canım o kadar güzel özetledin ki;cidden süpersin..az olsun öz olsun dimi taiki gönül çok şey ister ama olmayınca olmuyo zaten zaman ve birikim lazım..soruna cevap TABİKİ MUTLU BİR YUVA...sen evlimisin canım?
Evetcanım ben evliyim ama henüz nikahı yaptık daha düğünü yapmadık. Biz eşimle konuşuyoruz bu konuyu, deli paralar harcamaya gerek yok, sonradan borç ödemeden güzel bir düğün yapmak için para biriktiriyoruz. Nasipse o da olacak inşallah...:)
Düğünce.com
ne kusurası firdescim olurmu öle şey tanıyormuş gibi mi hissettin:)belkıde tanıyosundur kım bilir...ay kıyamam cnm allah kavuştursun asker beklemek zor ve güzeldir sabırlı ol o askerdeyken alttan almayı bil canım orda çünkü o streslı oluyo canı sıkılıyo bazen sana patladıgı olabılır dikkat et canımcım..gelelım bızım konuya ende alıyorum işte yenı başladım:)geç kaLsamda cnm bızım dugun 2014 yazı canım anca toparlarız kendımızı dedık..işe başladı çok şükür sağolasın darısı sizin basınıza zaten gelelı 1 ay bile olmadı bizim bi bakmışsın senınde ole olucakDuygucum, adınla hitap ediyorum ama kusuruma bakma, konunun tamamını okuyunca tanıyormuş gibi hissettim :) benim adım da Firdes. ben de çeyiz hazırlığını zamana yayarak yapıyorum. Nişanlım yeni askere gitti, kısa dönem. mayısta geldikten sonra kesin tarih belli olacak ama 2013'te niyetimiz inşallah. İst.'da olsaydın sana tavsiye edebileceğim bazı semtler olurdu, ben işe giderken gözüme çarpan şeyleri alarak başlamıştım işe :) çok eğlenceli bir süreç, Allah her genç kıza nasip etsin. Ama tabi ki ilk etapta her şey tam olacak diye bir durum yok. Örneğin ben mutfağa ne kadar eşya alırsam alayım orayı adeta züccaciye dükkanına da çevirsem hala bakınırımmutfak çılgınlığım var. Ama diğer odalar o kadar önemli değil benim için. Yani en çok evin neresini önemli görüyorsan ya da seviyorsan, orayı gönlünce döşeyip, diğer yerleri orta halli yetinebilirsin. Hem istediklerini almış olursun, hem orta yollu halletmiş olursun. Ayrıca şanslısınız ki nişanlın gelir gelmez işe girmiş (maşallah). Bizimki daha iş bakacak kuzum :/ Allah herkesin yardımcısı olsun. Alacağın ürünlerin fiyatlarını gittigidiyor.com'dan kontrol etmeni tavsiye ederim. Göreceksin ki bazı şeylerin fiyatı şişiriliyor... Aynısını daha ucuza bulabileceğin şeyler olur, zamanınız da varmış, o yüzden birkaç siteyi kontrol ederek gidersen iyi olur. Bir de ben de internetten çok alışveriş yapıyorum ama dükkan gezmenin avantajı da ayrı oluyor çünkü kargo ücreti olmuyor ve pazarlık payı oluyor. Bir de aklıma takılan bir şey var, hani sen şehir değiştirecekmişsin ya, bende de aynı durum var, ist.dan ankaraya gideceğim, o kadar çok şey var ki taşınacak, benim de bu gözümde büyüyor :S özene bezene aldığımız şeyler kırılıp dökülmez insallah, daha kullanmadan :/ işte böyle canım :)
ne kusurası firdescim olurmu öle şey tanıyormuş gibi mi hissettin:)belkıde tanıyosundur kım bilir...ay kıyamam cnm allah kavuştursun asker beklemek zor ve güzeldir sabırlı ol o askerdeyken alttan almayı bil canım orda çünkü o streslı oluyo canı sıkılıyo bazen sana patladıgı olabılır dikkat et canımcım..gelelım bızım konuya ende alıyorum işte yenı başladım:)geç kaLsamda cnm bızım dugun 2014 yazı canım anca toparlarız kendımızı dedık..işe başladı çok şükür sağolasın darısı sizin basınıza zaten gelelı 1 ay bile olmadı bizim bi bakmışsın senınde ole olucakben eskişehirde yaşıyorum ama istanbula gelin gelicem sende ankaraya ben gelcem sen gıtcen internetten bende bakıyorumda cnm bazen güvenemıyo ınsan gözle görüp almak daha ayrı oluyo sanki..valla bazen gözüm korkuyo ya çok sey var alıncak diye bazen dıyorum aman duygu alıyosun işte ne korkuyosun dıyorum hersey olur dıyorum bıraz takıntılıyımdır da mutfak eşyası senın dedıgın gıbı tam bı çılgınlık yaa ıstanbulda olupta almak var ama işte eskişehirden alcaz artık bu arada tanıştığıma çok sevındımmmmmm tatlıcımmm...
Tavsiyelerine uyacağım inşallah canım :) Dediğin gibi, konuşurken hep moral vermeye çalışıyorum, size de hayırlı olsun, nerede yapmıştı askerliğini nişanlın? Benimki acemiliği kastamonuda yapıyor. Dediğin gibi her şey oluyor zamanla. Bir şey görürsün beğenip alırsın derken 2014'e kadar her şey tamamlanır :) İstanbul harika bir yer ya... Çok şanslısın ben bu güzelliği bırakıp gidiyorum, ama hayatta her şey tam olmuyor. Buarada ist.da eminönünden de çok şey alırsın, evlenmeden önce bir haftalığına gelsen alışveriş için, orada hesaplı şeyler de bulabilirsin. Gelirsen yardımcı olmaya çalışırım canım.
sağol canım benım benımkı acemı bırlıgını ankarada usta bırlıgını denızlıde yaptı tatlıcım..istanbul benı çok korkutuyo yaa nasıl yapıcam orda hiç bilmiyorum cidden çok gözum korkuyo orda yaşamaya tatlıcım istanbula aielm ole çok gondermıyo ne yazıkkıartık eskden tamamlıcam çeyızımı tatlıcım benım :)gelırsemde senı bulurum hem tanışmış oluruz tatlım sagol çok teşekkürler..
inş canım enım bizde ole yapıcazz erkek arkadasım askerden gelelli bı qy bile olmadı bugun işe başladı rabbim hayırlı kılar ınş..bızde sizin gibi bı 20 mılyar toplıyalım dıyoruz kalanı borç yapcaz artık borçsuz cıdden hiç bısaey olmuyo bende çeyızımı alıyorum işten bızım dugun 2014 bahar sonunda şeker senın ne zamn?
sen de sağ ol kuzum :) ya ist.da çok rahat yaşarsın, yoldan izden yana bi düşüncen varsa iett.gov.tr adresi ist.un otobüslerinin ve yol tariflerinin bulunduğu site. orayı inceleyebilirsin. hangi otobüs nerden nereye gidiyor, hatta kaç dk.da gidiyor (tabi trafikten dolayı aksamalar kaçınılmaz) hepsine bakabilirsin. ulaşım sıkıntısı yaşamazsın :) ankarada durakların adı bile yazmıyor, nasıl öğrenicem oraları bilmiyorum
aynen bende asker nişamlım mayısta gelecek ağustos ta düğün olacak herşey birazcık eksik olur ama olur yani ..sıkıntıya hayıııııııır ..
o kuzum siz halletmışsınız ile bız napcaz bakalım ya kafayı yicem yakında yani:18:bıtanem bızım agustosta dugunumuz.bızde 15cıvarı yaparız dıe dusunuoruz beyaz esyalarımızı aldık mobılya ve dugun salonunu takılarımızla odemeyı dusunuoruz. 15mılyarda dugunde harcanır canım
selam merve
merak ettim eşyalarının markası nedir?
kızlarr ınanmıorum ya benım nısanlımda askerde mayısta gelecek kısa donem ıns agustostada dugunumuz var nasıl yetısecek bunca sey stres yapıorum hayılrsyla gelır ınsallah da tatlı seyler bunlar
ist yol beni korkutuyo insanlar korkutuyo her telden ınsan var çok pahalı dıyolar + iş olanağı nasıl olur vs vs cnm ya benım erkek arkadasım ya avcılardan yada beylikdüzünden ev alırız diyo nasıl yerlerdır ay valla çok korkuyorum firdevs ya o derce ya orda geçinemezsek diyorum ben rahata alışkınım her ıstedıgımı yaptım aldım bu yasıma kadar bılmıyorumankarada kolaydır ya ılmıyorum orayı ama muratın yemın törenın de gıtmıştım bıraz karışık gıbıydı alışırsın cnm ya keşke ıstnbulda kalsanda destek olurduk bırbırımıze
ist yol beni korkutuyo insanlar korkutuyo her telden ınsan var çok pahalı dıyolar + iş olanağı nasıl olur vs vs cnm ya benım erkek arkadasım ya avcılardan yada beylikdüzünden ev alırız diyo nasıl yerlerdır ay valla çok korkuyorum firdevs ya o derce ya orda geçinemezsek diyorum ben rahata alışkınım her ıstedıgımı yaptım aldım bu yasıma kadar bılmıyorumankarada kolaydır ya ılmıyorum orayı ama muratın yemın törenın de gıtmıştım bıraz karışık gıbıydı alışırsın cnm ya keşke ıstnbulda kalsanda destek olurduk bırbırımıze
slm güzellikler...benım erkek arkadaşım yenı askerden geldı 10 gun oldu ve bız evlılık için ugrasma yollarına gırdık bakalım :)ben başladım onu bunu almaya erkek arkadasım bu zamana kadar rahat yetışmış bu gune kadar para bırıktırmemış bırı ve işlerıde kotuye gıttı.herseyı kendımız yapıcaz yanı aileden yardım almadan soz yapıcaz mayıs yada nısanda esya alıcaz vs vs nasıl yapıcaz dıye dusunmekten kafayı yemek uzereyım ben yaa ev duzme dugun vs tahmınen ne kadar tutuyo kızlar..
aynen kuzum ist.da olaydım çok iyi olurdu... Beylikdüzü avcılar tarafını çok iyi biliyorum çünkü öğrenciyken oralarda kaldım hep =) ist.un diğer yerlerine göre daha az kalabalıktır, metrobüs ulaşımı var, kiralar biraz daha uygun ama çok lüks evler de yapılıyor. Yakınında Beykent ve Fatih üniversitesi var, Tüyap Fuar alanı var, hani kitap fuarı falan oluyor kasım ayında her sene. Başkaaa alışveriş merkezleri var, Beylicium, Migros, Beko, Torium gibi büyük yerler.
Torium Alışveriş Merkezi
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi | 130 Yerli&Yabancı Mağaza, 5M Migros, 1400 Araçlık Otopark, 10 Sinema Salonu | ECE Türkiye
ayrıca büyükçekmece sahili yakın ve çok güzel bir yer, yazın denize bile giriliyor. Bir de avcıların bir sahili var o kadar şirin ki, göl kenarında sık sık pikniğe gidebilirsiniz canım :)
bak bu resimdeki yer:
Google Image Result for http://www.avcilarilcesi.com/wp-content/gallery/avcilar-gol-kenari-ve-kucukcekmece-golu/avcilar-gol-kenari-2_0.jpg
Bunların dışında, ben ist.da olmasam da her zaman görüşebiliriz, hem ailem burada olduğu için sık sık gelmem kaçınılmazist.u gezdikçe seversin, buna eminim
Duygucum geçinme meselesine gelirsek, iş bulmanın çok zor olacağını sanmıyorum, sonuçta birçok insan ist.a sırf çalışmak için iş imkanları için geliyor. İkiniz de çalıştıktan sonra hayli hayli geçinirsiniz canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?