- 26 Temmuz 2011
- 1.953
- 701
-
- Konu Sahibi cheryblossommm
ben de ilkim canım.inşallah ikna edebilirim .ilk söylediğimde maddi durumları kötüydü istemediler askerliğinde yapmamıştı.şimdi babası da çalışıyor,3 kardeşi sağlıkçı oldu atandı.sevgilimde iş buldu.ev alıcm kocaeliden bize lazm olck ilerde diyor.düşünceli yani çocuk sorumlu.hiç bi problemm yok onun açısından.annelerimz ilkokul arkdşı köydeki evleri (syaşadığı ev sevglmn annesiyle babasının)kötü old için annem çok karşı çıkıyp
ne iş yapıyordu durumumuz benzer sanırım
insan ailesinin onayı olmazsa ne yaparım diye dşünmekten delirecek hale geliyor.sonu.ta verilmiş bi 5 sene var benim de.kestirip ailem istemiyo diye ayrılamam.kaldıramam da
aminn.bizi de ayrı sanıyorlar.babamda kestirip attı.annem sen bu işten ümidini kes demişti gözümün iine bakarak hiç unutmambizimkiler !
onu tanımadan etmeden kestirip attılar. şuan bitti sanıyorlar ama biz bitiremedik. karşımdaki insana kendimden çok güveniyorum. tek bir yanlışını görmedim. rabbimin izni ile mutlu olacağımıza da inanıyorum ama aileme bunu anlatamıyorum.
ailemin karşısında dilim lal oluyor. onlar ne istediğimi anlamıyorlar. keşke direnebilseydim ama yapımda bu yok.
bugüne kadar hep sözlerinde gezdiğim için tartışmalarımız olmadı. şimdi biraz kendi isteklerimi dillendirince bana sen böyle değildin, bizi çok üzüyorsun. biz senden çok umutluyduk diyip damarımdan vuruyorlar. öyle olunca iyice kabuğuma çekiliyorum.
böyle başlarda kabullenmeyip sonradan kabullenen aileleri görünce benimde umudum artıyor.
rabbim yardımcımız olsun
peki hiç pişman oldunuz mu zor zamanlar geçirdiniz mi.ben yanlış yoldamıyımÖzel sektördeydi, hâla aynı yerde çalışıyor.
Geliri benimkinden iyiydi, ama bizde herkes devlet memuru, hiç güvenmediler işine.
Aileler boşa karşı çıkmıyorlar, kızım olsa benim şartlarımda aynı tepkileri veririm belki.
Evlendiğimizden zaman 6 yıllık bir geçmişimiz vardı hemen hemen.
Ailem tamamen duygularımla karar verdiğimi, mutsuz olacağımı zannettiler.
Ama mantığım baskın olmasa da geri planda da değildi, bunu anca evlendikten sonra görebildiler.
istanbulda hakmar varya onda işte canım bilmiyorum isim veriliyormu forumda amaBenimde annem karşı çıkdı ama işinden sebep değil annesinden sebephaklıda KV çok acayip kadın onun için biricik Aşkımı bırakıcak hilim yokdu
Evlendik çok şükür iki çocuğumuz varannem babam çok memnunlar eşimden
Sizin Bahsettiğiniz market şu heryerde olan marketlerdenmi bizim buralarda var çalışanlar uzun zamandır çalışıyorlar daim olur inş üzülmeyin
neden istemiyorlar pekibizimkiler !
onu tanımadan etmeden kestirip attılar. şuan bitti sanıyorlar ama biz bitiremedik. karşımdaki insana kendimden çok güveniyorum. tek bir yanlışını görmedim. rabbimin izni ile mutlu olacağımıza da inanıyorum ama aileme bunu anlatamıyorum.
ailemin karşısında dilim lal oluyor. onlar ne istediğimi anlamıyorlar. keşke direnebilseydim ama yapımda bu yok.
bugüne kadar hep sözlerinde gezdiğim için tartışmalarımız olmadı. şimdi biraz kendi isteklerimi dillendirince bana sen böyle değildin, bizi çok üzüyorsun. biz senden çok umutluyduk diyip damarımdan vuruyorlar. öyle olunca iyice kabuğuma çekiliyorum.
böyle başlarda kabullenmeyip sonradan kabullenen aileleri görünce benimde umudum artıyor.
rabbim yardımcımız olsun
ama benim babam gerçekten dediğim dedik bi insan ben korkuyorum minnakım .bir de markette çalışıyor.bahsettiğim terfinin ilkini aldı 1600 maaşı var.1 seneye maaşım 2000 olur diyor.ama ben bu iş sürekli olur mu olmaz mı endişeliyim açıkçası.endişemin sebebi de babam memur ,memur kafası var adamda.kamuda çalışan birini falan istiyor.ikna edememe korkum bu.
ben kpssden atanmayı bekliyorum kasımda yüzde 80 gibi memur olurum.maaşım 2300 falan olucak.o da yükselirim bir seneye 2000 alırım diyor. eğer ben özelde çalışacaksam tabiki haklı babam .dibine kadar haklı istanbul gibi biyerde mümkünatı yok 1600le kira evde geçinmenin.Baban dibine kadar hakli. Kizinin maddi anlamda rahat etmesini ve hayatinin garanti altinda olmasini istiyor. Market yani perakende sektoru,bitmeyecek tukenmeyecek,insanlik var oldukca hep parlak bir sektor larak kalacak.
1600 tl tek kisi calisacaksa,500 kira versen 1100 tl ile zor gecinilir. Gecinilmez degil ama ucu ucuna gecinilir. Yersin icersin,iste o kadar. Birikim yapamazsin,ekstra harcama yapacagin zaman 10 kere dusunursun.
Bi o kadar da sen alirsan veya 1000 tl dr alsan yeter. Ama sen kendi maasini yok gibi sayacaksin. Yani esin bir evin yukuni sirtlanabilecek mii buna bakacaksin. Cunku, sen de ozel sektorde calisacaksan veya calisiyorsan her an cikabilirain,ne bileyim hamile kalirsin,is bulamazsin vs vs...
Baban bu konuda cok hakli.
Ama bunlar disinda esinin karakteri,kisiligi de cok onemli.
Cok iyi biri oksa bile maddiyat biryerlerde karsiniza cikacak.
Haddim degil; evlen ya da evlenme diyemem ama anne baba karsi cikiyorsa kesinlikle inat edip "illede olacak" dememeli. Biraz dusunmeli ve onlarin bizim iyiligimizi iatedigini dusunebilmeliyiz.
Kabul edelim ki onlar bircok seyi bizden faha iyi goruyor.
aminn.bizi de ayrı sanıyorlar.babamda kestirip attı.annem sen bu işten ümidini kes demişti gözümün iine bakarak hiç unutmam
ben kpssden atanmayı bekliyorum kasımda yüzde 80 gibi memur olurum.maaşım 2300 falan olucak.o da yükselirim bir seneye 2000 alırım diyor. eğer ben özelde çalışacaksam tabiki haklı babam .dibine kadar haklı istanbul gibi biyerde mümkünatı yok 1600le kira evde geçinmenin.
sağolasın iyi dileklerin için.sevdiğim insanın hiç bi kötü huyunu görmedim şimdiye dek.dünyalar iyisidir.sen bana güven diyo.çalışmaya yeni başladı ev alıcm diyo.babanı ikna edicm korkma falan diyor ama.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.ben memur olursam ben 2300. alsam o 2000 alsa geçiniriz rahat.ama ailemin memur arayışından vazgeçmesi lazımİnsallah canim. Gonul ister ki, insanlar sevdikleriyle evlensinler. Ama bazi zamanlarda iste bu korolasica para meseleleri yuzunden ne ayriliklar yasaniyor ki,gercekten ilk basta hersey guzel ama para coook buyuk sorun oouyor ileride. Sıkıntı gecimsizlik. Tatile gideceksin hesap yapiyorsun, ekstra bi haftasonu biyere kacacaksin hesap yapiyorsun. Hele bu sekilde tek maasla,iatanbul gibi yerde. Ben ankaradayim. En standart ev 600 tl. Daha az odeyelim desen kotta yerin dibinde bulursun.
İnsallah atanirsin. Ve insallah sevdiginle kaygisiz bir sekilde evlenirsin. Simdi sen memur olunca,aile iyice memur arayisina gecer. Cunku 2 memur gul gibi gecinilir. İsiniz devlet garantisinde. Krediye girsen,basin agrimaz. Sabit ve guvenli geliriniz var. Ama biri ozel sektor olunca,her an cikarilma korkusu,kriz mi olacak,isci mi cikarilacak,sosyal haklar keyfi veriliyor zaten.
Zor yani. Kolayliklar diliyorum sana. İnsallah en dogru ve hayirli karari verirsin.
inşallah ikna edersin canım kavuşursun sevdiğinekesinlikle. benim babamda annemde öyle. hatta dünyada bir o bir sen kalsan yine de olmaz dedi annem.
bizimkisi biraz uzun hikaye . o 9 ay kadar bir evlilik yaşadı . o evliyken, daha biz tanışmıyorken kardeşiyle kısa bir süre aynı yerde çalıştık. arkadaş olduğumuz zamanlarda bahsetmişti abisinin evliliğinden. onu biliyordum ama bildiğimden sevdiğimin haberi yok. bana da aynı şeyleri anlatınca ilişkinin başında ona güvendim. daha sonra da zaten ne yalanını ne kötü bir huyunu görmedim.
evlenip boşanmak herkesin başına gelebilecek bir durum. ben biliyorum ama ailem anlamıyor.
zaten artık genç memur kalmadı ki :)) memur olmak ne kadar zor okuyan bilir.nasip işte nasip.bekliyorlar ki memur görücü gelsin beni istesin.of ..Allahm hayırlı eyleHerkes memurla evlenmez ki ..
amin inşallah.inşallah ikna edersin canım kavuşursun sevdiğine
aminn canım.olumlu ve ya olumsuz bi sonuç alırsanız yazın buraya ki umutlanırız :)amin inşallah.
inşallah rabbim sizinde yolunuzu açık etsin. kolaylık sağlasın :)
zaten artık genç memur kalmadı ki :)) memur olmak ne kadar zor okuyan bilir.nasip işte nasip.bekliyorlar ki memur görücü gelsin beni istesin.of ..Allahm hayırlı eyle
ben de bu kafadayım işte.bilmiyorum hep böyle mi düşünürüm ama.annem çok karşı babamı caydıran da oyduHayırlısı de çok takılma. .
sevdiğini söylersin vakti gelince. .
yada annen biliyor mu ?
adam isterse limon satsın ..
Namusuyla çalışsın. .
evine baksın da ..
amann anlamıyorum insanları. .
herkes memur olsa , kim çiftçi olacak. .