evlilik hazırlığı için ne kadar harcadınız...

Evetcanım ben evliyim ama henüz nikahı yaptık daha düğünü yapmadık. Biz eşimle konuşuyoruz bu konuyu, deli paralar harcamaya gerek yok, sonradan borç ödemeden güzel bir düğün yapmak için para biriktiriyoruz. Nasipse o da olacak inşallah...:)

Düğünce.com

ınş canım herseyın en güzeli senın ve eşinin olsun ne zamn düğün düşünüyosunuz biz 2014 yazı ıstıyoruz anca daha yenı askerden geldı ama bu yaz nıkah yapalım dıyoruz ben kararsızım acıkcası düğünde nıkah ıstıyorum o onceden yapalım dıyo onceden nıkah yapmak nasıl sence:44:

ne kusurası firdescim olurmu öle şey tanıyormuş gibi mi hissettin:)belkıde tanıyosundur kım bilir...ay kıyamam cnm allah kavuştursun asker beklemek zor ve güzeldir sabırlı ol o askerdeyken alttan almayı bil canım orda çünkü o streslı oluyo canı sıkılıyo bazen sana patladıgı olabılır dikkat et canımcım..gelelım bızım konuya ende alıyorum işte yenı başladım:)geç kaLsamda cnm bızım dugun 2014 yazı canım anca toparlarız kendımızı dedık..işe başladı çok şükür sağolasın darısı sizin basınıza zaten gelelı 1 ay bile olmadı bizim bi bakmışsın senınde ole olucakben eskişehirde yaşıyorum ama istanbula gelin gelicem sende ankaraya ben gelcem sen gıtceninternetten bende bakıyorumda cnm bazen güvenemıyo ınsan gözle görüp almak daha ayrı oluyo sanki..valla bazen gözüm korkuyo ya çok sey var alıncak diye bazen dıyorum aman duygu alıyosun işte ne korkuyosun dıyorum hersey olur dıyorum bıraz takıntılıyımdır damutfak eşyası senın dedıgın gıbı tam bı çılgınlık yaa ıstanbulda olupta almak var ama işte eskişehirden alcaz artık bu arada tanıştığıma çok sevındımmmmmm tatlıcımmm...

Tavsiyelerine uyacağım inşallah canım :) Dediğin gibi, konuşurken hep moral vermeye çalışıyorum, size de hayırlı olsun, nerede yapmıştı askerliğini nişanlın? Benimki acemiliği kastamonuda yapıyor. Dediğin gibi her şey oluyor zamanla. Bir şey görürsün beğenip alırsın derken 2014'e kadar her şey tamamlanır :) İstanbul harika bir yer ya... Çok şanslısın ben bu güzelliği bırakıp gidiyorum, ama hayatta her şey tam olmuyor. Buarada ist.da eminönünden de çok şey alırsın, evlenmeden önce bir haftalığına gelsen alışveriş için, orada hesaplı şeyler de bulabilirsin. Gelirsen yardımcı olmaya çalışırım canım.

sağol canım benım benımkı acemı bırlıgını ankarada usta bırlıgını denızlıde yaptı tatlıcım..istanbul benı çok korkutuyo yaa nasıl yapıcam orda hiç bilmiyorum cidden çok gözum korkuyo orda yaşamaya tatlıcım istanbula aielm ole çok gondermıyo ne yazıkkıartık eskden tamamlıcam çeyızımı tatlıcım benım :)gelırsemde senı bulurum hem tanışmış oluruz tatlım sagol çok teşekkürler..

sen de sağ ol kuzum :) ya ist.da çok rahat yaşarsın, yoldan izden yana bi düşüncen varsa iett.gov.tr adresi ist.un otobüslerinin ve yol tariflerinin bulunduğu site. orayı inceleyebilirsin. hangi otobüs nerden nereye gidiyor, hatta kaç dk.da gidiyor (tabi trafikten dolayı aksamalar kaçınılmaz) hepsine bakabilirsin. ulaşım sıkıntısı yaşamazsın :) ankarada durakların adı bile yazmıyor, nasıl öğrenicem oraları bilmiyorum

bıtanem bızım agustosta dugunumuz.bızde 15cıvarı yaparız dıe dusunuoruz beyaz esyalarımızı aldık mobılya ve dugun salonunu takılarımızla odemeyı dusunuoruz. 15mılyarda dugunde harcanır canım

kızlarr ınanmıorum ya benım nısanlımda askerde mayısta gelecek kısa donem ıns agustostada dugunumuz var nasıl yetısecek bunca sey stres yapıorum hayılrsyla gelır ınsallah da tatlı seyler bunlar

aynen bende asker nişamlım mayısta gelecek ağustos ta düğün olacak herşey birazcık eksik olur ama olur yani ..sıkıntıya hayıııııııır ..

ist yol beni korkutuyo insanlar korkutuyo her telden ınsan var çok pahalı dıyolar + iş olanağı nasıl olur vs vs cnm ya benım erkek arkadasım ya avcılardan yada beylikdüzünden ev alırız diyo nasıl yerlerdır ay valla çok korkuyorum firdevs ya o derce ya orda geçinemezsek diyorum ben rahata alışkınım her ıstedıgımı yaptım aldım bu yasıma kadar bılmıyorumankarada kolaydır ya ılmıyorum orayı ama muratın yemın törenın de gıtmıştım bıraz karışık gıbıydı alışırsın cnm ya keşke ıstnbulda kalsanda destek olurduk bırbırımıze

aynen bende asker nişamlım mayısta gelecek ağustos ta düğün olacak herşey birazcık eksik olur ama olur yani ..sıkıntıya hayıııııııır ..

olur inş canım ya sıkıntı yapmıyalım dıyoruz ama yapmadan duramıyoruz yanı ben duramıyorum takıntılıyımdır azcık

bıtanem bızım agustosta dugunumuz.bızde 15cıvarı yaparız dıe dusunuoruz beyaz esyalarımızı aldık mobılya ve dugun salonunu takılarımızla odemeyı dusunuoruz. 15mılyarda dugunde harcanır canım
o kuzum siz halletmışsınız ile bız napcaz bakalım ya kafayı yicem yakında yani:18:

kızlarr ınanmıorum ya benım nısanlımda askerde mayısta gelecek kısa donem ıns agustostada dugunumuz var nasıl yetısecek bunca sey stres yapıorum hayılrsyla gelır ınsallah da tatlı seyler bunlar

Allah kavuştursun hepimizi canımm, yaa hallederiz Allah'ın izniyle. Bizim onlar gelene kadar vaktimiz var, bu arada davetiye, şeker gibi şeylerin seçeneklerini gözden geçirip bi ön eleme yaparız, onlar gelince de kalanların içinden beraber seçeriz :) zaten mutfak, nevresim türü şeylere onlar pek karışmıyor (genelde?) yani hepsi olur =) zaten vakit var mayıstan ağustosa

aynen kuzum ist.da olaydım çok iyi olurdu... Beylikdüzü avcılar tarafını çok iyi biliyorum çünkü öğrenciyken oralarda kaldım hep =) ist.un diğer yerlerine göre daha az kalabalıktır, metrobüs ulaşımı var, kiralar biraz daha uygun ama çok lüks evler de yapılıyor. Yakınında Beykent ve Fatih üniversitesi var, Tüyap Fuar alanı var, hani kitap fuarı falan oluyor kasım ayında her sene. Başkaaa alışveriş merkezleri var, Beylicium, Migros, Beko, Torium gibi büyük yerler.

Torium Alışveriş Merkezi
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi | 130 Yerli&Yabancı Mağaza, 5M Migros, 1400 Araçlık Otopark, 10 Sinema Salonu | ECE Türkiye

ayrıca büyükçekmece sahili yakın ve çok güzel bir yer, yazın denize bile giriliyor. Bir de avcıların bir sahili var o kadar şirin ki, göl kenarında sık sık pikniğe gidebilirsiniz canım :)

bak bu resimdeki yer:
Google Image Result for http://www.avcilarilcesi.com/wp-content/gallery/avcilar-gol-kenari-ve-kucukcekmece-golu/avcilar-gol-kenari-2_0.jpg

Bunların dışında, ben ist.da olmasam da her zaman görüşebiliriz, hem ailem burada olduğu için sık sık gelmem kaçınılmaz ist.u gezdikçe seversin, buna eminim

Duygucum geçinme meselesine gelirsek, iş bulmanın çok zor olacağını sanmıyorum, sonuçta birçok insan ist.a sırf çalışmak için iş imkanları için geliyor. İkiniz de çalıştıktan sonra hayli hayli geçinirsiniz canım.

Yakın zamanda, bir arkadaşımız için, oldukça iyi hesapladık.

Orta kalite beyaz eşya, mobilya, tüm çeyiz, kira ve taşıma masrafları, alyans, gelinlik+damatlık, nikah, balayı, araba süsleme, kuaför =180.000 ila 240.000 TL arası.

Biraz daha kaliteden yana iseniz, bir kere alınıyor iyisinden olsun diyorsanız, gelin takılarında hasırlar, elmas takımlar devreye giriyorsa, şık bir düğün istiyorsanız(kokteyl+yemekli davet+gece eğlencesi)= 280.000 TL taban fiyatı.

Ne yaptınız siz gibi yorumlar gelecektir, tahmin edebiliyorum.
Ama burada aklınıza gelebilecek her detayın fiyatlandırması mevcut.
Ne olursa olsun bütçe kalemidir, +/- 20.000 desek ortalama maliyeti zaten vermiş bulunmaktayım.
Beşer onar çıkınca insanın gözüne batmasa dahi, toplamı budur.
Allah her yuva kurmak isteyene yardım etsin...

Son düzenleme:

canım benım ya nasılda ugrasmış eklemış benım için bıseyler sagol tatlıcımmmm benım.ailene gelınce arada banada ugrarsın artık dimi ama bende esk geldıkce sana kaçarım hızlı trenle 1 buçuk saatcık zaten

çlşcaz canım mecburen ev olayına gircez çünkü canım benım sen çalışcakmısın firdevscim ben seni çok sevdım ya cansın can

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…