evlilik hazırlığı için ne kadar harcadınız...

dedıgım gııbı bız suan 10 12 mılyar para bırıktırdık. yıne dugun salonunu falan mobılyalarıda taksıtle alıp kredı kartıyla dugunden snra gelenlerle kapatcaz. bu sıze kalms bısı

biz nişanlımla borçsuz evlenebilmek için 40.000 tl biriktirmeye karar verdik.Orta bir ev ve düğün için bu miktar bizim hesabımıza çok rahat yetecek..Yolun yarısı bitti 7eylül e kadar daha vaktimiz var herkese Allah kolaylık versin..

kesinlikle para biriktirmek gerekiyor.benim de 2013 ağustos ta düğününm var nişamlım askere gitti gelince artık alacaz herşeyi. ben kendimce biraz alayım diyorum sonra işin içinden çıkamıyorum. epey çeyiz almıştım nevresimdir yatak örtüsüdür yemek takımı tencere seti çatal bıçak derken epeyini almıştım. mobilya beyaz eşya onlara ben tek başıma hiç karışmayayım değil mii? Askerden gelince birlikte alalım ...

Biz evlilik harcamalarımızı kendimiz ödeyeceğimizi bildiğimiz için ve evimiz de kira olduğu için oldukça ölçülü gittik.
Evlendiğimizde bulaşık mak, tv ve salon koltuk takımımız yoktu. Kendimizi de hiç ezik hissetmedik eksiklerimizi borçlar bittikçe borca girerek aldık.

Beyaz eşyalar Bosch, mobilyalar Bellona(yatak odası,yemek odası,koltuktakımı), halı merinos aynı mağazadan aldığımız için 12 bin tl tuttu
Benim kendi çeyizim (kütahya porselen yemek tak., emsan tencere tak, hisar çatal kaşık tak,özdilek bornoz tak, bir kaç nevresim takımı yatak örtüsü vs) 2200 tl
Tahtakale tarzındaki bir milyoncu dükkanlara girip mutfakta kullaılacak cam, plastik eşyaları aldık. 300 tl (Tupper olmasına gerek yoktu.)

Bunlar sadece ev için aldıklarımızdı. Eşimin annesi düğün olması için çok ısrar etti düğün yaptılar.
Gelinlik ve damatlığı toptancı dükkanlardan aldık gelinliğim dikilmişti.
Gelinlik 900 tl
damatlık 300 tl.

Tüm borçları 12 ayda ödedik. Yeni borçlara girdik. Eksikleri tamamladık.
Bütçeyi çok sarsmadan da evlenilebiliyor.

teşekkür ettim. bende i düşünüyorum olur bi şekilde diorum bi düşünüyorum bunalıyorum ama şimdi rahatladım. bende ilk başta herseyim olsun istemiyorum. yatak odası koltuk takımı bi de beyaz eşya bunlar mecbur olacak diye düşünüyorum. bunların borcu biter sonra geri kalan eksiklikler de alırız diyorum.

bende yemek takımı tencere seti ve çatal bıçak emsan.. bornoz takımı taç. nevresim takımı özdilek , hobby, ecobella . yatak örtüsü taç, arsima. yeterince aldım. küçük ev aletlerini de alayım diyorum büyükleri de artık birlikte alırız inşALLAH..

dedıgım gııbı bız suan 10 12 mılyar para bırıktırdık. yıne dugun salonunu falan mobılyalarıda taksıtle alıp kredı kartıyla dugunden snra gelenlerle kapatcaz. bu sıze kalms bısı

inş canım enım bizde ole yapıcazz erkek arkadasım askerden gelelli bı qy bile olmadı bugun işe başladı rabbim hayırlı kılar ınş..bızde sizin gibi bı 20 mılyar toplıyalım dıyoruz kalanı borç yapcaz artık borçsuz cıdden hiç bısaey olmuyo bende çeyızımı alıyorum işten bızım dugun 2014 bahar sonunda şeker senın ne zamn?

aynen cnm para bırıktırmek sart dişimizi sıkıcaz artık..ıyıkı acmıısm bu konuyu bunları dusunup kaafayı yıyen tek ben degılmısımaskere mı gıtcek yenı asker yolu beklemış bırı olarak Allah kolaylık versin sana öncelıkle benım erkek arkadasım gelelı 1 ay bile olmadı çok zor bı o kadarda gurur verıcı bı olay canım rabbım bı an once gıdıp gelmek nasıp etsın..tabıkı dıger esyalar anlaşılarak alıncak ya ortak yada erkek tarafı ama bız ortak alıcaz herseyımızı daha mantıklı geldı..rabbim hepımızın yardımcısı olsun...

çok mantıklı konuşmuşsun gercekten ya ne kadar güzel bı planlamyla ilerlemışsınız aslında ınsanlar burda çok abartıyo bızıde korkutuyo sen son noktayı koymuşsun helal sana

vallabunalmak bendede var o yuzden actım bu konuyu düşün düşün nereye kadar dedım bi kızlardan fikir alıyımılk basta aslında hepımız herseyımız olsun ısterız yalan degıl ama oldugu kadar yapıcaz artık sonra sıkıntı cekıcek olan ne senın alıen neden onun ailesı sen ve eşin olcak tatlıcım..ben ceyızı yavas yavas alıyorum sende ole yap araştırda ala ama fiyat farkı oluyo bu donemde 10 tl bıle onemlı bizim için dimi ama

Kesinlikle katılıyorum. Düğün evet çok güzel birşey ama neticede 1 günlük birşey ve sonrasında yıllarca taksit ödemek çifte işkenceden başka birşey değil. Bütçene göre yapıp, eksikleri de sonradan tamamlamak en mantıklısı. İlla ki herşey dört dörtlük olacak diye birşey yok. Birilerine birşey ıspatlamak çabasına dönüşüyor sonradan. Bunun bir de hastalığı sağlığı var, beklenmedik birşey olduğunda borç içinde olmak çok kötü. Allah korusun... Paranı değerlendirip, sonradan eşyalarını fıstık gibi yapabilirsin. Hem neticede eşya bu :) Olmayınca ölünmüyor ya. Türkiye'de boşanmaların çoğu para sıkıntısından kaynaklanıyor. Mutlu bir yuva mı yoksa gösterişli bir ev ve düğün mü?

Düğünce.com

canım o kadar güzel özetledin ki;cidden süpersin..az olsun öz olsun dimi taiki gönül çok şey ister ama olmayınca olmuyo zaten zaman ve birikim lazım..soruna cevap TABİKİ MUTLU BİR YUVA...sen evlimisin canım?

iyiki açmışınız. :). bende düşündükçe bunalyodum rahatladım valla.ALLAH razı olsun asker yolu beklemek zormuş amin tüm bekleyenlere yardım etsin RABBİM. evet bizde ortak alıcaz en iyisi bekleyem gelince birlikte alalım ...

evet evet ben küçükleri alayım yaza kadar öderim internetten araştırıyorum alıyorum.. teşekkür ettim kızz...

bende kabul ettim teşekkürler arkadaşım......

merhaba, kayınvalidem philips ütü kullanıyor, bizimki tefal ama onunkini kullanınca daha rahat olduğunu anladım, philips baya iyi yani ütü konusunda :)

Duygucum, adınla hitap ediyorum ama kusuruma bakma, konunun tamamını okuyunca tanıyormuş gibi hissettim :) benim adım da Firdes. ben de çeyiz hazırlığını zamana yayarak yapıyorum. Nişanlım yeni askere gitti, kısa dönem. mayısta geldikten sonra kesin tarih belli olacak ama 2013'te niyetimiz inşallah. İst.'da olsaydın sana tavsiye edebileceğim bazı semtler olurdu, ben işe giderken gözüme çarpan şeyleri alarak başlamıştım işe :) çok eğlenceli bir süreç, Allah her genç kıza nasip etsin. Ama tabi ki ilk etapta her şey tam olacak diye bir durum yok. Örneğin ben mutfağa ne kadar eşya alırsam alayım orayı adeta züccaciye dükkanına da çevirsem hala bakınırım mutfak çılgınlığım var. Ama diğer odalar o kadar önemli değil benim için. Yani en çok evin neresini önemli görüyorsan ya da seviyorsan, orayı gönlünce döşeyip, diğer yerleri orta halli yetinebilirsin. Hem istediklerini almış olursun, hem orta yollu halletmiş olursun. Ayrıca şanslısınız ki nişanlın gelir gelmez işe girmiş (maşallah). Bizimki daha iş bakacak kuzum :/ Allah herkesin yardımcısı olsun. Alacağın ürünlerin fiyatlarını gittigidiyor.com'dan kontrol etmeni tavsiye ederim. Göreceksin ki bazı şeylerin fiyatı şişiriliyor... Aynısını daha ucuza bulabileceğin şeyler olur, zamanınız da varmış, o yüzden birkaç siteyi kontrol ederek gidersen iyi olur. Bir de ben de internetten çok alışveriş yapıyorum ama dükkan gezmenin avantajı da ayrı oluyor çünkü kargo ücreti olmuyor ve pazarlık payı oluyor. Bir de aklıma takılan bir şey var, hani sen şehir değiştirecekmişsin ya, bende de aynı durum var, ist.dan ankaraya gideceğim, o kadar çok şey var ki taşınacak, benim de bu gözümde büyüyor :S özene bezene aldığımız şeyler kırılıp dökülmez insallah, daha kullanmadan :/ işte böyle canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…