dedıgım gııbı bız suan 10 12 mılyar para bırıktırdık. yıne dugun salonunu falan mobılyalarıda taksıtle alıp kredı kartıyla dugunden snra gelenlerle kapatcaz. bu sıze kalms bısı
kesinlikle para biriktirmek gerekiyor.benim de 2013 ağustos ta düğününm var nişamlım askere gitti gelince artık alacaz herşeyi. ben kendimce biraz alayım diyorum sonra işin içinden çıkamıyorum. epey çeyiz almıştım nevresimdir yatak örtüsüdür yemek takımı tencere seti çatal bıçak derken epeyini almıştım. mobilya beyaz eşya onlara ben tek başıma hiç karışmayayım değil mii? Askerden gelince birlikte alalım ...
Biz evlilik harcamalarımızı kendimiz ödeyeceğimizi bildiğimiz için ve evimiz de kira olduğu için oldukça ölçülü gittik.
Evlendiğimizde bulaşık mak, tv ve salon koltuk takımımız yoktu. Kendimizi de hiç ezik hissetmedikeksiklerimizi borçlar bittikçe borca girerek aldık.
Beyaz eşyalar Bosch, mobilyalar Bellona(yatak odası,yemek odası,koltuktakımı), halı merinos aynı mağazadan aldığımız için 12 bin tl tuttu
Benim kendi çeyizim (kütahya porselen yemek tak., emsan tencere tak, hisar çatal kaşık tak,özdilek bornoz tak, bir kaç nevresim takımı yatak örtüsü vs) 2200 tl
Tahtakale tarzındaki bir milyoncu dükkanlara girip mutfakta kullaılacak cam, plastik eşyaları aldık. 300 tl (Tupper olmasına gerek yoktu.)
Bunlar sadece ev için aldıklarımızdı. Eşimin annesi düğün olması için çok ısrar etti düğün yaptılar.
Gelinlik ve damatlığı toptancı dükkanlardan aldık gelinliğim dikilmişti.
Gelinlik 900 tl
damatlık 300 tl.
Tüm borçları 12 ayda ödedik. Yeni borçlara girdik. Eksikleri tamamladık.
Bütçeyi çok sarsmadan da evlenilebiliyor.
teşekkür ettim. bende i düşünüyorum olur bi şekilde diorum bi düşünüyorum bunalıyorum ama şimdi rahatladım. bende ilk başta herseyim olsun istemiyorum. yatak odası koltuk takımı bi de beyaz eşya bunlar mecbur olacak diye düşünüyorum. bunların borcu biter sonra geri kalan eksiklikler de alırız diyorum.
bende yemek takımı tencere seti ve çatal bıçak emsan.. bornoz takımı taç. nevresim takımı özdilek , hobby, ecobella . yatak örtüsü taç, arsima. yeterince aldım. küçük ev aletlerini de alayım diyorum büyükleri de artık birlikte alırız inşALLAH..
Biz evlilik harcamalarımızı kendimiz ödeyeceğimizi bildiğimiz için ve evimiz de kira olduğu için oldukça ölçülü gittik.
Evlendiğimizde bulaşık mak, tv ve salon koltuk takımımız yoktu. Kendimizi de hiç ezik hissetmedikeksiklerimizi borçlar bittikçe borca girerek aldık.
Beyaz eşyalar Bosch, mobilyalar Bellona(yatak odası,yemek odası,koltuktakımı), halı merinos aynı mağazadan aldığımız için 12 bin tl tuttu
Benim kendi çeyizim (kütahya porselen yemek tak., emsan tencere tak, hisar çatal kaşık tak,özdilek bornoz tak, bir kaç nevresim takımı yatak örtüsü vs) 2200 tl
Tahtakale tarzındaki bir milyoncu dükkanlara girip mutfakta kullaılacak cam, plastik eşyaları aldık. 300 tl (Tupper olmasına gerek yoktu.)
Bunlar sadece ev için aldıklarımızdı. Eşimin annesi düğün olması için çok ısrar etti düğün yaptılar.
Gelinlik ve damatlığı toptancı dükkanlardan aldık gelinliğim dikilmişti.
Gelinlik 900 tl
damatlık 300 tl.
Tüm borçları 12 ayda ödedik. Yeni borçlara girdik. Eksikleri tamamladık.
Bütçeyi çok sarsmadan da evlenilebiliyor.
Kesinlikle katılıyorum. Düğün evet çok güzel birşey ama neticede 1 günlük birşey ve sonrasında yıllarca taksit ödemek çifte işkenceden başka birşey değil. Bütçene göre yapıp, eksikleri de sonradan tamamlamak en mantıklısı. İlla ki herşey dört dörtlük olacak diye birşey yok. Birilerine birşey ıspatlamak çabasına dönüşüyor sonradan. Bunun bir de hastalığı sağlığı var, beklenmedik birşey olduğunda borç içinde olmak çok kötü. Allah korusun... Paranı değerlendirip, sonradan eşyalarını fıstık gibi yapabilirsin. Hem neticede eşya bu :) Olmayınca ölünmüyor ya. Türkiye'de boşanmaların çoğu para sıkıntısından kaynaklanıyor. Mutlu bir yuva mı yoksa gösterişli bir ev ve düğün mü?
Düğünce.com
aynen cnm para bırıktırmek sart dişimizi sıkıcaz artık..ıyıkı acmıısm bu konuyu bunları dusunup kaafayı yıyen tek ben degılmısımaskere mı gıtcek yenı asker yolu beklemış bırı olarak Allah kolaylık versin sana öncelıkle benım erkek arkadasım gelelı 1 ay bile olmadı çok zor bı o kadarda gurur verıcı bı olay canım rabbım bı an once gıdıp gelmek nasıp etsın..tabıkı dıger esyalar anlaşılarak alıncak ya ortak yada erkek tarafı ama bız ortak alıcaz herseyımızı daha mantıklı geldı..rabbim hepımızın yardımcısı olsun...
evet evet ben küçükleri alayım yaza kadar öderim internetten araştırıyorum alıyorum.. teşekkür ettim kızz...
bende kabul ettim teşekkürler arkadaşım......
bende mennun oldum bende ebru....
haklısın canım aslında bend epara bırıktırıp sonra gordugumu alıyorum senın fıkrınde mantıklı canım benım peki ınternetten bılıdıgın ıyı sıteler varmı bıde bısey sorucam ütümü alıcam ben sen ne kullanıyosun ben philips düşünüyorum ama sence canım ayrıca çok sagol bana yardımcı olup zamn ayırdıgın için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?