- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
-
- Konu Sahibi sassyassyy
amaci para derken yani benim babamin parasinda mi gozu var sizce?Babanla babasının konuşmalarından çok senin diğer yazdıkların daha korkunç. Yok çeyiz yok annen hazirlamadi mi. Ya kadın o kadar çakal ki biliyor pekala senin ve ailenin çeyiz cart curt takılmayacağını. Hop buradan vuruyor.
Çok planlı ve tehlikeli bir kadın. Oğlunu da tanıyor sonuçta laf taşıdığını biliyor. Her şeyi bilinçli yapıyor bu kadın.
Çünkü amaç para cidden, seni de şimdiden eziyor ki hala biricik "alfa" kadın o olsun.
Yani yassy. Nişanlını seviyorsun doğal olarak ama senin yetişme tarzına taban tabana ters, ben şu gelini ezeyim kafasında bir kadınla başa çıkamazsın. Bu tarz plan program sen yapamadığın için zaten öfkeyle tepki veriyorsun.
Değmez.
Yani çok detaya girmeden şöyle cevap vereyim, babanin yatırımlarının sadece gayrimenkul üzerinden olup olmadığını bile sormuş.amaci para derken yani benim babamin parasinda mi gozu var sizce?
cok tesekkur ederimm bu arada.
amaci para derken yani benim babamin parasinda mi gozu var sizce?
Son yazdiklarin ile dehşete düştüm yapma kendini bunun içine itme nişanlısının sana anlatması başlı başına problem senden aldığı herseyi de annesine taşıyordur
Kadin muhtemelen oğlunun hayati kurtulsun vs diye para için bu kadar susabiliyor kendini kisitlayabiliyor ev muhabbeti fln ne alaka
Terbiyesiz kadına bak ya . Alsın o ceyizleri neyse devamıni getirmeyecegim . Hiç yüz yüze bakılacak insan değil bunlar ben bunları görmemiştim de . Nasıl goruseceksin bu insanlarla bilmiyorum . Çeyiz dediği saçma sapan yemeni ,havlu bilmem ne kim kullanıyor bunları şu devirde görgüsüz kadın işte . Hiç canını sıkma kadının tek derdi bir yerlerden seni vurmak . Çok üzüldüm ben ya kaç yaşına gelmiş insan olamamış boşverya gercekten dusundukce deliriyorum bana gelip babamin nerede evi var, evden baska yatirimi yok mu bunlari sordu. ama caktirmadan sordugunu zannediyor. kac kez laf carpmaya calisti iste ceyizin yok, normalde anneler yaparlar diyor. e biliyorsun benim annem yok yasarken de yoktu simdi ölmüs gitmis ne yapayim yani. yabanci en ufak birini gorsun bizim gibi nisanli olan hemen baslar ay canim ne guzelmis masallah hanim hanimciksin virt zirt. yani ben boyleyim bu kadarim senin hayalindeki gelin degilim ne yapabilirim ki. ben de lanet olsun bi boktan anlamiyorum ilgimi de cekmiyor cevremde de yok.
sirf o bana ceyizin yok su bu dedi diye babama bu ceyiz isi ne demek dedim. anladigim bir konu degil dedi evde calisan kadina sordum az cok onun da benimle yasit kizi var sonucta. onun soylediklerini tek tek not aldim benim arkadasim parayla ceyiz icin bir seyler satiyor dedi parasini verip ondan sacma sapan seyler aldim. sirf niye her seferinde konus konus konus basimin etini yedi cunku.
o konusuyor benim canim sikiliyor eve gelince nisanlima surat asiyorum onunla kavga ediyorum tamam madem bizim ikimizin arasi bozulmasin diye ben bu kadina anlayis gostermeye calistim. gercekten tam salakmisim. hicbiri nisanlimin gozune gorunmedi ya bu kiz kendisine ne kadar yabanci olan seyleri benimle olan huzuru icin yapiyor demedi. cok asiri asiri doluyum ya
Nişanlısının annesi kesinlikle seni sevmiyor ..ama babanın konumunu, saygınlığını ,kendi cemiyet hayatında X in dünürü olmanın açtığı kapıyı çok sevmiş.Öbür yandan baban belki onlara han vs.bahşetmeyecek ama olur ya sağda solda arazisi vs.mülkü varsa oğluna bir pay da oradan gelir diye ince hesapları da yok değil.Üstelik sen kendi ayakları üzerinde duran onların parasına ihtiyaç duymayan bir kızsın.Tok gözlüsün ,görmemiş bir kız değilsin.Yapıyorlarsa bir destek oğulları payına yapıyorlar..eminim o bahsettiği ,çeyizindeki parçalara imrendiği başkalarının gelin adaylarının beklentisini erkek ailesine yaptırdıkları masrafı kendisi de biliyor ama "Allah için bu kız tok gözlülüğünden bizden bunları istemedi " diyebilecek nesnel düşünmeye de sahip değil.amaci para derken yani benim babamin parasinda mi gozu var sizce?
ben hic boyle dusunmedim cunku onlarin da durumu var diye ne bileyim aklima bile gelmemisti. ama insanoglu yani her sey beklenir gercekten dogru soyluyorsunuz.Nişanlısının annesi kesinlikle seni sevmiyor ..ama babanın konumunu, saygınlığını ,kendi cemiyet hayatında X in dünürü olmanın açtığı kapıyı çok sevmiş.Öbür yandan baban belki onlara han vs.bahşetmeyecek ama olur ya sağda solda arazisi vs.mülkü varsa oğluna bir pay da oradan gelir diye ince hesapları da yok değil.Üstelik sen kendi ayakları üzerinde duran onların parasına ihtiyaç duymayan bir kızsın.Tok gözlüsün ,görmemiş bir kız değilsin.Yapıyorlarsa bir destek oğulları payına yapıyorlar..eminim o bahsettiği ,çeyizindeki parçalara imrendiği başkalarının gelin adaylarının beklentisini erkek ailesine yaptırdıkları masrafı kendisi de biliyor ama "Allah için bu kız tok gözlülüğünden bizden bunları istemedi " diyebilecek nesnel düşünmeye de sahip değil.
Evet sassy sen benim yapım böyle değil diyorsun ama yetişkinler dünyası böyle. Senin nişanlında da o potansiyel yok. Sen nişanlını kendi tarafına çeksen, şartların bunlar bunlar desen uyacak bir tip değil.Kadın klasik zorba ya. Baktı karşı taraf sürekli duygusal reaksiyon veriyor ipin ucunu kaçırıp coştukça coşuyor.
Aslında yassy biraz daha çirkef bir yapıda olsa bunların hiçbirini yapamaz.
benim bir seyi begenmeme gibi bir durumum yok yani mesela bana mezuniyet hediyesi ysl clutch almis benim yillardir kullanip artik iyy demode dedigim bir sey. kullanmam da getirdigi seyi. ama aa cok guzelmis cok tesekkur ederim dedim gectim. evle ilgili de ayni sekilde yani istedigim gibi olmayan yerler illaki oldu ama kimseyle kavga edemem bir sey soylemem bunu yapmalarina bile gerek yoktu fazlasini ileride biz yaptiririz diye dusunuyorum hep oyle dusundum.Evet sassy sen benim yapım böyle değil diyorsun ama yetişkinler dünyası böyle. Senin nişanlında da o potansiyel yok. Sen nişanlını kendi tarafına çeksen, şartların bunlar bunlar desen uyacak bir tip değil.
Benim kardeşime Sheraton’da 1000 kişilik düğün yaptılar. Ankara gazetelerine filan çıktık. Kayınvalidesi mümkün mü “Biz sana masraf yaptık” gibi bir cümle kurabilsin. Ama işte benim eniştemi öyle yönetiyor ki “Otur otur, kalk kalk” Kayınvalidesi bilakis kardeşim beğenmez diye gider herşeyin en pahalısını alır.
yüksek ihtimalle dün bugün yazan arkadaşlar olmuştur bu minvalde;yok ask olsun demem tabi ki yorumlariniz benim icin onemli. maalesef cevremdeki arkadaslarimla da paylasamiyorum cogu seyi. o yuzden buraya yazmak rahatlatiyor. cok tesekkur ederim.
bunu bu konuya 3.yazisiniz oldu galiba. ne zaman soyledigimi bile unutmusum. bu kadar aklinizda kalacagini ve her seferinde ortaya getirip yaaa iste oyle degil boyleee diyeceginizi bilsem yazmazdim galiba cunku can sikmaktan baska bir seye yaramadi zamaninda kurdugum bir cumlenin surekli onume gelmesi.biz para konuşmayız biz siyaset konuşmayız....anca bir yere kadar.
Tam televizyonlarda karikaturize edilen klasik kaynanana tipi. Gelinin yanında yapmadığını bırakmıyor ama ortama biri girince 'canim çiçeğim,güzel gelinim've annesi bunlari bana hep yalnizken soyluyor. yaninda nisanlim varken soyleyemiyor. cunku nisanlim direkt anne sus, kes, ne sacmaliyorsun diye tersler annesini ve mesela bir sey olursa annesiyle konusmaz aylarca kuser. oglu ondan uzaklasmasin diye hicbir zaman onun yaninda bir sey demez. ben mutfaga su icmeye gidince pesimden gelir, durduk yerde telefonla arar vs. nisanlima annen benim babamin evlerini sordu desem mesela bekler annesinden inanir ama kulagiyla duymadi. annesi nisanlimin yaninda hep canim pasam modunda.
sassyassyy, kayınvalidenizin nişanlınızla hastalığınız hakkındaki konuşmasını okudum şimdi, mesajınızın yukarıda alıntıladığım kısmı da var, valla içimden geçeni kim olursa olsun söylerim, şimdiden kusura bakmayın ama annem dahi olsa biri sevdiğim aşık olduğum kişinin hastalığı hakkında patavatsızca konuşacak ve ben sadece sus duymasın demekle kalacağım, ayrıca kim ne derse onu yapacak kadar kişiliğim oturmamış olacak, bu saflık cin fikirli olmamak vs değil, düpedüz kim nereye çekerse oraya gitmek demek, nişanlınız için annesi gibi patavatsız demişsiniz, armut elma ağacının dibine düşmez yine kendi dibine düşer, her lafı size taşıyan, kim nereye çekerse giden, aile denkliğiniz olmayan birine aşıksınız ya da öyle zannediyorsunuz, evlenince rüyadan uyanacaksınız maalesef.bir de tanistigimiz uyeler de biliyor ya benim nisanlim kim ne derse oraya gitmeye musait. babasi bir sey der babasinin dedigini yapar, arkadaslari der onu yapar, ben derim benim dedigimi yapar. oyle cin fikirleri falan yok herkes hayati onun gibi oyun modunda yasiyor zannediyor. ben de annesiyle tanisana kadar oyleydim yani hic aklima kotu bir sey gelmezdi artik onun annesi yuzunden her seyde bir ima ariyorum.
Uzaktan takip ettim konunu, hiç yazmamıştım.ya gercekten dusundukce deliriyorum bana gelip babamin nerede evi var, evden baska yatirimi yok mu bunlari sordu. ama caktirmadan sordugunu zannediyor. kac kez laf carpmaya calisti iste ceyizin yok, normalde anneler yaparlar diyor. e biliyorsun benim annem yok yasarken de yoktu simdi ölmüs gitmis ne yapayim yani. yabanci en ufak birini gorsun bizim gibi nisanli olan hemen baslar ay canim ne guzelmis masallah hanim hanimciksin virt zirt. yani ben boyleyim bu kadarim senin hayalindeki gelin degilim ne yapabilirim ki. ben de lanet olsun bi boktan anlamiyorum ilgimi de cekmiyor cevremde de yok.
sirf o bana ceyizin yok su bu dedi diye babama bu ceyiz isi ne demek dedim. anladigim bir konu degil dedi evde calisan kadina sordum az cok onun da benimle yasit kizi var sonucta. onun soylediklerini tek tek not aldim benim arkadasim parayla ceyiz icin bir seyler satiyor dedi parasini verip ondan sacma sapan seyler aldim. sirf niye her seferinde konus konus konus basimin etini yedi cunku.
o konusuyor benim canim sikiliyor eve gelince nisanlima surat asiyorum onunla kavga ediyorum tamam madem bizim ikimizin arasi bozulmasin diye ben bu kadina anlayis gostermeye calistim. gercekten tam salakmisim. hicbiri nisanlimin gozune gorunmedi ya bu kiz kendisine ne kadar yabanci olan seyleri benimle olan huzuru icin yapiyor demedi. cok asiri asiri doluyum ya
onu daha once yazmistim annesi bizde misafirken ben duydum. yani orada cok buyuk tepki vermesini beklemedim cunku benim duymami istemedi zaten. sonrasinda annesiyle 3-4 ay kadar konusmadi bu lafindan dolayi. ben dedim yani annen benim icin kus olmak zorunda degilsin diye. yavas yavas baristi oyle. bunlari daha once yazdigim icin tekrar etmemistim.Şu yazdıklarınızdan sonra kayınvalinizden çok nişanlınızın problem olduğunu gördüm. Annesinin "belki ölür" lafını sadece sus diyip kızarak geçiştiriyorsa, "yeni evi iki günde batırır" lafına gülüp geçiyorsa çok büyük sorunlar yaşayacaksınız demektir. Normal şartlarda evleneceği, sevdiği kadın için söylenen bu sözlere ciddi anlamda tepki gösterip, annesiyle arasına mesafe koyması gerekiyordu. Ama bu şekilde davranmaması bir de bunları gelip size anlatması durumun ciddiyetinin farkında olmadığını gösteriyor. Üstelik siz haklı tepki gösterince de "gerginsin" deyip yine geçiştiriyor. Hep böyle hiçbir şeyi ciddiye almayan bir insan mı? Siz de bu karakterde olmadığınız için zor bir evlilik geçirebilirsiniz.
Nişanlınıza o kadar kızdım ki bu umursamazlığı için. Nasıl gelip size bunları söyleyebilir ya? Annesiyle nasıl böyle bir şey söylediği için tartışmaz? Sizin hiçbir şeyden haberiniz olmaması gerekirdi. Nişanlınız başka bir arkadaşın da yazdığı gibi bu gelip aktardığı şeylerin sizin aranızda sorun oluşturacağını nasıl düşünemez?
Kv sinsi epey sassy, adamı manipüle edip vs. gizlemiş olabilir. Kayınpederinden pek olumsuz enerji almadım anlattıklarından, sanmam onun artniyetli olduğunu bu konuda. Bir tık patavatsız gibi sadeceben hic inanmadim haberinin olmamasina. bir de sasirmis ah canim benim diye bana uzuluyormus. kac yillik karin yani bilmiyor musun onun dilinin kemigi yok nesine sasirdin? normalde severim kayinpederi yani iyi niyetlidir ama simdi hic inanamadim haberinin olmamasina