• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik istemiyormuş...

Ortak ilgi alanlarınızın olması iyi olurdu tabiki, bütün çiftler ortak ilgi alanlarına sahip diye bir şey de yok fakat orta yolu buluyor insanlar. Siz çift olarak orta yolu bulamamışsınız. Motor kullanmasını ve doğada gezmesini ‘serserilik’ olarak algılıyorsanız zaten olmaz bence. Erkek arkadaşınız aranızdaki farkı görmeye başlamış bundan sonraki aşamada o kabullenme evresine geçecek.
Yani ortak ilgi alanımız var aslınds. İkimizdr sanatı seviyoruz. Ben gezmey) dr severim. Ama hadi kalk tatile öıkalım demek için evlenmem gerekir. Ailem beni nasıl yollayacak. Evlenip beraber gezelim nneden o da bumu bu kadar çok istemiyor ki. Gezmesi ve motora binmesi serserilik değil de. Amaaan ben hep hep özgürüm kimse vana karışmasın yiyim içim eğlenim sorumluluklarım olmaskn bekarım az gezeceğim havasında oluşu serserilik gibi geliyor. Ama sorunu sanırım evlenmek değil benle evlenmek..

Erkek arkadaşın tam benim kafadanmış. Şahsen ortam ilgi alanlarım olmayan, sevdiğim şeylere karışan birini hayatımda istemezdim. Hele hele evlilik asla. Sevgilin böyle biri olmasına rağmen sana umut vermesini saçma buldum. Yapamazsınız bence. Onu da kısıtlamayın. Kendinize uygun birini bulun

Motorla gezmek falan deyince aklıma komşu kızı konusu geldi istemsizce.
Sizin iş olmaz, bu kadar özgür bir adamı eve bağlayamazsın ve sen ona ayak uyduramazsan, uyduracak başkasını bulur.

Anlıyorum 4 yıldır verdiğiniz emekleri bir çırpıda silmek kolay olmuyor ama akla, kara gibisiniz. Bana göre aslında her kadın ilişki sürecindeyken bir çok şeyin farkında oluyor ama ben bu adamı değiştiririm ya da zamanla değişir diye umut ediyor. Verdiği emeklerin yok olup gitmesini istemiyor. Sonra da hayatı kendine cehennem ediyor. Yanlış anlamayın ama siz de bunlardan birisiniz, olmayacağının siz de aslında bilincindesiniz, hayatı kendinize cehenneme çevirip, çevirmemek kendi elinizde...

benim patronum yaklaşık 40-45 yaşlarında tutkusu hep motor , hafta sonları hep gider yurt dışına dahi.
eşi var çocukları var ama eşi müsade ediyor demek ki.
siz bu durumlara katlanamıcaksanız bence yollarınızı ayırın ikinize de eziyet.

• Beğen
Reactions: KV_
Yani ortak ilgi alanımız var aslınds. İkimizdr sanatı seviyoruz. Ben gezmey) dr severim. Ama hadi kalk tatile öıkalım demek için evlenmem gerekir. Ailem beni nasıl yollayacak. Evlenip beraber gezelim nneden o da bumu bu kadar çok istemiyor ki. Gezmesi ve motora binmesi serserilik değil de. Amaaan ben hep hep özgürüm kimse vana karışmasın yiyim içim eğlenim sorumluluklarım olmaskn bekarım az gezeceğim havasında oluşu serserilik gibi geliyor. Ama sorunu sanırım evlenmek değil benle evlenmek..
Günaydın.
İşte böyle erkekler prim yaptıkça kendilerini haklı görmeye devam edecekler.
Özgürlük muhteşem bir şeydir.
Dilediğin zaman gezmek,sabahlamak,tatile çıkmak,sonsuz hız yapıp dağıtmak,eğlenmek vs.
Hepsi çok güzel de bir yaştan sonra sorumluluk almak da güzel.
İnsan serseriliğe de doymalı bence.
He doymuyorsa ya o hayatı seviyordur kaç yaşına gelirse gelsin nerede akşam orada sabah yaşayacaktır ya da kendisiyle uyumlu birini bulacak o şekilde yaşayacaktır.
Hepimiz genç olduk. Her birimiz az ya da çok dağıtmışızdır. Ama tüm bunlar ergenlikte kaldı.
28 yaş evlilik için küçük de görünse serserilik için büyük bence.

Anlıyorum 4 yıldır verdiğiniz emekleri bir çırpıda silmek kolay olmuyor ama akla, kara gibisiniz. Bana göre aslında her kadın ilişki sürecindeyken bir çok şeyin farkında oluyor ama ben bu adamı değiştiririm ya da zamanla değişir diye umut ediyor. Verdiği emeklerin yok olup gitmesini istemiyor. Sonra da hayatı kendine cehennem ediyor. Yanlış anlamayın ama siz de bunlardan birisiniz, olmayacağının siz de aslında bilincindesiniz, hayatı kendinize cehenneme çevirip, çevirmemek kendi elinizde...
Değiştirmekten çok değişmeyi düşündüm. Onu değiştiremem bilirim ama onun için değişebilir miyim dedim. Yani değişmem gerekir mi? Abes olan ben miyim? Takıntılı ve sıkboğaz eden.. Kavgacı huysyz şikayetçi olmak yerine anlayışlı mutlu biri olan.. Onls mı olamıyorum bilemeidm ki. Vazgeçme sorunum var. Kopamama.. Bilmiyorum ne olacak

Onun fedakar olmadığını mı düşündünüz? Ben de böyle dedim çok kere .sonra kendimi suçladım durdum. Takıntılısın, abartıyorsun,sıkıp bunaltıyorsun,yoruyorsun diye diye hep kendimi suçladım. Hep eksik ve kusurlu buldum.anormal buldum kendimi. Belki de sizin dediğiniz gibi olur. Umarım da olur. Ben vazgeçebilen olurum
Zaten erkeklerin en güzel başardığı şey ilişkideki tüm sakatlıkları kadının sayesinde olduğunu kadına inandırmak. Bu ilişkiye yillarınızı vermişsiniz. O en başka evlilikten söz etmiş şimdi özgürlükten söz ediyor sonra da ataman olunca evlenelim diyor sonra 34 den önce evlenemem, gezmem dolaşmam bekarlığı yaşamam lazım diyor ama siz mi kabahtlisiniz. Bence bu adam bir öyle bir böyle diyerek sizin ayarlarinizla oynamis. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Zaten erkeklerin en güzel başardığı şey ilişkideki tüm sakatlıkları kadının sayesinde olduğunu kadına inandırmak. Bu ilişkiye yillarınızı vermişsiniz. O en başka evlilikten söz etmiş şimdi özgürlükten söz ediyor sonra da ataman olunca evlenelim diyor sonra 34 den önce evlenemem, gezmem dolaşmam bekarlığı yaşamam lazım diyor ama siz mi kabahtlisiniz. Bence bu adam bir öyle bir böyle diyerek sizin ayarlarinizla oynamis. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Aynen böyle. cidden ayarklarım bozuldu dengesizliği ile. Umarım en en hayırlısı olun teşekkürler

Ayrılın, onu da kısıtlamayın siz de mutsuz olmayın.
Çok farklısınız.

Ben zaten zevklerime uymasa da saygı göstermeyen insanı hayatımda tutmam.
Belki de sizden bir adım bekliyordur.

Ben en çok "atan da evlenelim" kısmına takıldım ....
Yorumsuz resmen.
Birbirinizi tamamlamıyorsunuz.
Adam dağ bayır motor diyor ,
Siz serseri , başına buyruk diyorsunuz.
Ki daha 24 yaşındasınız.
Yaşınız geçmiyor ne bu "evlilik evlilik" demeler.
Anca karşı tarafın bi yerini kaldırıyorsunuz.
Benden vazgeçemiyor vs.
Ne demişler ;
Birini vazgeçilmez olduğuna inandırırsanız ;
İlk vazgeçeceği siz olursunuz ...

neden adamı kısıtlamak istiyorsunuz? şuan bence imkanınız olmadığı için siz gezemiyorsunuz ve adam size batıyor. ne yapsın yahu bekar bir erkek ne yapar işi gücü var yani evden işe işten eve mi olacak? tabiki arkadaşlarıyla gezecek.

ben atan da evlenelim kısmına da takılmadım. Sonuçta ben işsiz bir adamla evlenmem. herkes de tercihi doğrultusunda çalışan eş isteyebilir. Hem adam sizi kendisine mahkum etmek istemiyor sizin de özgür olmanızı istiyor belli ki.

biraz salın ya daha 24 yaşında adamın annesi moduna girmeyin. Ayak uydurun olmuyorsa da ayrılın ikiniz de mutsuz olursunuz.

bu kişi evliliğe pek uygun değil. ayrıca o kadar çok seviyorsa birlikte bişeyler yapmanın yolunu bulmaz mı? bu sizn içn de geçerli onun sevdiği mutlu olduğu şeyleri beraber yapabilirsiniz direkt reddetmek de doğru değil bana göre. ama size evlenmek istemediğini söylemiş sanki alttan alttan. sizin için ise evlilik önemli ise bu şekilde bir hayat tarzıyla yapamam yaşayamam katlanamam diyorlasanız ayrılık en mantıklısı. çünkü temel ve öenmli bazı şeylerde fikir ayrılıklarınız var

Seni 3-5 sene sonra evlenelim diye bekleyecek bekletecek sonra sudan sebeplerle yine bi kavga ve ayrılık inan o ara gider başkasıyla evlenir sen once sene sabırla beklediğine yanarsın ...

Ayrıca bi erkeğin sürekli olarak dağ bayır gezip evini karısını ihmal etmesi normal değil, ara sıra olsa neyse.

Kpssden sonra sende böyle gezmeli tozmalı bi kaç aktivite bul bakalım kendine tepkisi ne olacak

Bir küs bir barışık 4 yıldır süren bir ilişkim var. Bir yıl kadar ciddi bir ayrılık yaşadık. Sonra yeniden başladık. Her şey güzel gidiyodu ki karşımda değişmiş birini buldum. Yeni sorunlar çıktı ortaya.yine ayrılalım dedik derken yanıma geldi görüştük konuştuk kopamadık. şimdi size anlatayım.

Kendisi 28 yaşında, ben 24. Askerliğini yapmış,mesleği var.bense kpss hazırlığı içindeyim daha bir mesleğim yok. Bu sene benim için oldukça stresli atancam mı nolcak diye geriliyorum ve bu ilişkime de yansıyor. Sevgilim özgürlüğğne aşırı düşkün. Sürekli tatil planları yapar erkek arkadaşlarıyla. Motoruna biner dağ bayır gezer geceleri döner evine. Çadır kurar,kamp kurar. Yani doğayı gezmeyi fazka seviyor. Ve ben bunu kıskanıyorum. Motorunu bile kıskanıyorum. Bu kadar çok gezmesi batıyor bana.gezmeyi sevdiği kadar beni sevmiyor sanki. Ben de yine mi dağ bayır dediğimde sıkma beni diyor.hattab bir keresinde o motoru senin yüzünden aldım. Kavga ettik mutsuz oldum ben mutsuz olamam dedim kendimi mutlu etcek bir şey yaptım. Sen de mutlu et o zaman beni motorumu kıskanmak zorunda kalma dedi.

Geçen gün yanıma geldi. Böyle laflarında 34 ümde falan evlenirim demeye başladı duruo dururken. Evlilik delisi değilim ama rahatsız oldum. Ben de konuştum açık açık evlilik konusunu. Bana "evlenmek bütün hayatımı elimden alacak gibi hissediyorum, baksana sen bana ayak uydurmuyorsun,motorumdan bile rahatsızsın .özgürlüğüm kısıtlanacak, hele de konu sensen. İnan bir gün evlenirsem o kız sen olacaksın ben hep seni yanımda istedim ama ben buna birkaç yıl hazır değilim. Bırak bekarlığımı biraz daha yaşayayım. Bu kız meselesi değil gezmek çadır kurmak dağlara çıkmak istiyorum. Üstelik atanman lazım bi düzen bi hazırlık lazım. Atan hemen yazına evleneyim" dedi.

Sanırım kafası çok karışıktı. Bir ara belki de eş seçiminde yanlış yapıyoruz. Birbirimize göre değiliz ama senden kopamam yapamam sensiz dedi.

Çok konu açtım buraya hep farklısınız olamz bu iş dendi. Arkadaşlar ben iş hayatına atıldığım vakit ona bu kadsr bağımlı olmayacağımı, sıkmadan özgür bırakacağımı biliyorum. İşsizlikten buna sardım resmen. Ama şunu sormak istiyorum size. Bu düşüncede bi insanla evlenilir mi? Yani bu kadar özgürcü.. Evli arkadaşları var neymiş gece 3 te eve döndüğü zamanlar oluyormuş bunu benle yapamazmış. Üçte evde mi olunur?bana mı absürt bu.. Ya çok sıktığım için mi böyle oldu anlamıyorum. Bana sürekli evlenelim derken böyle cümleler kurmasını aklım almıyor. Benden emin değil sanırım. Mesela defi ki bu ysz senke gezelim motorla dedi. Ben motora falan binmem dedim bak işte dedi. Ya ama 28 yaşındasın böyle havai serseri gibi davranmıyor mu sizce de?

Sorun ben de mi diye düşünğyorum. Motorunu gezmesini arkadaşlarını kıskanmam anormal mi? Bu bende değişebilir mi? Bazen oyaladığını, vakit geçirdiğini düşünüyorum. Sizce dışarıdan nasıl gözüküyor? Tablo bu..
Motor onun turkusu benimkinin de balık kavga etsek kavga ettik diye gider etmesek Zaten gidecekti ilk zamanlar baya sinir oluyordum ne zaman izinli olsa alıp oltAları başlığa gidiyor ben de geleceğim dedim gittim Artık beraber yapacak bir hobimiz var seni aldatmıyor ya da hata yapmıyor seviyorsa neden vazgeçsin anlayış göster kavgadan kaçıyor bu adam ben senin yerinde olsam evlenince de sesimi cıkarmazdım bunu hissettir ona karışma onu mutlu eden bir şeyi neden engelleme çalışıyorsun ki

Değiştirmekten çok değişmeyi düşündüm. Onu değiştiremem bilirim ama onun için değişebilir miyim dedim. Yani değişmem gerekir mi? Abes olan ben miyim? Takıntılı ve sıkboğaz eden.. Kavgacı huysyz şikayetçi olmak yerine anlayışlı mutlu biri olan.. Onls mı olamıyorum bilemeidm ki. Vazgeçme sorunum var. Kopamama.. Bilmiyorum ne olacak
yok bence bu konuda çoğu kişi sizin gibi hissederdi bence rahat olun. normal kıskanmanız rahatsz olmanız. çünkü gelecek planları yaptığın birinden bu konulara dikkat ederek davranmasını beklersin sorumluluk almasını filan.

neden adamı kısıtlamak istiyorsunuz? şuan bence imkanınız olmadığı için siz gezemiyorsunuz ve adam size batıyor. ne yapsın yahu bekar bir erkek ne yapar işi gücü var yani evden işe işten eve mi olacak? tabiki arkadaşlarıyla gezecek.

ben atan da evlenelim kısmına da takılmadım. Sonuçta ben işsiz bir adamla evlenmem. herkes de tercihi doğrultusunda çalışan eş isteyebilir. Hem adam sizi kendisine mahkum etmek istemiyor sizin de özgür olmanızı istiyor belli ki.

biraz salın ya daha 24 yaşında adamın annesi moduna girmeyin. Ayak uydurun olmuyorsa da ayrılın ikiniz de mutsuz olursunuz.
İşte bunu demek istiyordum. Yanlış bakan, daha doğrusu dar bakan ben miyim? Dedim ya atanınca böyle olmam biliyorum sıkıyorum şimfi fdiye. İmkanım olsa ben de gezerim doğru. Ama evlilik isterim yani. Dediğinize hak veriyorum. Ama 4 sene geçmiş, bir 4 sene daha çok geliyor bana.. Sorun bu kadar sıktığım için mi böyle erteliyor? Az rahatladığını hissetse fikri değişir ni merakım o. Bana evlenmek istemediğinden değil de benim davranışlarımdan emin olmadığı için istemiyor gibi geldi

Back