• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik için nekadar para biriktirmek lazım?

kivilcim

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
2.390
19
358
iyice stres yaptım ben yaa..askerden gelince sevgilim yaza doğru nişan filan düşünüyoruz..
ya merak ediyorum..daha doğrusu bana hep söylenen kenarda paran olması ..çünkü çok para gidiyormuş..
bir kısım param var çeyizimin de çoğunu aldım..yemek takımım falan kaldı..elektronik eşyaları hep aldım..
şuan çalışmıyorum..iş de bulamıyorum..
evlenmeden önce kız taafının tüm çeyiz borçları bitmeli mi ?
ya benim gözüm korktu valla evlenmekten vaz geçicem gibi bşy =((
habire masraf çıkıyor..
hala bana kenarda paran çok olması gerek diyorlar..
neye gidiyor ki bukadar para ben anlamıyorum :(

Son düzenleme:
bende merak ediyorum umarım cevap buluruz canım

bititrpte öylemi evlenmeli hakketten erkek tarafı içinde geçerli bu sorum
evlendikten sonra ödenemezmi

bende merak ediyorum umarım cevap buluruz canım

bititrpte öylemi evlenmeli hakketten erkek tarafı içinde geçerli bu sorum
evlendikten sonra ödenemezmi

erkek tarafının hep kalıyor ama kız tarafının da kalıyor mu yani kalabilir mi nou merak ediyorum ben..

yani ailelere kalmış bu olursa ödenir,olmazsa borçlanırsın.umarım bir iş bulursun da hazırlıklarını yapabilirsin canım.şimdiden kolay gelsin size.maddi dert bir yana manevi dert bir yana... aman valla ne zor iş.

15 bin kesin gider oda herşeyi normal fiyatlarda alınırsa uç fiyatlar olursa 15 de imkansız:)zor valla bence düğünden önce alınacaklar tamamlanmalı düğün esnasında da bir sürü masraf çıkıyor tabi çalışıyosanız ailenizde destek olursa çok zor olmaz sanırım

teşekkür ederim gamziyacım..
ailem tabiiki yarıdmcı oluyor ama sonuçta okadar okuttular kendi masraflarımı kendim karşılamam lazım daha çok..
çok zor bu işler ya..
düğünden önce bencede herşey alınmalı..
birde okadar ayrıntı şeyler çıkıyor ki son an da..
insanın aklına gelmeyen ayrıntılar var..
aslında benim merak ettiğim daha çok şu yatak odası perde vs kısmı varya
işte onları nasıl yetiştiricez ki taksitleri evlenmeden bitmesi için.
sonuçta onlar evlenmeye 1 ay kala filan alınır..
peşin parayla almak zorundayız ozaman..

bence en sona yatak odası takımını bırakın halısı yatağı tülü perdesi zaten onlar yeterince taksit tutuyor naçizane benm fikrim biz öyle yapmaya karar verdik çünki bir de kına var:(oda kız tarafına ait

iyice stres yaptım ben yaa..askerden gelince sevgilim yaza doğru nişan filan düşünüyoruz..
ya merak ediyorum..daha doğrusu bana hep söylenen kenarda paran olması ..çünkü çok para gidiyormuş..
bir kısım param var çeyizimin de çoğunu aldım..yemek takımım falan kaldı..elektronik eşyaları hep aldım..
şuan çalışmıyorum..iş de bulamıyorum..
ya benim gözüm korktu valla evlenmekten vaz geçicem gibi bşy =((
habire masraf çıkıyor..
hala bana kenarda paran çok olması gerek diyorlar..
neye gidiyor ki bukadar para ben anlamıyorum :(

Bi kere bunun miktarı olmaz 20 milyar biriktirirsin görünen herşeyi alırsın ama eksik yine çıkar yine çıkar bunları düşünme en nihayetinde zorlansak ta tatlı telaşlar bunlar yuva kuruyorsun kolay değil şimdiden düşünme bunları

cok para lazım cokkkkkkkkk

ama tabı bu nasıl bır dugun yapmak ıstıyorsunuz

nasıl bır gelınlık ıstıyorsunuz

nasıl bır ev hayel edıyorsunuz bunlar herseyın gıdısatını degıstıren seyler

cok para lazım cokkkkkkkkk

ama tabı bu nasıl bır dugun yapmak ıstıyorsunuz

nasıl bır gelınlık ıstıyorsunuz

nasıl bır ev hayel edıyorsunuz bunlar herseyın gıdısatını degıstıren seyler

yok tatlım ya evi gelinliği filan erkek tarafı düşünsün valla ..
ben kendi çeyizlerimle ilgileniyorum :hulya:

hımmm ben ortak yapacaksınız sandım cnm o yuzden oyle dedım

benım esım sagolsun gelınlıgımden takılan bılezıklere dugun yerıne evımım tum esyasını aldı tek esım kımseden destek gormedem

sımdıde 2 yıllık evlıyız ve kredıyle ev aldık cok sukur olsun kı

neyse ceyıze gelıyım ben canım valla al al bıtmıyor tamam bu sefer bıttı desende ınan bana bıtmıyor evın eksıklerı

dusun 2 yıllık evlıyım hala hala aaaaaaaaa bunu nasıl unutmusum dedıgım o kadar cok kı ınan buna

kullanıslı seyler al akıllıca davran kullanmayacagın seylere para verme

ama en az 10 mılyar gıdıyor en az

hımmm ben ortak yapacaksınız sandım cnm o yuzden oyle dedım

benım esım sagolsun gelınlıgımden takılan bılezıklere dugun yerıne evımım tum esyasını aldı tek esım kımseden destek gormedem

sımdıde 2 yıllık evlıyız ve kredıyle ev aldık cok sukur olsun kı

neyse ceyıze gelıyım ben canım valla al al bıtmıyor tamam bu sefer bıttı desende ınan bana bıtmıyor evın eksıklerı

dusun 2 yıllık evlıyım hala hala aaaaaaaaa bunu nasıl unutmusum dedıgım o kadar cok kı ınan buna

kullanıslı seyler al akıllıca davran kullanmayacagın seylere para verme

ama en az 10 mılyar gıdıyor en az

hayırlı olsun canım güle güle oturun yeni evinizde...
bizimd eilerde hedefimiz o.
kredi çekip ev almak..
ama ona gelene kadar daha çok eksiğimiz var..
herşeye yeni başlıyoruz..
o aslında askerden geleyim herşeyi birlikte alalım birlikte ödemeye başlayalım diyor ama ben öyle istemiyorum..
herkes üzerine düşenleri alsın diyorum..
ödenmeyenleride evlenince öderiz ....
okadar çok ayrıntı var ki gerçekten al al bitmiyor..
hele o ufak tefek mutfak gereçleri umursamadığımız ama aslında çok öenmlş olanlar..
bende fazla işe yaramayan şeyler almaktan korkuyorum..
ay ev kurmak nekadar zor yaa :(
daha istemeye filan gelicekler of çok korkuyorum ben nedense..
bu gidişle doktora gidicem ..bilmiyorumkismile

bu kadar sıkıntı yapılcak bir durumun yok canım çoğu şeyini almışsın bu kadar dert etme bence herşey hallulur biraz borç olabilir o kadar olucak .
ben de orçsuz evlenmek istiyordum ama bu şekilde zor şimdi çeyizlerimi yeni yeni almaya başladım sadece gerekeni alıyorum az öz olsun diyorum.Rahat ol alman gerekenleri al daha önünde zaman var.

Kız için en az 10-15 bin gider diye düşünüyorum. Ben de evlenmeden önce böyle bir miktar biriktirmeyi düşünüyorum ondan sonra evlilik.boshayallersmile

bu kadar sıkıntı yapılcak bir durumun yok canım çoğu şeyini almışsın bu kadar dert etme bence herşey hallulur biraz borç olabilir o kadar olucak .
ben de orçsuz evlenmek istiyordum ama bu şekilde zor şimdi çeyizlerimi yeni yeni almaya başladım sadece gerekeni alıyorum az öz olsun diyorum.Rahat ol alman gerekenleri al daha önünde zaman var.

zaten vakit kalmıyor taksitleri bitirmeye..
mecbur evlendikten sonra ödüyorsun..
bugün bir liste yaptım meğer daha ne çok eksiğim varmış yaa bilmiyorumkismile
hep o ufak tefek ayrıntı şeyler genelde..
yarın çarşıya çıkıp bir kaç parça ürün daha alıcam..
annem her çarşıya gittiğinde ufak tefek eksiklerinden al diyor..
bende öyle beceriksizim ki bu konuda tek başıma asla birşey alamam
hele çeyiz hiç alamam..
ama yarın listeyi elime alıp gidip alıcam..

evet gercekten cok masraf oluyor ama damlaya damlaya göl olur...
eline para geciktikce taksitle bi sekilde ödeniyor, ayrica nisanda takilan paralar
veya kücük altinlari bozdurup ceyiz alisverisini tamamlayabilirsin.. nisanda takilan takilar
bunun icin kizda kalir... dügüne ne kadar var canim ?

Son düzenleme:
Okudukça afedersiniz oha dedim :1shok: Para biriktirmeden kalkışmamak lazım yoksa borç ödemekle geçer en güzel zamanlar:S

Görünüşte erkek tarafı büyük şeyleri alıyor ya çok masraf yapıyor gibi görünüyor ama bence hemen hemen kızlar da baya para harcıyor hatta daha fazla bile harcayabiliyorlar bazen. 5-10 yazma 3-5 patikle olmuyor artık çeyizler.

Back
X