- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.650
- Konu Sahibi yumussweat
Boşandım ama evlendirme asla pişman değilim. Hayatımda yaptığım hiç bir hatadan pişman değilim aslında , çünkü hatalar doğruları ögretir....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ciddi kavgalar yaşamış olsakta eşimi seviyorum aslında. pişmanmısın desen içten söyleyemem bunu ancak yarım ağızla.. Sevmeseydım bugune kadar ne cocugum ıcın katlanırdım ne kendım ıcın. Insan sevmese gercekleri bırak buyuk olayları bırak kılı tuyu bahane eder yıne ayrılır... Ama sevgı olunca en buyuk seyleri bıle bazen sindirebılıyorsun (tabıı ıhanet sıddet vs haric)bu benım 2.evlılığım ve uygun bır eş konusu desek ben eş secme konusunda malesef sınıfta kaldım.Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.
Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.
Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Sizin için böyle olmuş bence. Genel bir tablo değil yani. Boşanmaların büyük kısmı ilk 5 yılda oluyor. Benim evliliğimde de ilk yıl kötüydü mesela1-2 yıl, ne yapsa sorun olmaz, herşey toz pembe.
2-4 yıl, ufak ufak sorunlar başlar ama alttan alınır, konuşulur ve çözüldüğü sanırlır. Kaybolan özgürlük hissi burada başlıyor
5-8 yıl en önemlisi, 5 yılda bir çiftlere sorulmalı tamam mı devam mı? Ne yapsa göze batar oluyor, pişmanlıklar keşkeler, hakaretler... havadan nem kapılıyor. Kim kimin peşinden koştu kavgaları, kimin daha çok emek harcadığı... tüm kirli çamaşırlar dökülüyor.
8-10 yıl hepsi unutuluyor, alışılıyor herkes kendi köşesinde diğerinin gitmesini bekliyor. Kimse adım atmıyor, kabaca bir evcilik oyununa dönüyor.
Kendim de dahil olduğum üzere çevremde de gördüğüm kadarıyla evlilikteki en büyük sorunların sebepleri 3. Kişiler maalesef. Her ne kadar aileyle evlenilmiyor en fazla aileyle görüşmezsin denilse de o işler öyle olmuyor. Onun dışında doğru insanı bulduğunuzda, sevdiğiniz insanla bir hayatı paylaşmak bambaşka bir duyguEvlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Tabiki haklısınız, ben aslında ilk 5 yılın kritik olduğunu söylemek istedimSizin için böyle olmuş bence. Genel bir tablo değil yani. Boşanmaların büyük kısmı ilk 5 yılda oluyor. Benim evliliğimde de ilk yıl kötüydü mesela
Aşıksan, paran varsa, sağlığın yerindeyse evlilik muhteşem bir şey. 11 yıllık evliyim, bence evliliğin büyük bir kısmı cinsellik Cinsellikten kastım : aradaki tutku, bakışlardaki kıvılcım, evde yanından geçerken atılan çapkın bakış, popoya bir şaplak gece olmasını sabırsızlıkla beklemek, gece olana kadar günü kurlarla geçirmek... Aşk güzel şeyEvlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.
Bebeğim uyanacak konusu bir dert değil tatlı yorgunluk hafif bir telaştır :)Valla hem yara bandı hem yara gibi birşey
Evlilik ve getirdiği sorumluluklar zor gerçekten. Bekarken kendin kazan sadece kendin ye..Sadece kendin için yaşa.. Nereye istersen orada takıl, geceleri istediğin gibi yat, bebeğim acıkacak diye dert yok, acaba bebeğimi hakkını vererek büyütecek miyim endişesi, kayın ailelere saygılı ol onlar da eşinin annesi, babası akrabası, her ne kadar eşin sana destek olsa da evle alakalı herşeyi sen düşüneceksin bazen zihnin yorgun, bedenin yorulmuş falan ve daha birçok şey..
Ama eşim ve kızım onlar olmasalar da düşünüyorum o halde yokum..
Sizin için öyle olabilir.. Ben bebeğim uyanacak diye birşey yazmadım ayrıca aç kalacak diye endişeleniyorum çünkü benim bebeğim uyanmıyor ve bu bende stres yapıyor bazı geceleri sırf yemek saatini bekliyorum ben vermezsem sabaha kadar aç uyuyor diye uyumuyorum..Bebeğim uyanacak konusu bir dert değil tatlı yorgunluk hafif bir telaştır :)
Ama dıkkat edersenız yazımınız oyle anlasılıyor yınede kusura bakmayın. Ben bu tur konularda bıraz hassasımdaSizin için öyle olabilir.. Ben bebeğim uyanacak diye birşey yazmadım ayrıca aç kalacak diye endişeleniyorum çünkü benim bebeğim uyanmıyor ve bu bende stres yapıyor bazı geceleri sırf yemek saatini bekliyorum ben vermezsem sabaha kadar aç uyuyor diye uyumuyorum..
Rica ederim canım Konu evlat olunca tabi... Hassasiyetinizi anlayabiliyorumAma dıkkat edersenız yazımınız oyle anlasılıyor yınede kusura bakmayın. Ben bu tur konularda bıraz hassasımda
Eşimle evlendiğime değil ama böyle bir aileye gelin geldiğime çok pişmanım ailesi yüzünü evlenmeden önce gösterseydi kesinlikle evlenmezdim ailesiyle değil eşinle evleniyorsun olayı hikaye onlarla ne sıkıntı yaşıyorsan evine de yansıyor maalesefEvlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.
ailesi nasil peki niye bukadar bezdirdi sizi?Eşimle evlendiğime değil ama böyle bir aileye gelin geldiğime çok pişmanım ailesi yüzünü evlenmeden önce gösterseydi kesinlikle evlenmezdim ailesiyle değil eşinle evleniyorsun olayı hikaye onlarla ne sıkıntı yaşıyorsan evine de yansıyor maalesef
aynı ben burcun nedirEvliliğimde hiç hesap vermedim. Temizlik ve yemek konusunda da eşim yardımcı olur. Ay böyle yazınca bildiğin bana rahat batıyormuş gibi geldi
Ya ne bilim her şeyi benim düşünmem lazım. Kafam rahat değil. Çocuk gece öksürse acaba hasta mı olacak nasıl oldu düşüncesi gibi. Yani birilerinin sorumluluğunu almak bana zor geliyor. Yüksünmüyorum iyi bir anne olduğumu düşüyorum ama çok yorucu.
Mesela bana bir şey olsa ona kim bakar ya da ona bir şey olsa ben ne yaparım gibi.
evet bekarlar daha fit fresh duruyor.evli olanlrda bi bezginlik çoğunda ,doğru tespitŞimdiki aklım olsa asla evlenmezdim sadece eşimle değil kimseyle evlenmezdim. Eski fotolara bakıyorum resmen hayat enerjim bitmiş ruh gibi yaşıyorum
evet bekarlar daha fit fresh duruyor.evli olanlrda bi bezginlik çoğunda ,doğru tespit
Bence çok güzel tarif etmişsinizValla hem yara bandı hem yara gibi birşey
Evlilik ve getirdiği sorumluluklar zor gerçekten. Bekarken kendin kazan sadece kendin ye..Sadece kendin için yaşa.. Nereye istersen orada takıl, geceleri istediğin gibi yat, bebeğim acıkacak diye dert yok, acaba bebeğimi hakkını vererek büyütecek miyim endişesi, kayın ailelere saygılı ol onlar da eşinin annesi, babası akrabası, her ne kadar eşin sana destek olsa da evle alakalı herşeyi sen düşüneceksin bazen zihnin yorgun, bedenin yorulmuş falan ve daha birçok şey..
Ama eşim ve kızım onlar olmasalar da düşünüyorum o halde yokum..