• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik için nekadar para biriktirmek lazım?

düğüne bir sene filan var duygucum allah kısmet ederse seneye bu zamanlar düşünüyoruz..
askerde sevgilim ocakta kısmetse gelicek asker gelişi nişan filan istiyoruz..
bir çok şeyi aldım ben zaten..
aldıklarım şunlar ;

elektrik süpürge
ütü
fritöz
tost makinası
blendr seti
katı meyva sıkacağı
çatal buçak seti , tencere takımı ve çaydanlık ,çay bardakları ve tepsisi vs.cezve seti ( bu takım zaten hisarın ) içerisinde teflon tencere seti ve düdüklü tencereside var
saç kurutma makinası
kettle
kahfaltı takımı
nevresimler
pikeler
battaniye
yorgan
saklama kaplarım
su bardakalrı çeşit çeşit,
işte mutfak için gerekli ıvırzıvırlar vs..
yani aklıma gelmiyor daha ama birçok büyük ihtiyaçlarımı aldım

yemek takımı ve uyku seti alıcam bu ara..

aldığım herşey en iyisinden oldukça da para verdim ve saymadığım daha çok şley var

kenarda da biraz param var çalıştığım zaman biriktirdiklerim
ama hala tereddütteyim ben ya..
sanki bitmicekmiş ,yetiştiremicem gibi, daha çok çok eksiğim varmış daha çok masraf çıkıcak ve ben yetiştiremicem gibime geliyor :(

Son düzenleme:
bence alınması gereken şeyler son aylara bırakılmamalı.yavaş yavaş alınmalı.özellikle de kız tarafı başlamalı almaya.çünkü ayrıntı olarak alınması gereken herşeyi biz alıyoruz.mutfağı düzmek bir kere bir sürü para istiyor.yastık yorgan şu bu derken baya masraf oluyor.bizim hesabımıza göre sözden bu yana nişanlım 16.000 tl ye yakın para harcamış(düğün mekanı,beyaz eşya ve altınlarımız dahil)biz de benim aldıklarım ve annemin aldığı şeylerle şimdiden 8.000 tl civarını bulmuşuz.bunun 1500 tl si naşanda harcandı.
şimdi sırada mobilyalar var

CANIM bosuna stress yapiyorsun, baksana neredeyse en gereklileri almissin bile..
geriye bikac parca kalmis.. Allah ev kuranin yardimcisi olur, sen kafana takma..
Ne zor durumda olanlar bile yuva kuruyor da sen mi kuramayacaksin,
üstelik yanlis bildigimiz bi durum var illaki herseyi ceyizde almak zorunda degiliz,
yetismeyeni en acil olmayanlari evlendikten sonrada tamamlayabiliriz...
SIKINti yapmaya gerek yok, en güzel zamanlarimiz olabildigince sakince gecsin:-)

bende aynı durumdayım ne yapıcağımızı bilmiyoruz bende işsizim ve iş bulamıyorum şu ana kadar aldıklarım 7000 filan tuttu dahada alınacak çok şeyim var nişanlımda ev yaptırıyo o daha eve alınması gereken şeylere bile başlamadı 7 ay kaldı evlenmemize yetiştiremicez düğün ertelenebilir bile çok zor çok zor

CANIM bosuna stress yapiyorsun, baksana neredeyse en gereklileri almissin bile..
geriye bikac parca kalmis.. Allah ev kuranin yardimcisi olur, sen kafana takma..
Ne zor durumda olanlar bile yuva kuruyor da sen mi kuramayacaksin,
üstelik yanlis bildigimiz bi durum var illaki herseyi ceyizde almak zorunda degiliz,
yetismeyeni en acil olmayanlari evlendikten sonrada tamamlayabiliriz...
SIKINti yapmaya gerek yok, en güzel zamanlarimiz olabildigince sakince gecsin:-)

sağolasın canım benim ne güzel yazmışsın :70:
valla içim rahatladı..
bugün yine çarşıya gittim ufak tefek ıvır zıvırlarımı aldım
her çarşıya indiğimde 2- 3 parça ufak tefek şeyler alıcam
öellikle evlendikten sonra da bazılarının kalmasında sakınca olmaması beni çok rahatlattı.
çünkü gerçekten yetişmiyor ve eksik birşeyler kalıyor en azından unutuluyor..

bende aynı durumdayım ne yapıcağımızı bilmiyoruz bende işsizim ve iş bulamıyorum şu ana kadar aldıklarım 7000 filan tuttu dahada alınacak çok şeyim var nişanlımda ev yaptırıyo o daha eve alınması gereken şeylere bile başlamadı 7 ay kaldı evlenmemize yetiştiremicez düğün ertelenebilir bile çok zor çok zor

canım 7000 az bir para değil ve eminim onunla en önemli ihtitaçlarını almışsındır..
büyük ihtiyaçlarını aldıysan ıvır zıvırlara çok takılma
stres yapma canım bende çok takıyorum inan taktıkça herşey ters gidiyor..

Kızlar bence o kadar stres yapmamak gerekir.Çünkü herkes kendi bütçesine göre birşeyler yapmaya çalışıyor,önemli olan gönüller bir olsun.Ev kurana Allah yardım eder.
Tabiki hepimiz en iyilerini istiroyuz hevesimiz çok bende öyleyim ama elimden ne geliyorsa onu yapıyorum.Gerisi bi şekilde tamamlanır.:3:

gönlünü ferah tut canim.. sen suan askerini cok özledigin icin olaylara fazlaca duygusal
yaklasiyo olabilirsin... hersey diledigin gibi gider umarim..
izmitte bana önerebilecegin bildigin iyi ceyiz dükkanlar varmi cnm?

gönlünü ferah tut canim.. sen suan askerini cok özledigin icin olaylara fazlaca duygusal
yaklasiyo olabilirsin... hersey diledigin gibi gider umarim..
izmitte bana önerebilecegin bildigin iyi ceyiz dükkanlar varmi cnm?

evet canım onun da etkisi var onun da stresi ile birlikte baya takıyorum herşeyi..
izmitte ben neredeyse çeyizimin çoğunu azaklar diye biryer var oradan aldım ..
taksitlendirme imkanları çok rahat..her markayı bulabilirsin orada..
ürünleri çok güzel..
garantisini de hemen başlatmıyorlar aldığın ürünlerin..
evlendikten sonra gel başlatalım dediler..
bunun dışında evkurdan da bir kaç parça ürün aldım..
ama azakları düşünebilirsin canım şuan yurt dışındason sanırım kocaelide mi yaşıyorsun normalde ?
geldiği zaman sana adresini tarif edebilirim düşünürsen ...

zaten vakit kalmıyor taksitleri bitirmeye..
mecbur evlendikten sonra ödüyorsun..
bugün bir liste yaptım meğer daha ne çok eksiğim varmış yaa bilmiyorumkismile
hep o ufak tefek ayrıntı şeyler genelde..
yarın çarşıya çıkıp bir kaç parça ürün daha alıcam..
annem her çarşıya gittiğinde ufak tefek eksiklerinden al diyor..
bende öyle beceriksizim ki bu konuda tek başıma asla birşey alamam
hele çeyiz hiç alamam..
ama yarın listeyi elime alıp gidip alıcam..

dert etmeye değmez canım olduğu kadar alıcaksın eksikleri sonrada tamamlayabilirsin bence
bende yalnız güvenip bişey alamıyorum
ama hep yalnız gidip beğendim genelde sevgilimle beraber gidip beğeniyoruz sonra anneme onayltıyorum alıyorum anlamıyorum ki kullanışlı olur mu olmaz mı :(
ben yolun daha çok başındayım çok şey almam lazım :)))
bugün gidip günlük yemek takımlarını aldım bimden güral porselen 24 parça 45 tl 2 tane aldım yeter günlük kullanım için yarında ikeadan günlük çatal bıçak takımını alıcam

kocaeline gelin gidicem canim. aralik sonu izmitte olucam alisveris iciin..
ozaman gidebilirim, carsi da mi o dedigin dükkan.. tarif edersen ilk isim oraya gitmek olur:-)
bak insan oyalanacak seyler buluyor, ceyizdi meyizdi derken vakit hizla akip geciyor..

kocaeline gelin gidicem canim. aralik sonu izmitte olucam alisveris iciin..
ozaman gidebilirim, carsi da mi o dedigin dükkan.. tarif edersen ilk isim oraya gitmek olur:-)
bak insan oyalanacak seyler buluyor, ceyizdi meyizdi derken vakit hizla akip geciyor..

hayırlı olsun canım inş seversin izmitimizi :)
çarşıda cnm tam merkezde diyebilirim..
nereleri tam olarak bilip bilmediğini bilmiyorum ama en kolay yerden tarif edeyim sana..
fethiye caddesi var izmitin meşhur caddesidir..
oraya geliyorsun ve yukarı çıktıktan sonra ayrılan dört yoldan sola doğru yürüyüp yine sol tarafta ufak bir dükkan..
azaklar diye tabelası var zaten..
ev kurdan hemen onun ilerisinde kalıyor..
başka çarşıda biryewrler gözüme çarparsa yazarım sana cnm.

sagol canim.izmiti az cok biliyorum bi süre orada bulunmustum ama detayli bi sekilde
her yerini bilemedigim icin danisiyorum iste :-)
sanirim istiklal cad. tarif ettin.. biliyorum oralari canim..

bende gitmeden önce yine bi dönerim sana.. nerede ne var kampanyalarla ilgili biyer varmidir diye..
:54:

Back
X