Yakın zamanda, bir arkadaşımız için, oldukça iyi hesapladık.
Orta kalite beyaz eşya, mobilya, tüm çeyiz, kira ve taşıma masrafları, alyans, gelinlik+damatlık, nikah, balayı, araba süsleme, kuaför =180.000 ila 240.000 TL arası.
Biraz daha kaliteden yana iseniz, bir kere alınıyor iyisinden olsun diyorsanız, gelin takılarında hasırlar, elmas takımlar devreye giriyorsa, şık bir düğün istiyorsanız(kokteyl+yemekli davet+gece eğlencesi)= 280.000 TL taban fiyatı.
Ne yaptınız siz gibi yorumlar gelecektir, tahmin edebiliyorum.
Ama burada aklınıza gelebilecek her detayın fiyatlandırması mevcut.
Ne olursa olsun bütçe kalemidir, +/- 20.000 desek ortalama maliyeti zaten vermiş bulunmaktayım.
Beşer onar çıkınca insanın gözüne batmasa dahi, toplamı budur.
Allah her yuva kurmak isteyene yardım etsin...
Yakın zamanda, bir arkadaşımız için, oldukça iyi hesapladık.
Orta kalite beyaz eşya, mobilya, tüm çeyiz, kira ve taşıma masrafları, alyans, gelinlik+damatlık, nikah, balayı, araba süsleme, kuaför =180.000 ila 240.000 TL arası.
Biraz daha kaliteden yana iseniz, bir kere alınıyor iyisinden olsun diyorsanız, gelin takılarında hasırlar, elmas takımlar devreye giriyorsa, şık bir düğün istiyorsanız(kokteyl+yemekli davet+gece eğlencesi)= 280.000 TL taban fiyatı.
Ne yaptınız siz gibi yorumlar gelecektir, tahmin edebiliyorum.
Ama burada aklınıza gelebilecek her detayın fiyatlandırması mevcut.
Ne olursa olsun bütçe kalemidir, +/- 20.000 desek ortalama maliyeti zaten vermiş bulunmaktayım.
Beşer onar çıkınca insanın gözüne batmasa dahi, toplamı budur.
Allah her yuva kurmak isteyene yardım etsin...
ınş canım herseyın en güzeli senın ve eşinin olsun ne zamn düğün düşünüyosunuz biz 2014 yazı ıstıyoruz anca daha yenı askerden geldı ama bu yaz nıkah yapalım dıyoruz ben kararsızım acıkcası düğünde nıkah ıstıyorum o onceden yapalım dıyo onceden nıkah yapmak nasıl sence:44:
çok ta satafata gerek yok bence...maddı durumunuz elvermıyrosa.....mobılya ıcın gıdın modalıfe a...3 lu takımı alın 3000 veya 4000 lıraya....beyaz esyanı da uygununda 4000 lıraya dugun olayınıda normal bıryer tutarsın....3000 lıraya...altın alımı ıse 10000 lıra eder ...bi 20000 lırada öbur esyalarına ve gıysı ye kıralayacgın eve yetr bence...40000 lırayla normal bır sekılde evlenırsınız....allah yardımcınız olsun.....
çok ta satafata gerek yok bence...maddı durumunuz elvermıyrosa.....mobılya ıcın gıdın modalıfe a...3 lu takımı alın 3000 veya 4000 lıraya....beyaz esyanı da uygununda 4000 lıraya dugun olayınıda normal bıryer tutarsın....3000 lıraya...altın alımı ıse 10000 lıra eder ...bi 20000 lırada öbur esyalarına ve gıysı ye kıralayacgın eve yetr bence...40000 lırayla normal bır sekılde evlenırsınız....allah yardımcınız olsun.....
selam merve
merak ettim eşyalarının markası nedir?
Amin hepimiz için inşallah... Biz 2013 Ekim ya da 2014 Nisan gibi düşünüyoruz. Yurtdışında kaldığımızdan iznimizi ona göre ayarlamamız gerekiyor. Bence önceden nikah yapmakta bir sıkıntı yok. Neticede önemli olan nikah yani, düğünü bir nevi vaktiniz uygun olduğunda akrabalarınız için yapıyorsunuz bir yerde. Bir de biz uzak kalıyorduk görüşemiyorduk ve sürekli sorun yaşıyorduk. Birlikte bu zor dönemleri atlatmak için böyle karar aldık. Bir de kardeşim kanser olmuştu onun tedavisi bitti ama arkasından düğün yapacak durumda değildik. Birçok arkadaşım da nikahı 1-2 yıl önceden yapıp düğünü sonra yaptılar. Düğünde de isterseniz formaliteden bir nikah ayarlayabilirsiniz ama biz nikahımızı aile arasında sadece anne baba kardeşler ve bir de aile büyüğü çağırıp yemekli yaptık. Pasta kestik eğlendik çok güzel oldu. O da ayrı bir cemiyet oldu. nikah zaten düğünde çok dikkat çeken birşey de değil, haragürede evet dediği bile duyulmuyor gelinle damadın. İnsanlar uzak göremiyorlar bile hatta. Eğer aileleriniz müsaade ediyorsa ve ilişkinizi sağlamlaştıracaksa yapın bence. Ben iyi ki de yapmışım diyorum. Şimdi herşeyi daha gönül rahatlığıyla düşünüyorsun, yanında olduğunu hissediyorsun. İnşallah Allah gönlüne göre verir canım :)
çlşcaz canım mecburen ev olayına gircez çünkü canım benım sen çalışcakmısın firdevscim ben seni çok sevdım ya cansın can
ben de seni çok sevdimmm canımmgörüşürüz tabi, insanın hiç görmeden bile nasıl kanı ısınıyor :126::112: canım ev kurma işi de hallolur, Allah yuva kurana yardım eder. bişeyi daha paylaşmak istiyorum, mesela biz düğün istemiyoruz, onun yerine nikahtan sonra yakın arkadaşlarla ve akrabalarla yemeğe gidelim diyoruz. gerçi bu da henüz net değil. Geleceğe bakıyoruz, hani bugün para kazanmak zor, harcamak kolay. O yüzden kalıcı olan şeylere yatırım yapmayı, düğüne tercih edicez. Hani bir defa oluyor, tamam ama sonrasında ve öncesinde sıkıntı oluşturacaksa, daha önemli ihtiyaçlarımızı erteletecekse olmasa da olur. Hatta evlenme tarihimizi öteleyecekse, ne gerek var diye düşünüyoruz. Biliyorsun ki iki insan birbirini bulduktan sonra hemen bu işin tamamına ermesini istiyor. Biz de sizin gibi ayrı şehirlerdeyiz. Bu yüzden çok iyi anlıyorum seni. İnsan bir an önce kavuşmak istiyor, aynı şehirdekiler gibi her hatfasonu buluşma imkanımız olmuyor...
bu yüzden öncelikleri iyi belirlersek 240bin ile ben evimi alır üzerine içini de tamamlarım. bu biraz israf içeren bir rakam olmuş... uçuk rakamlara pek bakmamak lazım. 10 milyarlık pırlanta yüzük takmam da onunla beyaz eşyaları alırım... yani bu şekilde düşünüyorum. canım buarada ben ingilizce öğretmeniyim, yakın zamana kadar çalışıyordum ama işten ayrıldım. evlenince çalışmaya devam etmek planım :)
cidden öle benımde sana acayip içim sıkıntı sanki kırk yıllık arkdaşımsın.ev kurana rabbım cıdden yardım eder ya canım.biz daha söz yapmadık aileler tanıştı falan subat sonu gibi yapıcaz canım ama ben nişan ıstemıyorum aile arsında şirin bi söz-nişan bi arada olup biticek ...aslında bizde ole istıyoruz ama erkek arkadasımla bazen konuşuyoruz yok ya dıyoruz 1 kere olcak düğün yapalım yeri gelıo napcak diyoruz bu konuda acayip karamsarız vallahiaileside istanbulda düğün istıyo butun akrabalar orda onlarda haklı takı konusu.esk bı kına gecesı yeter diyorum bnde..eşyaları alırkende ben öle çok lüksse kaçmıcam canım ya yemek odası mesela çok gereksız artık güzel bı tv ünütesi masa yeter bence benım fıkrım..öle çok takıdada gözüm yok sevmem zaten ev alıcaz ona gıdicek onlarda.yani kısacası mıllete gösteriş yapcam diye kasmıcam nasıl bütçemız yeterse nasıl evlendıgımızde sıkıntı çekmezsek öle davrancam firdevscim...ögretmenlık çok güzel bi meslek bu arada ınş devam ettırırsın canım benım...
canlarım aslında bende sızleaynı dusuncedeyım bılıomusunuz . banada yemek odasıtakımı falan cok sacma gelıo ama hesapladıgında da aslında aynı fıyat cıkıo hemen hemene benım sordugum takım 2,500 dedıler masa gumuslukelr konsol. yıne ayrı bıyerde duvar unıtesı sorduk 1.400 unıte 1300de masaya dedıler ne yapcagımı şaşırmıs durumdayım.Bilemedım napçamı ya.Nişanlım ızne geldıgınde buyuk ıhtımal nıkah tarıhı ve mobılyaları netleştırıcez sanırım.
canım Allah kavuştursun. benim de nişanlım asker, kastamonuda, seninki nerede yapıyor? ya mobilya konusunda benim için pratik olması, masa için katlanabilir olması önemli. evi mobilya doldurmak istemiyorum, ben öyle bi evde büyüdüm deartık gına geldi
canım Allah kavuştursun. benim de nişanlım asker, kastamonuda, seninki nerede yapıyor? ya mobilya konusunda benim için pratik olması, masa için katlanabilir olması önemli. evi mobilya doldurmak istemiyorum, ben öyle bi evde büyüdüm deartık gına geldi
kızlar tv ünitesi bide masayla işi bitirelim bence az ve öz olsun yeter bızım için bnce...
canım bılecık te asker 147 gun war daha of bıtermı?
aslında bende öle dusundum hem daha sık oluo ama ne bılım ya kafam cok karısıo okonuda masa gumuslukler konsol konusunda sız fıyat arstırdınızmı?
bende öle dusunmuom cnm aslında ama annemde aynı parayı vercen ne gerek war al dedı hepsını de
ahh ah canım ne bılım bıtermı kı cok zor ya sımdıden cok ozledım onu delı gıbı
canım hem daha modern duruo evde o sekılde bıde benım ıcın söyle bı durum var oda sıkıntı ben tv mı salonda ıstemıyorum oturma odası ayrı yapıcam ıcın oraya koymak ıstıyorum ama onun ıcın unıte alırsam oturma odasında olmak durumnda olcak ve ozamman salon bos kalacak off kafam cok karııstı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?