evlilik konusunda tecrübeli olan kişilerin yardım etmesini istyrm

Eltinizin söylediği iyi yada kötü ne olursa olsun başkasına ablatmayın laf taşıyor görünüyorsunuz sizi kıskanmışta olabilir.eltiler arasında malesef oluyor böle şeyler sende ona bir müddet mesafeli ol o konuşursa konuş yoksa umursama .yapacagınız birşey yok zaten :( su durumda biraz rahat bırakın kv ilede arası cok iyi olsun belki hayırlı bir işe vesile olursunuz

Bir kadin, kendini ve evliligini tehlikeye atarak yeni gelecek olan gelin adayina biyle bir sey soyluyorsa altinda bir sey mutlaka vardir.
Sen kvye bu lafi goturerek bakin benim tarafim sizsiniz mesaji vermek istemissiniz ama bence sessizce beklemeyi tercih etmeliydiniz. Insanlari analiz etmeniz gerekirdi laf tasimak yerine.
Eltinin soyleginden bi mesaj almak yerjne kaleyi icten fethetmeye baslamissiniz ama bana kalirsa bu kale cok da saglam degil.

Iyi de elti haksız değil ki,size daha iyisi yapılmış, kadının durumu yoktu demekki ya seninde olmasaydı?Hala bunun lafını nasıl yapar kayınvalide Kayınpeder.
Önceki sayfalarda nişanlının da ailesinden bıktığını söylemişsin. Eltinin suçu ne?uyarmış işte mutsuz olduğu için,ki laf yapan bir aile.
Ayrıca laf taşıyan gelini sevmezler, kayınvalidem bana özel bir şey söyledi Zamanında çatladım eşime dememek için ama bana güvendi dedim sustum. Sonrasında oğluma dememişsin hiç bir şey demedi bana diye mutlu oldu,denemiş yani laf taşır mı diye.
Ben eltide sorun çok göremedim onu bu noktaya getiren o aile ve eşi.
Sizde çok güvenmeyin evlendikten sonra çıkıyor gerçek yüzler.
Tavsiye isteyip bu kadar yorumada kapalı olma her okuyan eltide haklı der bunu.

Çeyize göre eşya alındı diyorsunuz bi yorumda, diğer yorumda da eşyaları çalıştığı için nişanlım aldı demişsiniz.

Bir yorumda nişanlım ailesinden sıkıldı gitmek istiyor, bir yorumda K. Valideler beni seviyor eltim çekemiyor.

Kim iyi kim kötü anlamadım ben...

Çok yarım yazıyorsunuz ve nokta koymadan yazıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.

Yaşlar kaç...

Uzak dur...
Eskilerin bir lafı vardır: "Elti eltinin ne güldüğünü, ne öldüğünü istermiş"...
Sen saygılı davranırsın yeterli, can ciğer kuzu sarma olmanızın manası yok.

Her ne kadar kötü bir aile dahi olsa, eltinin sana kalkıp "evlenme ben çok pişmanım" demesi çok saçma.
Onun kocası ayrı, senin kocan ayrı, onun yaşadığı kötü tecrübeleri (ki varsa) sen yaşayacaksın diye bir kaide yok. Zaten çok iyi niyetle söylenmiş birşey olduğunu da sanmıyorum.

Sana bir diğer tavsiye, eltinden duyduğunu kayınvalidene - eşine / kayınvalidenden eşinden duyduğunu ve yaşadığını da eltine aktarma! İşler sarpa sarar işin içinden çıkamazsın. Herkes iyi olur, sen kötü oluverirsin anlamadan.
Fazla iyi niyetten de maraz doğar, sen kayınvaliden, kayınpederin, eltin ve kaynın ile gereken mesafeyi belirle. Durduk yere başına iş alma...
Ki ben o günlerin uzak olduğunu düşünmüyorum..

bitanem akrabalar eltim kayinvalidem ben dışardan giren biriyim sevgiliyken böyle birşey duysan napardin ? nisanlim annemle paylaş dedi ele rezil olmayalım arkadan söylenenler hoş değil çünkü
biz nişanlımla tartıştık,kv beni arada ne oluyo diye,sizin oğlunuz,anlatırsam olmaz,ona sorun dedim.
Böyle de olması gerektiğini düşünüyorum kendi huzurumuz için. Bugün siz haklılık payınız olduğunu düşünerek eltinizin başını ağrıtmış olabilirsiniz,ama yarın en küçük bi olayda bu anlattıklarınızı size karşı kullanma hakkı olacak kvdeniniz

Kimseye güvenme. Mesafeni koru evlendikten bir kaç ay sonra kimin ne olduğunu anlarsın zaten. Gerçi sen o sınırları geçmişsin daha nişanlıyken. Kaynananla bu kadar samimi olmanı ve eltinle konuştuklarınızı anlatmanı da doğru görmedim. Benim tavsiyem kesinlikle herkesle mesafeli olman.

eltiniz sizinle can ciğer olsa bile asla ama asla laf etmeyin biri hakkında çünkü ilk fırsatta dönüp dolaşır size gelir

nisanliyim nisanlimla 3 yıl görüşüp evlilik kararı aldik 1.5 ay sonra dugunumuz var durumu şöyle anlatayım nisanlimin abisi var onun esi sevgiliydik " Bu aileye gelin girme ben cok pişmanım girdiğim için felan" dedi beni hep korkuttu ayrılmamız gerektiğini söyledi ve ben dinlemedim kayinvalideme bunu sozlenince söyledim ..eltim eşya çeyiz yok yani yapmamış hep ucuz kötü şeyler almış kayinbabamlar da ona göre eşya almış normalinden damatlik bile almamışlar kaynima şimdi biz çok mutluyuz benim babam herşeyimi aldı kayinbabam da en iyisini aldı eltim de bi istememezlik var çok sinsi davranıyor ben de aşırı sıcak kanlı biriyim onunla konusmak istedim gecen iftarda kaynanamlarda karşılaştık beni görünce alt komsuya indi kaynanam da bacı gibi olun istiyorum bak o gitti felan dedi bunun suçlusu ben değilim ki napacagimi şaşırdım saygılı davraniyorum ama yoruldum bana nisanliyiz burda kalsana diyor gece ..nisanlim elimden tuttu yenge hoş degil dediğin nisanlim evine gidecek dedi..benim orda kalmami bekledi bunlari laf ettirecek sonra da millete ..eltim de bi istememezlik var beni yemin ederim elimden geleni yaptım onca olaya rağmen nisanlim o köyden kiz buldu bana ben seni sectim dedi ..baştan beri ayırmak istedi bizi ..kayinbabam kaynanam cok seviyorlar güleç yüzlü oldugum icin sevmesinler istiyor ilk defa bi tartışma geçti aramız da eltim karşımda gülüyor keyifleniyor cok şaşırdım ya bi insan bu kadar kötü düşünceli olur mu benim ailem burda değil hayatta hasta bi annem yaşlı bi babam dan başka kimsem yok onlar da aynı şehirde değiliz arkadaş kardeş dost olmak varken neden böyle ? samimi olmuyorum artık hiç güvenim kalmadı ama SAYGILI DAVRANIP HURMET EDIYORUM yarın da yaparım nisanlimin abisinin hanımı çünkü ..kaynanami kotuluyor hep bana bekliyor ki kaynanam kotu evet diyim bende bak yıllar onunla geçecek geçim istiyorsan böyle düşünme yipranirsin dedim bu sefer benimle konuşmayı bırakıp kaynanamla kanka oldu ya o kadar şaşırıyorum ki kaynima hiç bir zaman esin seninle evlendigi için pişman olduğunu söyledi demedim bunu nisanlim ve kaynanma söyledim sadece o da söylemem gerektiğini dusundum hoş şeyler değil AILE SEREFI bana anlattığı gibi başkalarına da anlatıyor çünkü

Herkes bütçesine gore alir. O ucuz almis, az almis. Ne var ki bunda? Bunun lafinin edilmesi bile yakisiksiz olmus.

Kayinvalide herkese boyle ucuz aldi, az aldi, damatlik almadi diyorsa zaten eltinin bu duruma gelmesi onlara kizmis olmasi normal.

Evlenirsiniz, az gorusursunuz. Herkes kendi hayatina bakar.

Simdilik ne etliye karis ne sutluye o pisman oldu diye sende olacak degilsin o onun karakteri bosver.sen sevdiginle mitlu olmaya bak karsisinda da ezik durma nasil baslarsan oyle gider.bende evlenene kadar hersey iyiydi gerci hala pek bi kotuluklerini gormedim.evlenince eltim esimi aramis sen cok degistin diyo evlenince eskiden daha cok gorusurlermis ondan diyo.adam artik evli hergun yengesiyle konusamaz ya degilmi bi evi bi hanimi var artik :hamarat:allah akil fikir versin

Ayrica esyaya falan takilma bence yarin bi gun kapini kapatinca kendi evinde kendi huzurunda olcan esya degisir alinir edilir.ama mutluluk zor bulunuyo valla

Bu anlattiklarının aynısını yaşadım. Cekemdikleri için böyle yapıyorlar

Burda anlatılan burda kalır diye bi söz var .
Laf taşımak iyi bir şey değil .
Yarın öbür gun başınıza iş açar .
Tek başınıza kalınca anlarsınız laf tasimamaniz gerektiğini.
İnsanlar o anki bunalimla ruh haliyle bir şeyler söyler kadın size guvenmis söylemiş .
Laf taşıyarak siz kaybetmissiniz bence .
Bu cicim gülüm ayları geçince anlarsınız denilmek isteneni.

nisanlimin evinde durdum akşama kadar bana BURDA KAL CANIM diyor nisanlim elimden tutup hoş değil dediğin nisanlim evine gidecek dedi orda kalmami bekliyor laf edecek kalınca böyle sinsi biri eltim salak değilim con şeyini gordum ama ne kadar kötü olursa olsun haklısınız benim yaptığımda yanls ANNEM 10 YILDIR FECLI hem okudum hem ona baktım konuşamıyor bunaldim başımda kimsem yok akraba kardeş ..kime ne anlatacaksin tek başıma çeyiz yaptım TEK BASIMA herşey iftara çağırdım onca kisiyi agirladim onca şey oldu akıl veren bi büyüğüm olmadı sunu da şöyle yap diyen bende burayı açtım HEPINIZE TESEKKUR EDERIM

Burda anlatılan burda kalır diye bi söz var .
Laf taşımak iyi bir şey değil .
Yarın öbür gun başınıza iş açar .
Tek başınıza kalınca anlarsınız laf tasimamaniz gerektiğini.
İnsanlar o anki bunalimla ruh haliyle bir şeyler söyler kadın size guvenmis söylemiş .
Laf taşıyarak siz kaybetmissiniz bence .
Bu cicim gülüm ayları geçince anlarsınız denilmek isteneni.
nisanlimin evinde durdum akşama kadar bana BURDA KAL CANIM diyor nisanlim elimden tutup hoş değil dediğin nisanlim evine gidecek dedi orda kalmami bekliyor laf edecek kalınca böyle sinsi biri eltim salak değilim con şeyini gordum ama ne kadar kötü olursa olsun haklısınız benim yaptığımda yanls ANNEM 10 YILDIR FECLI hem okudum hem ona baktım konuşamıyor bunaldim başımda kimsem yok akraba kardeş ..kime ne anlatacaksin tek başıma çeyiz yaptım TEK BASIMA herşey iftara çağırdım onca kisiyi agirladim onca şey oldu akıl veren bi büyüğüm olmadı sunu da şöyle yap diyen bende burayı açtım HEPINIZE TESEKKUR EDERIM

Once şunu sormaliyim; siz daha sevgiliyken müstakbel eltinizin söylediği "....aileye girme pişmanım "ifadesini kayinvalidenize söylediniz mi?

QUOTE="whiteroses09, post: 46907978, member: 697927"]Once şunu sormaliyim; siz daha sevgiliyken müstakbel eltinizin söylediği "....aileye girme pişmanım "ifadesini kayinvalidenize söylediniz mi?[/QUOTE]
başta soylemedim ama cok şey gecti art niyetli davrandığını gordum söyledim kayinvalidem oglumun yuvası bozulmasin bu aramız da kalsın dedi boşver sus dedi bende kimseye demedim vebale girmeyim diye

Hürmet edecegim diye de ayagina paspas olma.. Mesafeni koru, ozelini paylasma, haddini aşmasına izin verme..
Her lafi da nisanlina kaynanana taşıma.. Beni seviyolar cok iyiyiz moduna kapilip kendini geveze(her seyi konusan,laf tasiyan manasında dedim bunu) durumuna düşürme..

sizin görüşünüz saygı duyuyorum çünkü

sizin görüşünüz saygı duyuyorum cunku hepinize sordum bu soruyu aşırı tepkili davranıyorsunuz insallah yasadiklarimi yasamazsiniz
:KK53: cok agir seyler yasamissin cidden!
Şu forumu bi gez bakalim, kimler ne yasamis.. Herkesin yuku kendine agirdir ama daha yolun basindayken ve ortada bi olay bile yokken bu sekilde konusman cok komik duruyor kusura bakma..
Burdaki cogu kisi de tecrubeye dayanarak konusuyo merak etme.. Ya cevresinde görüyor yada kendi yasamis oluyor..

Back
X