertte goruluyordur ama bunu soyleyebilmek kolay birsey değil bizim toplumda anneye annlige yuklenen şeyleri biliyorsunuz ki o baskinin cogunu kadinlar yine kadinlara yapiyor boyle.

Ayrica cocuk yani pişman olup dert gorsen ne olacak vazgecme şansin yok artik yapmissin bi sekilde dert gormuyorum diye kabullenmek sorun cocukta olsa da sorun degil gibi gormek işleri kolaylastiriyor olabilir. 😬

Bazen sevimli bir bebek yapasim geliyor benim de ama keşke dogar doğmaz en azindan temel sorumluluklarini kendi alsa. 😂😂😂 Ozmaan hemen yapardim.

X