evlilik hazirliginda surekli tartismak

amaci para derken yani benim babamin parasinda mi gozu var sizce?

cok tesekkur ederimm bu arada.

Yani çok detaya girmeden şöyle cevap vereyim, babanin yatırımlarının sadece gayrimenkul üzerinden olup olmadığını bile sormuş.
Onların da durumu iyi ama baban hayatını anladığım kadarıyla öyle bir kurmuş ki hiç kimse bir şey yapmasa bile birden fazla kuşak refah içinde yaşar. Bu pek az insanın sahip olduğu bir imkan oluyor işte. Kadının da gözünü kamaştıran bu muhtemelen.
Yoksa bir insan neden bu kadar eleştirdiği beğenmediği bir "gelini" tutsun ki? Kocasını da o yollamıştır babana konuşun diye.
E aynı zamanda "şunun(babanın) kızını" aldık diye hava atmak da var.
Birincil menfaatleri budur diyemem, ama kesinlikle bunları da değerlendiriyordur.

Son yazdiklarin ile dehşete düştüm yapma kendini bunun içine itme nişanlısının sana anlatması başlı başına problem senden aldığı herseyi de annesine taşıyordur
Kadin muhtemelen oğlunun hayati kurtulsun vs diye para için bu kadar susabiliyor kendini kisitlayabiliyor ev muhabbeti fln ne alaka

Kadın klasik zorba ya. Baktı karşı taraf sürekli duygusal reaksiyon veriyor ipin ucunu kaçırıp coştukça coşuyor.
Aslında yassy biraz daha çirkef bir yapıda olsa bunların hiçbirini yapamaz.

Terbiyesiz kadına bak ya . Alsın o ceyizleri neyse devamıni getirmeyecegim . Hiç yüz yüze bakılacak insan değil bunlar ben bunları görmemiştim de . Nasıl goruseceksin bu insanlarla bilmiyorum . Çeyiz dediği saçma sapan yemeni ,havlu bilmem ne kim kullanıyor bunları şu devirde görgüsüz kadın işte . Hiç canını sıkma kadının tek derdi bir yerlerden seni vurmak . Çok üzüldüm ben ya kaç yaşına gelmiş insan olamamış boşver

Nişanlısının annesi kesinlikle seni sevmiyor ..ama babanın konumunu, saygınlığını ,kendi cemiyet hayatında X in dünürü olmanın açtığı kapıyı çok sevmiş.Öbür yandan baban belki onlara han vs.bahşetmeyecek ama olur ya sağda solda arazisi vs.mülkü varsa oğluna bir pay da oradan gelir diye ince hesapları da yok değil.Üstelik sen kendi ayakları üzerinde duran onların parasına ihtiyaç duymayan bir kızsın.Tok gözlüsün ,görmemiş bir kız değilsin.Yapıyorlarsa bir destek oğulları payına yapıyorlar..eminim o bahsettiği ,çeyizindeki parçalara imrendiği başkalarının gelin adaylarının beklentisini erkek ailesine yaptırdıkları masrafı kendisi de biliyor ama "Allah için bu kız tok gözlülüğünden bizden bunları istemedi " diyebilecek nesnel düşünmeye de sahip değil.

sizin yorumları gördükçe kaynanama sarılıp öpesim geliyor. kıyamam ya seni bu kadar üzmelerine kimsenin hakkı yok. özellikle seni.

hiçbir şey için zorunda hissetme kendini. gençsin güzelsin durumun iyi ye iç gez. nişanlını seviyorsun yorum yapmicam ama ailesi çok varoş kusura bakma. nişanlın da seni bu varoşluklara maruz bırakmaması gerekirdi.

hayatın ne kadar değerli olduğunu sen bizden daha iyi biliyorsun, kendini yıpratma akışına bırak. her şey gönlünce olsun.

ben hic boyle dusunmedim cunku onlarin da durumu var diye ne bileyim aklima bile gelmemisti. ama insanoglu yani her sey beklenir gercekten dogru soyluyorsunuz.

simdi ben de dusundum bazi olaylari kafamda birlestirdim gercekten bu sekilde olabilir. yani hakkini yiyemem nisanlimdan hic oyle bir vibe almadim bu zamana kadar en ufak bir sekilde oyle bir davranisi olmadi, babamin parasini falan da hic sormadi. ben de onu sormadim yani biz gercekten maddi seyleri konusan bir cift olmadik hic. ama isin icine aileler girince boyle oluyor demek ki.

Yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm. Birkaç sayfa okudum sadece. Düşündüklerimi paylaşmak istedim. Evet evlilik öncesi gerginlikler olabilir aileler arkadaşlar gerekli gereksiz hazırlıklar derken yoğun bir koşturma içine düşüyor insan. Fakat bu süreçlerde kırıcı olmamak kadar her şeyi sineye çekmek de doğru değil. Evlenmeden sizi rahatsız eden konular evlendikten sonra da başka kılığa bürünüp rahatsız etmeye devam edecek. Eğer sevginizden ve sevildiginizden eminseniz nişanlınızla hayat arkadaşı olmak istiyorsanız kesinlikle terapist ile görüşün derim. Hele bir evlenelim düzene girer yavaş yavaş diyip düzene giren olmamıştır hatta daha beter olan ilişkiler var. Sevdiğim bir aile dostumuz şöyle demişti: Evlenince düzelir deme düzgünse evlen.

Kadın klasik zorba ya. Baktı karşı taraf sürekli duygusal reaksiyon veriyor ipin ucunu kaçırıp coştukça coşuyor.
Aslında yassy biraz daha çirkef bir yapıda olsa bunların hiçbirini yapamaz.
Evet sassy sen benim yapım böyle değil diyorsun ama yetişkinler dünyası böyle. Senin nişanlında da o potansiyel yok. Sen nişanlını kendi tarafına çeksen, şartların bunlar bunlar desen uyacak bir tip değil.
Benim kardeşime Sheraton’da 1000 kişilik düğün yaptılar. Ankara gazetelerine filan çıktık. Kayınvalidesi mümkün mü “Biz sana masraf yaptık” gibi bir cümle kurabilsin. Ama işte benim eniştemi öyle yönetiyor ki “Otur otur, kalk kalk” Kayınvalidesi bilakis kardeşim beğenmez diye gider herşeyin en pahalısını alır.

benim bir seyi begenmeme gibi bir durumum yok yani mesela bana mezuniyet hediyesi ysl clutch almis benim yillardir kullanip artik iyy demode dedigim bir sey. kullanmam da getirdigi seyi. ama aa cok guzelmis cok tesekkur ederim dedim gectim. evle ilgili de ayni sekilde yani istedigim gibi olmayan yerler illaki oldu ama kimseyle kavga edemem bir sey soylemem bunu yapmalarina bile gerek yoktu fazlasini ileride biz yaptiririz diye dusunuyorum hep oyle dusundum.

ve annesi bunlari bana hep yalnizken soyluyor. yaninda nisanlim varken soyleyemiyor. cunku nisanlim direkt anne sus, kes, ne sacmaliyorsun diye tersler annesini ve mesela bir sey olursa annesiyle konusmaz aylarca kuser. oglu ondan uzaklasmasin diye hicbir zaman onun yaninda bir sey demez. ben mutfaga su icmeye gidince pesimden gelir, durduk yerde telefonla arar vs. nisanlima annen benim babamin evlerini sordu desem mesela bekler annesinden inanir ama kulagiyla duymadi. annesi nisanlimin yaninda hep canim pasam modunda.

bir de tanistigimiz uyeler de biliyor ya benim nisanlim kim ne derse oraya gitmeye musait. babasi bir sey der babasinin dedigini yapar, arkadaslari der onu yapar, ben derim benim dedigimi yapar. oyle cin fikirleri falan yok herkes hayati onun gibi oyun modunda yasiyor zannediyor. ben de annesiyle tanisana kadar oyleydim yani hic aklima kotu bir sey gelmezdi artik onun annesi yuzunden her seyde bir ima ariyorum.

yok ask olsun demem tabi ki yorumlariniz benim icin onemli. maalesef cevremdeki arkadaslarimla da paylasamiyorum cogu seyi. o yuzden buraya yazmak rahatlatiyor. cok tesekkur ederim.
yüksek ihtimalle dün bugün yazan arkadaşlar olmuştur bu minvalde;
bunlar olacaktı
yani can sıkıcı, üzücü ama
"ben para konuşan insan değilim, ben böyle insan değilim" diye diye yaşayamazdın --- yani yaşatmazlar
bir yerde yetişkin dünyasının
hele Türk zengin yetişkin dünyasının bu yüzüyle karşılacaktın..ha hayatı kimseyi takmadan yaşayan bir insan olsan o zaman başka ama öyle olsa zaten şu yaşta neden evlenesin? (kendi kendine evlenme tribine girdiğini düşünmüyorum illa ki nişanlın tarafının dümen suyuna girerek buralara geldin, geldiniz)

biz para konuşmayız biz siyaset konuşmayız....anca bir yere kadar. sen konuşmazsın ama senin konuşmadığın, hoşlanmadığın şeyleri konuşan, hatta büyük konu eden seni de sıkan geren birileri illa olur. bu hayat zaten bunları yönetmekle geçiyor....

ama açıkçası böyle düğüne kalmış 2 ayda bu kadar olayların patlayacağını düşünmemiştim.
bunda da esas payın yönetememe başarısıyla (!) nişanlında olduğunu düşünüyorum ben. konudaki diğer kişilerin hepsi kendi normal ve beklendik hallerindeler aslında. kimseye şaşıracak kızacak bir durum yok ki.

ha nişanlın da belki ülkede olmaya, ailesiyle dip dibe ve aynı işte olmaya vs. böyle şeylere adapte olamamıştır, buralara geleceğini filan kesinlikle düşünememiştir bence.

biz para konuşmayız biz siyaset konuşmayız....anca bir yere kadar.
bunu bu konuya 3.yazisiniz oldu galiba. ne zaman soyledigimi bile unutmusum. bu kadar aklinizda kalacagini ve her seferinde ortaya getirip yaaa iste oyle degil boyleee diyeceginizi bilsem yazmazdim galiba cunku can sikmaktan baska bir seye yaramadi zamaninda kurdugum bir cumlenin surekli onume gelmesi.

onun disinda ise yarar bakis aciniz icin tesekkur ederim bazi tespitleriniz dogru. ama iste para konusmam dedin konustun siyaset konusmam dedin konustun bak sen de cok farkli degilsin alt metinli mesajlar cok ise yarar olmadi. ben hicbir zaman yasadigim hicbir seye isyan etmedim neden diye sorgulamadim. insanim her sey olabilir allah daha kotusunu vermesin.

Tam televizyonlarda karikaturize edilen klasik kaynanana tipi. Gelinin yanında yapmadığını bırakmıyor ama ortama biri girince 'canim çiçeğim,güzel gelinim'
Sonra anlat anlayabilirsin 'senin annen bir cadi' diye

sassyassyy, kayınvalidenizin nişanlınızla hastalığınız hakkındaki konuşmasını okudum şimdi, mesajınızın yukarıda alıntıladığım kısmı da var, valla içimden geçeni kim olursa olsun söylerim, şimdiden kusura bakmayın ama annem dahi olsa biri sevdiğim aşık olduğum kişinin hastalığı hakkında patavatsızca konuşacak ve ben sadece sus duymasın demekle kalacağım, ayrıca kim ne derse onu yapacak kadar kişiliğim oturmamış olacak, bu saflık cin fikirli olmamak vs değil, düpedüz kim nereye çekerse oraya gitmek demek, nişanlınız için annesi gibi patavatsız demişsiniz, armut elma ağacının dibine düşmez yine kendi dibine düşer, her lafı size taşıyan, kim nereye çekerse giden, aile denkliğiniz olmayan birine aşıksınız ya da öyle zannediyorsunuz, evlenince rüyadan uyanacaksınız maalesef.

Uzaktan takip ettim konunu, hiç yazmamıştım.
Özellikle bu yorumunuz gerçekten çok üzdü beni. Sırf sizi üzmek , yaralamak için yapmış.
Neymiş bu çeyiz Allah aşkına , çeyiz mi kaldı ?

Benim nacizane yorumum , yol yakınken dönün ya da biraz daha erteleyin evlilik işini.

Şu yazdıklarınızdan sonra kayınvalinizden çok nişanlınızın problem olduğunu gördüm. Annesinin "belki ölür" lafını sadece sus diyip kızarak geçiştiriyorsa, "yeni evi iki günde batırır" lafına gülüp geçiyorsa çok büyük sorunlar yaşayacaksınız demektir. Normal şartlarda evleneceği, sevdiği kadın için söylenen bu sözlere ciddi anlamda tepki gösterip, annesiyle arasına mesafe koyması gerekiyordu. Ama bu şekilde davranmaması bir de bunları gelip size anlatması durumun ciddiyetinin farkında olmadığını gösteriyor. Üstelik siz haklı tepki gösterince de "gerginsin" deyip yine geçiştiriyor. Hep böyle hiçbir şeyi ciddiye almayan bir insan mı? Siz de bu karakterde olmadığınız için zor bir evlilik geçirebilirsiniz.

Nişanlınıza o kadar kızdım ki bu umursamazlığı için. Nasıl gelip size bunları söyleyebilir ya? Annesiyle nasıl böyle bir şey söylediği için tartışmaz? Sizin hiçbir şeyden haberiniz olmaması gerekirdi. Nişanlınız başka bir arkadaşın da yazdığı gibi bu gelip aktardığı şeylerin sizin aranızda sorun oluşturacağını nasıl düşünemez?

İkiniz de maşallah burnunuzdan kıl aldirmiyosunuz , sizin eşiniz olacak kişiye minnet dahi etmiyor gibi bı tavirda gereksiz gururdasiniz , nisanliniz ise çok fevri olduğu için hemen parlıyor dengesiz bir ilişkiniz var yorar.. bitmez tükenmez ama yorarsiniz hem kendinizi hem çevrenizi..

onu daha once yazmistim annesi bizde misafirken ben duydum. yani orada cok buyuk tepki vermesini beklemedim cunku benim duymami istemedi zaten. sonrasinda annesiyle 3-4 ay kadar konusmadi bu lafindan dolayi. ben dedim yani annen benim icin kus olmak zorunda degilsin diye. yavas yavas baristi oyle. bunlari daha once yazdigim icin tekrar etmemistim.

nisanlim dedigim gibi hicbir seyi ciddiye almadigi icin beni de ayni zannediyor. evet ben de genel olarak cok her seyi kafama takmam guler gecerim ama annesine karsi oyle degilim. ona gore annesinin evle ilgili dedigi sey komik bence degil.

iste hepsi nisanlimin ciddi olmamasindan kaynaklaniyor

Kv sinsi epey sassy, adamı manipüle edip vs. gizlemiş olabilir. Kayınpederinden pek olumsuz enerji almadım anlattıklarından, sanmam onun artniyetli olduğunu bu konuda. Bir tık patavatsız gibi sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…